Eltitkolt ​életek (Fjällbacka 5.) 143 csillagozás

Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Patrik Hedström nyomozó felesége, Erica Falck, döbbenten fedez fel egy náci érmet és egy véres gyermekruhát elhunyt édesanyja hátrahagyott holmija között. Erica mindenképpen tudni akarja, hogyan kerülhettek ezek a tárgyak a padlásukra. Felkeres egy idős történészt is, akit nem sokkal látogatása után brutálisan meggyilkolnak. Erica és férje vállt vállnak vetve folytatja a nyomozást, amelynek során a második világháború legsötétebb napjainak titkai kerülnek a felszínre, középpontban Erica családjának történetével. S még ma is élnek emberek, akik nagyon nem örülnek a múlt bolygatásának, olyannyira, hogy valaki egy újabb gyilkosságtól sem riad vissza…

Eredeti mű: Camilla Läckberg: Tyskungen

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Skandináv krimik

>!
Animus, Budapest, 2016
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633242568 · Fordította: Dobosi Beáta
>!
Animus, Budapest, 2014
446 oldal · ISBN: 9789633242063 · Fordította: Dobosi Beáta
>!
Animus, Budapest, 2014
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633242568 · Fordította: Dobosi Beáta

Enciklopédia 1


Kedvencelte 8

Most olvassa 14

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 83


Kiemelt értékelések

>!
smetalin
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Nem is olyan rossz. Valamiért kerültem a könyveit, olvastam még évekkel ezelőtt két könyvét (na, jó ezt már leírtam egy hónapja is , akkor még egyszer nem fogom:))………………..Szóval, akkor fellángoltam és olvasom a többi részt is.
Sokan mondtátok ezt a terhességet ebben a részben, és való igaz, már én is azt vártam hogy mikor jelenti be Senorita is, hogy terhes lett Ernstől (ez a két kutya, csak ha valaki nem emlékezne rájuk). Néha ez a családi vonal kicsit sok volt, de hát Erica már csak ilyen, ja Camilla, ez a védjegye ennek a sorozatnak és ennyi. A krimi része rendben volt egyébként, tetszett.

>!
robinson P
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Camilla ezzel most bizonyította nekem, hogy tud jót írni. Igaz, ez a második olvasásom tőle, de nagyon tetszett a történetvezetése. Két szálon nyomozunk, egy hatvanéves titokra derül fény…
Remek, olvasmányos és kerek a történet. Nagyon rendben van.
Blogon többet.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2014/09/eltitkolt-eletek.html

12 hozzászólás
>!
dagikám P
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Mély érzelmeket váltott ki belőlem ez a történet. Voltak részek, ahol el is pityeredtem. Kezdem megszokni az írónőtől, hogy sok szereplőt vonultat fel, de a végére mindig letisztázódik minden. Olyan összefüggéseket tár elénk, amiket eleinte olvasás közben nem is gondolna az ember, hogy hogy fognak a darabkák egymáshoz kapcsolódni. Szívszorító volt, hogy egyes emberek mikre nem képesek, ha egy másik nemzet tagjáról van szó.
Megint nagyot alkotott a szememben Camilla.

>!
papeerzsepi
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Egy gyönygökkel teli zsákocskához tudnám hasonlítani a történet szálait, ami egyszer csak annyira megtelik, hogy kihasad az oldala és szétgurulnak a gyöngyök, megmutatva igazi valójukat. A történetben is ugyanígy kerülnek napvilágra azok a titkok, melyeket igyekeznek elfelejteni, elrejteni, de mivel sorra történnek a gyilkosságok és közben egy újságíró és egy író is elkezd a rendőrség mellett kutatni a történtek iránt, így mindenre fény derül.
Izgalmas és igazán skandináv krimi!

>!
Zanit
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Ismét egy jó erős négycsillagos történet.
A kedvenc szereplőm még mindig Mellberg spoiler
Patrik és Erica még mindig unalmasak és ismét volt kb. 100 olyan oldal, ami nélkül tökéletesen ellettem volna spoiler de a többi nagyon tetszett!

>!
Skeletrino P
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Pár hónapja már, hogy utoljára skandináv krimit olvastam, gondoltam hogy itt az ideje. Be is jött, jól is esett.
Szépen indul (persze ha nem számítjuk a pár hónapos oszló hullát), lassan építkezik, sokat tudhatunk meg az állandó szereplőkről. Kialakult bennem néhány verzió a végkifejletre vonatkozólag, de arra gondoltam:"Lepj meg, Camilla!" Hát nem lepődtem meg, de ettől függetlenül tetszett.
Szerintem, megéri elolvasni.
https://snitt.hu/filmek/eltitkolt-eletek-2013/en-es-a-film/skeletrino

>!
Sister
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Az első fele elég lassan csúszott, kicsit úgy éreztem, hogy sok lett a töltelék – nem Ericáék vagy a rendőrőrs élete, hanem picit lassúnak éreztem az események beindulását. De a felétől szerencsére ismét felvette az ismerős fordulatszámot, ezerrel pörögtek az események, végre haladt a nyomozás és alig vártam a végkifejletet.

