A ​mennyország várhat 624 csillagozás

Cally Taylor: A mennyország várhat

„Két kezem közé fogtam az arcát, és viszonoztam a csókot. Úgy éreztem, ennél már nem is lehetne tökéletesebb az életem. Igazam volt…”

Lucy Brown repes a boldogságtól. Álmai férfijával – a kedves, jóképű, szellemes Dannel – már az esküvőt tervezgetik, és minden, amire a lány valaha vágyott, hirtelen kézzelfogható közelségbe kerül. Az esküvő előestéjén azonban Lucy halálos balesetet szenved.
Két lehetősége van: hagyja, hogy elszakítsák élete szerelmétől, és a mennybe megy, vagy örök életére Dannel marad… szellem képében. Lucy egy percig sem habozik a válasszal: nem akar megválni Dantől. De azért semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.
Ha Lucy szellem akar lenni, társat kell találnia egy vadidegen embernek …
És amikor rájön, hogy Anna, akit a barátnőjének hitt, bármire képes, hogy megszerezze magának az összetört és kiszolgáltatott Dant, hirtelen felgyorsulnak az események…

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452432 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
342 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454368 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452432 · Fordította: Molnár Edit

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Lucy Brown · Archibald Humphreys-Smythe (Archie) · Daniel Harding · Graham Wellington


Kedvencelte 104

Most olvassa 35

Várólistára tette 318

Kívánságlistára tette 213

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

A borító és a fülszöveg alapján nem gondoltam volna, hogy egy ennyire szerethető és szórakoztató könyvet veszek a kezembe, de amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan kapott el és láncolt magához – szerencsére. Egy vérbeli, halál utáni – szellemes chick lit sztorit kaptam egy kis romantikával, humorral, cikis, őrült és megható pillanatokkal, egy kiszámíthatatlan befejezéssel és nem utolsó sorban fergeteges karakterekkel. (Lucy Brown, te bolond nőszemély! :))
Nekem nagyon tetszett, úgyhogy jó szívvel ajánlom.
Szeretnék én is egy Dant magamnak!

brena>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

Igazán nem értem miért várt ennyit a polcomon..talán, mert a cím alapján egy szomorú könyvnek gondoltam,de egyáltalán nem az!Éjjel is felnevettem bizonyos részeknél,na és a kondiban a biciklit is mosolyogva tekertem és simán felnevettem ott is, ha jó rész volt!Rég rötyögtem ennyit egy könyvön.
Claire és Brian „nagy ” figurák:)))Na és Archie:))))Imádtam a pólóit,és a LAN party-t:)))))
Szerencsére sokan idéztek már a könyvből,érdemes elolvasni ezeket,rögtön kedvet kapsz rá:)
Könnyed strandra való olvasmány,bár azért volt egy hely ahol lejöttek a könnyeim….:)

9 hozzászólás
ZeiMinn>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

Ez egy igazi csajos könyv. Lehet, hogy nem ad sok újat, nem annyira eredeti, de nagyon szórakoztató és elég olvastatja magát. A fülszöveg alapján nem tűnik egy vicces könyvnek, de mégis az. Aranyos volt, vicces, de néha mégis szomorú. A karakterek első gondolatra teljesen mások, mint képzeltem volna. Ki hitte volna, hogy a gót csaj egy romantikus alkat, a büdös pasi igazán melegszívű, a kockák pedig mégsem olyanok, mint ahogy elképzeljük őket.
Ha az embernek van egy kis ideje, gondoljunk a strandra, tökéletes olvasmány lesz a könyv. Besszippant, de nem azért, mert az a nagyon akciódús könyv lenne, egyszerűen csak pont tökéletesen gyorsan jönnek az események, néhány helyen a csavarok. A vége pedig egyáltalán nem kiszámítható. Cally Taylor olyan lezárást írt ennek a regénynek, hogy eleredtek a könnyeim. Másodszori olvasásra is. Ha pedig nem itt bőgtem el magam, akkor a sok nevetéstől.

1 hozzászólás
avidreader>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

Valaki elolvastatta velem az elso ot oldalt, es annyira nevettem, hogy nem birtam megallni, a hasam fajt, es a szemem annyira konnyezett, hogy nem gyoztem torolgetni.
Ez a konyv egy hatalmas vicc volt, es nem csak mert olyan banalis ok miatt spoiler a foszereplo, hanem mert egy nagyon jo otletet nem epp a legjobb modon talalta az irono, es ez leginkabb annak koszonheto, hogy egy ilyen kapkodo, felporgott duracell-nyuszi jellem Lucy, akinek koszonhetoen minden olyan gyorsan tortenik, hogy nincs ido megerteni a tulvilagi elet rendszeret es lehetosegeit, es ezt kellett volna jobban kivitelezni. Ennek koszonhetoen gyakran hanyagoltam az olvasast, mert idegesitett ez az egesz, de megis mindig ott volt a fejemben, hogy megis mi kerekedik ki ebbol a kaoszbol.
A vege nagyon edesre sikerekedett, spoiler, es vegul is megbekeltem az osszes idiota karakterrel – beleertve Lucyt is – , tehat nyugodt szivvel megadtam a 4 csillagot.

molybarby>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

Már nem is tudom mióta a listámon szerepelt ez a könyv, hogy majd egyszer elolvasom. És tegnap mikor nem volt mit olvasnom úgy éreztem eljött az idő. Lucy az elején engem idegesített, hülyén viselkedett. Egy darabig nem tudtam megszeretni, de aztán a végére valahogy megkedveltem. Még a helyzetét is meg tudtam érteni. A párommal mink már nyolc éve vagyunk együtt. Ha belegondolok, hogy elveszíthetem, szerintem belebolondulnék. Annára nagyon mérges voltam és egy kicsit Danre is. Alíg egy hónap telt el amióta Lucy meghalt és már tovább akart lépni. Anna meg egy kis nyomulós műmájer lett. A vége nagyon szomorú volt, de ahogy megoldotta az írónő, egy kicsit megmosolyogtatott. Mert hát ugye spoiler Nekem mégis azért tetszett, hogy végül spoiler

4 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Cally Taylor: A mennyország várhat

A cím alapján nem számított sokra. Nem keltette fel kellőképpen a figyelmem. De pozitívan csalódtam. Kíváncsi lennék ha mi kerülnénk ilyen helyzetbe hogy döntenénk. Nagyon jó volt. :)

fruzs86>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

Mint ahogy az nálam megszokott, egyes dolgok veszett sok időt töltenek a polcomon, mielőtt úgy venném a kezembe őket, hogy akkor végül olvasás lesz belőle. Most is így voltam. Még nagyon régen, amikor még olvastam fülszöveget vásárlás előtt, akkor akadt meg rajta a szemem…Az ilyen esetek többségében sosem végződnek jól, mert elcsábulok a borítón vagy a leíráson és már meg is veszem a könyvet, aztán végül sorra mennek ezek a levesbe…
Na szóval amikor végre úgy döntöttem, hogy ideje elolvasni, az első 100 oldalig kb erősen gondolkoztam azon, hogy félbehagyom. Ha nem tovább. Nagyon idegesített Lucy, nem tudtam megbékélni a gondolkodás- és látásmódjával. Azon járt az agyam, hogy ha én is meghalnék és lenne ilyen lehetőségem, amivel tegyük fel élnék is, akkor ugyanilyen hülyén kezelném az egészet? Mert Lucy ezt csinálta nagyon sokáig. És amíg ő ezt csinálta, én egyre jobban fel akartam adni ezt az egészet, de aztán mégsem tettem és végül nem bántam meg. Hál' Istennek- ez elég vicces így leírva a történetet tekintve- azért komoly jellemfejlődésen esett át a könyv végére. Megtanult igazán szeretni, hiszen elengedte azt akiért élt. És ez volt a lényeg.
A nagyon nehéz indulás, és még enyhén fogalmaztam, miatt -1 csillag, de azért könnyen olvasható és szerethető történet és szereplők.

4 hozzászólás
Aveline>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

Aranyos, vicces, romantikus, abszolút csajos, sírós, nevetős. Amolyan Lucy Brown-os. :)

Mazsidrazsi>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

Hát, ez nekem most nagyon nem jött be.
Lucy már az első oldaltól kezdve idegesített, és ez a későbbiekben sem lett jobb.
A két lakótársa jófej volt, Archie-ért megszakadt a szívem, de örültem, ahogy a sorsa alakult :)
Volt egy-két poén, amin nevettem, megmosolyogtam, de ennél több szórakozást számomra nem nyújtott. Igen, a vége szépen lett megoldva, habár nem ezt vártam volna.

8 hozzászólás
Kiss_Csillag_Mackólány P>!
Cally Taylor: A mennyország várhat

Érdekes, hogy másodszorra sem találtam kivetnivalót benne, pont az a könyv, amelyik egy fárasztó hét után segít pihentetni az agyamat.
Nem bántam meg, hogy újra a kezembe vettem.

