Hozzátok ​el nekem Ivy Pocket fejét (Ivy Pocket 3.) 18 csillagozás

Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Kedvenc ​szobalányunk története a végéhez ér. A Caleb Krisp Ivy Pocket és az Óragyémánt és az Állítsátok meg Ivyt! című regényében megismert szeleburdi szobalány, Ivy élőkön és holtakon keresztül szórakoztatott minket képtelen kalandjaival, a trilógia pedig a Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét! című kötettel zárul, nem kevésbé humorosan és elképesztő csavarokat tartogatva.

FERGETEGESEN VICCES és elsöprően kiborító hősnőnk ezúttal Londonba indul, hogy átkelve Prospába megmentse Anastasiát és az ifjú Rebeccát, akikre a halálnál is rosszabb sors vár. Csakhogy minden lépésnél akadályokba ütközik. A gonosz Miss Always és ördögi lokkjai a nyomában vannak. Anastasiát álnok és szívtelen nővére szörnyű helyre rejti, ahol soha senki nem találhatja meg. És ami a legrosszabb: még az Óragyémánt is felmondja a szolgálatot.
Az Ivy Pocket-trilógia VIHAROS FINÁLÉJÁBAN ezernyi rejtély vár arra, hogy végre megoldja valaki. (Ja, és mellesleg egész Prospát meg kell menteni.) És ki lehetne… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2018
308 oldal · ISBN: 9789634373537 · Fordította: Pék Zoltán · Illusztrálta: John Kelly
>!
Kolibri, Budapest, 2018
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155591655 · Fordította: Pék Zoltán · Illusztrálta: John Kelly

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Bevallom, ennél a résznél szórakoztam a legjobban; ráadásul az egész történet annyira kiszámíthatatlan, hogy soha nem tudhattam, mi fog történni legközelebb. Miss Pocket egy eszméletlen hősnő, tekintve, hogy szabályosan vonzza a bajt és mindig mindenbe belekeveredik. Nagyon szerettem mindhárom könyv hangulatát, bejött ez a kicsit sötét, viktoriánus környezetben játszódó történet.
Ennél a résznél az utolsó előtti fejezet volt az egyik kedvencem, ahol megmutatkozik az igaz Ivy. Az a kislány, aki az álarc mögött lakozik, aki oly régóta vár arra, hogy szeressék és szerethessen. Megkedveltem ezt a szeleburdi és szemtelen lányt, aki mindig mindent jobban tud másnál, bődületes mondatokat mond, és állandóan összevissza locsog.
A könyvről bővebben: https://konyvparfe.blog.hu/2018/09/12/caleb_krisp_hozza…

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Hiányozni fog Ivy. Mert sajnos itt a vége, nincs újabb hajmeresztő kaland, átjárás két világ között, utoljára élvezhettük Miss Pocket nem annyira kifinomult stílusát és kevésbé éles eszét. Szeretem a zakkant meséket, mert nem átlagosak, ezért nagyon sajnálom, hogy befejeződött a trilógia, viszont istenien szórakoztam az utolsó részen is. Caleb Krisp Ivy-hez méltó lezárást prezentált nekünk, talán csak az utolsó oldalak lógtak ki egy kicsit a korábbi erősen sötét tónusú hangulatból, de hát ez mégiscsak egy mese, nem lehet a végtelenségig drámázni benne, nem igaz? A kalandokra most sem lehet panasz, a szerző rá tudott tenni még egy lapáttal a korábbi részekben sem éppen csillámpónis fordulatokra, minden szál összeér a végén, ahogyan azt kell, de nem éppen szokványos módon, ahogyan azt Miss Pocket-től megszokhattuk. Ivy igazi antihős, nem szép, nem okos, viszont helyén van a szíve, és a morcos külső mögött valójában egy nagyon is érzékeny lélek lakozik, amely ugyanúgy szeretetre áhítozik, mint bárki, az apátlan-anyátlan árvának a legfontosabb a család, amely az ő esetében nem kicsit bonyolult. Az előző részekben már kiderült, ki áll a rossz és ki a jó oldalon, de azért még van egy újabb karakter az író tarsolyában, amelyen kellőképpen ledöbbenhetünk. Nem mondanám, hogy mindenkinek ajánlom ezt a mesét, kell hozzá egy kis nyitottáság, hiszen nemcsak a főhős nem szerethető, a többi szereplő sem szokványos, de legalább egyedi a történet és biztosan nem fogjuk egyhamar elfelejteni Ivy Pocket-et és viselt dolgait. Hozza a korábbi részek szintjét a befejező kötet is, unalom kizárt, bár egy árnyalattal kevésbé sikerült zseniálisra a finálé, mint lehetett volna.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2018/08/10/konyvkritika_…

