A ​rab herceg (A rab herceg 1.) 584 csillagozás

C. S. Pacat: A rab herceg

„Ez ​itt Vere. Kéjsóvár és dekadens. A mézédes méreg földje.”

Damen népének hős harcosa, és Akielos trónjának jogos örököse. Ám amikor féltestvére magához ragadja a hatalmat, Damen fogságba esik, megfosztják az identitásától, és elküldik ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez.

Új gazdája, Laurent herceg gyönyörű, manipulatív és halálos – a verei királyi udvar legrosszabb oldalát testesíti meg. Az ottani életveszélyes politikai cselszövések közepette azonban semmi sem az, aminek látszik. Így amikor Damen a verei trónért folytatott harc kereszttüzében találja magát, kénytelen összefogni Laurent-nal, hogy életben maradjon, és megmentse a hazáját.

Damen számára csak egy szabály létezik: soha, de soha nem szabad felfednie a személyazonosságát. Hiszen pont arra az emberre van szüksége, akinek a legtöbb oka van rá, hogy mindenkinél jobban gyűlölje őt…

Ármány, intrika és bizarr társadalmak.

Utoljára a Trónok harcában láttuk ilyen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
278 oldal · ISBN: 9789635614110 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
278 oldal · ISBN: 9789635614127 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613441 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Laurent · Damen · Adrastus · Lady Jokaste


Kedvencelte 77

Most olvassa 17

Várólistára tette 235

Kívánságlistára tette 245

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Hogy én mennyit vártam erre a könyvre magyarul. Annyira éreztem, hogy egyszer majd az egyik hazai kiadó is fel fog rá figyelni, és ki fogják adni.
Hihetetlen, hogy ez volt C.S. Pacat első könyve. Semmi nem utal arra, hogy kezdő íróról lett volna szó, hiszen minden a helyén van.

Két alapvető dolgot nem árt tudni erről a könyvről:
– nem romantikus könyv(!!!)
– olyan, hogy nemi identitás, az ebben a könyvben nem létezik

Nem egy, nem kettő erőszakos jelenetet tartalmaz, tehát, aki valami M/M Romance-t vár, az nagyon durván csalódni fog. Nem volt ebben semmi romantikus. Laurent egyszerűen szocio/pszichopata spoiler, de annál érdekesebb karakter. Az első rész alapján Damen sokkal szerethetőbbnek tűnik. Az ő karaktere még csak körvonalazódni látszik. A világ, az ókori Rómára, vagy valamelyik szintén ókori közel-keleti társadalomra emlékeztetett, Az írói stílus pazar, – egyáltalán kinek jut egy ilyen történet az eszébe?! Nem árt, ha csak befogadó olvasói kézbe kerül, mert ez tipikusan az a fajta olvasmány. Ujjak keresztbe; bízom benne, hogy a többi részét is kiadják magyarul, és a kiegészítő köteteket. A The Summer Palace kiegészítő kötet pl. Laurent minden bűnét elfeledteti.

10 hozzászólás
MissFortune>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Nos, ez elég extrém volt.
Képzelj el egy olyan társadalmat, ahol alap a szexrabszolgaság, a folyamatos hatalmi harcok, cselszövések, a manipuláció. Ebbe a világba vezet be minket A rab herceg. A vere-i társadalom olyannyira romlott, hogy néha igazán sikerült meglepnie. Sokszor éreztem undort olvasás közben.
A szereplőket még nem sikerült megkedvelnem. A legközelebb Damen áll hozzám, ő a leginkább kézzel fogható a könyv folyamán. Laurent elég rejtélyes, amit pedig eddig láthattunk belőle, az nem volt mindig kedves és szeretetreméltó. Véleményem szerint benne van nagy potenciál a továbbiakban.
Elég jól érzékelhető volt, hogy még csak a sorozat első kötetéről van szó. Sok minden nem történt, inkább a világgal való ismerkedésre helyezte a hangsúlyt a szerző. Mire pedig már igazán belelendültem volna, vége is lett.
Azt viszont nem sejtem, hogy miért található meg rajta a fantasy címke, mert ebbe semmi fantasy nem volt.

