The ​Summer Palace (Captive Prince Trilogy 3,5) 40 csillagozás

C. S. Pacat: The Summer Palace

„When all this is over, we could take horses and stay a week in the palace…”

Set after the events of the Captive Prince trilogy, The Summer Palace is a story about Damen and Laurent. It's an epilogue of sorts to the Captive Prince series.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Gatto, 2017
30 oldal · ASIN: B01N1SZKGS

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen


Kedvencelte 3

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

Az eddigi összes részt, illetve kiegészítő kötetet nagyon szerettem. A kiegészítő kötetek közül ez tetszett eddig a legjobban. A cselekmény a Kings Rising után játszódik és végre majdnem teljes egészében minden Laurentről és Damenről szól. Ha úgy vesszük ez volt az ő megérdemelt epilógusuk, az ő történetük tökéletes befejezése. Mivel róluk van szó, továbbra is elégedetlen vagyok. Szeretnék minél több ehhez hasonló rövid novellákat, amik róluk szólnak. Mondjuk az határozottan érdekelne, hogyan oldják meg a két királyság egyesítését és milyen lesz a kapcsolatuk, amikor már az önzetlenségen és a becsületességen és persze a szerelmen múlik minden. Látszik, mennyire nehéz őket elengedni.

Nikolett0907 P>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

Egy apró kis szösszenet, egy apró kis csoda volt a számomra.
Amúgy is nagyon szeretem ezt a sorozatot és nehezen válok meg a karakterektől.
Végre főleg Laurentről és Damenről szól, bár azért lehetett volna több is, e tekintetben bőven olvastam volna még. De ez már csak az én elfogult véleményem.
Imádtam, még…még…még…ennyi nem elég….

Beatrice8>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

Imádtam! Pontosan ilyet írnak azok a szerzők, akik tudják, hogy szegény olvasóknak mire van szüksége a befejezőkötet után. Romantikus volt, tele boldog pillanatokkal, de nem üresen kongó. Vicces volt és aranyos. Biztos, hogy a fő kötetekkel együtt ezt is újra fogom még olvasni.

bookworm1227>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

Ez a kis epilógusféleség nagyon kellett még a történethez.♡

vörös_áfonya>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

A trilógia gyorsan ért véget, feleszmélni sem volt időm az események kavalkádjából, máris megszólaltak a harangok. Elengedhetetlen az epilógus.
Damen és Laurent, túl az évek óta tartó hatalmi harcokon elutaznak a nyári palotába, és jól megérdemelten együtt töltik az idejüket. Sok minden terítékre került. Annyira szeretem, ahogy a múltbéli konfliktusaikat kezelték, őszintén, fájdalommal, már nem nyílt, hanem gyógyuló sebekkel. Szükség volt erre.
Óvatosan kezelik a szerelmüket, félelemmel és odaadással, ami több mint meghatóan szép. Hiányozni fognak.

2 hozzászólás
_ada >!
C. S. Pacat: The Summer Palace

A Kings Rising tökéletes epilógusa, amikor is belelátunk kicsit a jövőbe, a főszereplők pedig kimondják off egymásnak azt, amit ki kell mondaniuk. Nagyon szép. Nagyon jó.

rafaelo0824>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

Ez pontosan az az epilógus, amit hiányzott a befejező kötet végéről. Cuki és romantikus, örülök, hogy végre megkapták a megérdemelt szabadságukat a nyári palotában, a vége vicces is volt.

Szinna>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

Jó befejezése a történetnek. Amit legjobban szerettem, emlékeztek a harmadik kötet végére spoiler Damen emlékei villanásokként jönnek vissza, hogy teremt rendet Laurent.

Csimutka P>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

Ez még nagyon kellett a kis lelkemnek! Jó volt látni Dament és Laurentet egy kicsit békében, hogy helyükre kerülhettek végre a dolgok, és előttük a megérdemelt boldogság.

M_Máté>!
C. S. Pacat: The Summer Palace

A szép és harmonikus lezárás/epilógus a 3. kötet vegéről ,ami gondolom anyagi okok miatt külön lett kiadva.
Szívmelengető volt a végre problémáktól mentes, kiteljesedő kapcsolatukról olvasni ,ami végre képes el engedni a múltat és tele van egy boldogabb és jól megérdemelt jövő reménységeivel.


Népszerű idézetek

_ada >!

Damen was smiling; there was delight in seeing Laurent explore himself, a young man who was sweet, teasing, at times unexpectedly earnest. Having made the decision to let Damen in, Laurent had not gone back on it. When the walls went up, it was with Damen inside them.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Beatrice8>!

Laurent had a mind that took in problems, faced them, quantified them and then, steadily, solved them: keep Damianos alive; cement Damianos’s rule; don’t appear to be ruling in his stead.

Beatrice8>!

‘My mother planted these gardens,’ said Damen. His heart was pounding. ‘Do you like them? They’re ours now.’ Saying the word “ours” still felt daring.
He could feel it mirrored in Laurent, the shy awkwardness of what was so dearly desired.
‘I like them,’ said Laurent. ‘I think they’re beautiful.’

Beatrice8>!

‘You don’t take after her.’
‘Oh?’
‘Her statue in Ios is three feet tall.’
The corner of Damen’s mouth twitched. He knew the statue, on a plinth in the north hall. ‘There’s a statue of her here. Come and meet her.’
It was part of the nonsense they were sharing, a whim, to show Laurent. He tugged; they came to an arched open garden.
‘I take it back, you’re just like her.’ Laurent said it looking up. The statue here was bigger.

Beatrice8>!

‘I’ll take care of your son,’ said Laurent. ‘I’ll protect his kingdom as if it were my own. I’ll give my life for his people.’
Above them, the sun was high and bright, and encouraged a retreat to the shade line. The boughs of the trees around them were heavy with scent. Laurent said, ‘I won’t let him down. I promise you.’

Beatrice8>!

It was Laurent who spoke.
‘The night you told me about this place, it was the first time that I ever thought about the future. I thought about coming here. I thought about… being with you. It meant something to me that you suggested it. What we had on the ride to Ios, it was already more than I… At the trial, I thought it was enough. I thought I was ready. And then you came.’
‘In case you wanted me,’ said Damen.
‘I thought, I have lost everything and gained you, and I would almost make the trade, if I didn’t know it had happened that way for you, too.’

Beatrice8>!

Before Laurent could answer, there was an unmistakable knock on the door.
The sound made Damen groan, because he knew what Laurent was going to do. ‘What?’ called Laurent, pushing himself up on an elbow.
The Veretian soldier who entered was no one Damen knew, and showed a remarkable lack of reaction to Laurent with the marks of lovemaking still on him. ‘Your Highness, you asked to be notified when the King’s retinue reached the palace. I’m here to inform you that the King of Akielos has arrived.’
‘Thank you, I can be said to be faintly aware of that.’
Damen started laughing.


A sorozat következő kötete

Captive Prince Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Shadowhunters Short Story Paperback Collection
Cassandra Clare: The Course of True Love (and First Dates)
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Ghosts of the Shadow Market
K. C. Carmine: Whispers in the Woods
Megan Derr: An Admirer
Cassie Stevens: Legacy
J. L. Merrow: Hairy, Horny, and Over Here
Jordan L. Hawk: Heart of the Dragon
Ilona Andrews: Magic Dreams
Nalini Singh: Wild Embrace