Elborulva (Fairfax 2.) 128 csillagozás

Calia Read: Elborulva

Azt mondják, Victoriának hívnak.
Azt mondják, huszonhét éves vagyok.
Azt mondják, hat hónapja vagyok a Fairfaxben.
Azt mondják, a férjem meghalt, és nincs gyerekem.
De hát Wes szinte minden éjjel meglátogat, és Evelynt egész nap a karomban tartom.
Azt mondják… azt mondják… azt mondják…
Én meg azt mondom, itt az ideje, hogy kibogozzam a múltamat és kiderítsem az igazságot.

A nagy sikert aratott Szétcsúszva című regény szerzője, Calia Read ismét a Fairfax egyik lakójának történetét meséli el, a tőle megszokott, rejtélyekkel és feszültséggel teli módon. És a végén itt sem marad el a hihetetlen, mindenre magyarázatot adó fordulat.

Önálló regényként is olvasható.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
WOW, Budapest, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027069 · Fordította: Dudás Éva

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Sinclair Montgomery


Kedvencelte 24

Most olvassa 3

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Calia Read: Elborulva

Calia Read megint darabokra tört. Az előző részből okulva, itt már éberebb voltam, és levontam a magam következtetéseit, a végén mégis akkorát néztem, hogy csak na! Nem hiszem el, hogy ez történt. Hogy egy ilyen szép szavakkal megírt könyv képes ennyire fájdalmas lenni, és én mégis szeretem. Mert mást nem is lehet.
Annyira izgalmas volt Victoriával együtt visszatekinteni, és felfedezni az elefeljtett emlékeit. És amikor azokban Sinclair is felbukkant…. ^-^ Ő volt minden rosszban a jó, a fény a sötétségben, nem is csoda, hogy mind Victoria, mind az olvasó fülig beleszeret.
Az utolsó részek, és az epilógus – na ott teljesen kész voltam. Szörnyű, ami Victoriával történt, megértem, hogy inkább a felejtést választotta. Amit viszont nem értek, hogy hol volt Sinclair? Miért nem ment hozzá, amikor lehetett, és Victória anyja és legjobb barátnője miért nem világosították föl a babával kapcsolatban? Annyi megválaszolatlan kérdés. Lehetett volna még sokkal hosszabb a könyv, hogy ezekre is részletesebb választ kapjunk, vagy hogy Sinclair és Victória is többet szerepeljen együtt. Ez egy kicsit hiányzott, de amúgy csodálatos egy könyv. Tényleg csak ajánlom, habár a végén valahogy így néztem ki: https://media.giphy.com/media/yk64CaweMrauI/giphy.gif

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Calia Read: Elborulva

Először is levenném a könyvről a misztikus címkét és inkább pszicho-thrillerre cserélném. A hangulata teljesen olyan volt, mint egy thrillernek , és egy percig sem tartottam Victoriát szellemekkel beszélgető őrültnek.
Valami katasztrofális dolog történt vele, amiatt az agya nem hajlandó emlékezni. De miután a sarkára áll, és eldönti, hogy kikerül az intézetből, a kezelő dokinő segít neki visszaemlékezni.
Három évvel ezelőttről jönnek vissza az emlékek, a boldog idők Wesszel, majd a kevésbé boldogak. Renée, Sinclair és minden más, miközben nekem már előbb leesett, hogy itt valaki nagyon csúnya játékot játszik.
A vége kicsit nyitott maradt számomra, mert nem igazán kaptam választ arra
1. spoiler
2. spoiler
3. spoiler
Szóval van egy-két megválaszolatlan kérdés, de összességében véve jó volt.

Viktória_Erdei P>!
Calia Read: Elborulva

Már az első könyv is fantasztikus volt. A másodikban sem csalódtam. Összetörte a szívem, és utána összerakta. Voltak gondolataim, vajon mi történhetett, mire nem emlékszik Victoria, de erre nem számítottam. Calia Read megcsinálta, hogy még az utolsó lapon is meglepetést tartogasson. Mindvégig fenntartotta az érdeklődésem.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

agi89>!
Calia Read: Elborulva

És Calia Read megint megcsinálta!!!

