A ​terapeuta 65 csillagozás

Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Siri ​Bergman, a harmincas éveiben járó, jó nevű pszichoterapeuta sokféle fájdalommal és kórképpel foglalkozik. Egyik páciense, a nehéz múltú, önpusztító hajlamú Sara a javulás jeleit mutatja, ám Sirit mégis nyugtalanítja valami, s rossz előérzete csakhamar be is igazolódik: épp az ő háza előtti partszakaszon találják holtan a fiatal lányt. A rendőrség számára egyértelmű, hogy gyilkosság történt. Sirit nagyon megviseli az eset, szorongásai, amelyeket férje egy évvel korábbi, tragikus halála okoz, erős félelemmé alakulnak át. Úgy érzi, hogy figyelik. Az erre utaló jelek sokasodnak és egyre vészterhesebbek, Siri már attól retteg, hogy páciense gyilkosa ezúttal őt vette célba. Hiába töpreng, ki akarhat ártani neki, képtelen rájönni. A zaklatások elől menekülve elköltözik a házából, ám amikor megtudja, hogy egy férfit letartóztattak, mint Sara gyilkosát, nyugodt szívvel tér vissza otthonába karácsonyozni. De hiú reménynek bizonyul, hogy végre fellélegezhet…

A sodró erejű… (tovább)

Eredeti mű: Camilla Grebe – Åsa Träff: Någon sorts frid

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Skandináv krimik

>!
Animus, Budapest, 2014
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633241455 · Fordította: Erdődy Andrea
>!
Animus, Budapest, 2014
ISBN: 9789633241820 · Fordította: Erdődy Andrea

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
szélcsengő
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Pocsékul megírt könyv! Az író testvérpár egyik tagja pszichiáter. Valamiért azt feltételeztem, hogy így ért az emberi lélekhez. De a főhősnő minden idők leghülyébb könyvalakja. Ha tudod, hogy üldöz egy pszichopata gyilkos éjszakára kivilágítod a semmi közepén álló házad, mint egy karácsonyfát??? Nyilván hatásfokozásnak szánták, de inkább röhejes. A nő betegebb, mint az összes páciense együtt véve. Az olvasó szinte a gyilkosnak szurkol, hogy jöjjön már és legyen vége a könyvnek. A szövegbeli hibákat pedig már kár is részletezni.
Ha újszerű nem is, de izgalmas lehetett volna a sztori egy jó író kezei között, de így nem lett az.

2 hozzászólás
>!
robinson P
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Ez nem krimi, csak egy skandináv közegben játszódó krimiszerű történet. Végtelenített női nyafi, egy pszichológusnőről, aki saját problémáit sem képes kezelni, sőt, önmaga is kezelésre szorul. Unatkoztam olvasás közben, izgalom semmi. A Kristálytemplom volt hasonló csalódás… A fülszövegben említett „sodró erőt”, na azt nem éreztem! Tökéletesen megértettem sőt, igazat adtam az elkövetőnek…
Női skandit ezek után csak és kizárólag Kristina Ohlssontól, Camilla Lackbergtől vagy Karin Alvtegentől fogok olvasni. Ők valóban tudnak jót írni.

>!
veronica_mars
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

tény, hogy ez nem egy skandináv krimi volt. inkább pszichothriller, mint ahogy az a fülszövegben is olvasható. szerintem az Animusnak kellene indítania egy skandináv pszichothrillerek sorozatot, a krimik mellett. így elkerülhető lenne a félreértés :)

na de a könyvről. az alapötlet tetszett, a szereplők is szimpatikusak voltak, a stockholmi helyszín pedig végképp. én kicsit úgy éreztem mintha Siri naplóját olvastam volna, a könyv nagyrészt az ő vívódásairól, félelmeiről szólt. sajnos a „krimi-szál” ennél jóval kevesebb szerepet kapott. és bár én sokkal jobban szeretem a nyomozók szemszögéből olvasni a történetet, alapvetően semmi negatívat nem tudok felhozni a könyv ellen. kicsit lassú volt a történetvezetés, ezért adok csak 4 csillagot.

a könyvet pedig még egyszer köszönöm @Mary_J -nek :)

8 hozzászólás
>!
k_annamaria P
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Valójában hozza, amit egy skandináv krimitől várunk. A gyilkos kilétét az utolsó pillanatig homály fedi. Viszont ez most nem öt csillagos. Valahogy hiányzott belőle az igazi feszültség. Annyira ez most nem fogott meg.

