A ​rab herceg (A rab herceg 1.) 146 csillagozás

C. S. Pacat: A rab herceg

„Ez ​itt Vere. Kéjsóvár és dekadens. A mézédes méreg földje.”

Damen népének hős harcosa, és Akielos trónjának jogos örököse. Ám amikor féltestvére magához ragadja a hatalmat, Damen fogságba esik, megfosztják az identitásától, és elküldik ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez.

Új gazdája, Laurent herceg gyönyörű, manipulatív és halálos – a verei királyi udvar legrosszabb oldalát testesíti meg. Az ottani életveszélyes politikai cselszövések közepette azonban semmi sem az, aminek látszik. Így amikor Damen a verei trónért folytatott harc kereszttüzében találja magát, kénytelen összefogni Laurent-nal, hogy életben maradjon, és megmentse a hazáját.

Damen számára csak egy szabály létezik: soha, de soha nem szabad felfednie a személyazonosságát. Hiszen pont arra az emberre van szüksége, akinek a legtöbb oka van rá, hogy mindenkinél jobban gyűlölje őt…

Ármány, intrika és bizarr társadalmak.

Utoljára a Trónok harcában láttuk ilyen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
278 oldal · ISBN: 9789635614110 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
278 oldal · ISBN: 9789635614127 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613441 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen · Adrastus · Lady Jokaste


Kedvencelte 15

Most olvassa 18

Várólistára tette 215

Kívánságlistára tette 247

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Hogy én mennyit vártam erre a könyvre magyarul. Annyira éreztem, hogy egyszer majd az egyik hazai kiadó is fel fog rá figyelni, és ki fogják adni.
Hihetetlen, hogy ez volt C.S. Pacat első könyve. Semmi nem utal arra, hogy kezdő íróról lett volna szó, hiszen minden a helyén van.

Két alapvető dolgot nem árt tudni erről a könyvről:
– nem romantikus könyv(!!!)
– olyan, hogy nemi identitás, az ebben a könyvben nem létezik

Nem egy, nem kettő erőszakos jelenetet tartalmaz, tehát, aki valami M/M Romance-t vár, az nagyon durván csalódni fog. Nem volt ebben semmi romantikus. Laurent egyszerűen szocio/pszichopata spoiler, de annál érdekesebb karakter. Az első rész alapján Damen sokkal szerethetőbbnek tűnik. Az ő karaktere még csak körvonalazódni látszik. A világ, az ókori Rómára, vagy valamelyik szintén ókori közel-keleti társadalomra emlékeztetett, Az írói stílus pazar, – egyáltalán kinek jut egy ilyen történet az eszébe?! Nem árt, ha csak befogadó olvasói kézbe kerül, mert ez tipikusan az a fajta olvasmány. Ujjak keresztbe; bízom benne, hogy a többi részét is kiadják magyarul, és a kiegészítő köteteket. A The Summer Palace kiegészítő kötet pl. Laurent minden bűnét elfeledteti.

10 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Hűha… A rab herceg egy igazi különlegesség: egy nyers és erőszakos világot mutat be, ahol a szexualitás és a homoszexualitás extrém módon explicit, olyan, mint a levegővétel. Sajnos ezt az egyediséget elnyomja hogy érdemleges történés tulajdonképpen nincsen, a szereplők közti viszonyok és intrikák feltárása adja a cselekmény jelentős részét.

Nettaa0316 P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Hát, azt hiszem, nem olvastam még hasonlót, de bejött!
Az alapötlet nagyon beteg, a cselekmény sokszor megbotránkoztató, de kétségkívül van egy hangulata. Tetszett a világfelépítés, az ezt bemutató szemléletes leírások, és persze a két főszereplő. Damen érdekes jellem – ráadásul már ismerjük egy titkát, ami nagyon kíváncsi vagyok, hová vezet, és ő talán a legemberibb off. A személyes kedvencem mégis Laurent, szeretem az ilyen titokzatos szereplőket, amennyire beteg, legalább annyira izgalmas karakter. Belőle kicsit kevesebbet kaptunk, de biztos vagyok benne, hogy mindkettejükben sok van még. Folyamatosak a harcok a hatalomért, az előrejutásért, és bár itt még nem sok dolog történt, minden adott egy izgalmas sztorihoz, amihez ez a kötet remek bemelegítés volt. Ez utóbbiból ered a hiányérzetem is, ugyanis végig azt éreztem, hogy ez egy felvezetés valami sokkal nagyobb felé, majd amikor végre felpörögtek az események, hirtelen vége lett. Rövid volt, szívesen olvastam volna még, szóval összességében sikerült elérni a kívánt hatást: remélem, hamar érkezik a folytatás!

