Ivy ​Pocket és az Óragyémánt (Ivy Pocket 1.) 51 csillagozás

Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ivy ​Pocket egy átlagos szobalány, aki átlagon felülinek képzeli magát. Miután munkaadója inkább elszökik Dél-Amerikába, mint hogy tovább élvezze a társaságát, ifjú hősnőnk egyedül marad koszt és kvártély nélkül Párizsban…
Ekkor Ivy váratlanul testhezálló feladatot kap. Fejedelmi fizetség ellenében Angliába kell vinnie a titokzatos Óragyémántot, hogy a születésnapos (és roppant ellenszenves) Matilda Butterfield nyakába akassza.
A szobalány azonban hamarosan sötét rejtélyek és gyilkosságok hálójában, na, meg egy összeesküvés kellős közepén találja magát. Mindenki az Óragyémántra feni a fogát, hiszen a kő valójában átjáró egy másik világba…

„És ekkor történt. Ismét fellobbant bennem a vágy, mint a grófnő hálószobájában. Őrült vágy. Kétségbeesett kényszer. Egyetlen dolgot akartam: felvenni a nyakláncot. A nyakamba akasztani. Látni magam az Óragyémánttal a nyakamban. Igen, igen, megígértem a grófnőnek, hogy nem teszem. De mi baj lehet belőle? Felpróbálom, csak egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2016
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155450600 · Fordította: Pék Zoltán · Illusztrálta: John Kelly

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ivy Pocket


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Caleb Krisp remekül adagolja a humort és az izgalmakat, a történetben bőven találsz rejtélyt és pörgős akciójeleneteket. Bár az olvasó már a kezdet kezdetétől tudja – vagy legalábbis sejti, hogy ki a gonosz, és mire kellene figyelnie Ivy-nak –, főszereplőnknek elég nehezen esnek le dolgok.
Na igen, a kis hölgyet nem az eszéért szeretjük… hanem a kifogástalan modoráért!
Íme néhány kedves mondat, amely Ivy szájából hangzik el: „- Olyan szép zöld a szeme – mondtam gyengéden. – A többi kész rémálom, de a szeme szép.” vagy „- Grófnő, magának elment az a gyűszűlyuknyi esze is, de olyan kedves!”
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2016/11/03/caleb_krisp_ivy_po…

15 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Egy dolgot már leszögezhetünk rögtön az elején, Ivy Pocket egyáltalán nem egy átlagos szobalány! :)
Hisz egy átlagos szobalány nem tizenkét éves, és nem mondana például ilyeneket a munkaadójának:
„Sok igazi arisztokratához hasonlóan a grófnő alsó ajka is lekonyul, álla pedig szinte nincs is. Emiatt olyan nehéz feladat számára a levesevés, számunkra pedig emiatt olyan kellemetlen látvány.”
És vajon melyik átlagos szobalány elől menekülne el a munkaadója egy másik kontinensre?
Na ugye, hogy Ivy mindennek mondható, csak átlagosnak nem? :)

Nagyon aranyos, kalandos ifjúsági könyv volt ez, titkokkal és érdekes szereplőkkel, Ivy Pocket pedig egy imádnivalóan nagy szájú kis fruska volt. Olvasás közben sokszor eszembe jutott, hogy ebből a könyvből milyen jó filmet lehetne csinálni, aztán amikor rákerestem a könyvre, rábukkantam egy olyan hírmorzsára, miszerint a megfilmesítési jogokat már el is adták.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/11/caleb-krisp-ivy-po…

>!
Hintafa P
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Igyekszem a Kolibri Kiadó új megjelenései között felfedezett üdvöskéjéről, Ivy Pocketről visszafogottan, kellően objektíven nyilatkozni. Eleve nincs egyszerű dolgom, mert a történet annyira magával ragadó, mint amilyen élénk színű, a tekintet vonzó és nem eresztő a borítója. Elég volt egy pillantást vetnem rá, azonnal eldöntöttem, hogy muszáj elolvasnunk. Ráadásul ezzel nem csak én voltam így. Aki az utóbbi időben megfordult nálunk elég volt egy pillantást vetnie a könyvre, máris kézbe vette, belelapozott, elolvasta a fülszöveget. A könyv, ami egyszerre nevettető és feszültségekkel teli izgalmaival kellemes kísérője volt az első igazán szürke, őszi napjainknak.

