A ​hableány (Fjällbacka 6.) 132 csillagozás

Camilla Läckberg: A hableány

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Christian Thydell régi álma válik valóra, amikor megjelenik első regénye, A hableány, és ő egy csapásra országszerte ismert író lesz. A hirtelen jött népszerűség azonban lerántja a leplet Christian féltve őrzött titkáról is: a férfi másfél éve fenyegető leveleket kap.
Ezzel egy időben egyik legközelebbi barátja nyomtalanul eltűnik, a rendőrség azt sem tudja, él-e, hal-e, mígnem három hónap múlva a jég alól húzzák ki a holttestét.

Patrik Hedström nyomozó összefüggést sejt a két eset között, de támpontok híján a nyomozás igencsak döcögősen halad. Felesége, Erica Falk – aki jól ismeri Christiant, hiszen ő fedezte fel írói tehetségét – a saját szakállára kezd kutakodni, és tárja fel az igazságot, ami szörnyűbb, mint valaha is gondolta.

Eredeti cím: Sjöjungfrun

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Skandináv krimik

>!
Animus, Budapest, 2015
384 oldal · ISBN: 9789633242629 · Fordította: Dobosi Beáta
>!
Animus, Budapest, 2015
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633242599 · Fordította: Dobosi Beáta

Enciklopédia 2


Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 48


Kiemelt értékelések

>!
smetalin
Camilla Läckberg: A hableány

Annyira adtam volna öt csillagot, de ez a rettentően sok magánéleti cucc!!!!Nagy has, még nagyobb has…………..miért kell???? Szerintem mindenkinek világos, terhesek, sőt van akinek több baba is jutott a hasába, ha valamelyik szereplő feltűnt ezek közül, akkor biztos nem úsztuk meg, és ismét arról szólt öt mondat, kettő helyett esznek, nem férnek el sehol és semmiben és bla-bla-bla.
Egyébként, a krimi része nagyon jó volt, törtem a fejem mi is történhetett, hogyan, kivel és ki a hunyó, de vakvágányon voltam. Mondjuk a nyomozók is, mert a megoldást nem találták ki, hisz jött egy telefon………Ide valami frappánsabbat kellett volna.
Sajnos nincs nálam a következő része csak az utána levő, pedig jó volna, de kibírom.

>!
Kókuszka
Camilla Läckberg: A hableány

Gyors váltásban ugrál jelen, múlt, emberi sorsok között. Titkok, homályos utalások útvesztőjén haladunk a végkifejlet felé. Minden agyalásom ellenére a gyilkos személye meglepetésként hatott. Nagyon jó karakterek, izgalmas cselekmény, kerek egész, jól felépített krimi.

>!
ppeva P
Camilla Läckberg: A hableány

Hát sajnos untam. Már a felénél tudtam, mi volt az, ami miatt ezek a férfiak ki lettek pécézve. Aztán néhány sejtetés, újabb és újabb lehetséges elkövetők meglengetése után előhúzta az elkövetőre a spoiler kártyát, ami remek dzsoli dzsoker, de ide nekem nem passzolt. Főleg, hogy volt benne egy logikátlan, félrevezető momentum spoiler.
Még mindig azon tűnődöm, hogyan fogadják a fjällbackai népek, hogy egy olyan városkát alkotott belőlük, a szülővárosából az írónő, ahol átlag feletti az egy négyzetméterre eső sorozatgyilkosok, pszichopaták, pedofilok, erőszaktevők, családbántalmazók stb. stb. száma…

4 hozzászólás
>!
Youditta
Camilla Läckberg: A hableány

Szeretem a skandinávokat, mert náluk a jellemek nem feketék vagy fehérek, hanem ezerszínűek, igazi hús-vér emberek, akik hibáznak, van rossz és jó oldaluk, és ahol nem úgy ér véget egy történet, hogy boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Camilla Läckberg is mer játszani a szereplőkkel, megmutatja az árnyoldalukat is, hogy nem minden rózsaszín.
A történet továbbhalad az előző 5 kötet szereplőivel, csak most más a bűnügyi nyom. 4 embert összeköt a múlt és a jelenben történő gyilkosságok, fenyegetések sora. Vajon mi a közös bennük? Valahogy megéreztem, hogy mi köti ezt a négy férfit, de csak nagyon mélyen. A gyilkos kiléte sem volt igazán meglepő, valahogy éreztem, ezáltal nem tetszett az indíték, mert nekem ez nagyon könnyen felhasználható indoknak tűnt, és azt is tudom, hogy ez az ok nagyon ritka a közhiedelemmel ellentétben. (Szerintem nekem csak ez volt a megoldással a gondom, hogy oké van ilyen,de nemáár ezt használjuk fel, annak ellenére, hogy nagyon jól és a hitelesen használta ezt a lapot Läckberg.)
Nagyon kerek történet egyébként, aki szereti az írónő történeteit, ezt biztosan szeretni fogja. Rendőrkapitányságon dolgozó emberek élete is érdekesen alakul, de a lezáratlan magánszálért megharapom az írónőt!!!

Ja igen,évek óta szerelmes vagyok ezekbe a borítókba, leginkább a színvilágába, csodás. (Szerintem a bringám is ezért lett pontosan ilyen színű,tudat alatt.)

>!
Zanit
Camilla Läckberg: A hableány

A sorozat legjobb kötete (eddig)!
Ebben sokkal kevesebb volt az uncsi családi probléma, mint a többiben, a nyomozás szála pedig nagyon piszkálta végig a fantáziám.
Erica egyre kotnyelesebb, bár az is igaz, hogy spoiler
Mellbergről még lehetett volna több is, Ő a kedvencem a sorozatban.
A vége olyan izgalmasra sikerült, hogy azonnal látok is neki a következő résznek!