Ezúttal megint Erica került a középpontba, aki édesanyja múltjának titkai után ered és próbálja kideríteni, mi történhetett vele, mi késztette őt arra, hogy olyanná változott az évek során, mint amilyennek Erica és Anna az emlékeikben őrzik. Izgalmas, szomorú, kegyetlen és szívszaggató nyomozás ez, aminek a végén nem marad megválaszolatlan kérdés. Camilla nem tud hibázni, a kezdeti megtorpanást is szépen helyrehozta. Számomra ez ismét egy lebilincselő olvasmányra sikeredett. :)

>!
egy_ember
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Hozta a szokásos színvonalat. (Még akkor is, ha továbbra is tartom, hogy ki kellene már mozdítani ezt a sorozatot a megszokott terepéről.) De a macsó énem időnként komolyan lázadozott, mert annyit nyavalyogtak, hogy milyen nehéz otthon lenni egy kisbabával. Akkor tartsatok macskát bakker!

1 hozzászólás
>!
Kovaxka P
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

Most, hogy időrendben haladok a sorozattal, elnézőbb vagyok: négy csillagot ez a krimi is megkaphat tőlem. A részletekre nem is emlékeztem tisztán, és sokkal inkább megbocsátom a magánéleti szálakat. Különösen amiatt, hogy sokat hozzátesz a főszereplő (Erica) életéhez, és fontos kérdéseket, történelmi dilemmákat feszeget. Azért fenntartom: ami sok az sok, terhességből és szülésből is.

>!
veronica_mars
Camilla Läckberg: Eltitkolt életek

szeretem Camilla Läckberget. már csak azért is különleges helyet foglal el a szívemben, mert tőle olvastam az első skandináv krimimet és ő volt az aki megszerettette velem a műfajt. ennek ellenére azt kell, hogy mondjam nálam már a top 5 skandináv krimírók közt sincs benne. alapvetően szeretem a kisvárosi hangulatú könyveket, de egy kriminél szerintem ez inkább hátrány, mint előny. egy idő után már elkezdtem egyszerűen megunni azt a lassú, komótos, mindent százszor átgondoló nyomozást, ahol az áttörés nem is a rendőrség, sokkal inkább Erica érdeme volt. a szereplők magánéletét mindenképp bele kell szőni a történetbe, mert ettől lesz különleges, de ez esetben nem igazán érdekelt egyikőjük se. sokszor vettem észre, hogy egyszerűen átlapozom ezeket a részeket.

a több idősíkon zajló történeteket nagyon szeretem és most is inkább a múltbéli részek kötöttek le, a jelenben zajló részeket kevésbé találtam érdekesnek. alapvetően a nyomozás menetével nem voltam elégedett, mert azon kívül hogy sajnos idő előtt sikerült rájönnöm a nagy rejtélyre, egyszerűen nem igazán tartottam a nyomozókat kompetensnek. alapvető dolgokat hanyagoltak vagy felejtettek el, annyira ráértek hogy sok mindenre rámondták hogy „jó majd holnap” és a kedvencem az volt, amikor spoiler, sajnos ez volt az utolsó dolog amit el tudtam viselni a nyomozástól.

szerintem az a baj, hogy Camilla nálam már labdába se rúghat olyan krimiírók mellett mint pl Nesbo. tudom, nem volt szerencsés, hogy pont egy Nesbo után olvastam, mert így eleve hátrányból indult, de a Fjällbacka sorozatban én nem érzem azt a pörgést, mint régen.

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
egy_ember

Törvénytelen ilyen jókedvűnek lenni hétfő reggel.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hétfő
>!
Youditta

Könnyű volt magam mögött hagyni azt, amivé az országom lett. De nehéz volt elhagyni azt az országot, amely a hazám volt valamikor.

276. oldal

2 hozzászólás
>!
robinson P

Mindkét karját felé nyújtotta, és a férfi megfogta a kezét. Annyi év telt el! Hihetetlen, mennyi év! Hatvan. Egy élet. Amikor fiatalabb volt, el sem tudta képzelni, hogy az idő ilyen gyorsan telhet.

195. oldal

>!
tees06

„Mert azok, akik nem hajlandóak szeretni, nem veszíthetnek semmit sem.”

444. oldal

>!
robinson P

– Jóságos isten, mennyi könyvetek van!
Végig húzta ujját a gerinceken.
– Kölcsön adhatunk párat, ha szeretnéd – mondta Erik nagyvonalúan,aztán hozzátette: – De csak ha vigyázol rájuk. Apa nagyon kényes a könyveire.

63. oldal

>!
KATARYNA

Én hazaárulásnak hívom, amit csinált, de az emberek olyan birkák.
Csak követik a tömeget, és parancsszóra bégetnek.

>!
Farby

Tudom, milyen fontos, hogy ismerjük a múltat ahhoz, hogy képesek legyünk a jelenben élni.

345. oldal

>!
KATARYNA

Mert azok, akik nem hajlandók szeretni, nem veszíthetnek semmit.

>!
KATARYNA

Mennyi fájdalmat megspórolhatott volna magának,
ha már akkor is tudta volna, amit ma tud.
Hogy az ember nem engedheti meg magának, hogy túlzottan szeressen.

>!
veronica_mars

Aztán egyik napról a másikra a hőmérséklet a kellemesről az elviselhetetlenre zuhan. Ez a hátránya annak, ha Svédországban él az ember.


A sorozat következő kötete

Fjällbacka sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ninni Schulman: Lány a hóban
Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Jo Nesbø: A fiú
Arne Dahl: Rossz vér
Arne Dahl: Misterioso
Henning Mankell: Tűzfal
John-Henri Holmberg (szerk.): Valami a tekintetében
Håkan Nesser: A Borkmann-elv
Arnaldur Indriðason: Távoli hangok
Karin Fossum: Elszabadul a pokol