The ​Drowning Girl 1 csillagozás

Caitlín R. Kiernan: The Drowning Girl

India Morgan Phelps-Imp to her friends-is schizophrenic. Struggling with her perceptions of reality, Imp must uncover the truth about her encounters with creatures out of myth-or from something far, far stranger…

>!
Roc, 2012
352 oldal · ISBN: 9780451464163

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Hanna IP>!
Caitlín R. Kiernan: The Drowning Girl

Számomra olyan volt ez a könyv, mint egy fúga (egyébként a szerkezetét Kiernan egy zeneműre alapozta): nem feltétlen értem, miért hatott, de kétségtelenül felkavart.
India Morgan Phelps, vagyis Imp kezdi el legépelni gondolatait és emlékeit a pszichiátere tanácsára, hogy fel tudja dolgozni részben saját őrületét, amit anyai ágon örökölt (és ami anyja és nagyanyja esetében öngyilkossághoz vezetett), részben pedig többszöri találkozását Eva Canninggal és egy mitológiai-képzőművészeti-szellemtörténetgubanccal, ami teljesen és minden szinten áthatja a regényt. Imp nem mindig tényszerű, és hiába mondja el többször: „vigyázat, csalok”, a trükk láthatatlan marad. Vele együtt tévedünk el az elméjében és az összefolyó események sűrűjében, és vele együtt haladunk kérlelhetetlenül a végpont felé (amiből több is van, hiszen talán az az állítás is hazugság, hogy "Eva Canningból csak egyetlen egy létezett"). Tökéletesre húzott kísértettörténet és őrült napló egy abszolút megbízhatatlan, de lenyűgöző narrátortól, és ahogy olvassa az ember a regényt, folyamatosan érzi, hogy feláll a tarkóján a szőr, ahogy Imp világában összekeveredik Saltonstall vízbe fulladó lányáról festett képe, a Piroska és a farkas története, Imp párkapcsolata Abalynnal, első találkozása Eva Canninggel júliusban és novemberben, egy vérfarkas-gyilkosság és egy rakás rejtélyes öngyilkosság. A sötét víz felszíne alatt pedig bármi lehet.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Langan: The Fisherman
Laird Barron: The Beautiful Thing That Awaits Us All
Joe Hill: Heart-Shaped Box
Peter Straub (szerk.): American Fantastic Tales
Rena Mason: The Evolutionist
Kirsten Bakis: Lives of the Monster Dogs
Alan Moore – Antony Johnston: Neonomicon
Robert R. McCammon: Boy's Life
Dan Simmons: Carrion Comfort
Peter Straub: Mr. X