>!
veronica_mars
Camilla Läckberg: A hableány

ó Camilla mit műveltél már megint velem? :) igazi beteg, skandináv krimi volt a javából! Camilla volt az első amúgy akitől krimit olvastam kb. 5 évvel ezelőtt. azt hiszem ő volt az aki megszerettette velem a műfajt és ennyi idő után is még tud meglepetést okozni. bár voltak sejtéseim és sok be is igazolódott de a végkifejlet engem is meglepett kicsit. nagyon-nagyon összetett és jól átgondolt történet volt és ami mindig meglep, hogy egy ilyen kisvárosban mint Fjällbacka, ahol mindenki ismer mindenkit ennélfogva korlátozottak is a lehetőségek a cselekményt illetően. de persze nem Camilla számára, mert ő még ebből a kisvárosi környezetből ki tudja hozni a maximumot.

azt hiszem Camilla Läckberg mindig is ott marad az örök kedvenceim között. jó pár év kihagyás után igazi felüdülés volt tőle olvasni. és persze hogy úgy ért véget a történet, hogy az ember képtelen legyen nyugton maradni amíg be nem szerzi a következő kötetet :)

30 hozzászólás
>!
PRicsmond
Camilla Läckberg: A hableány

Az egyik legjobb része a sorozatnak. Nagyon sötét történet, kellő mennyiségű csavarral és fordulattal. Nő létére ismét egy kegyetlen történetet sikerült megírnia, még akkor is ha főszereplői elég családcentrikusak. Kicsit féltem mivel Erica ismét teherbe esett ez lehet rá nyomja a bélyegét a történetre és inkább rá fókuszálnak, de nem így lett sőt itt most sokkal jobban megoldotta a dolgot Camilla, mint a Prédikátorban. Jó volt újra Fjallbacka-ban játszódó történetet olvasni. A vége pedig… hát kedves Camilla örülök amikor az utolsó oldalakra is teszel eseményt, csak az a baj, hogy a folytatásra néha nagyon nehéz várni szerencsére a 7. rész is megvan úgyhogy kíváncsi vagyok hogyan alakul Patric és Erica sorsa.

4 hozzászólás
>!
Szimirza P
Camilla Läckberg: A hableány

A végét leszámítva nagyon tetszett! Szeretem ezt a sorozatot, mindenik könyv izgalmas, érdekes, lebilincselő. Mindenképpen ajánlom :)

>!
Sister
Camilla Läckberg: A hableány

Nem, nem, nem. Vannak dolgok, amik már az én lelkemet is kikészítik. Szerintem ez volt az eddigi legbetegebb, legelvetemültebb, legborzasztóbb rész a sorozat történetében. Maga a történet rettenetesen izgalmas, egy pillanatra sincs megállás, de a végkifejlet sokkolt. És a vége… Arra nincsenek szavak. Most mi lesz?!


Népszerű idézetek

>!
robinson P

Az igazságot nem mondhatta el. Sosem szabad kimondani. De a legjobb hazugságokban mindig van egy szemernyi igazság.

139. oldal

>!
PRicsmond

– Üljön le. – János Kovács valósággal lenyomta egy székre, és kávét szolgált fel
neki. Diadalmasan tett elé egy nagy tál süteményt.
– Mákos. Magyar specialitás! Anyám gyakran küld csomagban, mert annyira
szeretem. Kóstolja meg! Vegyen csak!

>!
robinson P

Tudta, hogy előbb vagy utóbb mindenre fény derül.

(első mondat)

>!
robinson P

Felcsapta a könyvet, és olvasni kezdett. Voltaképpen hihetetlenül sok dolga volt, de valami azt súgta, hogy ez fontos. Ezért aztán pályafutása során először könyvet olvasott munkaidőben.

350. oldal

>!
PRicsmond

Az embert nem egyedüllétre teremtették. Társaságra van szüksége.

>!
robinson P

Nagy nehezen rávette magát, hogy üdvözölje a vendégeket, akik még mindig csak áradtak befelé. Fogalma sem volt róla senkinek, mennyi erejét emésztette fel, hogy mosolyogjon.

22. oldal

>!
robinson P

Mivel nem volt más választása, be kellett érnie a második legjobb megoldással. A szexel. Csak a szex ajándékozta meg a legyőzhetetlenség érzésével.

110. oldal

>!
robinson P

Kinyitotta a szemét. A plafont bámulta, és hagyta, hadd csorogjanak a könnyei. Most már érte jöhet, és magával viheti. Nem fog menekülni.
Szemet szemért, fogat fogért.

220. oldal

>!
robinson P

Ludvig a testfelépítésében és a mozgásában is az apjára ütött. Nyurga volt, és amikor átölelte az anyját, az pont olyan érzés volt, mint amikor Magnus karolta át. Még a keze is úgy nézett ki, mint az apjáé.

37-38. oldal

>!
ppeva P

– Nálunk Louise a könyvmoly. Végtére is valahogy el kell ütni a hosszú napokat, ha az ember nem dolgozik. Ugye, szívem?

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Fjällbacka sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Jo Nesbø: A fiú
Karin Fossum: Elszabadul a pokol
Jo Nesbø: Kísértet
Peter Høeg: Smilla kisasszony hóra vágyik
Arnaldur Indriðason: Kihantolt bűnök
Matti Yrjänä Joensuu: A nyomozó
Jo Nesbø: Fejvadászok
Mons Kallentoft: Véres tél
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok