Captive ​Prince (Captive Prince Trilogy 1.) 84 csillagozás

C. S. Pacat: Captive Prince C. S. Pacat: Captive Prince C. S. Pacat: Captive Prince C. S. Pacat: Captive Prince

“This was Vere, voluptous and decadent, country of honeyed poison.”

Damen is a warrior hero to his people, and the rightful heir to the throne of Akielos, but when his half brother seizes power, Damen is captured, stripped of his identity, and sent to serve the prince of an enemy nation as a pleasure slave.

Beautiful, manipulative and deadly, his new master Prince Laurent epitomizes the worst of the court at Vere. But in the lethal political web of the Verethian court, nothing is at it seems, and when Damen finds himself caught up in a play for the throne, he must work together with Laurent to survive and save his country.

For Damen, there is just one rule: never, ever reveal his true identity. Because the one man Damen needs is the one man who has more reasons to hate him than anyone else…

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
Berkley, New York, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425274262
>!
Viking, 2015
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780143799597

3 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen · Adrastus · Lady Jokaste


Kedvencelte 16

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 69


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 SP>!
C. S. Pacat: Captive Prince

Már lassan egy hete, hogy elolvastam és még mindig nem igazán találom a szavakat.
Az biztos, hogy @Demise barátnőm ajánlotta, és mivel az ő ízlése nekem követendő példa, már ami a romantikát illeti, ezért nem volt kérdéses, el kellett olvasnom.

És milyen jól tettem, ejha …mindenképpen meg kell jegyezzem, ez nem az a szokványos LMBTQ történet, amit úton – útfélen ajánlgatnék bárkinek. No nem azért, mert rossz lenne, sőt bitang jónak találtam, mégis erős idegekkel érdemes olvasni.

Az eleje számomra semmi extrát nem nyújtott, de aztán azt vettem észre, hogy berántott és nem eresztett.
Elég egyéni humorral rendelkezem, és pont ezért voltak részek amin hangosan felnevettem és voltak részek, amikor összeszorult a torkom és nem igen tudtam, most hogyan is kéne az olvasottakat lereagálnom.

Az biztos, hogy a következő részét már olvasom, alig fejeztem be ezt a történetet. Annyira élveztem, hogy igen is lehet még új világképet, új „drámát”, és egy teljesen más nézőpontból megközelíteni az erotikát. Bár azt is el kell ismerjem, hogy ilyen ízlésesen tálalva is ritkán látok erotikus műfajban … amikor tudod megtörténik, mégis meghagyja az író számodra azt a határtalan képzeletet, mégis miként történt meg…. imádtam.
Minden sorát, minden szavát magaménak éreztem, ebben a műfajban idén eddig ez a legjobb történet.

Kedvenc!♥

2 hozzászólás
Naiva P>!
C. S. Pacat: Captive Prince

This place sickened him. Anywhere else, you simply killed your enemy with a sword. Or poisoned him, if you had the honourless instincts of an assassin. Here, it was layer upon layer of constructed double-dealing, dark, polished and unpleasant.
Te. Jó. Ég! Ez a könyv!
Örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre. Teljesen magával ragadott, izgultam a szereplőkért és nem egyszer szorongattam az olvasót, hogy forduljon már minden jobbra!
Sajnos az eddig ismertek alapján, erre gyakorlatilag semmi esély, és a java még hátra van. Nem egy, nem kettő erőszakos jelenetet tartalmaz, tehát, aki valami M/M Romance-t vár mint jómagam is az nagyon durván csalódni fog. Nem volt ebben semmi romantikus. Laurent egyszerűen szocio/pszichopata, de Damen-t se kell félteni. Az ő karaktere még csak körvonalazódni látszik. A világ, az ókori Rómára, vagy valamelyik szintén ókori közel-keleti társadalomra emlékeztetett, Az írói stílus Pazar, – egyáltalán kinek jut egy ilyen történet az eszébe – bár az aussie angol nem a legkönnyebb, de nem volt zavaró. Csodálkozom azon, hogy még egyik hazai kiadó se figyelt fel erre a sorozatra. Megértem, hogy megosztó lenne. Éppen ezért is nem árt, ha csak befogadó olvasói kézbe kerül, mert ez tipikusan az a fajta olvasmány.

16 hozzászólás
pveronika>!
C. S. Pacat: Captive Prince

Az írónő nagyon különleges helyekre kalauzol el minket regényében. Egy olyan világot vetett papírra, ahol a háborúk és a rabszolgatartás mindennaposak, és ahol a politikai cselszövések és a hatalomért folytatott harc romba dönthetnek országokat. És habár eleinte nem igazán szippantott be a történet, a kötet végére engem is elkapott a könyv hangulata.

A könyv főszereplője Damen, Akielos hercege és trónörököse. A történet a király halálával kezdődik, amelyet követően, Damen-nek kellene a trónra kerülnie, de fattyú testvérének, Kastor-nak más tervei vannak. Elfogatja Damen-t, legyilkolja az összes szolgáját és belöki a rabszolgák közé, elajándékozva őt az ország legnagyobb ellenségének, Vere-nek.

Damen rabszolgaként érkezik meg az idegen országba, egy idegen kultúrába, egy kegyetlen nép és kegyetlen gazda karmai közé. Damen Laurent, Vere hercegének ajándékául szolgál, és nem mondhatja el kilétét, tekintve, hogy pontosan ő volt az, aki a két ország közötti háború egyik csatájában megölte az akkori trónörököst, Laurent bátyját. Damen-nek tehát óvnia kell kilétét, ugyanakkor a legnagyobb kihívásnak mégis az bizonyul, hogy rabszolgaként fejet hajtson új gazdája előtt. Az ország ahová érkezett, egy olyan hely, ahol a nemesek „házi kedvenceket”, egy-egy ágyas rabszolgát tartanak, a férfiak férfit, a nők pedig nőt, megelőzve ezzel a nem kívánt terhességet. Damen pedig innentől kezdve Laurent házi kedvence lesz, már ha hagyja magát…

A kötetben szereplő világformálás kissé meghökkentő, ugyanakkor érdekes és egyedi volt. Maga a rabszolgatartás, és kifejezetten az ágyas rabszolgák kérdése valahogy mindig elriaszt, ezért is igyekszem kerülni az ilyen típusú könyveket, de szerencsére ebben a könyvben nem volt túl részletesen leírt erőszakos jelenet, és Damen és Laurent között spoiler Azonban volt néhány elég durva és felkavaró dolog a könyvben, például spoiler

Az írónő stílusa nehezen kapott el, eleinte valahogy nem volt az igazi, de már ezen köteten belül is érződött a fejlődés, ahogy haladtunk a történetben. A szereplőket egészen komplexnek éreztem, főként Laurent volt számomra egy igazi enigma spoiler

Damen máshogyan volt sokrétű karakter. Mivel az ő szemszögéből íródik a történet, így beleláthatunk a gondolataiba, amelyeket során megtudhatjuk, hogy mennyire küzd a sorsa ellen. Hogy mennyire nem akar fejet hajtani, és mégis van, hogy meg kell tennie. De soha nem magáért teszi, hanem először a többi akielosi szolgáért, majd végül meglepő módon magért Laurent-ért, amikor rájön, hogy ahhoz, hogy megmentse Akielost a háborútól, először Laurent kell megmentenie spoiler

Hogy őszinte legyek, számomra a kötet utolsó néhány fejezete mentette meg ezt a történetet, és a három csillagról ez segítette fel négyre. A könyv vége fordulatosra sikerült, és ezáltal egészen izgalmasnak ígérkezik a trilógia további két kötete is. Talán egyszer folytatni fogom ezt a sorozatot, és kiderítem, hogy hogyan szerzi vissza Damen a trónt, hogy hogyan cselezi ki Laurent a cselszövő nagybácsit, és hogy a közös út mit fog majd jelenteni a két ellenséges ország új uralkodói számára.

9 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
C. S. Pacat: Captive Prince

Régen olvastam ilyen fenomenális fantasyt – amiben ráadásul LMBTQ főszál van! Tipikus körömlerágós olvasmány, ahol bár minden igen rosszul fest, de az olvasó (és mindenki más is) bízik a dolgok jobbra fordulásában.
Laurent és Damen teljesen beleillenek ebbe az ókori-középkori, elég kegyetlen társadalamba (természetesen a rabszolgaság még jelen van), ahol két királyság verseng a hatalomért. Mindketten megállják a helyüket, nagyon réteges karakterek, akiknek lassan ismerszik meg a személyisége. A történet is hasonló, szépen felépített, de lassan kibontakozó. Ezen kívül az érzelmek azok, amik fontos szerepet játszanak, leginkább a feszültség. Néha azt hittem kigyullad a sok ellentétes érzelemtől és várakozástól az olvasóm! Nem kérdéses, hogy az írásmód nagyon igényes, habár az ausztrállal kicsit meggyűlt ily módon a dolgom, fantasyt még nem olvastam ottani szerzőtől.
Megosztó könyv, nem adnám mindenki kezébe, mert nem egy érzékeny témát érint… kell, hogy az emberben legyen nyitottság, illetve bizonyos fokú alkalmazkodás, hogy élvezni tudja ezt a történetet. Nálam kedvenc lett és alig várom, hogy magyarul is olvashassam!♥️

