A ​terapeuta 72 csillagozás

Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Siri ​Bergman, a harmincas éveiben járó, jó nevű pszichoterapeuta sokféle fájdalommal és kórképpel foglalkozik. Egyik páciense, a nehéz múltú, önpusztító hajlamú Sara a javulás jeleit mutatja, ám Sirit mégis nyugtalanítja valami, s rossz előérzete csakhamar be is igazolódik: épp az ő háza előtti partszakaszon találják holtan a fiatal lányt. A rendőrség számára egyértelmű, hogy gyilkosság történt. Sirit nagyon megviseli az eset, szorongásai, amelyeket férje egy évvel korábbi, tragikus halála okoz, erős félelemmé alakulnak át. Úgy érzi, hogy figyelik. Az erre utaló jelek sokasodnak és egyre vészterhesebbek, Siri már attól retteg, hogy páciense gyilkosa ezúttal őt vette célba. Hiába töpreng, ki akarhat ártani neki, képtelen rájönni. A zaklatások elől menekülve elköltözik a házából, ám amikor megtudja, hogy egy férfit letartóztattak, mint Sara gyilkosát, nyugodt szívvel tér vissza otthonába karácsonyozni. De hiú reménynek bizonyul, hogy végre fellélegezhet…

A sodró erejű… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Skandináv krimik

>!
Animus, Budapest, 2014
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633241455 · Fordította: Erdődy Andrea
>!
Animus, Budapest, 2014
ISBN: 9789633241820 · Fordította: Erdődy Andrea

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
tgorsy
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Annyit rinyál ez a Siri, hogy már én magam agyonvágtam volna legszívesebben.
A Három nővér zanzája jutott róla eszembe: A három nővér el akar utazni Moszkvába. Nincs semmi akadálya. Maradnak.

>!
szélcsengő
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Pocsékul megírt könyv! Az író testvérpár egyik tagja pszichiáter. Valamiért azt feltételeztem, hogy így ért az emberi lélekhez. De a főhősnő minden idők leghülyébb könyvalakja. Ha tudod, hogy üldöz egy pszichopata gyilkos éjszakára kivilágítod a semmi közepén álló házad, mint egy karácsonyfát??? Nyilván hatásfokozásnak szánták, de inkább röhejes. A nő betegebb, mint az összes páciense együtt véve. Az olvasó szinte a gyilkosnak szurkol, hogy jöjjön már és legyen vége a könyvnek. A szövegbeli hibákat pedig már kár is részletezni.
Ha újszerű nem is, de izgalmas lehetett volna a sztori egy jó író kezei között, de így nem lett az.

2 hozzászólás
>!
robinson P
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Ez nem krimi, csak egy skandináv közegben játszódó krimiszerű történet. Végtelenített női nyafi, egy pszichológusnőről, aki saját problémáit sem képes kezelni, sőt, önmaga is kezelésre szorul. Unatkoztam olvasás közben, izgalom semmi. A Kristálytemplom volt hasonló csalódás… A fülszövegben említett „sodró erőt”, na azt nem éreztem! Tökéletesen megértettem sőt, igazat adtam az elkövetőnek…
Női skandit ezek után csak és kizárólag Kristina Ohlssontól, Camilla Lackbergtől vagy Karin Alvtegentől fogok olvasni. Ők valóban tudnak jót írni.

>!
veronica_mars
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

tény, hogy ez nem egy skandináv krimi volt. inkább pszichothriller, mint ahogy az a fülszövegben is olvasható. szerintem az Animusnak kellene indítania egy skandináv pszichothrillerek sorozatot, a krimik mellett. így elkerülhető lenne a félreértés :)

na de a könyvről. az alapötlet tetszett, a szereplők is szimpatikusak voltak, a stockholmi helyszín pedig végképp. én kicsit úgy éreztem mintha Siri naplóját olvastam volna, a könyv nagyrészt az ő vívódásairól, félelmeiről szólt. sajnos a „krimi-szál” ennél jóval kevesebb szerepet kapott. és bár én sokkal jobban szeretem a nyomozók szemszögéből olvasni a történetet, alapvetően semmi negatívat nem tudok felhozni a könyv ellen. kicsit lassú volt a történetvezetés, ezért adok csak 4 csillagot.

a könyvet pedig még egyszer köszönöm @Mary_J -nek :)

8 hozzászólás
>!
Mazsola_78 P
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Unalmasnak találtam, olyan volt, mint elnyújtott – nagyon elnyújtott – rétestészta.
A főszereplővel túlzottan nem szimpatizáltam, terapeuta létére elég indulatos volt sokszor a szeretteivel és mintha saját magával sem lett volna tisztában.
Maga a krimiszál nem volt túl érdekfeszítő, nemhogy az ígért sodró erejű pszichothriller lett volna.

