Prince's ​Gambit (Captive Prince Trilogy 2.) 69 csillagozás

C. S. Pacat: Prince's Gambit C. S. Pacat: Prince's Gambit C. S. Pacat: Prince's Gambit

With their countries on the brink of war, Damen and his new master, Prince Laurent, must exchange the intrigues of the palace for the sweeping might of the battlefield as they travel to the border to avert a lethal plot.

Forced to hide his identity, Damen finds himself increasingly drawn to the dangerous, charismatic Laurent. But as the fledgling trust between the two men deepens, the truth of secrets from both their pasts is poised to deal them the crowning death blow…

S. U. Pacat: Captive Prince 2. címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
ASIN: B0716M2W6L · Felolvasta: Stephen Bel Davies
>!
Berkley, New York, 2015
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425274279
>!
Viking, London, 2015
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780143799603

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen · Paschal


Kedvencelte 15

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Uram atyám! Ez teljesen kicsinált… Kell hozzá egy kis mazochista hajlam… Nem térek magamhoz…Mi lesz még ebből az egészből? Laurent kegyetlenül zseniális karakter.
Damen vonzalma is egyre jobban érezhető. Mielőtt fangirl üzemmódba kapcsolnék, kicsit pihentetnem kell, mert nem akarom, hogy véget érjen.
Félve kérdezem, de tud esetleg valaki pont ehhez hasonló történetet ajánlani?

2 hozzászólás
Beatrice8>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Egészen eddig a pillanatig 4,5 csillagot terveztem adni ennek a könyvnek pusztán azért, mert az utolsó rész mindig a kedvencem, ne kapjon már ugyanannyit, de ez igenis fog. Egyszerűen imádtam! A Captive Prince egyértelműen bevezetőnek hatott, éreztem, hogy csak a második részben fognak beindulni a történések és így is lett! Szerintem csoda, hogy ilyen sokáig bírtam az első rész után, úgy hogy nem kezdtem el ezt. Ez a csoda csakis annak köszönhető, hogy baromira drága volt e-bookban, de pár hónap hiábavaló akciólesés után nem érdekelt többet és megvettem úgy ahogy volt.
A történet fordulatos volt, izgalmas, folyamatosan történt valami, de voltak szerencsére nyugodtabb jelenetek is és nem vitték túlzásba az akciójelenetek leírását. Alig bírtam letenni, ha tehetem együltő helyemben kiolvasom, de erről nem én döntök, meg azért ahhoz kicsit hosszú. Mindenesetre 24 órán belül sikeresen elolvastam és kezdtem is a következő részt, ezért talán kicsit nehezemre esik elkülöníteni attól, bár egész pontosan emlékszem ez a könyv mikor zárult. Csak úgy figyelmeztetésként mondom, hogy senki ne kezdjen bele ebbe a részbe úgy, hogy nincs meg neki a következő is, csak, ha nagyon bírja a függővégeket, mert különben kitépi pár szál haját.
Most az előző pontban biztos jól elhitettem mindenkivel, hogy én ezt a sorozatot a történet miatt olvasom, de szerintem senki nem lepődik meg, ha közlöm, hogy ez természetesen nincs így, a főszereplők miatt olvasom! Imádtam a könyv első felében kialakuló barátságot Damen és Laurent között. És nem, nem kezdtem el cenzúrázni saját magamat, szerintem a könyv első felében igenis barátság szövődik köztük, ami aztán nyilván több lesz később. Ahogy cukkolták egymást, viccelődtek, terveket szőttek. Ami nagy meglepetést okozott nekem az Laurent őszinte és hangos elismerése volt Damen irányában. Ő is meglepődött, teljesen jogosan szerintem. Az első részben még nem volt egyértelmű, de igazából Laurent is egy ravasz zseni.
Awww, ebben a részben volt az egyik idézet, ami arra bíztatott, hogy nekivágjak a sorozatnak: „Every time I see you fight, I wonder how it is Kastor got you in chains and onto a ship to my country.”
Halvik egy szerepében egész jelentős, a megjelenései számát tekintve igen mellékes szereplő volt, de én alig bírtam abbahagyni a hangos röhögést, amikor elolvastam a beszélgetéseit Laurentnaloff. Ez a kedvencem: link ;DD
Nem is tudom megmondani melyik volt a kedvenc jelenetem belőle, annyi volt. Az erkélyes, a Halvikosok, azok ott majdnem a végén
Annak ellenére, hogy izgalmas volt, nem tett feszültté. Fenntartotta a figyelmem, de bíztam benne, hogy a szereplők tudják, hogy mit csinálnak és nem voltak olyan részek, ahol azt éreztem volna, hogy gáz van és valamit nagyon máshogy kellett volna. Volt pár jelenet, amit szinte csak elrontani lehetett volna írói részről, de C. S. Pacat lazán megtalálta a jó megoldást. Két dolgot vártam egyedül, egyrészt, hogy Damen titka kiderüljön, de igazából nem hibáztattam, amiért addig akarta titkolni, amíg lehet, érthető volt. A másik pedig az első rész egy mondata alapján keletkezett feltételezésem volt a Regenttel kapcsolatban. Amikor ahhoz úgy éreztem, hogy közel kerültünk, az azért fájt, de itt még kevésbé csodálkozom azon, hogy nem sietett a felfedéssel.
Az a helyzet, hogy egy dolgot nem tudok említeni, ami nem lett volna úgy jó, ahogy volt.
Megkönnyebülés volt ott hagyni a palotát.
Jordot és Pascalt is megkedveltem.
Jó, azt hiszem a rajongást folytatom majd a következő rész értékelésénél. Imádtam!

