Kings ​Rising (Captive Prince Trilogy 3.) 77 csillagozás

C. S. Pacat: Kings Rising C. S. Pacat: Kings Rising C. S. Pacat: Kings Rising C. S. Pacat: Kings Rising

The worldwide phenomenon continues from the boldly original author of „Captive Prince” and „Prince s Gambit. ""Damianos of Akielos has returned.” His identity now revealed, Damen must face his master Prince Laurent as Damianos of Akielos, the man Laurent has sworn to kill. On the brink of a momentous battle, the future of both their countries hangs in the balance. In the south, Kastor's forces are massing. In the north, the Regent's armies are mobilising for war. Damen's only hope of reclaiming his throne is to fight together with Laurent against their usurpers. Forced into an uneasy alliance the two princes journey deep into Akielos, where they face their most dangerous opposition yet. But even if the fragile trust they have built survives the revelation of Damen's identity can it stand against the Regents final, deadly play for the throne?

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Viking, Australia, 2016
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780143799610
>!
Berkley, New York, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425273999

3 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen · Charls · Jord


Kedvencelte 22

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Naiva>!
C. S. Pacat: Kings Rising

‘I don’t know. What do you want?’
Laurent’s eyes were very dark. Damen could almost see the struggle, Laurent’s tension rising visibly. For a moment Damen didn’t think Laurent was going to answer, the truth of his desire too painfully vulnerable.
‘Show me,’ said Laurent, ‘how it could be.’

Amikor belekezdtem ebbe a sorozatba, főleg egy szórakoztató, drámai M/M romantikát vártam, de sokkal többet kaptam. Egy komplex világfelépítést, amely tele van politikai árulásokkal, cselszövésekkel, és persze életem egyik legjobb, legemlékezetesebb, lassan kibontakozó M/M romantikusát, ami inkább dark romance.
C. S. Pacat élete első sorozata, minden szinten azt adta, amit imádok egy könyvben. Tipikusan semmi sem az, aminek látszik olvasmány. Emellett, nagyon ügyesen eltalálta ezt a hate turns to love’ szálat az írónő. Sajnos ezek után mindig, minden hasonló könyvben ezt a szintet fogom keresni és nem vagyok biztos abban, hogy valaha jobbat fogok kapni. Már most azon kattogok, hogy mit fogok ezek után csinálni, hogy Laurent és Damen már nem lesz része az én olvasóéletemnek… Hiányozni fognak. Ez a rész egy kicsit idegesítőbb volt, mint az első két rész. Bevallom, a mellékszereplők neveit nagyon könnyű összekeverni, de a könyv elején található nevek, leírások és helyszínek segítettek eligazodni, hogy ki-kicsoda.
Kicsit (de csak kicsit!) sajnálom, hogy még egyik kiadó sem figyelt fel erre a trilógiára. Ha most hirtelen megkérdezné tőlem valaki, hogy melyik az a könyvsorozat, amit még a világűrben lévő, kérdéses idegen civilizációk számára is érdemes lenne a saját anyanyelvükre lefordítani, akkor én most kapásból ezt a trilógiát ajánlanám.

7 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
C. S. Pacat: Kings Rising

“There was a man I was supposed to meet. He’s got all these ideas about honour and fair play, and he tries to keep me from doing the wrong thing. But he’s not here right now. Unfortunately for you.”

Na jó, most van elegem.
Még pedig azért, mert ezek után megint olvasási válságban fogok szenvedni.
Ez valami elképesztően jó rész volt, de tulajdonképpen az egész sorozatért hatalmas rajongással tekintek.
És a legjobb az egészben, hogy a barátnőm mesélte elkezdte olvasni, mondom oké, beleolvasok és ez lett belőle.

Na jó nem hisztizek tovább, és nem is fogok csöpögni, a lényeg hatalmas nagy kedvenc és többször olvasós. *.*
Kedvenc!♥

3 hozzászólás
_Eriii P>!
C. S. Pacat: Kings Rising

Jó ég. Így össze szorulva még szívem nem volt olvasás közben. Tiszta ideg voltam. Úgy féltem Damen és Laurent találkozásától, annyira rettegtem és a gyanúm be igazolódott. A szívem darabokra tört, rendesen folytak a könnyeim. Ez az utolsó rész olyan izgalmas volt, hogy sokszor le kellett tennem az olvasóm, mert egyszerűen féltem tovább olvasni. Szívem darabokban volt a két főszereplőért. Most hogy befejeztem nem akarom elhinni, hogy kész vége egy csodás történetnek. Nem tudom elengedni ezt a két csodás szereplőt csak nagyon nehéz szívvel. Nem tudom mivel volt annyira különleges a két főszereplő szerelmeskedése, de olyan gyönyörű volt, annyira de annyira izgató, hogy teljesen ki voltam melegedve. Folyton vissza vissza olvastam a jeleneteket, mert egyszerűen nem tudtam elengedni. Annyira nagyon sok izgalmat tartogatott a könyv, hogy nincsenek szavaim. Nem sok fantasyt olvastam az idén, de ez a sorozat felkerült a leg leg listára. Most hogy vége, nem találom helyem és azon gondolkodom, hogy újra kezdem olvasni. Ez a történet lehetetlen volt. Millió csillag.

