Jéghercegnő (Fjällbacka 1.) 294 csillagozás

Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A fiatal nő a kádban feküdt. Körülötte a vízen jéghártya csillogott. Csuklói felvágva, a kövezeten vérfoltok. Így találnak rá a holtan is gyönyörű Alexre, akiről csakhamar kiderül, hogy nem magával végzett, hanem gyilkosság áldozata lett. Vajon kinek lehetett útjában ez a kiskorától fogva különösen viselkedő, visszahúzódó nő, akit férfiak és nők egyaránt csodálattal vettek körül? Arra lehet számítani, hogy hamar meglesz a tettes, hiszen a színhely egy tengerparti kisváros, ahol mindenki mindenkit ismer. Vagy csak úgy tűnik… Patriknak, a rendőrtisztnek és Ericának, az írónőnek azzal kell szembesülnie, hogy fogalmuk sem volt, kikkel élnek együtt, milyen titkokat rejtegetnek a takaros házak, s hogy ki volt valójában az áldozat, akit pedig gyerekkoruktól ismerni véltek.

Eredeti cím: Isprinsessan

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Animus, Budapest, 2017
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633243176 · Fordította: Torma Péter
>!
Animus, Budapest, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633243176 · Fordította: Torma Péter
>!
Animus, Budapest, 2014
272 oldal · ISBN: 9789633242087 · Fordította: Torma Péter

1 további kiadás


Kedvencelte 16

Most olvassa 17

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 120

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Ismét egy remek skandináv krimi sok szereplővel, több szálon futó cselekménnyel. A jelenben elkövetett bűntény okai a múltban keresendők. A krimiszál mellett szerepet kap a családon belüli erőszak, illetve említés szintjén a pedofília, és nagy-nagy örömömre a romantika is. A főszereplő, Erica egy szerethető karakter, hivatását tekintve írónő, aki Fjällbacka-ba tér vissza, hogy szülei hagyatékát intézze. Rátalál gyerekkori barátnője holttestére és közben akarva-akaratlanul belecsöppen a nyomozásba. A szereplők közül Patrikot és Annikát kedveltem még. Mellberg főfelügyelő és Lucas (Erica sógora) volt számomra a legellenszenvesebb. A gyilkos személye nagyon meglepett, másra gondoltam.

4 hozzászólás
>!
szadrienn P
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Könnyű volt megszeretni Camilla Läckberg világát. A mínusz tizenöt fokban didergő kisváros, Fjällbacka hangulatos helyszín, a főszereplők legszimpatikusabb vonása pedig az, hogy távolról sem tökéletesek.
Sötét titkok egy zárt közösségben, ahol a rendőrség mellett egy elszánt, talpraesett írónő is nyomoz. A könyv jó választás lehet a skandináv krimi műfajával első alkalommal találkozó olvasók számára is.

>!
sztinus P
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Északi. Krimi. Nem túl bonyolult irodalom, de nem baj. Én néha féltem, de nálam nem nehéz elérni. Bonyolult volt a nyomozós szàl, egyáltalán nem erre az elkövetőre számítottam, de nálam ezt sem nehéz elérni. Az északisága jó, a nagy hó, nem indul a kocsi…érdekes lehet megélni. A szereplők elég kidolgozottak voltak, és van akinek a sorsa érdekelne még.
A levonást kizárólag azért kapja, mert zavart az elgèpelès, hiányzó betűk, még ha nem is magasröptű irodalmat olvasnék ezek ne maradjanak így egy könyvben.
Köszönöm @gybarbii az ajánlást!!

2 hozzászólás
>!
Kókuszka 
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Jean Edith Camilla Läckberg Eriksson könyvei igazi kikapcsolódást jelentenek. A „Jéghercegnő” a „Fjällbacka-sorozat” első kötete. A kisváros egyhangúságát egy haláleset zavarja meg. Felszínre kerülnek a mélyen fortyogó indulatok, az eltitkolt bűnök. A nyomozás mellett bepillanthatunk emberi sorsokba, szerelem kibontakozásába, családon belüli erőszak következményeibe. A történetvezetés és a karakterek jól kidolgozottak. A vége csattanó kissé fura, hogy ezért kellett egy fiatal nőnek meghalnia, de hát az emberi lélek kiszámíthatatlan.
Svédországban most jelent meg az írónő új regénye. Remélem hozzánk is eljut.