4 hozzászólás
lafayette>!
C. S. Pacat: Captive Prince

Az első olvasás után annyira szerettem ezt a könyvet, hogy egyszerűen nem tudtam szavakba önteni. Most az újraolvasás során sincs rá garancia, hogy ez sikerül, de legalább megpróbálkozom vele.
Ez a trilógia rendkívül mély érzelmeket tud belőlem kiváltani. Csak nagyon kevés könyv tud rám ilyen hatást gyakorolni. Ráadásul második olvasásra szerintem még inkább így volt. Damen egy rettentően jó főhős. Okos, hűséges, megingathatatlan. Laurent pedig méltó párja, bár ő teljesen más. Okos, számító, elkötelezett.
A történet tele van intrikával, politikai harcokkal, titkokkal, finom humorral és mindez egyszerűen annyira elképesztően, nagyon jó stílusban van megírva. Amikor a könyv végére ér az ember, csak néz, hogy hogy a fenébe jutottunk el onnan ahonnan a történet kezdődött egészen ideáig.
Bizonyos részekre most sokkal jobban figyeltem és néhány mondat teljesen új értelmet nyert így az újraolvasásnál, főleg, ami Laurent illeti. Fáj a szívem. Annyira kíváncsi lennék a történetre az ő szemszögéből is, tudva, amit tudunk. ;)

bookworm1227>!
C. S. Pacat: Captive Prince

Ez a könyv csak úgy szembejött velem egy este, és hirtelen felindulásból azonnal el akartam olvasni. És mivel végre túl vagyok az érettségin (hála az égnek szuper eredményekkel), végre megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy azt olvasok, amit csak akarok, akkor, amikor csak akarom.
El sem tudom mondani, milyen jól esett nyugodtan, felszabadultan, stresszmentesen pihenni és csak élvezni egy könyvet.:') Hiányzott már, hogy egy egész napot átolvassak, ami ezzel a könyvvel nem volt nehéz.
Már a fülszövegénél megnyert magának, plusz sosem olvastam még ehhez hasonló lmbtq történetet, szóval nagyon izgatottan álltam neki. Kicsit más volt, mint amilyenre számítottam, kicsit durvább és erőszakosabb, de semmi esetre sem csalódtam.
Az udvari dráma és cselszövés szórakoztatónak bizonyult, Laurent érdekes karakter, Damen pedig szerethető. Az enemies to lovers trope az egyik gyengém, úgyhogy megvettek kilóra.
Rettenetesen élveztem a könyvet, úgyhogy azonnal neki is ugrottam a következő résznek. Nincs vesztegetni való idő, sok könyvet kell bepótolni.:D

Vicky3>!
C. S. Pacat: Captive Prince

A tavalyi év legnagyobb meglepetése, az egyik kedvenc LMBTQ sorozatom, jó kis dark(ish) romance és hasonló hangzatos címkékkel láthatnám el ezt a sorozatot. De talán kezdjük azzal, hogy ez egy eléggé megosztó könyv, amit én szerettem, de nem való mindenkinek.

Mesterien játszik az írónő az érzelmekkel, mind a szereplők, mind pedig az olvasó részéről. Olyan mint egy bábmester, aki mindenkit dróton rángat, hogy eljátsszuk az előre megkoreografált történetét. Lassan építkező sztori remekül felépített szereplőkkel, akiknek végigköveted a fejlődését, izgulsz értük, kétségbeesel velük, vagy éppen szárnyalsz a boldogságtól velük együtt. És a feszültség!

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/01/c-s-p…

CsepAdri >!
C. S. Pacat: Captive Prince

Nem erre számítottam, ellenben mégis spoiler. Indító kötetnek, kedvcsinálónak ebbe a cselszövésekkel átitatott világba nagyon jó. Nagyon bele lendültem és azt vettem észre, h egyre kevesebb oldal van hátra. Kíváncsian nézek a folytatás után.

