The ​Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant (Captive Prince Trilogy 3,6) 26 csillagozás

C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

The Adventures of Charls follows the dealings of a humble cloth merchant in the days before the royal Ascension. Set after the events of Kings Rising and The Summer Palace.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Gatto, 2017
28 oldal · ASIN: B06Y1PK3SZ

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen · Charls


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

Extra cuki rövid sztori. Biztos említettem már mennyire imádom, amikor Damen és Laurent együtt vannak, de még utoljára leírom. Charls is nagyon szerethető és szórakoztató volt. Olvastam, hogy a szerzői jogdíjak miatt alakult így, nagy összevisszaságban a rövidke novellák és azok sorrendje. Abszolút nem zavaró. Egytől egyig valódi kincsek.

4 hozzászólás
Beatrice8 >!
C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

Nem tudom egy ennyire egyszerű humorforrás hogyan lehetett újra és újra vicces, de az elejétől a végéig nevettem rajta. Szegény, szegény Charles! Jó ember ő, csak egy kicsit beszűkült a fókusza. :D Amikor elkezdtek azon gondolkodni, hogy vajon Laurent és Damianos együtt vannak-e… Szakadtam. :DDD
Szerintem még nem említettem mennyire imádom Damen álnevét, Lamen, igazán találó. Magnus Bane vagy Alec is elgondolkodhatna a Malec név felvételén valamilyen titkos akcióban ennyi erővel :DD.
Igazán szórakoztató kis történet volt és meglepődtem, hogy hozzá is adott még a sztorihoz.
A kiegészítők közül a Summer Palace és ez volt a kedvencem.

Zetsuen>!
C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

Hogy én ezen mennyit röhögtem.
Akinek tetszett a Captive Prince trilógia, és kíváncsi arra, hogy mi történt Damennel és Laurenttel a harmadik kötet után, annak mindenképpen ajánlom. Üdítő volt olvasni Charls szemszögéből, kár, hogy több ilyen kis novella nem lesz ölnék egy Nikandros szemszögért, de úgy tényleg. A végén, az utolsó mondaton majdnem úgy vinnyogtam a röhögéstől, mint egy nevetőgázra kapcsolt csimpánz.

2 hozzászólás
vörös_áfonya>!
C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

Végül úgy döntöttem, bármit elolvasok, amit az írónő ír, az összes kiegészítő kötetet is, beleértve a Petet is, ami eddig nem vonzott. Azonban Charls igen, és nem csalódtam. Ez egy humoros, jó hangulatú, szórakoztató történet volt, betekintés a jövőbe. Tartalmazta az elkövetkezendő békés évek ígéretét. Kár, hogy csak ez az egy kötet mutat valamennyit az új királyságból.

Polaris>!
C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

Hihetetlenul szorakoztato mind a tortenet, mind Charls szemszogebol olvasni. Vegig kacarasztam az egeszet igy hajnali haromkor is (a mellettem fekvo legnagyobb oromere – de o meg horkol, szoval kvittek vagyunk, szerintem). Meg sok ilyet szeretnek olvasni, hiszen nem csak szorakoztato es szivmelengeto de a trilogia szines vilagat is jobban kibontja, a befejezo resz altal fuggoben hagyott szalakat elvarrja. Tovabbra is gyonyorkodtet az iro mesteri stilusa, hianytalanul preciz megis konnyednek hat.

FSzK P>!
C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

Hát ez valami fenomenális volt! Végre megkaptam azt az epilógust ami még hiányzott a trilógiához!
Ez a történet a King Rising után kb 9 hónappal játszódik. Egy álruhás akciót mesél el és Laurent megkoronázásával fejeződik be.
Nagyok nevettem és élveztem minden sorát!
Ajánlom mindenkinek aki olvasta a trilógiát!

1 hozzászólás
M_Máté>!
C. S. Pacat: The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

Őszintén szólva nem érdekelt túlságosan ez a Novela, sem a karakter ,de a jó értékelések meg győztek szerencsére.
Nagyon tetszett, talán meg jobban is mint a Summer palace. Nagyon kreatívan oldotta meg az írónő ,ami megint csak alátámasztotta ,hogy mennyire zseniális is ő. Egy igazi vicces, könnyed és fordulatos kalandot kaptunk. Nagyon jó volt Damen-t és a párosukat is kívülről látni.
Nagyon sajnálom ,hogy ez volt az utolsó hogy róluk olvashattam ,mert nagyon megszerettem a világot és őket is ,de úgy érzem ,hogy ezek a Novelák tökéletesek voltak levezetésnek és segítettek az elengedésben de mégis adtak valami pluszt is.