Enikő_Darai_Enii>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Azt hittem az első kötetben nagy lendülettel vetettük bele magunkat a történetbe, ám mint utóbb kiderült épp hogy megcsapott csak minket a cselekmény szele, ugyanis ami itt történt, az ezerszer eseménydúsabb, fortélyosabb és ármányosabb volt, mint a Captive Prince. Itt aztán tényleg nem lehetett bízni szinte senkiben, mert az összeesküvések és hazugságok hálója igen kevés embert került csak el. Damen és Laurent személyisége méginkább kiteljesedett, egészen jól megtanultak együtt dolgozni és ezúttal az intimitás is helyet kapott az igen komplikált kapcsolatukban, ami a függővég után… valószínűleg csak még bonyolultabbá fog válni. Nincs mit tenni, vetem is bele magam a trilógia lezárásába!

lafayette>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Ez a kedvenc részem az egész trilógiából. Van ebben a részben minden, amit én szeretek és mindez tökéletes arányban. Harc, intrika, titkok, romantika, karakterek, humor. Ez most úgy hangzott, mint valami latin-amerikai szappanopera beharangozója, de higgyétek el, nem ez volt a cél. Nagyon érdekes a kapcsolat Damen és Laurent között, ők ketten teljesen egymás ellentétei, de mégis annyira jól működnek köztük a dolgok. Mondjuk Laurent néha annyira arrogáns volt, hogy már tényleg nevetnem kellett, de ezt is jó értelemben. Szórakoztató, de közben szívfacsaró ez a rész. Főleg az újraolvasás után.
https://media.giphy.com/media/ft2C2l1bBuXyo/giphy.gif

2 hozzászólás
CsepAdri>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Igen gyorsan felfaltam/bedaráltam a könyvet és gyorsan kaptam is a folytatás után. Letehetetlen, fordulatokban gazdag és nem semmi szereplők.