>!
Nefi
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Határozottan tetszett a történet. De számomra ez nem volt igazán krimi, pláne nem igazán a fajsúlyos skandináv fajtából való. Olyan kis lim-lom gyorsan olvasható, nem túl bonyolult történet volt némi kis (valóban nem túl nagy) izgalommal. Inkább a romantikus krimi kategóriába sorolnám, mert a szerelmi szál majdnem olyan erős volt, mint a krimi vonal.

Nagyon kíváncsi lettem a következő részre :)))

>!
K_Eraa93 P
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Éreztétek már azt,hogy minél jobban tetszik egy könyv,annál nehezebb róla véleményt írni!?
Én folymatosan így vagyok a jó könyvekkel! Megpróbálok azért írni valami értelmeset! :D
Az már biztos,hogy új kedvencre bukkantam. Camilla is egy zseni és egy újab krimi királynő. (Számomra biztosan.) Nagyon szerettem olvasni. Az első sorától kezdve,tapadtak a képernyőre a szemeim. Minden,de minden teljesen jól volt kidolgozva! Ahogy fogytak a betűk,láttam magam előtt mindent,mint egy filmet. Pörgött az agyam,sehol nem unatkoztam. Na és be kell valjam,a gyilkosokat eltaláltam, csak épp fordítva. ;) A legvége teljes meglepetés volt,ami az utolsó pillanatban villant be. Ericát és Patrikot, nagyon megkedveltem! Külön – külön is szimpatikusak,de együtt szuperek. Csak a jót hozzák ki egymásból. Annát nagyon sajnáltam és őszintén remélem,hogy a továbbiakban minden rendben lesz vele. Lucast pedig, úgy – de úgy elkalapáltam volna… nem férfi az ilyen!
Kíváncsian várom a folytatást! Mindeet! *-*

>!
Felixa P
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Ez most elkapott, de rendesen. Nem tudtam letenni, amíg a végére nem érek és végre fény derül mindenre. Sodort az írónő lendülete és stílusa. A váratlan fordulatok mindig megleptek, ezért is haladtam folyamatosan az olvasással. A karakterek sokasága igazán tarkította a sorokat. Lettek közöttük olyanok, akikkel már a kezdetektől szimpatizáltam, de unszimpatikus szereplőbe is belebotlottam. A gyilkos kiléte nálam vakvágányra futott, de végére minden sínre került, kitisztult a kép.

>!
just_aGirl
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Most már be merem vallani, hogy annak ellenére, hogy olvastam a skandináv krimik hozzáértőinek remek értékeléseit és ajánlásait erről a regényről, kicsit félve vettem kézbe Camilla Lackberg művét. Féltem, hogy női írótól nem olyan krimit kapok, amit a műfaj jeles férfi képviselőitől már megszoktam. Nos, valóban nem pont olyat kaptam, de ez kizárólag pozitívumként értendő! Le a kalappal az írónő előtt! Izgalmas, fordulatos a cselekmények sorozata. Soha, de soha ki nem találtam volna, hogy ki a gyilkos. A női lélek megnyilvánulásai, és az, ami kicsit mássá teszi ezt a regényt a férfiak általam olvasott szerzeményeivel szemben, az kizárólag növeli a mű értékét és különleges zamatot biztosít a számára. Az izgalmakat azzal fokozta, hogy a szereplők mindig sokkal többet tudtak, mint mi, előrébb jártak az események fonalának felgombolyításában, amire csak utalásokat tettek mindaddig, amíg el nem érkezett az ideje a lepel lerántásának. Így kicsit drámaibb volt a hatás, de aki nem szereti ezt a stílust, vagy nagyon türelmetlen egyén, az nem fogja annyira élvezni az összhatást, mint ahogy én tettem.