2 hozzászólás
_Eriii>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Amikor angolul nekifogtam olvasni, nem kicsit kínlódtam amíg bele rázódtam a nyelvezetbe. Emlékszem, amikor meg tudtam jön magyarul egy nagy YESSSSS kiáltás volt részemről, mert akartam azt az élményt magyar nyelven is. Olyan mintha most olvastam volna, pedig amikor megjelent akkor olvastam ki, és mégis minden előttem van. Damen és Laurent kapcsolata igazi hullámvasút. Tele van a cselekmény ármánnyal, intrikával. Rettentően izgalmas. Ez egy annyira de annyira különleges könyv, hogy nincsenek szavaim rá. Elképzelni sem merem, hogy a második rész magyarul milyen élményt nyújt, mert angolul a másodiktól, libabőr, szív ezerrel verdes, rosszullét volt. Egyik legjobb M/M amit volt szerencsém olvasni. Millió csillagos könyv.

R4ms3s P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Nos, mielőtt értékelném, kinek nem ajánlom ezt a könyvet?
• Aki érzékeny lelkű
• Aki nem bírja a durva LMBTQ regényeket
• Aki nem akar szexrabszolgákról olvasni

Eszméletlen nehéz értékelnem ezt a könyvet, mert még ilyet, vagy hasonlót sem olvastam off
Kicsit sem finomkodva, teli van brutalitásokkal, szexuális erőszakokkal és mindennel, ami kicsit is megbotránkoztathat egy olvasót. Szóval tényleg elvont, csak az olyanoknak fog tetszeni, akik szeretnek új történeteket olvasni, mindegy mennyire „beteg”.

Őszintén, bevallom, hogy én nem találtam rossz könyvnek. Kaptunk két szereplőt nagyon érdekes jellemábrázolással, akik egyből felkeltették az érdeklődésemet. A kemény erotika, ami megjelent benne, nem volt romantikus, inkább erőszakos (minden szereplőre gondolva), mégis inkább a lélektani részén volt a hangsúly, így ezeket a jeleneteket nem részletezték, azonban központi szerepei voltak a könyvnek.

Talán az tetszett a legjobban, hogy az írónő tényleg egyedi világot és történetet teremtett, ami bár furcsa, mégis megragadó. Érdekelt mi lesz a vége, mit szeretne ebből kihozni. A végén már izgultam a főszereplőkért is! Első résznek egy sorozatból kicsit gyenge, de érezni lehetett, hogy itt még rengeteg minden fog történni és csak mostantól fog igazán beindulni a cselekmény. Így várom a folytatást.

kocybaba P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Mi lehet annál is jobb, mikor végre izgatottan vetheted rá magad az ezer éve kiszemelt könyvre, amely egy csomószor jött szembe veled és tűkön ülve vártad, hogy te is belemerülhessél? Ha beváltja a hozzáfűzött reményeket és téged is megvesz kilóra! Nem állítom, hogy nem voltak kétségeim, de azokat oly mód emésztette fel, mint a durvaság, a züllöttség, a dekadensség a vere-i udvart. Bizarr, romlott egy közeg, társadalom, ahol a lényeg a színfalak mögött és a jellemekben zajlik, nem a cselekményben megy végbe. Semmi ’mindf*ck’ élmény, mégis a két fiú úgy szőtt be, akár a pók a hálóját. A körmönfont, kifürkészhetetlen Laurent és az egyenességre vágyó, szerepébe kényszerített, titkolózni kényszerülő Damen. Hatalmi viszonyok és játszmák, politika, rabszolgaság, intrika… és valami, ami épphogy csak sejlik. Hol a folytatás?!

szilvamag P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Amondó vagyok, hogy nem árt néha kicsit feszegetni a komfortzóna határokat, és én ezzel a könyvvel most pontosan ezt tettem. És nem bántam meg, mert baromira tetszett, holott az elején rendesen féltem tőle a sok megosztó vélemény miatt. És így utólag azt kell mondjam, hogy való igaz, tényleg nem való mindenkinek, és megértem a negatív visszhangokat is, de akkor is. Én ezt a könyvet egyszerűen imádtam. Egyébként lehet ám, hogy nekem is csak azért tetszett, mert már felvértezve kezdtem neki az olvasásnak. Tudtam, hogy a történet egy olyan ókori Rómára hajazó társadalomban játszódik, ahol a homoszexualitás a normális és a hetero az abnormális. Hogy a szexrabszolgák és az olyan gladiátor játékok, ahol nem az ellenség legyőzése, hanem annak megerőszakolása a cél, természetes dolog. Hogy a politikai hatalomért folytatott harc nem ismer határokat, és hogy az udvari intrikáktól és ilyen-olyan cselszövésektől sem lesz mentes a könyv. Szóval eléggé képben voltam, amikor elkezdtem, de még így is volt egy-két olyan jelenet, melynek olvasása közben elborzadtam vagy épp fülig pirultam.
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.com/2021/10/c-s-pac…