bookworm1227>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Valahogy úgy érzem, ez a rész jobb volt, de néhol rosszabb is, mint az első. Egyrészt néhány helyen kicsit untam magam és egy pár dolgot feleslegesnek éreztem, másrészt imádtam, ahogy Damen és Laurent lassan közelebb kerültek egymáshoz, és ahogy a herceg megnyílt és a bizalmába fogadta az útközben kapitánnyá előléptetett szolgáját. Nagyon vártam már, hogy történjen valami romantikus interakció, jóval több is volt, mint amit vártam.
Az egész konfliktushelyzet egyre szövevényesebb, a játék a hatalomért egyre durvább, és nagyon szeretném már látni, ahogy Laurent nagybátyja szörnyű és fájdalmas halált hal. Remélem Laurent lesz az, aki végez vele, főleg úgy, hogy lehet már sejteni bizonyos dolgokat.
Félek, mert most jön majd a nagy lelepleződés, ami miatt biztos várható még egy-két icipici probléma, én meg nem akarom, hogy szétmenjen az új kedvenc párosom, de ezen is túl kell esni. Úgy örülök, hogy rám talált ez a sorozat, eddig nagyon jól szórakozom.

vörös_áfonya>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Imádom. Ezt. A. Sorozatot.
Abszolút egyedi, izgalmas, pörgős, az élén két szuper főszereplővel, akiknek kár volna kihagyni egyetlen mozdulatukat is. A kapcsolatuk gyönyörű ívet járt be azáltal, hogy elkezdtek megbízni egymásban és mondhatni összebarátkoztak. Élvezetes volt olvasni, ahogy fokozatosan megnyíltak egymás felé és elkezdtek felépíteni valamit, hogy abból valami még hatalmasabb legyen. Együtt bármire képesek, várakat vesznek be, terveket szőnek, hódítanak és látni bennük a királyt.
Damen jobban kibontakozott. Határozottan örülök, hogy nem hagyta magát Jorddal szemben, és végül Vere-ben maradt, mert csalódtam volna, ha másképp tesz. Hiányolta az otthonát – spoiler ez kézenfekvő volt, és boldogan beszélt az anyanyelvén –, ami boldoggá tett; ha valaki, akit kedvelek a könyvben, boldog, akkor önkéntelenül én is az vagyok –, de olyan megmásíthatatlan és kissé elnyomott szeretettel beszélt a kalandjairól Laurenttel, amilyet az ember csak egyszer él át. Nem olyan rossz ez az élet, ugye? spoiler
Laurent őrülten brilliáns, egy összetetten felépített karakter. Hidegen számító és intelligens, de könnyen hibázik, ha elveszti a kontrollt. És sokkal több van benne, mint azt az emberei egykor gondolták. Ahogy mindenki legnagyobb döbbenetére legyőzte Govartot, és ahogy elnyerte a katonák bizalmát és becsületét, olyan szinten, hogy most már az életüket adnák a érte…
Megfelelő volt.

_ada >!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

5 csillagot adtam a Captive Prince-re, akkor erre vajon hányat kellene? Hiszen mindenben felülmúlja a kezdő részt. Először is: élvezhetőbb. Nincs az a sok undorító udvari praktika, amit Vere fővárosában űztek, hiszen végre kiszabadul a cselekmény Arles-ból. Másodszor: Damen és Laurent sok-sok időt tölt együtt, és kezd kiderülni, milyen személyiség is lapulhat utóbbi karakter szorosra fűzött páncélja alatt. És Damen sem annyira fekete-fehérben látja már a dolgokat. Aki szereti az enemies to lovers cselekményelemet (mint én), annak ez maga a tökély. Nincs semmi elsietve, csodásan épül fel a kapcsolat kettejük között. Itt már valahára van értelme a romantikus címkének. És csak még egy megjegyzés: spoiler
Sokadszori újraolvasás után csak azt tudom mondani, ezt a sorozatot nem lehet megunni, és ha egyszer elkezded, muszáj végigolvasni. Nem is értem, hogyan lehet kibírni, hogy azonnal ne kapjon az ember a következő részért! Ez is mekkora cliffhangerrel zárul! Annyira, annyira, annyira JÓ!

rafaelo0824>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Volt egy-két üresjárat, főleg az elején, de aztán nagyon izgalmas lett, és micsoda függővég! Muszáj volt rögtön belekezdenem a folytatásba. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan oldják meg, amit kavartak, Damen még mindig nem a kedvencem, Laurent annál inkább, tetszett, ahogy egyre többet tudtunk meg róla.

anemona P>!
C. S. Pacat: Prince's Gambit

Ez a sorozat legjobb kötete, nagyon tetszett. Damen persze alapból szimpatikus volt már az első részben is, de itt ismerhettük meg Laurent igazi arcát – és nagyon jó! Valószínűleg el fogom olvasni újra.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

hkriszti>!

