Captive ​Prince (Captive Prince Trilogy 1.) 58 csillagozás

C. S. Pacat: Captive Prince C. S. Pacat: Captive Prince C. S. Pacat: Captive Prince C. S. Pacat: Captive Prince

“This was Vere, voluptous and decadent, country of honeyed poison.”

Damen is a warrior hero to his people, and the rightful heir to the throne of Akielos, but when his half brother seizes power, Damen is captured, stripped of his identity, and sent to serve the prince of an enemy nation as a pleasure slave.

Beautiful, manipulative and deadly, his new master Prince Laurent epitomizes the worst of the court at Vere. But in the lethal political web of the Verethian court, nothing is at it seems, and when Damen finds himself caught up in a play for the throne, he must work together with Laurent to survive and save his country.

For Damen, there is just one rule: never, ever reveal his true identity. Because the one man Damen needs is the one man who has more reasons to hate him than anyone else…

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Berkley, New York, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425274262
>!
Viking, 2015
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780143799597

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen


Kedvencelte 13

Most olvassa 2

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
C. S. Pacat: Captive Prince

Már lassan egy hete, hogy elolvastam és még mindig nem igazán találom a szavakat.
Az biztos, hogy @Demise barátnőm ajánlotta, és mivel az ő ízlése nekem követendő példa, már ami a romantikát illeti, ezért nem volt kérdéses, el kellett olvasnom.

És milyen jól tettem, ejha …mindenképpen meg kell jegyezzem, ez nem az a szokványos LMBTQ történet, amit úton – útfélen ajánlgatnék bárkinek. No nem azért, mert rossz lenne, sőt bitang jónak találtam, mégis erős idegekkel érdemes olvasni.

Az eleje számomra semmi extrát nem nyújtott, de aztán azt vettem észre, hogy berántott és nem eresztett.
Elég egyéni humorral rendelkezem, és pont ezért voltak részek amin hangosan felnevettem és voltak részek, amikor összeszorult a torkom és nem igen tudtam, most hogyan is kéne az olvasottakat lereagálnom.

Az biztos, hogy a következő részét már olvasom, alig fejeztem be ezt a történetet. Annyira élveztem, hogy igen is lehet még új világképet, új „drámát”, és egy teljesen más nézőpontból megközelíteni az erotikát. Bár azt is el kell ismerjem, hogy ilyen ízlésesen tálalva is ritkán látok erotikus műfajban … amikor tudod megtörténik, mégis meghagyja az író számodra azt a határtalan képzeletet, mégis miként történt meg…. imádtam.
Minden sorát, minden szavát magaménak éreztem, ebben a műfajban idén eddig ez a legjobb történet.

Kedvenc!♥

2 hozzászólás
>!
Naiva P
C. S. Pacat: Captive Prince

This place sickened him. Anywhere else, you simply killed your enemy with a sword. Or poisoned him, if you had the honourless instincts of an assassin. Here, it was layer upon layer of constructed double-dealing, dark, polished and unpleasant.
Te. Jó. Ég! Ez a könyv!
Örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre. Teljesen magával ragadott, izgultam a szereplőkért és nem egyszer szorongattam az olvasót, hogy forduljon már minden jobbra!
Sajnos az eddig ismertek alapján, erre gyakorlatilag semmi esély, és a java még hátra van. Nem egy, nem kettő erőszakos jelenetet tartalmaz, tehát, aki valami M/M Romance-t vár mint jómagam is az nagyon durván csalódni fog. Nem volt ebben semmi romantikus. Laurent egyszerűen szocio/pszichopata, de Damen-t se kell félteni. Az ő karaktere még csak körvonalazódni látszik. A világ, az ókori Rómára, vagy valamelyik szintén ókori közel-keleti társadalomra emlékeztetett, Az írói stílus Pazar, – egyáltalán kinek jut egy ilyen történet az eszébe – bár az aussie angol nem a legkönnyebb, de nem volt zavaró. Csodálkozom azon, hogy még egyik hazai kiadó se figyelt fel erre a sorozatra. Megértem, hogy megosztó lenne. Éppen ezért is nem árt, ha csak befogadó olvasói kézbe kerül, mert ez tipikusan az a fajta olvasmány.

