Állítsátok ​meg Ivyt! (Ivy Pocket 2.) 23 csillagozás

Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ivy, ​a tűzről pattant szobalány, aki önbizalomban sem szenved hiányt, ezúttal Londonban, egy koporsókészítő házaspár fogadott lányaként bukkan fel.
Ivytól azonban most is élő és holt alakok egész sora akar valamit. Egy csinos és fiatal örökösnő eltűnt és halottnak hitt bátyjáról szeretne többet megtudni. Trinity grófnő szelleme egy akciós temetés ügyében kísért. Mindeközben az ördögien gonosz Miss Always minden sarkon ott ólálkodik… Ivyt azonban mindez nem érdekli. Ő a legelbűvölőbb (kissé) halott lány egész Londonban, és az egyetlen, aki megtalálhatja Rebeccát. Ehhez azonban át kell jutnia egy másik világba. Vajon sikerül neki? (Kérdezhetnénk, ha nem Ivyról lenne szó!)

"Immár birtokomban volt minden információ ahhoz, hogy megszerezzem a Fellebben a fátyolt. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű ellopni a könyvet, de ez volt az egyetlen esély, hogy megtaláljam Rebeccát. Megszaporáztam a lépteimet, hogy lehagyjam az esőt – hiába –, átvágtam az úton, és akkor vettem észre a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2017
308 oldal · ISBN: 9789634371779 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Kolibri, Budapest, 2017
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155591648 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ivy Pocket · Mr. Blackthorn · Mrs. Blackthorn · Snagsby anya


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Az írónő ismét egy furcsa és sötét útra invitált, én pedig szerettem minden egyes pillanatot – nem beszélve arról, hogy a viktoriánus kor és az angol humor felettébb jó párosítás. Kapunk néhány új, izgalmas karaktert, de a régiek közül is visszaköszön egy-kettő. A többség remek manipulátor, akik szeretnék kihasználni talpraesett hősnőnket. Még szerencse, hogy Ivy Pocket okos és nem retten meg semmitől!
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/10/08/caleb_krisp_allits…

>!
smetalin
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Stabil négyes, nincs elmozdulás. Kicsit azért csalódott vagyok, hisz még mindig nincs vége, és most ez a része nagyon lezáratlan maradt. Ivy hozta a szokott lüke formáját, mindenre Ő jön rá legutoljára, megvezetik, kihasználják, de Ő rendíthetetlen. Még mindig nyomoz a származása után és szeretné kiszabadítani barátnőjét is abból a „másik” világból. Sok előrelépés nem történt ez ügyben, lassan csepegteti az infókat az író, ami most kiderült hogy kik is azok az emberek akik örökbe fogadták, milyen hátsószándék vezérelte őket. Vajon Miss Frost barátnő vagy ellenség? ezt még nem tudtam eldönteni. Egyszer majd ez is kiderül.

>!
PKatica
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Egy újabb Ivy Pocket könyv. Az előző is nagyon tetszett, ebben sem csalódtam. Imádom!

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Ivy „lángesze” tornádóként zúdul végig a nem kicsit morbid történet második felvonásán, amely azonban sajnos picivel halványabb az első résznél. Caleb Krispnek nem volt könnyű dolga, olyan jól működött a sztori abszurd humora az első könyvben, hogy nem kevés fantázia és írói tudás kellett ahhoz, hogy tartani tudja a saját maga által beállított színvonalat, és ha lehet még izgalmasabbá tegye a félholt lány történetét. Nem sikerült maradéktalanul a feladat, a szerző talán nem bízott magában teljes mértékben, ezért kicsit túltolta a sztori végét, miközben Ivy magához képest is túlzottan idegesítő lett, sokat veszített a szerethetőségéből. Mindezzel együtt azonban egy nagyon szórakoztató könyv született, amelyet még mindig az angol humor kedvelőinek ajánlok elősorban, és azoknak, akik szeretnek kilépni a komfortzónájukból. Mert az Ivy Pocket sorozatban még rengeteg lehetőség van, habár sajnos már egyre kevesebb az igazi rejtély főhősnőnk titokzatos származása körül, de éppen ezért a következő részben már nagyobb is lesz a tét, és mivel Ivy-t nem az eszéért szeretjük, őszintén remélem, ismét lesz valaki, aki megmenti a biztos haláltól (vagy valami olyasmitől), amelynek előidézéséhez különleges tehetsége van a nem túl kifinomult modorú, ámde annál lassúbb felfogású kis hölgynek, aki megbízható módon keveredik mindig bajba, és ezúttal London nem mindig evilági életét állítja a feje tetejére. Habár egyetlen percre sem unatkozik az olvasó (emellett a lány mellett tényleg nem lehet, vele mindig történik valami, ami sohasem jó és szép), azonban a sok kaland és a picit túlzásba vitt szájkarate nem tudja helyettesíteni az első rész mindent elsöprő hevét, és sodró lendületét. Kevesebb akció és több karaktermélység jobb lett volna, de még mindig kiemelkedő darab a második rész is a saját műfajában, kár lenne kihagyni.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/09/11/konyvkritika_c…

