Franciaország a gasztronómia hazája. Gazdag kulturális hagyományait sikerült lefordítania a konyhaművészet nyelvére. Izgalmas, ínyenc ételeikhez mindig olyan bort kínálnak, amely kiteljesíti az ízeket és illatokat. A francia konyha a minőség és az elegancia szimbóluma. Henri Gault és Christian Millau 1973-ban adta közre kiáltványát Éljen az új francia konyha! címmel, amelyben többek között felhívják a világ szakácsainak figyelmét arra, hogy milliónyi étel vár még feltalálóra. S ezért a franciák mindent meg is tesznek.
Francia konyha lépésről lépésre 5 csillagozás
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ízek és kultúrák HVG Könyvek
Várólistára tette 1
Kívánságlistára tette 6
Kiemelt értékelések
Tényleg lépésről lépésre elvezetnek a fotókkal, és a részletes leírásokkal a receptek. Nagyon jó a szakácskönyv első része is, melyben sok érdekességet tudhatunk meg az országról, városairól, gasztronómiájáról, fontosabb alapanyagairól, hagyományairól, mezőgazdaságáról, hasznos konyhai eszközeiről, eleganciáról, italokról, vendéglőkről. Majd képet kapunk a lenyűgöző sajtválaszékról, érdekes fogásokról, és az étkezés kultúrájáról is. Nincs túl sok recept de azok még a nagyon kezdők számára is remekül le vannak írva, mozzanatról mozzanatra, így nem lehet téveszteni. Lelkes francia gasztronómia tanulmányozóknak is tökéletes választás.
Az első 30 oldalon bemutatta a francia konyhakultúrát, jelemző alapanyagokat, szeszesitalokat, sajtokat de még a használt eszközöknek is jutott oldalpár. Jellegzetes francia receptek képekkel illusztrálva, lépésről lépésre bemutatva. Nem próbáltam ki a recepteket még, de ha ez változik tuti jön majd róla karc :)
Hasonló könyvek címkék alapján
- André Dominé (szerk.): Francia kulinária ·
Összehasonlítás - Dús Ágnes (szerk.): Le Cordon Bleu – Főzőiskola ínyenceknek – Francia Konyha ·
Összehasonlítás - Walther Klára: Francia konyha magyar szívvel ·
Összehasonlítás - R. Szepessy Ilona: Francia konyha ·
Összehasonlítás - Mireille Guiliano: A francia nők nem számolnak kalóriát 77% ·
Összehasonlítás - Henry Firth – Ian Theasby: Bosh! ·
Összehasonlítás - Dobos C. József: Magyar-franczia szakácskönyv ·
Összehasonlítás - Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban 93% ·
Összehasonlítás - Marianthi Milona – Werner Stapelfeldt: Görög kulinária ·
Összehasonlítás - Kay Halsey: Egy falat… Franciaország ·
Összehasonlítás