Komolyan nem találok szavakat.
Zseniális ez a könyve is.

Teljesen a padlóra küldött.
Aztán felkapart, de adott egy akkora pofont amitől még most is a földön heverek…

Olvassátok, mert
– elképesztően addiktív,
– végtelenül izgalmas,
– totál „belemászik” a fejedbe és lelkedbe!

P.S. Most már biztos hogy van egy új kedvenc íróm. :)

>!
WOW, Budapest, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027069 · Fordította: Dudás Éva
perpetua P>!
Calia Read: Elborulva

A Szétcsúszva a kedvenc WOW könyvem, imádtam és nagyon magasra tette a mércét, de Calia Read most is nagyot alkotott, ezt a részt is borzasztóan szerettem, a végén leesett az állam és ugyanúgy végig izgultam, hogy mi lesz ennek a helyzetnek a megoldása.
A Fairfay remek könyv alapanyag, mert számos érdekes lakóval találkozhatunk, úgyhogy ha ilyen remek hátteret kapnak én még szívesen olvasnék róluk. Tetszik, hogy a szereplőkkel együtt rakosgatjuk össze a kirakós darabjait és velük együtt csodálkozunk rá az újabb dolgokra. Ha mindenképp választanom kellene, egy kicist nagyobb hatással volt rám Naomi története, de maga a történet, a cselekmény itt is levett a lábamról.
Victoria korábbi élete tökéletes volt, legalábbis a látszat ez volt. A gyakorlott olvasók viszont megtanulták, hogy a látszat mögött mindig szörnyűségeket lehet felfedezni. A fülszöveg alapján nem ilyen történetre számítottam. Nem gondoltam, hogy ilyen élete volt, mielőtt a Fairfaxbe került. Ahhoz, hogy ez a rész is 5 csillagot érdemeljen kellett viszont most is egy zseniális csavar, egy nagyon jó lezárás, és az Írónő most is kitett magáért. Én tényleg még szeretnék sok könyvet olvasni tőle. :)

deen>!
Calia Read: Elborulva

Jobban tetszett, mint az első rész, habár a Fairfaxi részek az elején kevésbé fogtak meg. Azonban amikor Victoria elkezdi felfejteni az emlékei fonalát egyre gyorsabbá és izgalmasabbá vált a cselekmény. Bevallom az elején kiszúrtam a hibát a képen, de ennek ellenére vártam, hogyan vált Victoria ilyenné, mi történt valójában. Sinclair megjelenése csak hab volt a tortán, aki végre sejtette, hogy Victoria emlékei nem véletlenül zavarosak. A történet vége pedig olyan csavart tartogatott, amiért mindenképpen érdemes volt elolvasni. Le a kalappal az írónő előtt, hogy ilyen befejezést kanyarított.

MFKata>!
Calia Read: Elborulva

Az igazság három dologra képes: szabaddá tesz, megtör vagy teljessé tesz.

Szkeptikus voltam, hogy sikerül-e ugyanazt hozni, mint az első résznél, de az írónőnek sikerült újra végigtáncolt az idegeimen. Hiába volt minden erőfeszítésem, hogy felkészüljek, hiába figyeltem minden apró jelre, a történet annyira magával ragadott, hogy csak sodródtam Victoriával együtt. Aztán ugyanakkorát koppantam, mint ő.
Egyszerűen zseniális, hogy Calia Read újra megcsinálta.

Bővebben: http://mfkata-about.blogspot.hu/2016/06/calia-read-elbo…

kocybaba P>!
Calia Read: Elborulva

Elképesztő, hogy másodszorra is megcsinálta az írónő, (ha nem még jobban, mint előtte.) Pedig ezúttal tényleg próbáltam felkészülni és megacélozni magamat, de így is sikerült ugyanúgy magával ragadnia, megtévesztenie, elérzékenyítenie és felkavarnia. Teljesen belemerültem Victoriával együtt a múltja kibogozásába, vele közösen kerestem a válaszokat Wes rejtélyes viselkedésére, Sinclair iránti érzelmeire, Evelyn szerepére, anyjával való viszonyára, miközben hol a jelenben, hol a múltban találtam magamat. A végére pedig leesett az állam és még milliónyi kérdés foglalkoztatott. És ki tudja, hány Fairfax lakóról lehetne még írni (remélem jó sokról), de ha az mind ilyen remekül sikerül, akkor én mindenképpen állok elébe.

