A ​legjobb curryreceptek Indiából 4 csillagozás

Camellia Panjabi: A legjobb curryreceptek Indiából

„A curry egy hús-, hal- vagy zöldségétel mártással, amelyet rizzsel vagy kenyérrel fogyasztanak.” E tömör meghatározás mögött az indiai konyha legizgalmasabb, legegzotikusabb és legínycsiklandóbb fogásai rejtőznek. Camelia Panjabi összegyűjtötte mesterszakácsok és egyszerű háziasszonyok minden receptjét és fortélyát, amihez csak hozzá tudott jutni, és kiválogatta belőlük a számára legkedvesebb ötvenet. A legjobb curryreceptek Indiából nemcsak egy szakácskönyv. Az ország minden részéből származó ötven legjobb, eredeti curryrecepten túl megismertet az indiai konyha filozófiájával, és egyben kulináris utazásra is viszi az olvasót.

>!
Officina '96, Budapest, 2008
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639705357 · Fordította: Számadó Balázs

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

graphoman IP>!
Camellia Panjabi: A legjobb curryreceptek Indiából

Nagyon szép és alapos könyv – nyilván egy csomó spéci fűszert össze kell szedni hozzá, meg a hazai viszonyokhoz a bárány is elég sok benne, de ezeket nem lehet felróni neki.

2 hozzászólás
Joeymano>!
Camellia Panjabi: A legjobb curryreceptek Indiából

Az indiai konyha szerelmese lettem. Persze nem csak ez a könyv miatt. Ma kipróbáltam az alap curry receptet, és az egész család odáig volt érte. Alap alapanyagok elérhetőek itthon is, a bonyolultakat igénylő ételeket meg fogyasszuk csak étteremben.
a könyv egyébként részletesen foglalkozik az indiai konyha történetével, filozófiájával, alapanyagaival. Mindenféle curryrecept megtalálható benne, ami vagy reprodukálható, vagy nem. De addig is éljen a curry és a mangó kulfi. :)

KáGé>!
Camellia Panjabi: A legjobb curryreceptek Indiából

Tökéletes,átfogó sok kérdésére választ kap az ember ha indiai étel főzésére adja a fejét,nyálam csorgott egyfolytában míg olvastam és olvasom is ha valami info kell.Bár csak a könyvben szereplő ételek felét fejből megtudnám csinálni!


Hasonló könyvek címkék alapján

Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
David Wolfe: Superfood
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
Déri Szilvia: Kovászkaland
Dr. Oetker – Főzés lépésről lépésre
R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Anyu és én sütünk és tanulunk
Cornelia Schinharl: 15 perces ebédek és vacsorák