2 hozzászólás
Cync P>!
C. S. Pacat: Captive Prince

Az első gondolatom, miután kiolvastam, az volt, miért ilyen rövid? Amikor végre kezdtem odalenni érte, vége szakad…
Nem szeretek nagy elvárásokkal elkezdeni egy könyvet, az idő múlásával azonban most csak még nagyobbak lettek. Túl régóta szem előtt volt már.
Egy-két fejezeten már túl voltam, de még mindig azt hittem, csalódni fogok, nem éreztem átütő erőt vagy bármi kiemelkedőt. Utána viszont történt valami. Olvastam, olvastam, és azt vettem észre, hogy lapról lapra jobban magába szippant. Fogalmam sincs, mikor, és hogyan történt a változás, de mindent másképp kezdtem látni.
Laurent visszataszító karakterét az elején egy kanál vízben is megfojtottam volna, de az írónő csak elérte, hogy megkedveljem azt a hideg, számító, manipulatív kis …, szóval Laurent. A való életben, ha találkoznánk, valószínűleg inkább messziről elkerülném, de könyvekben valahogy vonzanak ezek a karakterek, ők tesznek a leginkább kíváncsivá, főleg ha ilyen tökéletesen vannak kidolgozva. Bármit megadtam volna, hogy belelássak a „szőke hercegünk” fejébe is, de maradt a titokzatosság. Biztosan több van benne, mint amit megmutat, és fog a jövőben meglepetéseket okozni, most is okozott párat.
Damen egészen más kategória. Az ő szemszögéből van megírva a könyv, ezért is örülök annyira, hogy nem egy picsogó karaktert kaptunk a személyében, hanem még rabszolgaként is méltóságteljes, összeszedett, aki elsősorban a népe jólétét tartja szem előtt, akkor is ha emiatt neki kell meghunyászkodnia.
Az biztos, hogy ez nem egy rózsaszín felhős love story, ami egyáltalán nem baj, mert nagyon hiteltelen lett volna, magukra a karakterekre nézve is, és ahhoz a világhoz is, amit az írónő teremtett. Damen és Laurent kölcsönösen utálják egymást, erre meg is van az okuk, még jó hogy nem fognak rögtön egymás nyakába borulni, ha megtették volna, szerintem ott lett volna végem.
Tetszett az ókori római korra hajazó stílus. A világ, társadalom kialakítása a rabszolgatartással meghökkentő. Nem szoktam dark romancet olvasni, és nem is igazán szeretem, ebben a könyvben pedig lehet bizony találkozni, a „nyugalom megzavarására alkalmas” tartalmakkal, mégha nem is annyira részletesen. De ha ezt a helyén tudod kezelni, nem lehet gond.
Politikai játszmák, ármánykodás, intrikák, ezek mind végig kísérik a könyvet, és remekül építkezik belőle. Tényleg bevezető könyv hangulata van a résznek, de az írónő tudhat valamit, mert nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!

2 hozzászólás
Ivenn>!
C. S. Pacat: Captive Prince

Aki azt hiszi, hogy ez egy erotikától csöpögő romantikus regény, az nagyon el van tévedve. De nagyon. Ez kérem szépen egy marha jól megírt könyv egy hedonista királyság hatalmi játszmáiról, ahol a régens uralkodó és unokaöccse, a trón jogos örököse próbálja meg minél jobban ellehetetleníteni egymást a létezésben és ott keresztbe tenni a másiknak, ahol csak tudnak.
Ebbe az elfajuló családi perpatvarba csöppen bele főszereplőnk, Damen, a szomszédos királyság hercege, aki szintén családi árulásokból fakadóan a fiatal uralkodójelölt szexrabszolgájaként végzi és közben senki nem tud valódi identitásáról. A kérdés, hogy a harcosként nevelkedett Damen miként fogja megállni a helyét az új szerepkörben (mely egyáltalán nincs az ínyére), miközben mindkét oldal próbálja őt felhasználni a saját céljai elérése érdekében.

Nos. Ami marha jó ebben a könyvben, hogy egyáltalán nincs benne semmi béna romantikázás. De semmi. Nincs két fejezet utáni „beléd szerettem annak ellenére, hogy egy szociopata állat vagy, aki megkínzott és véresre veretett”. Nem. A szereplőink utálják egymást, mint a szart, és ez nem fog két percen belül megváltozni, és ez így szép és jó. A karakterek ennek köszönhetően hitelesek, az egész szituáció pedig valóságos.
Minden értelemszerűen, egymásból fakadva történik és nagyon élveztem olvasni, ahogy kibontakozik Damen előtt a verei királyság mibenléte és mocskos kis titkai. Az események elképesztő gördülékenyek voltak és egyszerűen annyira jó az írónő stílusa, hogy nem bírtam letenni. Nagyon olvastatta magát.
És habár azt meg kell hagyni, hogy azért ez mégiscsak egy LMBT könyv, ahol majd a két herceg egy ponton nyilván egymásra talál (?), mégsem ezen van a hangsúly. A szereplőknek vannak értelmes motivációi és céljai, és mindketten ezen célok felé haladnak, sokszor úgy, hogy egymáson is átgázolnak. Laurent ráadásnak az a fajta hideg és érzéketlen manipulátor, aki senki két szép szeméért nem törik meg és nem riad meg semmiféle kegyetlenkedéstől sem. Az ember legszívesebben megfojtaná sokszor az ármánykodásaiért, de komolyan, csak imádni lehet az ilyenfajta antihősöket.