>!
Bogas P
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Ez a történet egyre szomorúbb lesz. Már az első rész is csak tettette, hogy ő egy habostorta, de most aztán még sötétebb színek kúsztak be a történetbe. Talán azzal függ össze, hogy Ivy mintha többször tett volna éleslátásról tanúbizonyságot? Már egészen szívfájdítóan józanul gondolkozott néha. Persze figyelembe véve, hogy alapbeállítás szerint a világa tökéletesen önmaga körül forog és makacsul nem lát meg semmit, amit nem akar, nem nagy kihívás ezt felülmúlni…
Na, mielőtt elhinteném, hogy ez valami totál depresszív gyerekkönyv, sietek leszögezni, hogy nem az. Ez egy irtó vicces regény. Ivy bájosan otromba, és jól egyensúlyoz azon a határon, amikor már majdnem, de még épp nem idegesítő. Lehetetlen ellenállni neki. Vagyis a szereplők többsége egész jól ellenáll üde bájának, de nagy örömömre ebben a kötetben mintha már több jóindulatú segítője is akadt volna. Természetesen továbbra is azok vezetnek, kiknél a jóság csak álarc, de valójában aljas szándékkal közelednek hősünkhöz.
Szóval alig várom, hogy megjelenjen a harmadik rész, amikor remélhetőleg mindenki jól megkapja a magáét, és nem mellesleg Ivy egy (két?) világméretű káoszt robbant ki. Kevesebbel be sem érem.

>!
Oláh_Zita P
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Caleb Crisp története megint magával ragadott. Maga a sztori ötös, Ivy jelleme az idegesítő mozzanatok miatt hármas, az angol humor meg részemről egyees. De ezt nem számolom bele, mert tudtam mibe vágok bele. És részemről ez a dolog nagyszerűsége, hogy annak ellenére kezembe vettem a könyvet, hogy kiráz a hideg az angol modorosságtól. És persze alig várom, hogy a következő kötetet a kezembe vegyem.

>!
Lobo P
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Mivel Ivy Pocket első kalandja teljesen meggyőzött, nem is volt kérdés, hogy vártam a folytatást. Innentől meg már csak az a kérdés, hogy mikor fog befejeződni a trilógia, mert bizony a jelenlegi kötet végén éppen belecsapunk újra a lecsóba. Mert Ivynek ez az alapeleme, hogy mindenféle kalandokba keveredik és elég gyakran saját maga keresi és hozza karcsú nyakára a különböző bajokat. Mondjuk ő legalább az olvasóval együtt az egészet hatalmas kalandnak éli meg és töretlen lelkesedése még a legsivárabb helyzetekben se hagy alább. Tudom, hogy nem mindenkinek jött be első körben Ivy alakja, de én nagyon bírtam az olykor idegesítővé váló önközpontú főhősnőt, mert annyira frappánsan van megírva, hogy muszáj vigyorogni rajta. Egyébként ebben a regényben talán nincsen olyan sok non-stop kaland, viszont több a nyomozás és a háttérinformáció, amit megtudhatunk, és főhősünk is jóval tájékozottabban indul, mint az első alkalommal . S bizony még mindig az Óragyémánt áll a középpontban s majdnem sikerül teljesen beárnyékolnia Ivy szerepét, de persze főhősnőnk továbbra se adja könnyen a tulajdonát…
Részletek: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2017/10/10/caleb-kri…

>!
Volk P
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Az első kötet értékelése után, úgy hagytam itt a sorozatot, hogy azért adok egy esélyt a második kötetnek is. Íme, itt az esély, amiről beszéltem. Milyen jó, hogy hallgattam a valahányezredik megérzésemre, és nem dobtam sutba ezt a sztorit! Hát gyerekek, mi ez a mentés! :O Komolyan mondom, mintha egy főnix születésének lettem volna tanúja!

Oké, azért nem magasztalom égig, de az első kötet után kellemes csalódás, és színtiszta felüdülés volt ez a könyv. Nem mentegetem a főhősnőt, Ivy soha nem fog megváltozni, hozza a stiklijeit, de mindenképpen kevésbé irritálóan, és nem totálisan “márcsakazértis helykitöltő” mivoltjában. Nem volt olyan érzésem, hogy akkor most 100 oldalt ki kéne dobni a könyvből, hogy élvezhető legyen, mert mindig történt valami és vááá, lekötötte a figyelmemet. […]

Teljes bejegyzés: http://www.volk.hu/…

>!
Kolibri, Budapest, 2017
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155591648 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Saileach P
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Olvastam olyat, aki túl idétlennek tartotta Ivy Pocketet és a történeteit, de őszintén szólva nekem tetszettek. Könnyed, bár kissé abszurd stílusú történetek, nem véve magát komolyan. Ivy egy nagyszájú, narcisztikus, lökött főhősnő, aki azonban komolyabb dolgokba keveredik, két világ határán állva, rá vadásznak. Érdekes, amikor a könyvek második felében eluralkodik az akció és a történések, már sokkal normálisabb lesz Ivy is mindig. Én egy szórakoztató meseregénynek fogtam föl, és így nagyon jópofa volt. Kiváncsi lennék a folytatásokra is, hisz még korántsem értünk a végére!