>!
Mazsola_78 P
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Unalmasnak találtam, olyan volt, mint elnyújtott – nagyon elnyújtott – rétestészta.
A főszereplővel túlzottan nem szimpatizáltam, terapeuta létére elég indulatos volt sokszor a szeretteivel és mintha saját magával sem lett volna tisztában.
Maga a krimiszál nem volt túl érdekfeszítő, nemhogy az ígért sodró erejű pszichothriller lett volna.

A végén nagyon hiányoltam egy dolog lezárását. spoiler

Ami érdekes: az indítékot kitaláltam, csak a gyilkost nem. :)

7 hozzászólás
>!
Rooxy
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

A krimi rész nem lenne rossz, de a sok felesleges szenvedés sokat levon az élvezhetőségéből…
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/01/28/camilla-grebe-a…

>!
cinegér
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Tény, hogy a „ sodró erő” elmaradt belőle, de nagyon jól sikerült krimi. Alig bírtam ki, hogy ne lapozzak a végére, hogy megtudjam, ki a gyilkos.
De a főszereplő Siri, olyan egy unszimpatikus, bosszantó, hisztis, buta nő, hogy én szívem szerint felpofoztam volna, még abban is reménykedtem, hogy nem lesz Happy End………………..

>!
Lénaanyukája P
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Borzasztó volt. A leírásban a sodró lendület sehol, inkább tömény unalom. Egy picsogós pszichológus története, aki betegebb, mint a páciensei összesen, de erre csak a könyv végén jön rá. Addig unalom a köbön, a végén egy iciripiciri eksön, hogy na mégis… Kriminek meg egyáltalán nem nevezném, inkább thriller, de a gyengébb fajtából. Na nem.baj, kell ilyen is, hogy még jobban meg tudjam becsülni Karin Alvtegent vagy Camilla Läckberget.

>!
Bebs77
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Az első igazán jó skandináv krimi, amit olvastam. Nem is igazán krimi, pszichotriller. Nagyon tetszett, egyszerűen nem bírtam letenni. A sztori, kicsit nehezen lendül be, úgy a közepe táján kezd igazán izgalmas lenni, de megéri kivárni. Némely rész egészen hátborzongató. Csak ajánlani tudom mindenkinek, szuper könyv.

>!
Birgi
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Húú de nehezen haladtam ezzel. Annyi tipikus skandi krimit olvastam az elmúlt időben,hogy sok idő kellett, mire átálltam. Nekem kevés volt benne a cselekmény. Mintha az egész kb két nap alatt történt volna. A végén meg már idegesített, hogy voltak olyan részek,amiket többször megismételt az író. Lassan haladt a történet, és ennyi lelkizés mellett valahogy mégis hiányzott a csaj szerelmi életének kibontakozása.Vagy egy krimiben ne várjak ilyet? :D


Népszerű idézetek

>!
k_annamaria P

Hogyan lehet megítélni egy emberi életet? Létezik valami isteni erő, mely minden szenvedést és nyomorúságot egyenlően eloszt az emberek közt?

>!
k_annamaria P

Ne félj a sötétségtől,
mert ott pihen a fény.
A csillagot sem látjuk,
ha nincs sötét, ez tény.
Szemed fehér tükrében
sötét a szembogár,
Ne félj a sötétségtől,
mert ott pihen a fény,
ne félj a sötétségtől,
mely fényben élő lény

>!
k_annamaria P

Én most gonosz ember lettem? Vagy csak, olyan aki gonosz dolgokat tesz?

>!
k_annamaria P

Anélkül, hogy a tudatában lettem volna, könnyek folytak végig az arcomon. Vajon mikor csúszott így ki a kezemből a sorsom irányítása?

>!
házisárkány

Az üveges bor ugyanis jutalom. Hogy a dobozos mi, azt nem igazán tudom. Egyfajta vigasznak lehetne talán nevezni, vagy inkább amolyan „kötőanyagnak”, ez maga a habarcs, mely összetartja a napjaimat, bármennyire élesek és durvák legyenek is. Mintha mindent elegyengetne, összeolvasztana. Semmit sem hagy ki. Az élet elsimul, egyhangúvá válik, könnyebb így végigélni.

116. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Dennis Lehane: Viharsziget
Gillian Flynn: Holtodiglan
Pierre Lemaitre: Téboly
Johan Theorin: A falon túl
Kristina Ohlsson: Mostohák
Camilla Läckberg: A kőfejtő
Liza Marklund: Studio 69
Åsa Larsson: Kristálytemplom
John Cure: A gonosz új arca