12 hozzászólás
>!
lafayette P
C. S. Pacat: Captive Prince

Az első olvasás után annyira szerettem ezt a könyvet, hogy egyszerűen nem tudtam szavakba önteni. Most az újraolvasás során sincs rá garancia, hogy ez sikerül, de legalább megpróbálkozom vele.
Ez a trilógia rendkívül mély érzelmeket tud belőlem kiváltani. Csak nagyon kevés könyv tud rám ilyen hatást gyakorolni. Ráadásul második olvasásra szerintem még inkább így volt. Damen egy rettentően jó főhős. Okos, hűséges, megingathatatlan. Laurent pedig méltó párja, bár ő teljesen más. Okos, számító, elkötelezett.
A történet tele van intrikával, politikai harcokkal, titkokkal, finom humorral és mindez egyszerűen annyira elképesztően, nagyon jó stílusban van megírva. Amikor a könyv végére ér az ember, csak néz, hogy hogy a fenébe jutottunk el onnan ahonnan a történet kezdődött egészen ideáig.
Bizonyos részekre most sokkal jobban figyeltem és néhány mondat teljesen új értelmet nyert így az újraolvasásnál, főleg, ami Laurent illeti. Fáj a szívem. Annyira kíváncsi lennék a történetre az ő szemszögéből is, tudva, amit tudunk. ;)

>!
Vicky3 P
C. S. Pacat: Captive Prince

A tavalyi év legnagyobb meglepetése, az egyik kedvenc LMBTQ sorozatom, jó kis dark(ish) romance és hasonló hangzatos címkékkel láthatnám el ezt a sorozatot. De talán kezdjük azzal, hogy ez egy eléggé megosztó könyv, amit én szerettem, de nem való mindenkinek.

Mesterien játszik az írónő az érzelmekkel, mind a szereplők, mind pedig az olvasó részéről. Olyan mint egy bábmester, aki mindenkit dróton rángat, hogy eljátsszuk az előre megkoreografált történetét. Lassan építkező sztori remekül felépített szereplőkkel, akiknek végigköveted a fejlődését, izgulsz értük, kétségbeesel velük, vagy éppen szárnyalsz a boldogságtól velük együtt. És a feszültség!

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/01/c-s-p…

>!
Ivenn P
C. S. Pacat: Captive Prince

Aki azt hiszi, hogy ez egy erotikától csöpögő romantikus regény, az nagyon el van tévedve. De nagyon. Ez kérem szépen egy marha jól megírt könyv egy hedonista királyság hatalmi játszmáiról, ahol a régens uralkodó és unokaöccse, a trón jogos örököse próbálja meg minél jobban ellehetetleníteni egymást a létezésben és ott keresztbe tenni a másiknak, ahol csak tudnak.
Ebbe az elfajuló családi perpatvarba csöppen bele főszereplőnk, Damen, a szomszédos királyság hercege, aki szintén családi árulásokból fakadóan a fiatal uralkodójelölt szexrabszolgájaként végzi és közben senki nem tud valódi identitásáról. A kérdés, hogy a harcosként nevelkedett Damen miként fogja megállni a helyét az új szerepkörben (mely egyáltalán nincs az ínyére), miközben mindkét oldal próbálja őt felhasználni a saját céljai elérése érdekében.

Nos. Ami marha jó ebben a könyvben, hogy egyáltalán nincs benne semmi béna romantikázás. De semmi. Nincs két fejezet utáni „beléd szerettem annak ellenére, hogy egy szociopata állat vagy, aki megkínzott és véresre veretett”. Nem. A szereplőink utálják egymást, mint a szart, és ez nem fog két percen belül megváltozni, és ez így szép és jó. A karakterek ennek köszönhetően hitelesek, az egész szituáció pedig valóságos.
Minden értelemszerűen, egymásból fakadva történik és nagyon élveztem olvasni, ahogy kibontakozik Damen előtt a verei királyság mibenléte és mocskos kis titkai. Az események elképesztő gördülékenyek voltak és egyszerűen annyira jó az írónő stílusa, hogy nem bírtam letenni. Nagyon olvastatta magát.
És habár azt meg kell hagyni, hogy azért ez mégiscsak egy LMBT könyv, ahol majd a két herceg egy ponton nyilván egymásra talál (?), mégsem ezen van a hangsúly. A szereplőknek vannak értelmes motivációi és céljai, és mindketten ezen célok felé haladnak, sokszor úgy, hogy egymáson is átgázolnak. Laurent ráadásnak az a fajta hideg és érzéketlen manipulátor, aki senki két szép szeméért nem törik meg és nem riad meg semmiféle kegyetlenkedéstől sem. Az ember legszívesebben megfojtaná sokszor az ármánykodásaiért, de komolyan, csak imádni lehet az ilyenfajta antihősöket.