10 hozzászólás
>!
Galagonya33
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Tavaly olvastam először Läckbergtől, de a Fjällbacka 2. részét, A prédikátort. Nem kapott el jókor, nekem az nagyon nyomasztó volt.
A Jéghercegnőt pedig már évekkel ezelőtt, még aktív rukkolás koromban kiszúrtam a borítója és a címe miatt, ezért nem akartam elengedni.
Most, hogy túl vagyok már 7 részen, visszatekintve úgy értékelem, hogy A hableány és az Eltitkolt életek mellett ez az egyik legjobb rész.
Patrick és Erica nekem nagyon szimpatikus, hétköznapi főhősök, akár a szomszédaim is lehetnének. Kedvelem az őrsön lévő rendőrcsapatot, valahol még Mellberget is, aki a maga módján komikus, laissez faire-vezető. Ebben a részben még nagyon bosszantott, később jobb lett.
A krimiszál és a megoldás is jó volt.
Läckberg stílusán kezdetben én éreztem egy erős Henning Mankell-hatást, nem tett neki rosszat.

>!
Sipor P
Camilla Läckberg: Jéghercegnő

Alapvetően tetszett, és kikapcsolt olvasás közben. Ami persze nagyon fontos, hogy le tudjon kötni.
Viszont a krimi-szál mellett nagyon erősnek éreztem a különböző kapcsolatok részletezését. Egy krimiben nem ezt várnám, de sebaj, nő létemre elvoltam vele.
Nem volt annyira sötéten-sokkolóan „skandináv krimis”. Igaz, hogy még nem olvastam túl sokat. Azért ebben a regényben voltak egyenesen cuki részek, pl. a néni, akinek több mint 1000 Télapója van, minden nap sütit süt, és szereti a gyerekeket.
A gyilkos személye nekem sajnos nem ütött akkorát.


Népszerű idézetek

>!
Emerencia

Megpróbált ellenállni, amikor az asztalon megjelent a süteményes tál, de rövid úton elvesztette a vastag szelet piskótával folytatott párbajt.

26. oldal

>!
gybarbii

– Na látja. Művészet és jó borok. Ehhez a kettőhöz sosem fogok érteni.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bor · Erica Falck · művészet
>!
gybarbii

Erica kezdett belefáradni ebbe. „Lucas szeretné, Lucas azt mondja, Lucas így, Lucas úgy…” Az ő szemében a sógora mintapéldánya volt a fajtiszta seggfejnek.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erica Falck
>!
PöttömP

Hinni valamit egy dolog, de bizonyosságként hallani nem ugyanaz.

52. oldal

>!
lizke

Lehet, hogy túl érzelgős vagyok. Talán ideje továbblépni, nem azon bánkódni, mi lehetett volna, hanem azon gondolkodni, mi lehet ezután.

196. oldal (Animus, 2009)

>!
gybarbii

Francine megint elhallgatott. Erica leküzdötte a késztetést, hogy felugorjon, és addig rázza ezt a nőt, amíg ki nem köpi végre, amit mondani akar.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erica Falck
>!
Nefi

A fürdőszobában gyorsan megmosta a hónalját, kent egy kis parfümöt a csuklójára, a melle közé és a torkára, ahol érezte az ujjával a pulzusát.

69. oldal

1 hozzászólás
>!
Judit_Sike P

A múlt héten Dan barátomnál töltöttem el egy elképesztően unalmas estét hokimeccs nézéssel. Én nem is értem, hogy találhatja valaki érdekesnek, amikor kitömött ruhába öltözött pasik egy kis fekete miafrancot üldöznek.

Kapcsolódó szócikkek: Erica Falck
>!
gybarbii

A gondolat egyszerre volt undorító és legyűrhetetlenül vonzó a számára.

21. oldal

>!
gybarbii

Erica emlékezett, hogy Birgit szekrénye a szép ruhákért rajongó nyolcéves kislányok Mekkája volt, az ékszeres doboza pedig szinte maga a mennyország.

20. oldal


A sorozat következő kötete

Fjällbacka sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Erica Falck · Patrik Hedström


Hasonló könyvek címkék alapján

Erik Axl Sund: Bomlás
Karin Fossum: Aki mást szeret
Ta-mia Sansa: A menekülés éve
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva
Martina Cole: A madám
Torey Hayden: Szellemlány
Unni Drougge: Fiatal fiúk dicsérete
Jo Nesbø: Csótányok
Lotte Hammer – Soren Hammer: Elvetemültek