A ​csakrák 3 csillagozás

C. W. Leadbeater: A csakrák

Ez ​a könyv elsőként hozta el a nyugati világ számára az addig szinte ismeretlen tudást a csakrákról, az ember energiaközpontjairól és energiarendszeréről. Nagyot téved, aki azt gondolja, hogy a mai embernek már semmi újat nem mondhat ez az 1928-ban készült írás. Sokan meglepődnek, hogy mennyire alaposan, értőn és összefüggéseiben mutatja be az ezotéria iránt érdeklődők számára közkedvelt alaptémát a könyv szerzője. A tanulmány hasznos lehet a különféle forrásokból származó esetleges félreértések vagy tévedések tisztázásában.
A csakrák és feladatuk, valamint működésük részletes ismertetése mellett a könyv bemutatja az emberi szervezetben ható erőket, így pl. a kundalinit, a vitalitást és a pszichikai erőket. Szól az energiaközpontok tudatos aktivizálásáról, az asztrális érzékelési képességek kifejlesztéséről, de nyomatékosan felhívja a figyelmet a szakavatott vezetés nélküli kísérletezés és a képességek túl korai felébresztésének veszélyeire is.
Az író, Charles Webster… (tovább)

>!
134 oldal · ISBN: 9789630423847

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Isley IP>!
C. W. Leadbeater: A csakrák

A hét csakra részletező bemutatása nem pusztán a téma iránt érdeklődők számára lehet hasznos, hanem például azok számára is, akik a számukra legmegfelelőbb jóga iskola eldöntésében szeretnének tanácsot kapni. Megtudhatjuk, hogy az egyes csakrák vitalizálása, az erők felébresztése milyen eredménnyel járhat, valamint ezzel egybevágóan a különböző jóga iskolákban mire is esik a fókusz.
Leadbeater szóhasználatában itt ott jelentősen eltér az általa is ismert és fontos ihletőül szolgáló Blavatskytól, viszont utóbbi hatása egyértelmű és a vonatkoztatási keretrendszer is ugyanaz. Annyi különbséggel, hogy e könyve idején Leadbeater püspökként tevékenykedett, és szerintem a műve értékét kicsit relativizálja, ahogy Istenről beszél az isteni helyett, és ahogy törekedett egyértelműen nem keresztény gyökerű dolgokat keresztényiesíteni. Aki olvasta Blavatskyt, az tud a vallások ősiségéről, az eredeti ihletőkről, így azokban a kereszténység középpontba helyezése olyan csúsztatásnak és nyugati konmformizmusnak tetszhett, ami idegenkedést válthat ki némileg. Ezzel együtt Leadbeater egy erős hang, könyve pedig rengeteg konkrétummal szolgál a téma iránt érdeklődőknek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennie Harding: Csakrák
Arthur Edward Waite: Honóriusz pápa varázskönyve
Arthur Edward Waite: Az eredeti RIDER TAROT
Ananda Padma: Csakrajóga, csakra pszichológia
J. K. Rowling: Harry Potter
Julia Donaldson: A majom mamája
Julia Donaldson: A nyomozókutya
Julia Donaldson: A Graffaló
J. K. Rowling: A karácsonyi malac
Agatha Christie: Mert többen nincsenek