[…]’they had no idea what they did when they gifted me with you.’

lafayette>!

To get what you want, you have to know exactly how much you are willing to give up.

Never had he wanted something this badly, and held it in his hands knowing that tomorrow it would be gone, traded for the high cliffs of Ios, and the uncertain future across the border, the chance to stand before his brother, to ask him for all the answers that no longer seemed important. A kingdom, or this.

Kapcsolódó szócikkek: Damen
lafayette>!

„She was intelligent, accomplished, beautiful. She was everything I could have asked for in a woman. But she was a king maker. She wanted power. She must have thought her only path to the throne was through Kastor.”
„My honourable barbarian. I wouldn't have picked that as your type.”
„Type?”
"A pretty face, a devious mind and a ruthless nature.”

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
lafayette>!

“Can you stand? We need to move out. It's not safe for you here. Too many people want to kill you."
After a moment, Laurent said, "Everyone to the south, but only half the people to the north.”

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
lafayette>!

„You said two reasons,’ said Damen. ‘What was the other?’
‘The men think you bend me over inside the tent,’ said Laurent. He said it in the same calm way he said everything. Damen fumbled the vambrace. ‘It would erode my authority. My carefully cultivated authority. Now I have really surprised you. Perhaps if you were not a foot taller, or quite so broad across the shoulders.’
‘It’s considerably less than a foot,’ said Damen.
‘Is it?’ said Laurent. ‘It feels like more when you argue with me on points of honour.”

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
lafayette>!

To get what you want, you have to know exactly how much you are willing to give up.

Kapcsolódó szócikkek: Laurent
shadowhunter1975 P>!

I’m the type who takes a great deal of pleasure in small victories,’ Laurent said.

Chapter 6.

Kapcsolódó szócikkek: Laurent
anemona P>!

‘Spoils of someone else’s victory.’
Although the inn was emptying out, two of the patrons by the fire were possibly within earshot. Damen said, ‘If you wanted a drink and an old hat that badly, you could have just bought them from him. Cheaper and quicker.’
‘It’s the game I like,’ said Laurent. He reached over and appropriated another coin out of the purse Damen carried, then palmed it. ‘Look, I’ve learned a new trick.’ When he opened his hand, it was empty, as if by magic. A second later, the coin dropped out of his sleeve onto the floor. Laurent frowned at it. ‘Well, I don’t have it quite yet.’
‘If the trick is making coins disappear, I think you do have it, actually.’

Chapter 6

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
shadowhunter1975 P>!

‘What are you doing?’
‘Verisimilitude,’ said Laurent. The earring winked at him. ‘I’m glad I brought you along. I wasn’t expecting to have to tear things out of walls. Do you visit brothels often?’
‘No,’ said Damen.
‘Not brothels. Camp followers?’ said Laurent. And then: ‘Slaves.’ And then, after the satisfaction of a pause: ‘Akielos, the garden of delights. So you enjoy slavery in others. Just not in yourself.’
Damen shifted on the long bench, and regarded him.
‘Don’t strain yourself,’ said Laurent.
‘You talk more,’ said Damen, ‘when you’re uncomfortable.’

Chapter 6.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
_ada >!

‘I lack,’ said Laurent, ‘the easy mannerisms that are usually shared with,’ you could see him pushing the words out, ‘a lover.’
‘You lack the easy mannerisms that are usually shared with anyone,’ said Damen.

Chapter 19 1/2 (Audible Studios, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent

A sorozat következő kötete

Captive Prince Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Katherine Arden: The Winter of the Witch
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Bridget Collins: The Binding
Cassandra Clare: Chain of Gold
Ilona Andrews: Bayou Moon
Amy Harmon: The Law of Moses
Astrid Scholte: Four Dead Queens
Marie Rutkoski: The Midnight Lie
Jessica Shirvington: Embrace