Ivy Pocket nem mindennapi szobalány. Az a típus, aki nem alkalmas semmire, de képes bármire. Egy forgószél, egy elemi csapás, egyesek szerint eszelős. Egy igazi kincs. Az élet számos területén mutat kiemelkedő teljesítményt. Teljesen buggyant, totálisan naív, képes a legátlátszóbb hazugságokat is elhinni és akár sorozatban is rossz döntéseket hozni. Megrögzött hazudozó, vagy útkereső álmodozó? Még nem tudom, de nagyon várom a következő részeit a könyvnek, hogy kiderüljön.
Bővebben:http://hintafa.blog.hu/2016/10/21/caleb_ivy_pocket

2 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

„Általában remekül megy nekem a várakozás. Egyszer például egy csodára vártam. Hét és fél hetet. De nem adtam fel.”

Sajnos a fenti idézet igaz rám is. Egy csodára vártam, hogy megkedvelem, vagy csak kicsit is megszeretem, de nem jött el.
Ivy Pocket egy beképzelt, túl humorizált karakter, akitől a hideg ráz és nem a félelem miatt, vagy mert annyira szeretem, egyszerűen rosszul vagyok tőle.
Még szerencse, hogy adódtak más karakterek is a könyvben.
Maga a cselekményszál vitt magával, így ha a fent említett nőszemélyt nem veszem alapul, egész jó is lehetett volna…
Csak azért szenvedtem végig, mert elvem könyvet félbe nem hagyok….

És mivel utazókönyvként került hozzám, szeretném ezúton is megköszönni a türelmet és a lehetőséget, hogy olvashattam. Köszönöm.

Azt hiszem most jó darabig nem fogom folytatni, már ha valaha is ráveszem magam erre….

>!
Angele P
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Volt egyszer egy Ivy Pocket, aki rém idegesítette a gyerekeimet. Azt mondták: ez egy hülye. Remélem ez nem számít káromkodásnak, de gyerekektől pontosan idézzünk, vagy sehogy.
Szóval nem kötötte le őket a történet, nem zárták szívükbe a főhőst. Sőt! Azóta is áll a polcon befejezettlenül, mert közbe megérkezett a Lúna gyermekei, elkezdtük és kiderült, hogy pont annyira izgalomas, mint kedves, csak egy baja van, hogy rövid. Aztán megérkezett a Szeleburdi család. Féltem, hogy régi történet, nekik talán túl megfoghatatlan, de szerencsére bele lettek bolondulva. Megkapta a legnagyobb kitüntetés: ennek mindenképp vedd meg a következő részét!!
Ja, bocs, itt Ivy Pocket-ról kellett volna írnom? Hát sajnos az első két mondatnál többet nemigen tudok hozzá fűzni. De Szigeti Viktornak és Bálint Ágnesnek szerencsére van másik könyve is. :) :)

>!
smetalin
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Én kellemesen csalódtam ebben a könyvben. Azt gondoltam egy kis fiatal cserfes cselédlányról szól, akit megbíznak valamivel és árkon-bokron keresztül követhetjük kalandos nyomát, míg teljesíti a megbízást. Á, dehogy, de nem ám!!!
Az igaz, hogy Ivy fiatal is meg cserfes, és van neki egy olyan stílusa amit emészteni kell rendesen, de meg lehet szokni. A történet viszont tele van rejtéllyel, szellemekkel, régi titkokkal és mindezt az Óragyémánt generálja, ami nem csak egy sima kis gyémánt. Ez egy nagyon különleges drágakő, dehogy mitől az, azt nem árulom el, legyen benne részed neked is kedves leendő olvasó. Sok mindent megtudsz erről a kis cselédlányról is,és még többet nem, aki ki tudja honnan származik, kik voltak a szülei és még rengeteg kérdés, ami nem lett megválaszolva e könyvben. A történet folytatódik……….

>!
Chöpp 
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Különleges mese, különleges főszereplővel. Nem mondom, hogy egy kicsit sem ment az idegeimre, de azt sem, hogy nem nevettem rajta nagyokat. Ja és izgalmas is. Valószínűleg a folytatásokat is el fogom olvasni.

>!
PKatica
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Nagyon tetszett Ivy stílusa. Na meg a viccei… És maga a történet is nagyon jó, ezért mindenkinek ajánlom.