Mulán>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Őszinte leszek ha nem lett volna hozzá kihívás soha el nem olvastam volna ezt a könyvet, de tetszett a plecsni szóval gondoltam miért ne?!
A történet nem is tudom hogy mondjam nem hagyott bennem semmilyen nyomot de valahogy olvastatta magát, az események egymás után jönnek mindig történik valami. Damen annyira idegesített amennyire egy karakter képes idegesíteni, a herceg hát olyan amilyen, tetszett volna ha mondjuk a szerző több időt fordított volna a herceg személyiségére mint sem arra hogy pornó szinten leírja hogyan kell franciázni egy férfinak hogy az tuti hogy a csúcsra jusson. de nem baj ez nem vett le semmit se történetből. Nem igazán nem tudnám belőni hogy időben mikor is játszódik a történet de így hogy szex rabszolgaság és erőszak meg alig vannak ruhák sőt van hogy nincs így gondolom ez rendben van a történethez. A címkék pontosak na de amikor egy címke jelzi hogy szexuális perverzió nem éppen erre gondoltam amit a könyvben kaptam. Nem lett kedvencem de nem vártam semmit tőle viszont így hogy a vége ez lett ami hat jó lenne ha a következő rész már jönne magyarul. Viszont egy érdekes pozitívum amin mosolyogtam hogy itt az a normális hogy mindenki a saját neméhez vonzódik itt mindenki meleg senki se hetero ezen a ponton mosolyt csalt az arcomra.

klara_matravolgyi>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Hűha… A rab herceg egy igazi különlegesség: egy nyers és erőszakos világot mutat be, ahol a szexualitás és a homoszexualitás extrém módon explicit, olyan, mint a levegővétel. Sajnos ezt az egyediséget elnyomja hogy érdemleges történés tulajdonképpen nincsen, a szereplők közti viszonyok és intrikák feltárása adja a cselekmény jelentős részét.

Kate20>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Nehéz véleményt alkotnom erről a könyvről, hiszen egyáltalán nem szokványos elvek és világfelépítés jellemzi.
De! Pont emiatt volt jó olvasmány.
A kultúrák egymásnak feszülése, a trónviszályok, a belharcok… ezek mindegyike kidolgozottan jelent meg a könyvben.
Szintén az alaphelyzet, ahol leírja, hogyan is került Damen ilyen nagy káoszba, hogy a Vereieknél kötött ki. Mesterien lett végigvezetve, hogy mennyire csak egy cím, a hercegi rang. Hiszen ha nem ismernek, könnyen rabszolgasorba végezheted. És ami döbbenet, hogy Damen pillanatok alatt vált hercegből rabszolgává. Nulla emberi joggal. Semmi magánszféra, becsület.
Ezeket Laurent cselekedetei pedig tetézték azzal, hogy egy darab senkiként kezelte Dament. Verbálisan és non-verbálisan is bántalmazta, megalázta és amikor csak lehetőség kínálkozott rá, Laurent mindig keresztbetett neki.
De, valahogy egy dark romance-től ez teljesen normális. Történetesen ez vitte előrébb a cselekményt, mert erre helyezte az Író a hangsúlyt.
Voltak kifogásolható részek, olykor picit unalmasabbá vált a történet, de ez elenyésző volt ha az egészet veszem. Egy picit jobban ki lehetett volna dolgozni az ármánykodásokat, nekem elég hamar lejött, kit fog beállítani rosszfiúnak a történetbe Pacat.

Összességében A rab herceg egy igazi csemege a dark romance rajongóknak, mert egy teljesen új perspektívát tár az olvasó elé.

Amál P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Nem is tudom, hogy mit írjak a könyvről, mert nincs viszonyítási alapom, még hasonlót se olvastam. Nem mondom, hogy rossz volt, de nekem néha túl brutális, túl kemény. Maga a történet tetszett, hogy Damen hogy kerül a vereiek fogságába, hogy lesz Laurent rabszolgája. De ahogy ott viselkednek vele, az már sok. Nagyon egyedi a világot alkotott az írónő, érdekes, hogy az a természetes, hogy mindenki a saját neméhez vonzódik. Kedvencem nem lett a könyv, de biztos, hogy elfogom olvasni a folytatást.

Nettaa0316 P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Hát, azt hiszem, nem olvastam még csak hasonlót sem, de bejött!
A megalkotott világ elég beteg, a cselekmény sokszor megbotránkoztató, de kétségkívül van egy hangulata. Tetszett a világfelépítés, az ezt bemutató szemléletes leírások, és persze a két főszereplő. Damen érdekes jellem – ráadásul már ismerjük egy titkát, ami nagyon kíváncsi vagyok, hová vezet. Ő talán a legemberibb – ami mondjuk nem nehéz a vere-i romlott társadalomban. A személyes kedvencem egyértelműen Laurent, szeretem az ilyen titokzatos szereplőket, amennyire beteg, legalább annyira izgalmas karakter. Belőle kicsit kevesebbet kaptunk, de biztos vagyok benne, hogy mindkettejükben sok van még. Folyamatosak a harcok a hatalomért, az előrejutásért, és bár itt még nem sok dolog történt, minden adott egy izgalmas sztorihoz, amihez ez a kötet remek bemelegítés volt. Ez utóbbiból ered a hiányérzetem is, ugyanis végig azt éreztem, hogy ez egy felvezetés valami sokkal nagyobb felé, majd amikor végre felpörögtek az események, hirtelen vége lett. Szóval összességében sikerült elérni a kívánt hatást: remélem, hamar érkezik a folytatás!

2 hozzászólás
ap358 P>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Túlfűtött erotikára, dark romance-ra számítottam, olyan határokat feszegető pikáns részekkel, ezért sokáig tologattam a könyvet, mert éppen pont nem erre vágytam. Aztán kellemesen csalódtam.
A karakterek nem kerültek közel hozzám, Laurent egyáltalán nem sikerült megkedvelnem, de legalább ő érdekes és kifürkészhetetlen volt. Damon se lett a szívem csücske, izgalmas karakternek indult, de nagyon hamar ellaposodott. Mégis érdekel, mi lesz a sorsuk, mert a cselekmény ezzel szemben összetett, a világ fokozatosan épül, és az intrikák teszik teljessé a történetet. Pont amikor kezd minden beindulni, amikor izgalmassá és letehetetlenné válik a történet… vége. Mintha ez a rész nem is első kötet, inkább csak egy hosszabb felvezetés lenne.
Várom a folytatást!

R4ms3s>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Nos, mielőtt értékelném, kinek nem ajánlom ezt a könyvet?
• Aki érzékeny lelkű
• Aki nem bírja a durva LMBTQ regényeket
• Aki nem akar szexrabszolgákról olvasni

Eszméletlen nehéz értékelnem ezt a könyvet, mert még ilyet, vagy hasonlót sem olvastam off
Kicsit sem finomkodva, teli van brutalitásokkal, szexuális erőszakokkal és mindennel, ami kicsit is megbotránkoztathat egy olvasót. Szóval tényleg elvont, csak az olyanoknak fog tetszeni, akik szeretnek új történeteket olvasni, mindegy mennyire „beteg”.

Őszintén, bevallom, hogy én nem találtam rossz könyvnek. Kaptunk két szereplőt nagyon érdekes jellemábrázolással, akik egyből felkeltették az érdeklődésemet. A kemény erotika, ami megjelent benne, nem volt romantikus, inkább erőszakos (minden szereplőre gondolva), mégis inkább a lélektani részén volt a hangsúly, így ezeket a jeleneteket nem részletezték, azonban központi szerepei voltak a könyvnek.

Talán az tetszett a legjobban, hogy az írónő tényleg egyedi világot és történetet teremtett, ami bár furcsa, mégis megragadó. Érdekelt mi lesz a vége, mit szeretne ebből kihozni. A végén már izgultam a főszereplőkért is! Első résznek egy sorozatból kicsit gyenge, de érezni lehetett, hogy itt még rengeteg minden fog történni és csak mostantól fog igazán beindulni a cselekmény. Így várom a folytatást.