Összességében engem teljesen megnyert magának az írónő, mert ez az LMBT szál nélkül is egy olyan történet, amilyet nagyon szeretek: erős és valós karakterek, kemény és brutális sztori, nulla finomkodás és idealizálás, rengeteg ármánykodás egymás háta mögött, hatalmi harcok.
Alig várom, hogy a második kötetet is a kezembe vehessem! Tényleg brutál jó. :)

>!
hkriszti83
C. S. Pacat: Captive Prince

Az ilyen jó könyvek után szoktam olvasási válságba süllyedni, mert sokáig nem találok jobbat és mindentől elmegy a kedvem. Ezért is örülök, hogy tovább olvashatom ezt a világot, bár már látom a sorozat utáni sorsomat… >.<
Te jó ég, hogy ez a könyv eddig hogy a francba kerülte el a figyelmemet?????? Jó, a válasz valószínűleg egy szó: borító. Igen, a borítómániás agyam gondolom azon nyomban érdektelenül továbbsiklott felette, ahogy megláttam. Pedig hogy ez mekkora hiba volt!!!
Igazán kegyetlen világba kerülünk már rögtön a történet elején, nagyon durva az egész… viszont imádom az ilyen politikai játszmákat, taktikázást, és főként, mikor a bizalmat két szereplő között nem ingyen osztogatják, hanem keményen meg kell érte dolgozniuk!!! Végig érdekes, izgalmas, tele van feszültséggel!!! A főszereplőket is imádom… Laurent-t különösen, valahogy az ilyen sötétebb, bonyolultabb karakterek mindig közelebb állnak hozzám
Zseniális könyv, remélem egyszer nálunk is kiadják!! és főleg, hogy valami szép borítóval :D mert ez a történet nem a ronda eredetit érdemli!!! Gyalázat!!
Csillagos 5-ös!!! ***** Már félúton repült a kedvencek közé!!!!! *.*

5 hozzászólás
>!
Szinna
C. S. Pacat: Captive Prince

Áltörténelmi, rabszolgaság, árulás, őrületes, hatalomért való sakkozás aminek közepébe csöppen az egyik főhős. A szereplők nagyon jól megformáltak, a háttér dekadens, a történet néha az „engedd ki a levegőt” állapotba sodor, de behúz, és nem ereszt.
A műfaját nem is tudom definiálni. Ara számítottam, hogy romantikus történet lesz, és bár valószínűleg a második kötetben (esetleg a harmadikban) majd összeérnek a főhősök, most még elég érdekes véleményük van egymásról:
„Dament nem lepte meg, hogy Laurent népszerű volt a város lakói között. Ragyogó haj, meglepő arcél, ha azt nézzük. A drága herceget nem volt nehéz szeretni, ha nem kellett előtte végignézned, hogy tépkedi ki a legyek szárnyát.”
Damen az elárult és rabszolga sorba juttatott akielosi herceg, a verei régens és a verei trónörökös politikai csatározásainak kereszttüzébe kerül. Az ármánykodások kiszámított lépései között Damen csak egy báb, amit mindkét ellenfél kihasznál egymás ellen. Végül valamelyik mellé kell állnia, ha játékos és nem báb akar lenni ezen a táblán.
Szeretem azokat a könyveket, ahol a főszereplők okosak, és Laurent pokoli okos. Igaz először Damen elkényeztetett kölyöknek látja, de hamar rájön, hogy mekkorát tévedett. Damen sem buta, és bár nehéz a helyzete, hiszen információhoz nem nagyon jut, a terepet nem ismeri, elég gyorsan átlátja az erőviszonyokat. Neki viszont van egy felelőségteljes, tisztességes oldala is, amit Laurent esetében még nem igazán sikerült megtapasztalni.
A regényben van szex, de inkább csak a háttérben, talán egy jelenet részletesebb, de az is „mind fuck” célzatú inkább.
Remek kis könyv volt, és alig várom, hogy a második részre vethessem magam.