>!
Róka P
Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Kicsit gyengébbre sikeredett, mint az első kötet, nem volt annyira humoros, meg elég lassan indult be, de aztán a végére minden értelmet nyert és összeértek a szálak. (Ezúttal több választ kaptam, mint szerettem volna, de attól még wow!) Az viszont tetszett benne, hogy sötétebb és néhány helyen szomorkásabb, mint az előző rész.

>!
Kolibri, Budapest, 2017
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155591648 · Fordította: Pék Zoltán

Népszerű idézetek

>!
Róka P

Az unalmas könyvtáros magánkívül volt. Biztos nem volt ennyi izgalom az életében, mióta olvasta a Jane Eyre-t.

265. oldal

>!
Bogas P

Majdnem megdicsértem Mr. Flintet, hogy nem is olyan hülye, mint amilyennek látszik, de egyáltalán nem látszott hülyének, hát tartottam a számat.

Huszonnyolcadik fejezet

>!
KönyvekkelSuttogó P

Snagsbyék különben is egyszerű népek voltak. Nem világlátottak. Annyira voltak kifinomultak, mint egy tojásrántotta.

14. oldal

>!
PKatica

Snagsby anya bólintott nekem, mire kihalásztam a zsebemből a verset, és elkezdtem olvasni:
Igaz szerelmem eltűnik, akár az illó fény,
Lelke szétszóródik, mint szirmok a szélben,
Az élet véget ér, ez szomorú tény,
A halálnak játék vagyunk: szirmok a szélben…

Borzalmas vers volt. Unalmas, dagályos és zord. Rettenet! Ezért is folytattam így:
Mrs. Blackthorn esküszik, hogy szerelme örök óda,
Szegény tehén nem tud sírni, de nem tehet róla.

Mrs. Blackthorn felhörkent, és a szája elé kapta a kezét. Mr. Blackthorn kuncogott, és összecsapta a tenyerét. Szörnyen ígéretes fejleménynek találtam, úgyhogy folytattam:
Szegény Mr. Blackthorn megszabadul a bolhás ágytól,
És drága felesége új hajat kap saját magától.

Kapcsolódó szócikkek: Ivy Pocket · Mr. Blackthorn · Mrs. Blackthorn · Snagsby anya
>!
KönyvekkelSuttogó P

Annyi bölcsesség szorult belém, mint egy pocakos jógiba. De minimum egy foltos bagolyba.

124. oldal

>!
Róka P

Matilda Butterfield a könnyeket törölgette a szeméből.
– Nem sírok, Pocket, csak hogy tudd.
– Persze, hogy nem, drágám, az arcod csak megszabadul a felesleges folyadéktól. Néha velem is megesik.

217. oldal

>!
Bogas P

– Egyszer ismertem egy Olivert. Persze árva volt, és ocsmány étkezési szokásokkal bírt. – A kenyeret a számba tömtem, és lázasan rágtam. – Mindig többet kért. Ami ijesztő faragatlanság.

Huszonnegyedik fejezet

>!
Volk P

– Miss Carnage-nak köszönhetem a Szirmok a szélbent – mondtam, végigsimítva a legszebb királykék ruhámon (amit fehér selyemövvel viselek). – Ő vette át a könyvtárat, miután Mr. Abercombie eltűnt. Szegény embert a görög mítoszok és a francia irodalom között látták utoljára. Roppant rejtélyes eset.

11-12. oldal

>!
KönyvekkelSuttogó P

– Ezt nem tehetik! – kiabált Matilda. – Butterfield vagyok, maguk tökfejek! Van fogalmuk róla, hogy mit csinál a nagyanyám, ha ezt megtudja?
– Elég okos kegyed, tudhassa, hogy ahhoz előbb meg kell nekie találnia – mondta a magasabb.
Ami nyelvtanilag borzalmas állítás volt, viszont igaz.

219. oldal

>!
Volk P

Mrs. Roach olyan kedvesen méregetett engem, akár egy baltás gyilkos.

112. oldal


A sorozat következő kötete

Ivy Pocket sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Az igazi csoda
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Derek Landy: Az ősök jogara
Kertész Erzsi: Helló, felség!
Jean-Philippe Arrou-Vignod: A cukrozott omlett
Diana Wynne Jones: A másik palota
Francesca Simon: Rosszcsont Peti
Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Ulrike Rylance: A karácsonyfarablás