Beatrice8>!
C. S. Pacat: Kings Rising

Körülbelül egy percig gondolkodtam a második rész befejezése után, hogy esetleg haladhatnék sorban a történetekkel és olvashatnám a Green But For a Seasont, de azonnal le is tettem róla, hogy folytathassam a történetet.
Kaptunk kettő Laurent szemszöget a könyvben! Ez nem sok, de értékeltem, akkor is, ha valahogy mindig a fájdalmas részeknél néztük az ő szemszögéből a cselekményt.
Az elején egy kicsit ideges voltam, mert a titok kezdett kiderülni és ez olyan feszültséget keltett bennem, ami egyébként ennek a sorozatnak nem volt sajátja. Szerencsére ezen a részen egy fordulattal túl is jutottunk. A fordulat után egy kicsit összezavarodtam, de bizonyos szempontból érthető. spoiler De mint mondtam, valamennyire logikus. Azért fájt, de aztán elkerülhetetlenül megkedződött az enyhülés.
Ééés ismét jöttek a jobbnál jobb jelenetek és az olyanok, amiken hangosan nevettem. A teljesség igénye nélkül: az egyezmény aláírásának az a része, ami erősen emlékeztetett engem egy másik fajta ceremóniára, „Fetch me some”, a kék ruha hasznosítása, amikor a wagon tönkrement, „Charles!”, azok a jelenetek, amik hozzájárultak a gyógyulási folyamathoz, de közben csíptek, mint az ecet :D, részeg Laurent, persze az ikonikus: spoiler, de az ezt megelőző: spoiler is, Damen „szégyenlőssége” és a tárgyalás egy bizonyos része. A molyra feltöltött idézeteim elég jól körbejárják a kedvenc részeimet. :D
Imádtam tulajdonképpen mindent. Legjobban nyilván Damen és Laurent kapcsolatát, ami szerintem szuperul lett megírva, de tetszett úgy általánosságban is az írásstílus, igazán szép. Laurent tényleg bebizonyította, hogy egy számító zseni. Damennek pedig valahogy sikerült szinte mindig a megfelelő dolgot mondania, őszintén és nyíltan beszélt, elismerésem érte. A mellékszereplők is szerethetők, ha nem is emelkednek ki kimondottan a tömegből. A történet érdekes, tele intrikával. A világfelépítés, a két ország, amiket én abszolút római kori Hellásszal és Franciaországgal(azonosítatlan korból) azonosítottam is nagyon szépen lett ábrázolva. A humor fantasztikus. A hangulat is meglepően jó volt, sokat mosolyogtam rajta, voltak benne még aranyos részek is.
Egyértelműen 5 csillag, új kedvenc, újraolvasós. Ki gondolta volna? :D off Ajánlom! Aki az első részen túljut szerintem már a nehezén túl van, onnan csak tényleg lazább lesz.
És most jöhetnek a kihagyott novellák.

Ui.: A Regent csak ennyit érdemel, fújj, megmondtam, vesszen.

CsepAdri>!
C. S. Pacat: Kings Rising

Kevesebb, mint egy nap alatt „eltüntettem” a könyvet. Itt aztán volt izgalom bőven, nem unatkoztam egy percre sem. Mikor azt hittem fellélegeznek picit, máris jött a következő fordulat. Laurent már az előző részben meglepett pozitív értelemben, most pedig fejlődik tovább :)) Szeretem az ilyen típusú könyveket ahol van stratégia és jellemfejlődés (vagy inkább kibontakozás). Nem is értem magam miért vártam ilyen sokáig ezzel a sorozattal.

lafayette P>!
C. S. Pacat: Kings Rising

Talán ebben a kötetben van a legtöbb csavar, bár nem ezt a részt mondanám a legeseménydúsabbnak. A harmadik részt is legalább annyira élveztem, mint a többit, úgy olvastam volna tovább, szomorú vagyok, hogy lezárult ez a trilógia. Mit nem adnék egy Laurent szemszögből íródott történetért.. Néhány kérdés még nyitva maradt bennem, de összességében elmondhatatlanul szeretem ezt a sorozatot és bármikor újraolvasnám.
Nem szaporítanám tovább a szót, ezt a gifet itt hagyom szemléltetésképp, hogy hogyan éreztem magam olvasás közben: https://media.giphy.com/media/6SUW4Nw5XrWGQ/giphy.gif

Vicky3>!
C. S. Pacat: Kings Rising

A tavalyi év legnagyobb meglepetése, az egyik kedvenc LMBTQ sorozatom, jó kis dark(ish) romance és hasonló hangzatos címkékkel láthatnám el ezt a sorozatot. De talán kezdjük azzal, hogy ez egy eléggé megosztó könyv, amit én szerettem, de nem való mindenkinek.