B_Kittina P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Atya világ.. Ez mennyire beteg volt, de egyszerűen imádtam!
Nem tudtam letenni!!
A fülszöveg off alapján egy sokkal, de sokkal lényegretörőbb leírásokra számítottam, de az írónő annyira finomam írja le spoiler , adagolja a dolgokat, hogy nem botránkoztam meg rajta off.
Az se volt mellékes, hogy egész világot felépített az írónő ehhez a sztorihoz.
Sajnálom, hogy ilyen rövidke lett ez rész, pedig most kezdett beindulni a történet.

off

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
C. S. Pacat: A rab herceg

A rab herceg egy egészen különleges és magával ragadó könyv, amit az ember nem felejt el könnyedén. Erősebb lelkű olvasóknak nagyon ajánlom!

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/07/konyvkritika-c-s-pacat-… .

2 hozzászólás
csfannie P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Közel egy éve olvastam a könyvet, így meglehetősen megkopott vele kapcsolatban egy-két emlékem, de az kifejezetten megmaradt bennem, hogy mennyire durva volt, és a nem jó fajtából. Simán lehet, hogy csak nekem van ilyen mimóza lelkem, de a „romantikus” vonal közel sem romantikus, sokkal inkább megbotránkoztató. Az erőszakos jelenetek sokasága és az érdemleges cselekmény hiánya miatt nem tudtam úgy élvezni, mint ahogy azt elképzeltem, pedig tényleg nagyon akartam szeretni.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Van ebben az udvarban valaki, aki nem az ellenségem?
– Ha rajtam múlik, akkor nincs – válaszolta Laurent.

Kapcsolódó szócikkek: Laurent
Könyvmolyképző KU>!

Torveld azzal a hosszas és áhítatos pillantással jutalmazta ezért Laurentet, amely egyre aggasztóbb gyakorisággal jött tőle. Damen összevonta a szemöldökét. Laurent egy skorpiófészek volt emberi testben. Torveld ránézett, és egy cukorborsót látott.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Könyvmolyképző KU>!

– Unokaöcsém! Te nem voltál meghívva erre az egyezetésre.
– Mégis itt vagyok. Igen bosszantó, ugye? – kérdezte Laurent.

Kapcsolódó szócikkek: Laurent
csfannie P>!

Feje oldalra csapódott az ütéstől. Végighúzta a nyelvét az ajka belső felén, és érezte a vér ízét.
– Nem adtam engedélyt, hogy beszélj – jelentette ki Adrastus.
– Úgy ütsz, mint egy csecsszopó korcs – vetette oda Damen.

Kapcsolódó szócikkek: Adrastus · Damen
5 hozzászólás
csfannie P>!

– Hallottuk, hogy az önök Hercege saját háremet tart – szólt Lady Jokaste.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Lady Jokaste
Könyvmolyocska1 P>!

Pocsékolás volt a természet részéről, hogy ilyen külsőt adott egy ennyire kellemetlen személyiséghez. Laurent fehér bőre és kék szeme ritka kombinációnak számított Patrasban, de még ritkábbnak Akielosban. Ez volt Damen gyengéje, s az aranyszínű haj csak rontott a helyzeten.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
R4ms3s P>!

– Kastort? Valaki lenyomhatná már azt a barmot. Csak egy barbár csőcselékkel teli ország emelhet egy ilyet trónra – jelentette ki Orlant. – Nem sértésnek szántam.
– Nem is vettem annak – nyugtázta Damen.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damen
yviene>!

Nehéz volt lenyelni, hogy egy olyan tiszteletre méltó, hírneves ember, mint Torveld, éppen Laurent-t választja vonzalma tárgyául, de talán kedveli a hüllőket.

Márti25>!

Tudatában volt a helyzet iróniájának: éppen kilovagol megvédeni azt az embert, aki mindent megtett, hogy sárba tiporja őt.

Márti25>!

– Grimaszoljak azokra, akiket nem kedvelsz, vagy elegendő, ha csak barbár módjára nézek?
– Fogd be! – felelte higgadtan Laurent.
Az a szóbeszéd járta, hogy Vask császárnője két párducot tart megkötve a trónja mellett. Damen próbálta nem úgy érezni magát, mintha közülük volna az egyik.

136. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Áradó hold
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Amanda Quick: A tökéletes méreg
Aurora Lewis Turner: Névtelenek
Amanda Quick: Kristályok kertje