_Eriii>!
C. S. Pacat: A rab herceg

Amikor angolul nekifogtam olvasni, nem kicsit kínlódtam amíg bele rázódtam a nyelvezetbe. Emlékszem, amikor meg tudtam jön magyarul egy nagy YESSSSS kiáltás volt részemről, mert akartam azt az élményt magyar nyelven is. Olyan mintha most olvastam volna, pedig amikor megjelent akkor olvastam ki, és mégis minden előttem van. Damen és Laurent kapcsolata igazi hullámvasút. Tele van a cselekmény ármánnyal, intrikával. Rettentően izgalmas. Ez egy annyira de annyira különleges könyv, hogy nincsenek szavaim rá. Elképzelni sem merem, hogy a második rész magyarul milyen élményt nyújt, mert angolul a másodiktól, libabőr, szív ezerrel verdes, rosszullét volt. Egyik legjobb M/M amit volt szerencsém olvasni. Millió csillagos könyv.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Van ebben az udvarban valaki, aki nem az ellenségem?
– Ha rajtam múlik, akkor nincs – válaszolta Laurent.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Könyvmolyképző KU>!

– Unokaöcsém! Te nem voltál meghívva erre az egyezetésre.
– Mégis itt vagyok. Igen bosszantó, ugye? – kérdezte Laurent.

Kapcsolódó szócikkek: Laurent
Könyvmolyképző KU>!

Torveld azzal a hosszas és áhítatos pillantással jutalmazta ezért Laurentet, amely egyre aggasztóbb gyakorisággal jött tőle. Damen összevonta a szemöldökét. Laurent egy skorpiófészek volt emberi testben. Torveld ránézett, és egy cukorborsót látott.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
fannislibrary P>!

– Hallottuk, hogy az önök Hercege saját háremet tart – szólt Lady Jokaste.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Lady Jokaste
fannislibrary P>!

Feje oldalra csapódott az ütéstől. Végighúzta a nyelvét az ajka belső felén, és érezte a vér ízét.
– Nem adtam engedélyt, hogy beszélj – jelentette ki Adrastus.
– Úgy ütsz, mint egy csecsszopó korcs – vetette oda Damen.

Kapcsolódó szócikkek: Adrastus · Damen
5 hozzászólás
Könyvmolyocska1 >!

Pocsékolás volt a természet részéről, hogy ilyen külsőt adott egy ennyire kellemetlen személyiséghez. Laurent fehér bőre és kék szeme ritka kombinációnak számított Patrasban, de még ritkábbnak Akielosban. Ez volt Damen gyengéje, s az aranyszínű haj csak rontott a helyzeten.

Kapcsolódó szócikkek: Damen · Laurent
Kate20>!

Könnyű úgy szeretni egy aranyhajú herceget, ha nem látják, amikor kegyetlen.

238. oldal

_ada>!

Laurent már pusztán azzal is képes volt gyilkos gondolatokat ébreszteni másokban, hogy lélegzik.

Tizenharmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Laurent
yviene>!

Nehéz volt lenyelni, hogy egy olyan tiszteletre méltó, hírneves ember, mint Torveld, éppen Laurent-t választja vonzalma tárgyául, de talán kedveli a hüllőket.

R4ms3s>!

– Kastort? Valaki lenyomhatná már azt a barmot. Csak egy barbár csőcselékkel teli ország emelhet egy ilyet trónra – jelentette ki Orlant. – Nem sértésnek szántam.
– Nem is vettem annak – nyugtázta Damen.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damen

A sorozat következő kötete

A rab herceg sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Hercege
T. J. Klune: A suttogó ajtón túl
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma
Kayra B King: Chaos
R. F. Kuang: Mákháború
Raven Kennedy: Gild – Aranyozott
George R. R. Martin: Királyok csatája
Ilona Andrews: Áradó hold
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
George R. R. Martin: Tűz & Vér