Mesterien játszik az írónő az érzelmekkel, mind a szereplők, mind pedig az olvasó részéről. Olyan mint egy bábmester, aki mindenkit dróton rángat, hogy eljátsszuk az előre megkoreografált történetét. Lassan építkező sztori remekül felépített szereplőkkel, akiknek végigköveted a fejlődését, izgulsz értük, kétségbeesel velük, vagy éppen szárnyalsz a boldogságtól velük együtt. És a feszültség!

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/01/c-s-p…

bookworm1227>!
C. S. Pacat: Kings Rising

Hogy én mennyit, de mennyit mosolyogtam/nevettem ezen a részen.:D Imádom Laurentet. A szarkasztikus visszaszólásai fantasztikusak, a merész ötletei igazán szórakoztató helyzetekhez vezetnek, a gyengéd pillanatai pedig hihetetlenül aranyosak. Dament is nagyon megkedveltem, a kettejük párosa pedig mindent visz.

Magában a történet felépítésében azonban akadnak gyenge pontok. A végét nagyon elsietettnek éreztem, a vádak nagyon hamar semlegesítődtek, mindenki egy-kettő átpártolt úgy, hogy nem is volt minden tisztázva, Kastor és Damen vagy Damen és a népe között nem volt semmi interakció a tárgyalás alatt, ami furcsa volt, a lezárás összecsapott, és az is rémesen zavar, hogy egyetlen egyszer sem beszéltek arról, Laurent milyen undorító spoiler ment keresztül kamaszként a nagybátyja mellett. Emellett akad néhány kis plothole és kihagyás is benne, de ezek most nem zavartak annyira.

Ezek ellenére nagyon izgalmas és magával ragadó trilógia volt, ami túlságosan hamar véget ért.

_ada >!
C. S. Pacat: Kings Rising

Egyszerűen imádom ezt a részt! Annyira szépen ível továbbra is a sztori, annyira remekül alakul a történet, a romantikus szál meg… Szavaim nincsenek. És a befejezés! Szuper. A karakterek pedig csodálatosak. Úgy tűnik, csak áradozni tudok. Legszívesebben kezdeném elölről az egész sorozatot.
Korábban egyébként nehezteltem az epilógus hiánya miatt, de arra ott van a Summer Palace című novella. Illetve legelső olvasáskor furcsállottam Laurent spoiler a végén. Aztán rájöttem, hogy nagyon is van értelme, hiszen már ő sem az az ember, aki a sorozat elején volt. Ez elmondható persze mindkét szereplőről, de Damennél könnyebb felismerni, hiszen az ő „fejében” vagyunk. Az egyetlen dolog, ami még mindig nem világos, hogy spoiler. Talán a következő újraolvasás megadja rá a választ.

P. S. Mellesleg szerintem a régens rosszabbat érdemelt volna. Még egy ilyen undorító figurát!

FSzK P>!
C. S. Pacat: Kings Rising

Ez egy nagyon érzelmes könyv volt, ami ide-oda csapkodta a kis lelkemet: hol boldog voltam, hol szomorú, hol kétségbeesett. Damen és Laurent kapcsolata gyönyörűen alakult. Olyan kíváncsi lennék a történet folytatására hogy spoiler és hogy ők ketten Damennel hogyan spoiler.
A történetben sok volt az erős váltás, de főleg a spoiler
Jó volt olvasni ezt a könyvet.


Népszerű idézetek

Nolya>!

“I think if I gave you my heart, you would treat it tenderly.”

Nolya>!

"[…] I told you I was quite good at riding. I used to beat Auguste all the time when we raced at Chastillon. It took me until I was nine to realise he was letting me win. I just thought I had a very fast pony. You’re smiling.”

Nolya>!

“There was a man I was supposed to meet. He’s got all these ideas about honour and fair play, and he tries to keep me from doing the wrong thing. But he’s not here right now. Unfortunately for you.”

Nolya>!

“You’ve spent a morning with him and you’re warning me off. Just wait,’ said Damen, ‘until you’ve spent a full day with him.’
‘You mean that he improves with time?’
‘Not exactly,’ said Damen.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Nolya>!

“You see?” said Laurent. “He has forgiven me for the small matter of the whip. I have forgiven him for the small matter of killing my brother. All hail the alliance.”

Audryna>!

Laurent said, 'No. I'm not here to -' He said, 'I'm just here.'

Nolya>!

“That’s right. He is Charls. I am Charls. We are cousins,’ said Charls, gamely, ‘named after our grandfather. Charls.”

Kapcsolódó szócikkek: Charls · Laurent
Naiva>!

The flood of heat that came at that wasn’t comfortable. And then like Laurent he was suddenly somewhere he had never been.
‘I’ve,’ said Damen, ‘never—’
‘Nor have I,’ said Laurent. ‘You’d be my first.’

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Nolya>!

A ludicrous boyish hope flared that someone would come to help him, and, carefully, he extinguished it.


A sorozat következő kötete

Captive Prince Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Ilona Andrews: Bayou Moon
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King
Katherine Arden: The Winter of the Witch
Alix E. Harrow: The Ten Thousand Doors of January
Astrid Scholte: Four Dead Queens
Amy Harmon: The Law of Moses
Christelle Dabos: The Memory of Babel
Mindee Arnett: The Nightmare Affair