>!
Könyvmolyocska1
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Drágáim! (Most Ivy szavával éltem)

Bemutatom nektek Ivy Pocket nevű szobalányt, aki 12 éves. 12 éves? Igen, hamar munkába kellett állnia, mivel sajnos árva. Elkezdet sajnálni? Egy picit sajnálhatod is milyen rettenetes kalandba fog kerülni, de most ne szaladjunk ennyire előre. Sajnos Pocket modorát lehetne csiszolni, mivel amit gondol, azt ki is mondja.

Ivy kalandja egy különös megbízással kezdődik. Trinity grófnő megkéri, hogy teljesítse utolsó kívánságát, s juttassa el az Óragyémántot, legjobb barátnője unokájának. Az Óragyémánt nem egy szokásos ajándék, még a kézbesítője sem tudja, hogy milyen erővel bír. Ivy izgalmas kalandokba keveredik. S kiderül róla, hogy ő kivételes adottságokkal rendelkezik.

Ivy küldetését végigkísérve, mint olvasó egyre több információ birtokába kerülünk és kibogozódnak egy rejtélyek. A főhős mint egy mai kiskamasz nagyszájú, szókimondó és egyben merész, akit tettei visznek előre vagy éppen hátra. A könyv izgalmas, pörgős, fordulatos volt, ezért ajánlom másoknak is.

>!
NewL P
Caleb Krisp: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Nagyon tetszett nekem ez a gyerek könyv, humoros, van egy kis misztikus beütése egy szimpatikusan borzasztó természetű főhősnővel, csodálatos illusztrációkkal. És ráadásul a fordítás csodálatos, és a könyv átesett szöveg gondozáson is.


Népszerű idézetek

>!
Hintafa P

A hajó kifutott, én pedig egy nyugágyon ültem, és a tengert nézve gondolkodni igyekeztem. Általában hihetetlenül jó vagyok benne – egy filozófiaprofesszor veszett el bennem, de minimum egy segédkönyvtáros –, de most nem ment.

36. oldal, 3. fejezet (Kolibri, 2016)

2 hozzászólás
>!
Angele P

– Magának aztán jó a beszélőkéje, Miss Pocket. Nem vagyok benne biztos, hogy egy szavát is elhiszem, de felettébb szórakoztató.

>!
Hintafa P

A szüleim beleestek egy vulkánba – vágtam rá. – A vulkánkitörés anyámat a Kongó mélyére repítette, ahol azóta is egy vegetáriánus pigmeus törzzsel él, apámban pedig volt annyi tisztesség, hogy felrobbanjon, amikor a földbe csapódott.

38. oldal, 3. fejezet (Kolibri, 2016)

>!
Hintafa P

A viselkedését azzal magyaráztam, hogy Carbunkle grófnő arisztorokrata, vagyis eszelősnek született.

11. oldal, 1. fejezet (Kolibri, 2016)

>!
Hintafa P

– Mi a fenét csinál, maga őrült tehén?

294. oldal, 19. fejezet (Kolibri, 2016)

>!
Angele P

– Egyet se félj, Matilda – nyugtattam meg vidáman – , olyan hullafakó színnel áldott meg az ég, hogy a nyaklánc csodát fog tenni a megjelenéseddel.

>!
Szofrónia

Általában remekül megy nekem a várakozás. Egyszer például egy csodára vártam. Hét és fél hetet. De nem adtam fel.

90. oldal

>!
Könyvmolyocska1

Az agyamat mintha kivették, megrugdosták, majd visszagyömöszölték volna.

42. oldal

>!
Oláh_Zita P

Ha ezt olvasod, és tudod mire képes egy könyv – hogy ajtó egy másik világra, hogy menedék és csoda, hogy kaland és vigasz, hogy elszomorít és reményt csihol –, akkor nincs arra szükség, hogy neked is megköszönjem, mert mar tudod, hogy az élet egyszerűen jobb a könyvekkel.
És ezzel arra biztatlak, hogy menj, és azonnal válaszd ki a következő kalandot.

305. oldal


A sorozat következő kötete

Ivy Pocket sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Roald Dahl: Szofi és a HABÓ
Jonathan Stroud: A sikító lépcső esete
Andy Griffiths: A 13 emeletes lombtoronyház
Pierdomenico Baccalario: A titkos város
Ransom Riggs: Üresek városa
Fabian Lenk: Drake kapitány, a királynő kalóza
Georgia Byng: Molly Moon hihetetlen kalandja a hipnózissal
Charles Dickens: Szép remények
Charles Dickens: Nagy várakozások
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái