75. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
77. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Hercegi ​csel (A rab herceg 2.) 105 csillagozás

C. S. Pacat: Hercegi csel

„Fogalmuk sem volt, mit tesznek, amikor nekem ajándékoztak téged.”

Így, hogy országaik a háború szélén állnak, Damen és új gazdája, Laurent herceg kénytelen lecserélni a palotabéli intrikákat a csatatér végletes világára, miközben a határ felé tartanak, hogy megakadályozzák egy halálos terv megvalósulását.

A személyazonosságát titkolni kényszerülő Damen azon kapja magát, hogy egyre jobban vonzódik a veszélyes és karizmatikus Laurenthez.

Ám miközben a két férfi között elmélyül a lassan kibontakozó bizalom, mindkettejük múltjában olyan titkok rejtőznek, amik halálos csapást mérhetnek rájuk…

Kövesd őket útjukon!

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635973293 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
352 oldal · ISBN: 9789635973309 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
352 oldal · ISBN: 9789635973316 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen


Kedvencelte 35

Most olvassa 15

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Ez a rész még az előzőnél is sokkal jobb volt. Nem győzöm dicsérni azt a könyvet/sorozatot a szép fogalmazás, alapos világfelépítés, valamint a kissé nyers humor miatt, pedig az elejétől a végéig görcsben állt a gyomrom. Minden kérdést, egy újabb kérdés követ, egészen a könyv végéig. Nagyon intenzív. Annyira kiszámíthatatlan az egész, amikor már végre megnyugodnál, olyan fordulatot vesz a történet, hogy csak pislogsz és kapkodod a levegőt. Olvastam már hasonlót, viszont nem politikai fantasy-vel és nem M/M szereposztásban.
Laurent karaktere az egyik legérdekesebb, akivel valaha könyvben találkoztam. Közel sem egy elkényeztetett, hisztis herceg, akinek olyan sokan gondolják. Ebben a részben jobban meg lehetett érteni a motivációit és, hogy a háttérben micsoda összeesküvések és cselszövések munkálkodnak. Aimeric nagy meglepetésére gondolok. Damen se veszítette el az érdeklődésemet az előző rész után. Talán ez annak volt köszönhető, hogy ebben a részben már nem volt annyi erőszak és végre kezd kialakulni egy bensőséges intimitás a fiúk között. Főleg, ha figyelembe veszem, az előző kötethez képest mennyit fejlődött a kapcsolatuk. Nagyon izgatott vagyok, hogy mi fog történni a 3. részben.

2 hozzászólás
R4ms3s>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Olyan érzés volt olvasni ezt a könyvet mintha egy teljesen másik sorozatba kezdtem volna bele. Az előző elvont, megbotránkoztató rész után hatalmas fordulatot vett a történet.

Másképpen, de ugyanannyira szerettem, mint az elsőt. Míg az előző részben megismerkedhettünk a karakterekkel és az udvar szörnyű szokásaival, addig itt főként a tömény politika kerül előtérbe. Mint egy sakkjátékban a figurák, úgy haladtak az események lepésről lépésre. Volt itt sok ármány, összeesküvés és taktikázás – és C. S. Pacat ezeket nagyon jól megírta. Maga a világ és a karakterek valóban egyedülállóak, és ebben a részben még inkább feltűnt nekem az, hogy ilyet bizony sehol máshol nem fogok olvasni.

Főszereplőink, Damen és Laurent, a történet előrehaladtával egyre különösebb és érdekesebb személyekké válnak, akiket még maga az olvasó is nehezen fejt meg. Azok a jelenetek, amikor kettesben voltak, számomra a könyv legjobb részei lettek, hiszen ez vitte előre a cselekményt és így nem vált unalmassá a sok intrika. A történet erőssége szerintem abban rejlik, hogy nincsen finomkodás. Még a másodlagos szereplők is képesek negatív dolgot tenni, és igazából sosem tudhatod melyik szúrja hátba a szeretett főszereplőket, akik egyébként szintén nagyon képesek bántani.

Visszatérve értékelésem elejére: jó szándékú tanácsként mondom, hogy senki se ugyanazt a történetet várja, mint az előzőben, mert olvastam, hogy (főleg külföldön) sok embernek ez csalódást okozott. Nekem tetszett, hogy komolyodott és várom a folytatást.

1 hozzászólás
Cync>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Ezt az érzést szeretem legjobban kapni egy könyvtől! A folyamatos feszültséget, amitől szinte nem tudok egy helyben megmaradni.. hogy végig teljesen bizonytalan, mi fog történni.
Imádtam a hangulatát!
Az első rész felvezető jellege után ez már eseménydúsabbra sikerült, de van valami a stílusban, amitől számomra olyan érzést kelt, mintha lassan csordogálna a cselekmény. Talán mert a harcjelenetek nincsenek túlságosan részletezve, illetve vannak nyugodtabb percek is. Ezt azonban egyáltalán nem negatívumként említem, ugyanis az izgalom garantáltan nem marad el! Nem tudni, kiben lehet bízni, továbbra is tele van ármánykodással, titkokkal, és ahogy haladunk a végkifejlet felé, egyre inkább fokozódik a görcsös idegesség.
Mindezeken túl még egy kis romantika is szerephez jut. És bár nem ezen van a hangsúly, mégis egyszerűen annyira szép, hogy az valami hihetetlen ♡
Dament nem lehet nem imádni! Laurent karakterét pedig már az első kötetben érdekesnek találtam, vajon mi rejtőzik a nagymértékű arroganciája alatt. Jó volt látni az igazi oldalát. Az egyik legjobban eltalált karakter, akiről valaha olvastam! A kapcsolatuk nagyon különleges és érdekes. Mindkettőjük jelleme sokkal inkább megmutatkozott most.
Felkerült a kedvenceim közé a sorozat!
Elképesztően kíváncsi vagyok, és izgulok, hogyan alakul a folytatás, főleg a függővég után..

kocybaba P>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Oh, hol van már az előző kötet?! Messze hagytuk a felvezető jelleget, ahogy áthelyeződött a helyszín, a palotából szabadulva belendültek az események. A harc szele lengi be, a durvaságból visszavéve, bár a fókusz továbbra is a cselszövéseken, a politikai játszmázáson, a taktikázáson és egyértelműen a fiúkon maradt. Az apró megmozdulásokban, rezzenésekben. Profin tartja fent a feszültséget, mindig valami nem várt dolgot elejtve, és hozza a főszereplőit ösztönösen közelebb, formálja a közöttük lévő kapcsolatot gyönyörű ívet írva le. Nem is tudnék választani, hogy Damen vagy Laurent, habár utóbbi a csavaros észjárásával talán egy fokkal jobban megnyert. A kötelékük ízlésesen spoiler. A végét viszont így elvágni, totál paff lettem.:$ Megint lehet várakozni, miközben fájhat a fejem, hogy vajon innen merre…

csillagka P>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Imádtam, tudtam hogy imádni fogom. Ez az a könyv amiről a bátorság jut az eszembe. Mindegy mi történik, nem választhatjuk meg kibe is szeretünk bele, legyen az nő vagy férfi, barát vagy ellenség, gazdag vagy szegény. Ez valahol teljesen máshol döntik el a csillagok.

Yizri36 P>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Ezt a részt én sokkal jobban szerettem, mint az elsőt. Míg az elsőben megismerkedtünk a karakterekkel és a vere-i udvar mindennemű mocskával, addig itt főként a politika kerül előtérbe. Mind Laurent, mind Damen karaktere kibontakozik. Megismerjük Damen érzéseit Laurent iránt. Valamint Laurent igazi személyiségét a jégpáncél alatt. Azért ez a kötet sem szerénykedik durva beszédben stb. Hát igazán mocskos szája van majd mindenkinek. :D Persze nem hiányzott a kellő mennyiségű intrika, összeesküvés és árulás sem. Sok karaktertől szintén búcsút mondtunk, szóval nagyon senki ne kedveljen meg senkit, mert ki tudja mikor halálozik el… Tiszta Trónok harca. :D
Tetszett, ahogy Damen és Laurent közelebb kerülnek egymáshoz és kibontakozik egyfajta bizalom. A másfajta érzelmek lassan jöttek, de érdemes volt várni rájuk. Kettejük jelenetei, amikor csak kettesben voltak, a kötet legjobb jelenetei. A könyv vége pedig észbontó. Legszívesebben azonnal olvasnám a következő részt.

rekamoly20 P>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Sötétben a barát és az ellenség egyforma.

Hűha… Csak két kérdésem lenne. Hogy lehet valamit így befejezni? És miért teszem ezt magammal minden alkalommal? Most megint várhatok a következő kötetre… mint most erre. Hozzá kéne szoknom, hogy a sorozatokat már csak akkor veszem meg (vagy olvasom el), ha az összes rész kijött. :D

Na szóval a lényegre térve… imádtam ennek a könyvnek minden szavát! Legszívesebben egy ültő helyemben kiolvastam volna. ❤ A fordulatok és az intrikák fantasztikusak voltak. Emellett pedig szerintem egy szép romantikus szál is kezdett kibontakozni, de igazából nem azon volt a hangsúly, hanem a taktikai cselszövéseken.

Kicsit úgy éreztem, hogy „esti mesét” olvastam A rab herceghez képest. Ez egyáltalán nem negatív kritika, csak meglepett. Aki olvasta az előző kötetet, meg ezt is, szerintem tudja miről beszélek… hogy mennyire nagy különbség van a kettő között brutalitásban, kegyetlenkedésben és erőszakban. Bevallom, így jobban is tetszett a történet.

Dament már korábban is igazán érdekes jellemnek tartottam, de itt még jobban megkedveltem őt. Csodálatos volt látni, hogy mennyit fejlődik… hogy mennyit segít Laurentnek… hogy hányszor mentik meg egymást a halál torkából.

Az előző könyv elolvasása után nagyon sokat gondolkodtam Laurenten is. A karaktere felkeltette az érdeklődésemet. Nem bírtam rajta kiigazodni már akkor sem, hiszen nagyon titokzatos karakter. Mit meg nem adnék érte most is, hogy a fejébe lássak! Hogy a fenébe gondolkodik ennyire előre? Ez lehetetlen.

Továbbá nagyon aggódom… mi lesz akkor, ha Laurent rájön arra, hogy ki is Damen? Mit tesz akkor? Fogalmam sincs mi lesz a vége… de remélem, hogy Laurent igazából tudja a nagy titkot, mert ha nem… annak nem lesz szép vége…

Ahogy ennek a könyvnek sem volt „szép” vége… szemét egy vég a függővég…. Hogy lehet valamit ÍGY befejezni kedves írónő… :D

Nagyon várom a folytatást! ❤

Sheila_7 I>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

A Hercegi csel nálam bekerült az idei év legjobb olvasmányai közé: hangulatos, érzelemdús, intrikus. Remekül hozza a háború előtti felfokozott állapot gyomorszorító idegességét, amikor elég egy szikra ahhoz, hogy minden lángra kapjon. Egyetlen szóval tudnám illetni: briliáns!
Szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti a cselszövésekkel teli, egyáltalán nem finomkodós, felfokozott érzelmi állapotú, humorral finoman átszőtt regényeket. Egyvalamire azonban felhívnám a figyelmet: rég találkoztam ennyire szemét függővéggel! Kegyetlen.

» bővebben: https://dreamworld-books.blogspot.com/2022/09/c-s-pacat…

Via_AF I>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Hát ez kiolvasódott! (Most tettem le, szóval lehet, hogy nem okos dolog egyből értékelést írni…)

Ha valaki a pikáns dolgok miatt szerette az előző részt, az lehet, hogy itt egy kicsit csalódni fog, mert jelentősen több a csata, a csatára készülés, a taktikai megbeszélés, az ide-oda menetelés és a sátorbontás, mint a spice. Ez a slow burn már inkább slooooooooooooooow burn, de basszus a legjobb féle:D És nincs is annál jobb, amikor a történet végre elér a burn részhez.

Az egyetlen kukacoskodásom annyi csak, hogy az infó adagolás néha kicsit furcsa. Egyszerre érzem azt, hogy sok mindent előbb tudok, mint Damen, de közben logikusnak érzem azt is, hogy ő még nem jött rá. Szegény barbárunknak volt itt a végén pl egy nagy revelációja, ami szerintem maximálisan egyértelmű volt már az első könyvben is. Általában a legtöbb csavar jól elő van készítve, de van amikor nagyon esetlegesen jön egy-egy meglepetés. spoiler És a közepe táján volt pár oldalspoiler, ami kevésbé tartotta fenn a figyelmemet.

Összességében zavar-e ez engem? Egy cseppet sem. Ez a regény szerintem nagyon működik. A karakterek jól kidolgozottak, a jellemfejődés lassú és jól érthető, a kémia a főszereplők között makulátlan. Laurent egy seggfej! <3 (Btw. ebben a részben máshogy toldalékoljuk a nevét, szóval apparently ejteni kell a t-t a végén.) A sztori egy-két apró hibája ellenére is izgalmas és feszült, és tele van briliáns és szórakoztató pillanatokkal. Az írói stílus épp elég részletes, hogy az ember el tudjon képzelni mindent, de nem olyan szószátyár, hogy elkalandozzon az egyszeri adhd-s olvasó figyelme. (Jó, mondjuk nem mondom, hogy nem szkippeltem egy-egy bekezdést a csatározásnál vagy a leltározásnál). Szóval a lényeg, hogy csak így megéri elolvasni! Kisült, hogy sokkal intrikásabb, mint amennyire erotikus, és szerintem tök jól áll neki:D

4 hozzászólás
kitti_th P>!
C. S. Pacat: Hercegi csel

Sokkal élvezhetőbb volt ez a rész, mint az első. Talán azért, mert kikerültünk a palota környezetéből, és a szabadban már kicsit több mozgástere van mindenkinek. A szereplők meglehetősen egysíkúak továbbra is, kivéve talán Laurent. Azt gondoltam, hogy a végére kiderül az igazság, de inkább cliffhangerről zárult. A borító nagyon szép, letisztult.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Ahhoz, hogy megkapd, amit akarsz, tudnod kell, hogy pontosan mennyit vagy hajlandó feláldozni.

Könyvmolyképző KU>!

– Két okot mondtál – idézte fel Damen. – Mi volt a másik?
– Az emberek azt hiszik, hogy magadévá teszel a sátorban – fejtegette Laurent. Ugyanolyan higgadtan közölte, mint az összes többi mondandóját. Damen az alkarvérttel babrált. – Aláásta volna a tekintélyemet. A gondosan felépített tekintélyemet. Most tényleg megleptelek. Talán ha nem lennél egy fejjel magasabb, vagy ilyen széles vállú…
– Sokkal kevesebb, mint egy fejjel – jegyezte meg Damen.
– Tényleg? – kérdezett vissza Laurent. – Többnek tűnik, amikor a becsületről vitatkozol velem.

Könyvmolyocska1 >!

Fogalmuk sem volt, mit tesznek, amikor nekem ajándékoztak téged.

bemese05 P>!

– Nem fogom használni a kést – közölte Damen. – De ha hajlandó vagy a kezembe adni, akkor alábecsülöd, hogy mennyire szeretném.
– Nem – tiltakozott Laurent. – Pontosan tudom, milyen az, amikor meg akarsz ölni valakit, de várnod kell.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Könyvmolyképző KU>!

– A játék az, ami tetszik – árulta el Laurent. Odanyúlt, hogy elvegyen még egy pénzérmét a Damennél lévő erszényből, és marokra fogja. – Nézd, tanultam egy új trükköt! – nyitotta ki a markát, amiből mintha varázsütésre eltűnt volna a pénzérme. Egy szempillantás múlva viszont kiesett a ruhája ujjából, le a földre. – Nos, még nem egészen megy – nézett le rá a homlokát ráncolva Laurent.

bemese05 P>!

– Semmi béklyó? – érdeklődött Damen. – Nem gondolod, hogy megpróbálok majd elmenni, és csak azért állok meg, hogy kifelé menet megöljelek?

Kapcsolódó szócikkek: Damen
Nettaa0316 P>!

– Miből gondolod, hogy Kastor a gyengébb? Nem ismered.
– De téged ismerlek – érvelt Laurent.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Nettaa0316 P>!

Sötétben a barát és az ellenség egyforma.

120. oldal

Nettaa0316 P>!

Hirtelen bevillant neki egy kép, hogy milyen lehetne egy világban élniük, ahol van idejük.

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damen

Hasonló könyvek címkék alapján

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Bridget Collins: A könyvkötő
Ilona Andrews: Áradó hold
Astrid Scholte: Négy halott királynő
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Rose Woods: Ikerlángok
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó
Amanda Quick: Kristályok kertje