>!
smetalin
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Itt a vége, fuss el véle…….
A történet lezárult. Minden kérdésre választ kaptunk, honnan is származik Ivy, milyen titkokat rejt Prospa és kik élnek ott.
Én kedveltem Ivy stílusát, hebehurgya, cserfes, csetlő-botló de mégis szerethető.
Ez a három rész külön nem olvasható, szigorúan csak sorrendben. Nagyon kevés visszautalás van a könyvekben az előző történetekre, viszont nem szokványos a történet, épp ezért nekem nem okozott gondot hogy nagyobb kihagyások után is emlékezzek mi történt, ki hogyan kapcsolódik egymáshoz. Ha megszokod Ivy stílusát akkor kedvelni fogod ezt a remek kis mesét.

>!
Juci P
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Nekem ez az egész sorozat nagyon bejött, ritka az ennyire felháborítóan, javíthatatlanul modortalan őszinte és lepcses bölcs hősnő a gyerekirodalomban :D

3 hozzászólás
>!
PKatica
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Nagyon tetszett. Elképzelni sem lehet ennél jobb befejezést ehhez a könyvhöz. Sajna nincs folytatás…

>!
Flora_The_Sweaterist P
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

"Sokat gondolkoztam rajta, hogy kihez lehetne hasonlítani Ivy-t, de azt hiszem hogy eddig még máshol nem találkoztam olyan karakterrel, aki ehhez hasonló keveréke lett volna egy szókimondó, ámde kissé kétbalkezes szobalánynak és James Bondnak. Caleb Krisp egy a maga nemében egyedülálló figurát sikerült teremtsen: egy olyan fiatal lányt, akit bizony nem szívesen engednénk be a házunkba, akivel aligha mutatkoznánk szívesen együtt nyilvános helyen, de azért így a távolból tényleg fergetegesen szórakoztató.

Ahogy a trilógia előző két részében már megszokhattuk, ahol Ivy Pocket megjelenik, ott kő kövön nem marad: atomjaira hullik a látszólagos béke és nyugalom, az udvariasság formái és az előzékeny kis hazugságok semmivé foszlanak, néhány szereplőt vérig sértenek, másokat fejbe vágnak, ami törékeny, az eltörik, a bútorok romokban hevernek, még a ház alapzata is megremeg és megreped. Teljes a káosz.

És ezért általában Ivy Pocket a felelős. Az ember keze gyakran megremeg, ahogy olvassa a történetet, le akarná fogni Ivy-t, befogni a száját, még mielőtt olyat mond vagy tesz, amivel leleplezi magát, vagy egy apokalipszist előidéző eseménysorozatot indít el. Ez pedig, valljuk be, elég gyakran előfordul, ugyanis – bár ő maga ennek egyértelműen nincs tudatában – Ivy-nak lételeme a káosz és a baj. Igaz, hogy tetteit a jó szándék vezérli, és amikor gyors és célratörő cselekvésre kerül sor, mindig lehet rá számítani, hogy kitalál valamit, de hogy az ötletei nagyrészt balul sülnek el, arra fogadni lehetne. Talán nem is olyan meglepő, hogy valaki a fejét követeli."

Bővebben: https://florathesweaterist.wordpress.com/2018/10/26/kon…

>!
Lobo P
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Caleb Krisp továbbra is szenzációsan csavarja a történetet és leleményesnél leleményesebb megoldásokat ad, nem csak a cselekményre, de nyelvileg is amit persze ismét csak kiválóan lehet érteni és értékelni, Pék Zoltán fordítása miatt. Megjelennek régi szereplők és váratlan segítségeket nyújtanak újak, a végén pedig minden szépen elrendeződik, pont úgy, ahogy hősünk megérdemli. S továbbra is csak emelem kalapom, hogy mennyire sokféle izgalmas és érdekes nőalakkal találkozhattunk a történet folyamán, erőlködés nélkül illett minden szereplő a történetfolyamba.

A Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét! igazán méltó lezárása a trilógiának: izgalmas, kalandos, tele fondorlattal és humorral, s mégis továbbra is tud szívhez szóló lenni. Remélem Caleb Krisp továbbra is fog fura hősökről gyerekkönyveket írni, akik legalább olyan emlékezetesek lesznek, mint Ivy Pocket.

Részletesen: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2018/09/08/caleb-kri…

>!
Saileach P
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Nos, végére értünk Ivy Pocket hányattatásainak! Szerintem nagyon vicces, kalandos, pörgős meseregény. Kicsit abszurd, kicsit elszállt, de nagyon élvezhető. Úgy érzem, jó volt elolvasni, egy könnyed, jópofa történettel lettem gazdagabb. Ebben a részben Ivy végre eljut Prospába, és megtalálja barátnőjét, újabb barátokat szerez, legyőzi az ellenségeit, megtalálja családtagjait és meghoz pár nehéz döntést – de minden jó, ha vége jó. :)

>!
Bogas P
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Ez egészen pazar volt. Különösen az tetszett, amikor kiderült, hogy spoiler Meg a spoiler. És azt se felejtsük el, hogy spoiler Ha pedig az előző két rész értékeléseivel bárkit elriasztottam volna, ne aggódjatok: ez a legkevésbé szomorú rész a sorozatból.

>!
Volk P
Caleb Krisp: Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét

Valahol sajnálom, hogy vége lett a sztorinak, de be kell vallanom, hogy az első kötetnél azt éreztem, hogy a szerző a végítéletig fogja húzni a történetet, majd ehhez képest a másodikban felpörögtek az események, végül itt meg már, mintha ráparancsoltak volna az íróra, hogy be kell fejeznie, vagy így, vagy úgy. Mert valljuk be, hogy a harmadik kötet második felében igen sok mindenre fény derül, olyan tempóban, amit korábban nem néztem volna ki a szerzőből. […]

Teljes bejegyzés: http://www.volk.hu/…


Népszerű idézetek

>!
Lobo P

– Gyors vagy, Ivy?
– Elképesztően. Dermesztően. Egyszer két perc alatt kifutottam az időből

162. oldal

>!
Flora_The_Sweaterist P

Ijesztően biztos vagyok benne, hogy ezer világot megjárhatsz, és mindegyikben lesz egy Ivy Pocket, egy olyan lány, mint én, aki elengedhetetlen a civilizációhoz.

Tizenötödik fejezet

>!
Bogas P

– Tud énekelni? – kérdezte tőlem a fésűt a kabátzsebébe csúsztatva.
– Nem, drágám, olyan a hangom, mint három macskának egy húsdarálóban. Igaz, egyszer elböfögtem az Isten óvja a királynőt.

Kolibri, 2018, 301.

>!
dgdalma

– Ki ez a nő? – kérdezte Carbunkle grófnő.
– Egy író – horkantott fel Lady Elizabeth. – Mintha nem lenne így is elég rémes ez az este.

146. oldal

>!
Bogas P

Amikor találkozol azzal, aki számára te is láncszem vagy ugyanabban a láncban, sok mindenről tudtok beszélni.

Kolibri, 2018, 295.

>!
Volk P

Mivel Miss Frost annyira szeret dicséretet osztani, mint éhező ember csokoládét, szívesen kiélveztem volna, de nem volt rá idő.

209. oldal

>!
Volk P

– Úgy gondoltam, a fulladás a legjobb megoldás.
– Én meg úgy gondoltam, hogy átbeszéljük a dolgot, megegyezünk abban, hogy maga buggyantabb, mint a kéthetes tojás, aztán békésen elválunk.

246. oldal

>!
Bogas P

– Hová tartasz?
– Londonba.
A nő horkantott.
– Az jó messzire van.
– Hol vagyok pontosan?
– Winchesterben – érkezett a felelet.

Kolibri, 2018, 30.

Kapcsolódó szócikkek: Winchester

Hasonló könyvek címkék alapján

Derek Landy: Az ősök jogara
Diana Wynne Jones: A másik palota
M. G. Leonard: Bogárkirálynő
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Jeff Kinney: A nagy kiruccanás
Kertész Erzsi: Helló, felség!
Jean-Philippe Arrou-Vignod: A cukrozott omlett
Francesca Simon: Rosszcsont Peti
Rachel Renée Russell: Hercegnő