Szex ​és New York 163 csillagozás

Candace Bushnell: Szex és New York Candace Bushnell: Szex és New York Candace Bushnell: Szex és New York Candace Bushnell: Szex és New York

„Isten ​hozott az elveszített ártatlanság korában!… Első az önvédelem és a jó üzlet. Ámor meg elhúzhat a jó büdös francba.” – Íme New York, Manhattan, a felső tízezer, a kulturális elit világa. A kivételezettek nemegyszer botrányos szexuális szokásairól most egy kívülálló rántja le falrengető humorral a leplet. A Candace Bushnell, angol újságírónő által írt, szellemes és brutálisan őszinte kötet bemutatja azt a manhattani réteget, akik csapatostul lepik el a partikat, bárokat, klubokat. A különböző történetekben a szerző saját élményeit, tapasztalatait osztja meg az olvasóval. Carrie, az ifjú írónő folyton rosszkor és rossz helyen keresi a szerelmet. Mr. Big, az iparmágnás egyik értelmetlen partnerkapcsolatból sodródik céltalanul a másikba. Samantha Jones, a negyvenes éveit taposó filmproducer a nők azon nemzedékéről mesél, akik egyetlen dolgot tanultak meg nagyon jól az életben: a szépség és a fiatalság múlandó. A „modellezők” csakis és kizárólag fotogén „dilis csajokkal”… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
GABO, Budapest, 2008
244 oldal · ISBN: 9789636891862 · Fordította: Szemere Pál
>!
GABO, Budapest, 2002
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421367 · Fordította: Szemere Pál
>!
GABO, Budapest, 2002
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639421367 · Fordította: Szemere Pál

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Edith Wharton

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Candace Bushnell: Szex és New York

Könyvben nekem nem tetszett annyira, mint a sorozat. Nem egy teljes történet, hanem inkább apró kis történetekből áll. Amivel nincs gond, csak arra gondoltam, hátha így könyvben sok mindenre fény derül, ami a sorozatból kimaradt. Szerencsére a legtöbb szereplő benne van, jókat szórakoztam.

Reelka>!
Candace Bushnell: Szex és New York

Imádom a sorozatot, és már régóta fentem a fogam erre a könyvre. Az eleje kissé lapos volt a számomra, de Mr. Big karaktere kárpótolt :) Az viszont szúrja a szemem, hogy a fordító (megjegyzem PASI!!!) Rábeszélésnek fordította Jane Austen Meggyőző érvek című könyvének a címét. Micsoda balfék! :S

4 hozzászólás
csallocintia>!
Candace Bushnell: Szex és New York

Nem volt akkora csalódàs,mint amire számítottam az értekelések alapjàn.
Ugyanazt vártam, amit a sorozatban hallottam. A könyvben a legtöbb szereplő benne van… Stanfoed, Skipper, Miranda, Samantha… de mindenkinek màs jellemet mutatja be. Samathát például utàlja a könyvben Carrie.
Azt reméltem a könyvben Carrie meséli el a történeteit. Lehet hogy így is van, csak egyes szám harmadik személyben beszél magáról?
Mindenesetre nem volt rossz…

coni11>!
Candace Bushnell: Szex és New York

A sorozatot nagyon szeretem, a könyvnek viszont nem sok köze volt hozzá. Az értékelések alapján nem is nagyon tudtam mire számítsak, vagy hogy elkezdjem-e egyáltalán. Nem összefüggő regényről van szó, inkább rövidebb történetekről. Ahogy a fülszöveg is írja ez inkább betekintés a New York-i felső tízezer, a kultúrális elit világába. Összességében nem volt rossz, egyszer érdemes elolvasni. Ami pedig kifejezetten tetszett a könyvben, az az üdítő nyíltság, ahogy az írónő tabuk nélkül beszél a Manhattan-i társadalmi jelenségekről és szokásokról.

Nauri>!
Candace Bushnell: Szex és New York

Rövid kis szösszenetek. Valahogy nem akar összeállni egy egésszé… az elején még nem zavart ez a stílus, de a vége felé ellaposodott a történet – már amennyiben lehet történetnek nevezni… a sorozatot eddig nem nagyon néztem, csak pár részét láttam, de azért annak is adok majd egy esélyt. Egyszer. Talán.

Csilla_Szeip P>!
Candace Bushnell: Szex és New York

Kevés könyv van amire azt mondom, hogy a film jobb, de ez közé tartozik, nem tetszett, maga a szerkesztés, hogy újság cikk szerű bekezdések vannak, valahogy nekem ez nem jött át :(

Ardid>!
Candace Bushnell: Szex és New York

Na, igen, ettől érzem, hogy nő vagyok. Hogy tetszik, hogy értem, hogy OTT AKAROK LENNI! A mi világunk nem ilyen, még csak nem is hasonlít rá, de hiányzik. Hogy az ember híres legyen az alapján, hogy kivel feküdt le, kivel nem. (Lehet ez nálunk is így megy, csak nem ilyen nyíltan.) Síelni Aspenben, nyaralni a Haptonokban… Ahhh…

Sok értékeléssel – szerintem – az a baj, hogy a sorozathoz hasonlították és hiányoztak a szereplők, az ismerős jellemek. Próbáljátok elválasztani, úgy élvezhető!

Lolli>!
Candace Bushnell: Szex és New York

Olvastam a hozzászólásokat. Annyira nem volt szörnyű, mint amennyire számítottam rá, talán azért, mert nem láttam a sorozatot. VAlahol még érdekes is volt a történet, gondolom azért, mert egy totálisan más világba engedett bepillantani. Ha tényleg élnek így emberek (New York-ban) (és miért ne élnének), ilyen felszínesen, akkor ez egyrészt nagyon elszomorít, és elgondolkodtat, másrészt segít felértékelni az emberi kapcsolataimat, főleg a párkapcsolatomat.

pbrigitte>!
Candace Bushnell: Szex és New York

Aki a sorozat után áll neki a könyvnek, az nagyot fog koppanni-szerintem. Teljesen más az üteme, a stílus, sokkal „filozofikusabb”, mások a karakterek, mint a sorozatba. Az írónő más könyveit érdemesebb elolvasni, mert nem erre hajaznak, talán kissé szerethetőbbek. Sokszor elkalandoztam olvasás közben, többször újra kellet olvasnom részeket, nem kötött le teljesen.


Népszerű idézetek

Reelka>!

Olyan sok szép lány van, hogy az ember egy idő után már inkább olyasvalakit keres, aki meg tudja nevettetni.

48. oldal, 5. fejezet

Blissenobiarella>!

A következő körkérdés: jobbak-e az ágyban a trehány nők? A szállodatulajdonosnak van egy elmélete.- Ha bemész a nő lakásába, és óriási rend van, akkor egyből lehet tudni, hogy ez a nő nem akar majd egész nap ágyban maradni, telefonon kínai kaját rendelni. és az ágyban fekve enni. Fel kell kelni, és pirítós kenyeret kell reggelizni, a konyhaasztalnál ülve.

Trehány nők és térdharisnyák

1 hozzászólás
tasiorsi>!

A homoszexualitás tulajdonképpen a természet módszere a népesség csökkentésére.

8. fejezet

tasiorsi>!

A biciklis bölcsész a New York-i agglegény sajátos alfaja: okos, vicces, romantikus, sovány, igen vonzó, röviden: a felnőtt nők álma.

9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · New York
tasiorsi>!

Isten hozott az elveszített ártatlanság korában! Az éjszakai fények, melyek közt Edith Wharton szívdobogtató románcai játszódtak, még mindig fénylenek, csak a színpad üres. Senkinek sincsenek álmai luxuskivitelben, és senkinek sincsenek olyan szerelmi viszonyai, melyekre szívesen emlékszik vissza. Fekete-fehérben álmodunk, a múló vonzalmakat pedig megpróbáljuk a lehető leggyorsabban elfeledni. Hogyan jutottunk idáig?

1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Edith Wharton
2 hozzászólás
tasiorsi>!

Miért kéne egy másik nőt bámulni, amikor veled vacsoráznak? Egyszer, amikor Barrynek majd kiesett a szeme, úgy fejbe vertem, hogy majd leesett a székről. Azt mondtam neki: nyálcsorgatást befejez, meghúzza magát, eszik szépen.

18. fejezet

monalisa>!

Ha egy pasi azt állítja, hogy javíthatatlan romantikus alkat, sikítani akarok – mondja. – Ez ugyanis annyit jelent, hogy az illető rózsaszínben lát téged, és abban a pillanatban, hogy valóságos lénnyé változol, és már nem a fantáziája ré¬sze vagy, kikapcsol. Ezért veszélyesek a romantikusok. A közeledbe ne engedd az ilyet!

1. fejezet

Reelka>!

– Megmondom miért – mondja. – Én jártam néhány ilyen pasival – alacsonnyal, kövérrel, csúnyával –, és semmi különbséget nem tapasztaltam. Éppen olyan értéktelen, önző alakok voltak, mint a jóképűek.

38. oldal, 4. fejezet

tasiorsi>!

…Alexis például így beszél: – Olvasó embernek tartom magam. Érdekel az irodalom. Képes vagyok például leülni, és az első szótól az utolsóig elolvasni egy képes magazint.

13. fejezet

tasiorsi>!

– Mit gondolsz, lehet, hogy isteni látomása volt? – vág közbe Bunny. – Sok embernek van. Az most nagy divat.

23. fejezet


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Celeste Ng: Kis tüzek mindenütt
B. B. Easton: A csontarcú
M. L. Rio: Mintha gonoszok volnánk
Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció
Michael Cunningham: Az órák
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Elizabeth Gilbert: New York lányai
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Robin Cook: Kromoszóma