Már megint kiléptem a komfortzónámból, és olyanba vágtam bele, amire álmomban – a legrosszabb álmomban – sem gondoltam volna.
És láss csodát, alig bírtam éjszakára letenni.
Nem mondom, hogy reszkettem az idegeskedéstől, vagy tövig rágtam volna a körmeimet, de határozottan tetszett.
Hogy miért? Mert bájosan bugyutácska volt, és mégis magával ragadott.
Tetszett Lucy csetlés-botlása, küzdelme Danért, meg úgy általában már-már ésszerűnek kezdtek tűnni az amúgy teljesen ésszerűtlen események.
Megjegyzem, nem lenne rossz, ha az ember láthatná, hogy mivé lesznek szerettei a halála után, még akkor is, ha nem igazán tud már beleszólni az életükbe.
Komolyan mondom, szívesen kipróbálnám.
Azt azért kicsit sajnáltam, ahogy Brian és Claire végérvényesen eltűntek, de ha ez a szabály, akkor ez a szabály.
Mindent összevetve, örülök, hogy ilyet is olvastam.


Népszerű idézetek

Kiki_chan>!

– Jaj, az ég szerelmére, Brian, csak csinálj úgy! Kiskorodban nem jártál színjátszókörbe?
– Egyszer játszottam egy karácsonyi darabban.
– Az jó!
– Én voltam az egyik fa.

209. oldal

Lana89>!

A felül lévő cd-k számomra kicsit túl heavy metálosak voltak, így hát leguggoltam, hogy a többit is megnézzem. És fingottam egy nagyot. Olyan hangja volt, mint a nőstényét hívó elefánt trombitálásának, csak sokkal sokkal ércesebb. Megdermedtem. Ha nem mozgolódok annyit, nem lett volna semmi baj.( Istenem, add, hogy Dan ne hallja meg!) Lángoló arcomra szorítottam a tenyeremet, és kimondtam az első dolgot ami az eszembe jutott:
-Hogy recseg ez a parketta!
Dan fetrengett a röhögéstől. Úgy nevetett, hogy potyogtak a könnyei. Aztán belőlem is kirobbant a nevetés.

13. oldal

Volk P>!

Úgy pislogtam, mint egy agylágyulásos teve a homokviharban.

24. oldal

1 hozzászólás
katelucy>!

– Lucy, tudod te egyáltalán, mi az a LAN-parti?- göcögött Geoff.
– Hát persze – dadogtam. – Rave zenét játszanak. LAN, azaz „Laza Arcok Napja”, nem?

147. oldal

Fay >!

Ez az igazi szerelem: ha a másik boldogságát fontosabbnak tartod, mint a sajátodat.

330. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Marée_Noire>!

– Biztonsági öv? – kérdezte, amikor becsusszant a kormány mögé.
– Becsatolva, Zsákos Bimbó.
– He? – nézett rám zavartan Archie.
– Tudod, A Gyűrűk Urából
– Ha jól sejtem, Zsákos Bilbót akartál mondani, Lucy.
– Ja, igen, persze – feleltem. Minden erőmet össze kellett szednem, nehogy felröhögjek.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zsákos Bilbó
3 hozzászólás
Cheril>!

– Ugye nem láttad? Ugye nem láttad a menyasszonyi ruhámat?
Dan magára húzta a paplant, és álmosan nézett rám. – De igen.
– Nem igaz! – Hirtelen gombóc nőtt a torkomban.
– Persze, hogy nem láttam, te kis butus! – vigyorgott Dan. – Megtiltottad, hogy kinyissam azt az ajtót. Nem emlékszel?
Hát persze, hiszen saját kezűleg celluxoztam fel a szekrényre a „Ha Kinyitod, Meghalsz!” feliratot.

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Brown
mandarina>!

– A barátaid is szeretik a vonatokat? – kérdeztem.
– Á! – Troy leszegte a fejét, és egyik kezéből a másikba dobálta a mobilját. – Kiröhögnének, ha megtudnák, haljá' meg.
Erre mit lehet mondani? Nem tudtam biztosan.
– Haljá' meg – bólogattam komolyan.

klaraboglarka P>!

Egy pár ezüst mandzsettagombot vettem Dannek, de túl hétköznapinak találtam őket. A mandzsettagombok nem azt üzenik: „Ez életem legboldogabb napja!” Inkább azt: „Nagyon fantáziátlan barátnő vagyok. Karácsonyra fúrókészletet kapsz.”

26. oldal

Fay >!

Úgy néztem ki, mint Eminem agyvérzés után.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eminem · Lucy Brown

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Gail Carriger: Szívtelen
Darynda Jones: Első sírhant
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Terry Pratchett: A Kaszás
Tonya Hurley: Hazatérés
Kerstin Gier: Halálom után felbontandó
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Beth O'Leary: Az ágybérlő
Abbi Waxman: Új örömök kertje