Népszerű idézetek

vörös_áfonya>!

‘It can’t be that hard,’ the Prince was saying.
Charls saw in horror that he was talking about skinning the rabbit. Charls took Lamen firmly by the arm. ‘Excuse us, Cousin Charls.’ He was steering Lamen to the side of the wagons.
‘Lamen,’ he said, when they were a few steps away. ‘Is the Prince of Vere holding a dead rabbit?’
‘Yes, but—’
‘He is a prince. That is a rabbit. Do you think he has ever skinned a rabbit in his life?’
‘No, but—’
‘No. A Prince’s hands are instruments of refinement. A Prince’s hands are not made to touch a dead rabbit. You have to do it!’
‘But Charls—’
Charls pushed him firmly in the back. ‘Go!’

Kapcsolódó szócikkek: Charls · Damen · Laurent
Polaris>!

‘Lamen!’ said Charls. The first time Charls had met Lamen, he had been pretending to be a merchant from Patras, not very successfully. Charls had noticed the holes in Lamen’s knowledge of silk right away. Now, Charls thought fondly, it was obvious why: Lamen was not a merchant. He was merely a merchant’s assistant.

Kapcsolódó szócikkek: Charls · Damen
Polaris>!

‘There are two Veretian cloth merchants named Charls,’ said the guard.
‘It’s a common name in Vere,’ said Young Charls.
‘More common with every day,’ said Lamen.

Polaris>!

He met the six soldiers, though he did not recognise any of those men he faintly remembered from the Prince’s Guard, Jazar or Dord.

Polaris>!

Not everyone could have the blissful equanimity of Lamen, who seemed to pay the Prince no deference of rank, a piece of very good acting.

Polaris>!

As for the Prince, he was obviously enjoying a freedom that provided Charls with a few heart-stopping moments, such as when Guilliame threw him a saddle pack, or when he was served lunch second, after Charls received the best portion. But the Prince was not perturbed by these familiarities, which showed, thought Charls, his excellent character.

Polaris>!

Charls, who had a scrupulous sense of fair trade, consoled himself that they had paid for the lamb and the rabbits had been thrown at him, which might count as a gift.

Beatrice8 >!

Lamen, for some reason, grew more and more agitated as they drew closer to the fort. It had begun when Charls had briefly mentioned that there was a chance that they might meet the Kyros. He wished to make certain they each knew to behave towards him with the full respect due his rank.
‘You mean Heiron,’ said Lamen.
‘Yes, that’s right,’ said Charls.
‘I can’t meet Heiron,’ said Lamen.
‘It’s understandable to be nervous around great men like the Kyros, Lamen. But the Prince wouldn’t have you as an assistant if he didn’t believe in your abilities.'
Lamen passed his face and had a look of distraught amusement. 'Charls-'
'Don't worry, Lamen […]'

Polaris>!

He had met Doris two years ago. She was a seamstress and he had complimented her on the quality of her work. They had had several stimulating conversations since then, including a wonderful talk on the qualities of Isthima linen.

Beatrice8 >!

‘Is not the Ascension in five weeks?’ said Charls.
‘Four weeks,’ said Lamen.
He said it with a steady expression, standing in front of a very orange wagon.
‘It’s lucky King Damianos is at Delpha,’ said Charls, uncertainly. ‘There’s no need to worry that the Prince is away so close to the Ascension.’
‘Yes, this would be a terrible idea otherwise,’ said Lamen.


A sorozat következő kötete

C. S. Pacat: The Summer Palace and Other Stories A Captive Prince Short Story Collection

Captive Prince Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Dreams
Cassandra Clare: The Course of True Love (and First Dates)
Jeaniene Frost: Home for the Holidays
Gail Carriger: Romancing the Werewolf
Tahereh Mafi: Destroy Me
Rosamund Hodge: Gilded Ashes
Jennifer L. Armentrout: Elixir
Nalini Singh: Declaration of Courtship
Adrienne Woods: Venom