Összességében engem teljesen megnyert magának az írónő, mert ez az LMBT szál nélkül is egy olyan történet, amilyet nagyon szeretek: erős és valós karakterek, kemény és brutális sztori, nulla finomkodás és idealizálás, rengeteg ármánykodás egymás háta mögött, hatalmi harcok.
Alig várom, hogy a második kötetet is a kezembe vehessem! Tényleg brutál jó. :)


Népszerű idézetek

lafayette>!

'Shall I make a face at the ones you don’t like, or is it enough to just look like a barbarian?’
‘Shut up,’ said Laurent, calmly.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
lafayette>!

“Is there anyone at this court who isn't my enemy?"
„Not if I can help it,” Laurent said.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
lafayette>!

Laurent could inspire homicidal tendencies simply by breathing.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Izzyofp>!

A golden prince was easy to love if you did not have to watch him picking wings off flies.

Naiva P>!

This place sickened him. Anywhere else, you simply killed your enemy with a sword. Or poisoned him, if you had the honourless instincts of an assassin. Here, it was layer upon layer of constructed double-dealing, dark, polished and unpleasant.

anemona P>!

Laurent smiled.
‘Did you fight at Marlas?’
Damen did not react to the smile, which was not authentic. The conversation was now on a knife edge. He said: ‘Yes.’
‘How many did you kill?’
‘I don’t know.’
‘Lost count?’
Pleasantly, as one might inquire about the weather.

Chapter 3

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Nolya>!

Torveld favoured Laurent with another of those long, admiring looks that were starting to come with grating frequency. Damen frowned. Laurent was a nest of scorpions in the body of one person. Torveld looked at him and saw a buttercup.

Nolya>!

“Nephew. you were not invited to these discussions.'
'And yet, here I am. It's very irritating, isn't it?' Said Laurent.

anemona P>!

Damen gritted his teeth. ‘You know what I meant. He heard you. He’s going to act. Can’t you do something about it?’
‘I’m occupied.’
‘Then let me do something.’
‘Bleed on him?’ said Laurent.
Damen opened his mouth to reply, and found his words stopped by the startling touch of Laurent’s fingers against his lips, a thumb brushing his jawline. It was the sort of absent touch that any master at the table might give to a pet. But from the shocked reaction that rolled over the courtiers at the table, it was clear that Laurent did not do this sort of thing often. Or ever.
‘My pet was feeling neglected,’ Laurent apologised to Torveld.
‘He’s the captive Kastor sent you to train?’ said Torveld, curiously. ‘He’s—safe?’
‘He looks combative, but he’s really very docile and adoring,’ said Laurent, ‘like a puppy.’

Chapter 8

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
anemona P>!

‘He isn’t my lover,’ said Laurent.
‘I’m not curious about what you do in bed,’ said the Regent. ‘I’m curious about what happened in your rooms last night.’
‘Hadn’t we settled that?’
‘Half settled. We never heard the slave’s account.’
‘Surely,’ said Laurent, ‘you wouldn’t value a slave’s word over mine?’
‘Wouldn’t I?’ said the Regent. ‘Even your tone of surprise is feigned. Your brother could be trusted. Your word is a tarnished rag. But you can rest easy. The slave’s account matches yours, as far as it goes.’
‘Did you think there was some deeper plot here?’ said Laurent.
They gazed at each other. The Regent said, ‘I only hope your time on the border will improve and focus you. I hope you will learn what you need as the leader of other men. I don’t know what else I can teach you.’
‘You keep offering me all these chances to improve myself,’ said Laurent. ‘Teach me how to thank you.’

Chapter 12

Kapcsolódó szócikkek: Laurent

A sorozat következő kötete

Captive Prince Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Lover at Last
Zoey Ellis: Crave To Capture
Jayne Blue: Dex
Darynda Jones: First Grave on the Right
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash
Madeline Miller: The Song of Achilles
Erin Morgenstern: The Starless Sea
David Levithan: Another Day