A végén nagyon hiányoltam egy dolog lezárását. spoiler

Ami érdekes: az indítékot kitaláltam, csak a gyilkost nem. :)

7 hozzászólás
>!
EssentialHencsi P
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Borzasztó volt. A leírásban a sodró lendület sehol, inkább tömény unalom. Egy picsogós pszichológus története, aki betegebb, mint a páciensei összesen, de erre csak a könyv végén jön rá. Addig unalom a köbön, a végén egy iciripiciri eksön, hogy na mégis… Kriminek meg egyáltalán nem nevezném, inkább thriller, de a gyengébb fajtából. Na nem.baj, kell ilyen is, hogy még jobban meg tudjam becsülni Karin Alvtegent vagy Camilla Läckberget.

>!
Rooxy
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

A krimi rész nem lenne rossz, de a sok felesleges szenvedés sokat levon az élvezhetőségéből…
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/01/28/camilla-grebe-a…

>!
cinegér
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Tény, hogy a „ sodró erő” elmaradt belőle, de nagyon jól sikerült krimi. Alig bírtam ki, hogy ne lapozzak a végére, hogy megtudjam, ki a gyilkos.
De a főszereplő Siri, olyan egy unszimpatikus, bosszantó, hisztis, buta nő, hogy én szívem szerint felpofoztam volna, még abban is reménykedtem, hogy nem lesz Happy End………………..

>!
HPeter
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Nem volt jó. Semmi kiemelkedően izgalmas.
Igaz, a könyv felétől egészen téves végkifejletre számítottam, aztán egészen hirtelen és váratlanul egészen más valakiről derült ki, hogy ő a gyilkos.
De basszus, a hirtelen és váratlan fordulat is csak azért lehetett, mert előtte semmilyen utalás sem volt a megoldás kulcsára!
Így a, végén csak egy nagy „Mi van?!” kérdés maradt bennem. Szerencsére a regény vége kellően összecsapott ahhoz, hogy aztán gyorsan vége lett. De nem volt jó.

>!
Bebs77
Camilla Grebe – Åsa Träff: A terapeuta

Az első igazán jó skandináv krimi, amit olvastam. Nem is igazán krimi, pszichotriller. Nagyon tetszett, egyszerűen nem bírtam letenni. A sztori, kicsit nehezen lendül be, úgy a közepe táján kezd igazán izgalmas lenni, de megéri kivárni. Némely rész egészen hátborzongató. Csak ajánlani tudom mindenkinek, szuper könyv.


Népszerű idézetek

>!
R_Kingaa

A cselekedeteink tesznek minket azzá, amivé leszünk.

34. oldal

>!
Szelén P

Hogyan lehet megítélni egy emberi életet? Létezik valami isteni erő, mely minden szenvedést és nyomorúságot egyenlően eloszt az emberek közt?

>!
Szelén P

Ne félj a sötétségtől,
mert ott pihen a fény.
A csillagot sem látjuk,
ha nincs sötét, ez tény.
Szemed fehér tükrében
sötét a szembogár,
Ne félj a sötétségtől,
mert ott pihen a fény,
ne félj a sötétségtől,
mely fényben élő lény

>!
Szelén P

Én most gonosz ember lettem? Vagy csak, olyan aki gonosz dolgokat tesz?

>!
R_Kingaa

… mindannyiunknak van egy története, amit magunkkal cipelünk, ès ami befolyásolja az összes cselekedetünket ès az egesz èletünket.

57. oldal

>!
Szelén P

Anélkül, hogy a tudatában lettem volna, könnyek folytak végig az arcomon. Vajon mikor csúszott így ki a kezemből a sorsom irányítása?

>!
házisárkány

Az üveges bor ugyanis jutalom. Hogy a dobozos mi, azt nem igazán tudom. Egyfajta vigasznak lehetne talán nevezni, vagy inkább amolyan „kötőanyagnak”, ez maga a habarcs, mely összetartja a napjaimat, bármennyire élesek és durvák legyenek is. Mintha mindent elegyengetne, összeolvasztana. Semmit sem hagy ki. Az élet elsimul, egyhangúvá válik, könnyebb így végigélni.

116. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stina Jackson: Ezüstút
Tom Rob Smith: A tanya
Helena Silence: Ezüsthíd
Dot Hutchison: Pillangók kertje
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Jane Corry: Vértestvérek
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Stieg Larsson: A tetovált lány
Anders de la Motte: Halálos ősz
Emelie Schepp: Post mortem