Sippancs P>!
Calia Read: Elborulva

Hűha! Nem is tudom hirtelen, hogy mit írjak…
Ha nem ilyen a vége, nemcsak, hogy 5 csillagot adok a történetre, de még kedvencelem is. De ez az spoiler dolog nálam eléggé érdekesen vette ki magát. Az biztos, hogy nem volt kiszámítható, viszont annál inkább zavaros és fura. Első olvasatra nem is értettem meg, hogy hogyan kerültünk a faházba, azt hittem, hogy Victoria egyik képzelgésében járok, aztán visszalapozva és újraolvasva leesett, hogy hoppá, ez a valóság. Ami micsoda drámával párosult! Megtudva az igazságot, ebben a történetben a valódi őrült egyértelműen spoiler volt, és spoiler az igazi áldozat.
A fő szál mellett nagyon kíváncsi lettem Reagenre és a magára betűket karcoló nőre, kár, hogy az ő történetük már nem jelent meg magyarul.

ƨɔɴом P>!
Calia Read: Elborulva

Soha nem gondoltam, hogy ketszer meg lehet ugyanazt csinalni, es hogy szo nelkul ketszer ugyanabba a csapdaba bele setalok, es mindennek tetejeben meg elvezni fogom.
Hatalmas leborulas Calia Read elott, mert olyan zsenialisan tud irni, ahogyan kevesen. A szalak sokszor osszefolynak es elmosodnak, de megis a nagy kaosz es zurzavar kepes egy olyan elegyet es egyseges egeszt alkotni, ami egy bomba erejevel sopor le a labadrol. Legalabbis engem sikerult neki.


Népszerű idézetek

WOW_Kiadó KU>!

Itt nincs levegő.
Őrületet lélegzünk be.
Elmebajt lélegzünk ki.
És az emberek körülöttem? Nekik látszólag megfelel.

WOW_Kiadó KU>!

Egy kicsit mindenki őrült. Annak kell lenni, hogy túlélje ezt a világot.

WOW_Kiadó KU>!

A szerelem háromdimenziós. Annyira mély és óriási. Annyira erőteljes, hogy az ember nem mondhatja ki a szót anélkül, hogy érzelmek áradnának szét az arcán és látszódnának a szemében.

WOW_Kiadó KU>!

Minden párnak vannak nehéz időszakai. A férjem néha az őrületbe kerget, máskor meg nem tudok betelni vele. De többnyire az őrületbe kerget.

DarknessAngel >!

– Ami köztünk van, az irányíthatatlan.

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sinclair Montgomery
MFKata>!

Az igazság három dologra képes: szabaddá tesz, megtör vagy teljessé tesz.

WOW_Kiadó KU>!

Victoria körül minden olyan titokzatos volt, és mégis csábító. A mosolya álmokról mesélt, az ajka egy ígéretről, hogy valami jó következik. Egyik tenyerén a titkait nyújtotta, a másikon pedig az álmait. És a szemével biztatott, hogy merjek választani. Figyelmen kívül hagytam mindkettőt, és megcéloztam a szívét.

WOW_Kiadó KU>!

Időben állj le! Semmi jó nem származhat abból, ha megfordulsz és a múltadba bámulsz.

WOW_Kiadó KU>!

Olyan sok titkot tartogat a szerelem. Hogyan talál ránk? Mikor támad? Hol kerül rá sor?
A játékszerei vagyunk, úgy járkálunk a világban, hogy nem vagyunk tudatában, bármelyik pillanatban lecsaphat. Ne szövögessünk terveket! Akár küzdünk ellene, akár önként vállaljuk, a szerelem körénk fonja magát, és amikor megtörténik, többé nem szabadulhatunk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dean R. Koontz: A visszatérő
Colleen Hoover: Too Late – Túl késő
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Helena Silence: Ezüsthíd
Lakatos Levente: Aktus
Beth Flynn: Kilenc perc
Robin O'Wrightly: Testcserés számadás
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Amanda Stevens: Örök kísértés