Francia ​konyha lépésről lépésre 5 csillagozás

Campos Jiménez Mária (szerk.): Francia konyha lépésről lépésre

Franciaország a gasztronómia hazája. Gazdag kulturális hagyományait sikerült lefordítania a konyhaművészet nyelvére. Izgalmas, ínyenc ételeikhez mindig olyan bort kínálnak, amely kiteljesíti az ízeket és illatokat. A francia konyha a minőség és az elegancia szimbóluma. Henri Gault és Christian Millau 1973-ban adta közre kiáltványát Éljen az új francia konyha! címmel, amelyben többek között felhívják a világ szakácsainak figyelmét arra, hogy milliónyi étel vár még feltalálóra. S ezért a franciák mindent meg is tesznek.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ízek és kultúrák HVG Könyvek

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2011
120 oldal · ISBN: 9789633040324 · Fordította: Forgács Attila

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

giller>!
Campos Jiménez Mária (szerk.): Francia konyha lépésről lépésre

Tényleg lépésről lépésre elvezetnek a fotókkal, és a részletes leírásokkal a receptek. Nagyon jó a szakácskönyv első része is, melyben sok érdekességet tudhatunk meg az országról, városairól, gasztronómiájáról, fontosabb alapanyagairól, hagyományairól, mezőgazdaságáról, hasznos konyhai eszközeiről, eleganciáról, italokról, vendéglőkről. Majd képet kapunk a lenyűgöző sajtválaszékról, érdekes fogásokról, és az étkezés kultúrájáról is. Nincs túl sok recept de azok még a nagyon kezdők számára is remekül le vannak írva, mozzanatról mozzanatra, így nem lehet téveszteni. Lelkes francia gasztronómia tanulmányozóknak is tökéletes választás.

Nienna001 P>!
Campos Jiménez Mária (szerk.): Francia konyha lépésről lépésre

Az első 30 oldalon bemutatta a francia konyhakultúrát, jelemző alapanyagokat, szeszesitalokat, sajtokat de még a használt eszközöknek is jutott oldalpár. Jellegzetes francia receptek képekkel illusztrálva, lépésről lépésre bemutatva. Nem próbáltam ki a recepteket még, de ha ez változik tuti jön majd róla karc :)


Hasonló könyvek címkék alapján

André Dominé (szerk.): Francia kulinária
Dús Ágnes (szerk.): Le Cordon Bleu – Főzőiskola ínyenceknek – Francia Konyha
Walther Klára: Francia konyha magyar szívvel
R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Mireille Guiliano: A francia nők nem számolnak kalóriát
Henry Firth – Ian Theasby: Bosh!
Dobos C. József: Magyar-franczia szakácskönyv
Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban
Marianthi Milona – Werner Stapelfeldt: Görög kulinária
Kay Halsey: Egy falat… Franciaország