Picit szerkesztve van, de ugyan úgy szerettem, mint a free verziót anno.

12 hozzászólás
>!
Luki
C. S. Pacat: Captive Prince

Ez egyáltalán nem egy romantikus könyv. A történet a központjában politikai cselszövések állnak, szerintem nagyon jól, izgalmasan megírva.
A szereplők alaposan kidolgozottak, főleg a két főszereplő. Nagyon tetszett, hogy nincs insta-love (jaj, a szexrabszolgád lettem, dugjunk, és két fejezet alatt halálosan beléd szeretek), kettejük kapcsolata sokkal reálisabban, nagyon lassan és apránként változik a gyűlölet és megvetés irányából az egyelőre még ingatag bizalom felé.
Laurent karaktere nekem nagyon tetszett – csak ránézésre szőke herceg fehér lovon, egyébként hideg, számító, és kegyetlenül okos, mesteri manipulátor. Mégsem éreztem gonosznak, mert miközben bármit és és bárkit felhasználva eléri a célját, időnként tesz meglepően emberi gesztusokat. Múltja, és „aszexualitása” is rejtély.
Damen sokkal becsületesebb, őszintébb szereplő, aki undorodik az ármánykodástól, de messze nem naiv, és helyén van az esze – a legtöbbször képes arra, hogy lenyelje a büszkeségét, és a túlélése szempontjából legelőnyösebben cselekedjen.
Nincsenek kifejezetten részletesen leírt szexjelenetek, több dolog csak említés szinten vagy mellékszereplőkkel történik, de akik nem annyira jól bírják a szexrabszolgaság témakörét (megkötözés, megalázás, verbális, fizikai és nemi erőszak, stb.), azoknak nem ajánlom, mert bár nem mondanám brutálisnak a könyvet, nincs rajta egy csepp cukormáz sem.
Könnyű, gyors olvasmány, nekem nagyon tetszett.

2 hozzászólás
>!
lilice
C. S. Pacat: Captive Prince

Még ilyet! Állok itt nagyokat pillogva, könyvtől forrázottan. Elmosott.
De olyannyira vitt az ár, hogy abban a minutumban, ahogy felvillant a rém értelmes „utolsó oldal” felirat az olvasón, gyors klikkelgetések egymásutánja, oszt Volume Two megnyitás, hogy folytköv rögtönazonnal.

Hogy mi tetszett benne? Az első tíz oldalt leszámítva gyakorlatilag minden, és a második tíz oldal után már az első tíz is. Nem is értem miért nem tetszett az elején. Valszeg elrettentett a szereplőlista, teljesen görög és/vagy shakespeare-i (király)drámás érzésem lett tőle, amit amúgy szeretek, de ide nem tudtam behelyettesíteni.

Na de, ami lényeg: hű meg tyű! Micsoda politikai kavarások! És sehol egy szerelmi szál. Nem mintha hiányzott volna. Jó, nem kell nagy erőkkel feccölgetni, tudjuk, hogy hőseink útjai (valahogy majd biztos) egymás felé vezetnek és gabalyodnak bibliai értelemben is, de annyira jó, hogy most még úgy tényleg zsigerből gyűlölik egymást. Így csak még izgalmasabb a dolog.
Lenni abszolút Damen mellett teljes vállszélességgel, le a kalappal, ahogy viselte és ugyanakkor alakította is a sorsát. Még a megalázkodást is sikerült méltósággal tennie. Laurent egyelőre enigma, remélem a folytatásban több adalék is kiderül róla, most még csak egy kegyetlen, megközelíthetetlen manipulátornak látom. Meg egy hólyagnak. Szóval mindenképp ígéretes :D

3 hozzászólás
>!
SeptiSeverus
C. S. Pacat: Captive Prince

A könyv egy érdekes alternatív világban játszódik. Mindkét ország társadalmi berendezkedése, szokásai megfogtak. A két főszereplő interakcióinak erős hátteret biztosított.
Igen, volt benne politika, ármány, stb. De azért kiemelném, hogy tejóég!!!!! :D hát ezért ebben volt bőven erotika, és a két főszereplő egyszerűen tökéletes volt. ;) A kapcsolatuk szép lassan fejlődik, bár tény, hogy nem éppen felhőtlen.
A címkéket mindenki vegye komolyan. Nem az a cuki lmbt történet, és az erotika sem a romantikus fajta. Úgyhogy aki úgy érzi, ezek távol állnak tőle, bele se kezdjen. Még akkor sem, ha egyébként a cselekmény bárki számára izgalmas, fordulatos lehet.


Népszerű idézetek

>!
lafayette P

'Shall I make a face at the ones you don’t like, or is it enough to just look like a barbarian?’
‘Shut up,’ said Laurent, calmly.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
>!
Naiva P

This place sickened him. Anywhere else, you simply killed your enemy with a sword. Or poisoned him, if you had the honourless instincts of an assassin. Here, it was layer upon layer of constructed double-dealing, dark, polished and unpleasant.

>!
lafayette P

Laurent could inspire homicidal tendencies simply by breathing.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
>!
Izzyofp

A golden prince was easy to love if you did not have to watch him picking wings off flies.

>!
lafayette P

“Is there anyone at this court who isn't my enemy?"
„Not if I can help it,” Laurent said.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
>!
Naiva P

It was like watching a man smile as he surrendered himself to drown in deep water.

>!
Naiva P

It was true; it was somehow not even a surprise, more like a truth that had grown for some time on the edge of his awareness, now brought into sharp relief. He thought: two thrones for the price of a few hire swords and a dose of pleasure drug.

>!
anemona P

‘He isn’t my lover,’ said Laurent.
‘I’m not curious about what you do in bed,’ said the Regent. ‘I’m curious about what happened in your rooms last night.’
‘Hadn’t we settled that?’
‘Half settled. We never heard the slave’s account.’
‘Surely,’ said Laurent, ‘you wouldn’t value a slave’s word over mine?’
‘Wouldn’t I?’ said the Regent. ‘Even your tone of surprise is feigned. Your brother could be trusted. Your word is a tarnished rag. But you can rest easy. The slave’s account matches yours, as far as it goes.’
‘Did you think there was some deeper plot here?’ said Laurent.
They gazed at each other. The Regent said, ‘I only hope your time on the border will improve and focus you. I hope you will learn what you need as the leader of other men. I don’t know what else I can teach you.’
‘You keep offering me all these chances to improve myself,’ said Laurent. ‘Teach me how to thank you.’

Chapter 12

Kapcsolódó szócikkek: Laurent
>!
Nolya

Torveld favoured Laurent with another of those long, admiring looks that were starting to come with grating frequency. Damen frowned. Laurent was a nest of scorpions in the body of one person. Torveld looked at him and saw a buttercup.

>!
anemona P

Damen gritted his teeth. ‘You know what I meant. He heard you. He’s going to act. Can’t you do something about it?’
‘I’m occupied.’
‘Then let me do something.’
‘Bleed on him?’ said Laurent.
Damen opened his mouth to reply, and found his words stopped by the startling touch of Laurent’s fingers against his lips, a thumb brushing his jawline. It was the sort of absent touch that any master at the table might give to a pet. But from the shocked reaction that rolled over the courtiers at the table, it was clear that Laurent did not do this sort of thing often. Or ever.
‘My pet was feeling neglected,’ Laurent apologised to Torveld.
‘He’s the captive Kastor sent you to train?’ said Torveld, curiously. ‘He’s—safe?’
‘He looks combative, but he’s really very docile and adoring,’ said Laurent, ‘like a puppy.’

Chapter 8

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent

A sorozat következő kötete

Captive Prince Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Katherine Kurtz: King Javan's Year
Juliet Marillier: Blade of Fortriu
Michael Moorcock: Gloriana
Alexandra Benedict: The Notorious Scoundrel
Maureen Lee: The September Girls
Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold
Amber Kell: William's House
Rainbow Rowell: Carry On
T. J. Klune: Murmuration
Stephani Hecht: Colby and the Little Wolf