Az ​isteni Marlene 13 csillagozás

C. W. Gortner: Az isteni Marlene

Maria ​Magdalena Dietrich szegénységben nő fel az első világháború alatt. Kislánykora óta a színpadról álmodik. Miután hegedűművészi ambíciói meghiúsulnak, Berlinbe költözik, ahol nyomban belecsöppen a kabarék züllött világába. Szmokingot visel, cigarettázik, szerelmi viszonyba keveredik férfiakkal és nőkkel egyaránt. Igéző szépségével, tartásával, polgárpukkasztó öltözködésével telt házak előtt énekel, és hamarosan a filmszakmában is befut.
Sem a házasság, sem az anyaság nem tudja megfékezni szabadság- és szereplésvágyát. Hitler hatalomra kerülése után Marlene Amerikában talál új hazára. Hollywood tárt karokkal várja. Greta Garbóval vetekedve olyan sztárokkal látni a mozivásznon, mint Gary Cooper, John Wayne, Cary Grant.
A második világháborúban Marlene úgy harcol a nácik ellen, hogy önmagát nem kímélve katonák ezreinek énekel a frontvonalban.
A szerző finom pszichológiai érzékkel tárja elénk az isteni díva belső vívódásait. Marlene igazi legenda volt, és Gortner… (tovább)

Róla szól: Marlene Dietrich

>!
Tericum, 2017
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634380085 · Fordította: Kovács Kristóf
>!
Tericum, 2017
480 oldal · ISBN: 9789634380191 · Fordította: Kovács Kristóf

Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · Eiffel-torony · Szajna


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
geszti
C. W. Gortner: Az isteni Marlene

Gortner Coco Chanel-ről írt könyvét nagyon szerettem, így megörültem a Marlene Dietrich életéről szóló újabb regénynek. Nem sokat tudtam a színésznőről korábban, de biztos voltam benne, hogy egy olvasmányos történetben, nem mindennapi életutat fogok megismerni. Szerencsére így is történt!
Nagyon szeretek a XX. század első évtizedeiről olvasni, és most ezt az élményt kiegészítette, hogy belenéztem a filmekbe, melyeknek a forgatási körülményeiről olvastam éppen, utánajártam a színésztársaknak, akikkel dolgozott, hallgattam a dalait… szóval elég átfogó élményben volt részem. Még, még, még hasonló életrajzi könyveket!

2 hozzászólás
>!
kriszti86
C. W. Gortner: Az isteni Marlene

Semmit sem tudtam Marleneről, csak azt, hogy C.W . Gortner 100% -os biztosíték arra, hogy élvezzem ezt a könyvet és megismerjem Marlenet, a sokakat megosztó színésznőt. Nem csalódtam, pontosan azt kaptam, amit vártam és reméltem az írótól. C.W. Gortner a könyveit Esz./1.személyben írja, ahogyan most is tette. Imádtam, ahogy beleképzelhettem magam ebbe az igencsak különös időszakba, fura fazonok és még furább életvitelt élő emberek közé, ahol a háború szele fúj, a másság még gyerekcipőben jár (de tombol), az erkölcs valami egészen más felfogásban van jelen. A történet befejeztével azonnal megnéztem a színésznőről készült nagy filmet, és több interjúját is, míg lecsengett bennem az a sok érzés, ami szüntelen kavargott, sok-sok kérdéssel, a miértekkel, az élet kegyetlenségével és szépségeivel, a múlandósággal és halhatatlansággal. Nálam 5*

>!
Niki89
C. W. Gortner: Az isteni Marlene

Lehet ki van színezve egy kicsit, de nem lehet letenni, miden lapon történik valami. Nagyon jó könyv.


Népszerű idézetek

>!
bubblejoo

Most estem szerelembe harmadszor.
Ezúttal Párizs hódította meg a szívemet, az izzásával, a szédületes boulevard-jaival, kockaköves sikátoraival, az égbe nyúló katedrálisaival és a zajos kis kávéházaival, valamint a Tuileriák gesztenyefáival – na és végül a szétterpesztett lábakkal a felhőkbe kapaszkodó Eiffel-toronnyal. Párizs fenséges volt és romlott, egyszerre kifinomult és közönséges. Úgy lovagolta meg a Szajnát, ahogy a lebujok lányai a vendégeiket; és úgy kanyargott a Champs-Élysées fái alatt, ahogy csak a sztárok tudnak a kifutón. Kacarászott, cigarettára gyújtott, vörösbort szürcsölt, ügyet se vetett a hírnév hátulütőire, de kiélvezte a hétköznapok minden gyönyörét.

332. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eiffel-torony · Párizs · Szajna

Hasonló könyvek címkék alapján

William Goldman: Mit is hazudtam?
David Lynch – Kristine McKenna: Aminek álmodom
Eugene B. Sledge: Pokol a Csendes-óceánon
Art Spiegelman: Maus – Egy túlélő regénye
Bertrand Meyer-Stabley: Az igazi Elizabeth Taylor
Michael J. Fox: Szerencsés ember
Norman Mailer: Marilyn
Szőke Szakáll: Vonósnégyes Casablancában
Brian Jay Jones: George Lucas
Charlie Chaplin: Életem