4 ​szőke 16 csillagozás

Candace Bushnell: 4 szőke

Első ​könyvével, a Szex és New Yorkkal, Candace Bushnell a felső tízezer, a New York-i kulturális elit, Manhattan világát célozta meg. Most a helyszín ismét New York, ismét Manhattan. A négy történet főszereplője négy nő. Szőkék. De nem egyformák. Még csak nem is ismerik egymást. A könnyű kis szöszi, Janey Wilcox az elmúlt tíz évben minden nyarat a Hampton-vidéken töltött, de nem fizetett semmiért, legfeljebb egy-egy buszjegyet vett a saját pénzéből. James és a hamvasszőke Winnie Dieke (úgy kell ejteni, hogy, „dík”, nem pedig "dájk"), a tökéletes házaspár. (Vagy legalábbis saját maguk szemében ők a tökéletes házaspár.) Életük a munkájuk körül forog (és gyerekük körül). Imádnak dolgozni. A platinaszőke, gazdag és gyönyörű Cinderella hercegnő anorexiás és paranoiás. Mindkettőt sikeres férjének köszönheti, aki ráadásul meg is csalja. A szimplán szőke írónő, aki Londonba menekül Manhattanből, és megpróbál rájönni, mi az oka annka, hogy az amerikai nők által mélységesen lenézett és… (tovább)

Négy szőke címmel is megjelent.

Eredeti cím: Four Blondes

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2005
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526908 · Fordította: Palkó Ágnes

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
zeany
Candace Bushnell: 4 szőke

Atyaég! Eredetiben olvastam, hátha jobb….. nos, nem. Kiábrándítóan üres és buta világ, ostoba, a látszatot mindenek elé helyező droidokkal. Már Janey-nél kezdett tele lenni a hócipőm, egy igazi hulladék, teljesen igénytelen, céltalanul lézengő nőci. Lehet, hogy van egy ilyen szubkultúra amerikában, de ne dobálják ránk a szemetüket könyv formájában.

>!
Szanya
Candace Bushnell: 4 szőke

Rendkívül könnyed olvasmány, ami semmi nyomot nem hagy. Egyszer olvasós, főleg nyaraláshoz lehet tökéletes olvasmány annak, akit a SATC világa kicsit is vonzott. Pénzt nem érdemes érte adni, szóval irány a filléres antikvárium vagy valakivel cseréld be valamire. Lássuk tehát a New York városában tengődő szőke szinglik életét!


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
George R. R. Martin: Kardok vihara
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
J. L. Armentrout: Origin
John Williams: Stoner
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King – A szökött király
Torey Hayden: Egy gyerek
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak