The ​Magician's Nephew (The Chronicles of Narnia 1.) 44 csillagozás

C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Written ​after The Lion, the Witch and the Wardrobe but designed by C.S.Lewis to be read first, this enchanting prequel – with its story of time travel, sorcery and magic rings – is essential reading for anyone who wants to learn the backstory to the biggest movie release of the year. Hurled back in time to the birth of a new world, two young friends get caught in the epic struggle between Aslan and his nemesis the White Witch.
On 9 December 2005, Andrew (Shrek) Adamson’s live-action film adaptation of The Lion, the Witch and the Wardrobe will be released by Disney, and it is already being hailed as the biggest film franchise of all time, guaranteed to appeal to adults and children across the globe. The second film is already in development.
Sporting breathtaking new photographic covers, these new adult editions of the seven Chronicles of Narnia now give everyone an opportunity to experience the adventures in their original form. Re-live your childhood fantasies or… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1955

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2013
ISBN: 9780062326997 · Felolvasta: Kenneth Branagh
>!
HarperCollins, London, 2010
172 oldal · ISBN: 9780261670464 · Illusztrálta: Pauline Baynes
>!
HarperCollins, London, 2009
ISBN: 9780061974168

7 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Aslan · Digory Kirke · Polly Plummer · Jadis


Most olvassa 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

NannyOgg P>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Ööö, nem.
Nekem ez túl gyerekes, szájbarágós és a történet pedig olyan ripszropsz-pikkpakk-kidolgozatlan. Súlytalan. A „veszély” nem veszély, a „küldetés” megvan egy kis röpködéssel két nap alatt, a „feszültség” meg hamvába hal, mert látszólag a szereplőket is jobban érdekli minden más. spoiler A teremtéstörténet lehetett volna benne a csemege, ha Lewis nem ennyire direktben és egy az egyben vette volna át a Teremtés könyvét, hanem dolgozott volna rajta, hogy tényleg metafóra legyen, ne – nem is tudom, már majdhogynem plágium. Akkor most a többi rész ennél jóval eredetibb lesz, vagy követjük tovább logikusan a bibliai fonalat, és végignézzük, ahogy az oroszlán berág a beszélő állatokra, megtizedeli őket, aztán rebootolja egész Narniát? Nekem mindkét verzió jó, ha viszont a következő könyv is ilyen, mint ez, akkor azt nem fogom kiolvasni.

14 hozzászólás
Sapadtribizli P>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Életem első angol könyve! :D

Ez egy csodálatos, mondhatnám azt is, hogy varázslatos könyv!
Nagyon szerettem a könyv stílusát, a párbeszédeket, a logikai kapocslatokat, vagy éppen a szereplők egymáshoz viszonyulásait. Nagyon-nagyon hiteles ezekben és más aspektusokban is a könyv! Messziről kitűnik, hogy C.S. Lewis bizony jó író, nem csak a történetei érdekesek, de ő maga is tehetséges volt, ahhoz, hogy ezt a világot hitelesen létrehozza. Mert bizony ez a regény a létrehozásról szólt éppen, egy csodálatos teremtéstörténettel, ami engem teljesen megbabonázott! Olyan jó volt ráeszmélni a biblikus párhuzamokra, és azok újraértelmezésére, hogy a világ nem a Szó által jön létre, hanem az Ének által (bár, ki mondja, hogy a Szó nem Énekelve hangzott el :) ). Számomra már csak ez a teremtéstörténet megérdemelné az 5 csillagot, pedig a regény nem csak ennyiből áll…
Furcsálom, hogy eddig nem akadt a kezembe; most mindenesetre folytatni fogom, remélhetőleg hasonló lelkülettel fogom olvasni a többi kötetet is, mint ezt: reggelente felszálltam fáradtan és álmosan a szürke buszra, elővettem a könyvet, olvastam, és mikor megérkeztem a végállomáshoz leszálltam a színes buszról mosolyogva, tele élettel és kedvvel a következő naphoz. :)

brygusz>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Tökéletes bevezetése a Narnia sorozatnak és tökéletes példája annak hogy a jó mindig győz a gonosszal szemben.
Önzetlenség, barátság, varázslat, harc, a gonosz megfékezése. Kell ennél több?

budvigszandi P>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Kiskoromban filmekből ismertem meg Narniát, de valahogy csak az elmúlt hónapokban kezdett el érdekelni az, hogy el is olvassam a könyveket. Nagyon kíváncsi voltam az előzményekre, hogyan lett Narnia és mi ez a varázslat, ami körülfogja az egészet. Úgy érzem, mindenre választ kaptam. Nagyon élveztem a történetet, teljesen elvarázsolt. A kedvenc részeim: spoiler. Nagyon megkedveltem Polly-t és Digory-t, remélem, később is lesz róluk szó (a filmben nem emlékszem, benn voltak-e). Az illusztrációk szépre sikerültek, sokat segített az elképzelésben és nekem élvezhetőbbé is tette ezt a mesés történetet :)

mokata I>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Sokáig nem tudtam hova tenni ezt a mesét. Hol vicces, hol ostoba, hol középszerűek és sablonosak a szereplők, hol zseniálisak. De van egy számomra felülmúlhatatlan előnye. A női főszereplő. És itt most nem a Boszorkányra gondolok. Amilyen sumák, ügyeskedő, férfigőggel átitatott a mese jelentős részében Digory, olyan eszes, intelligens, igaz és őszinte Polly. Meglehetősen sok klasszikus (és nem annyira klasszikus) mesét olvastam és kevésről mondható el, hogy a nőt nem csak orrdíszként hasznosítja. Nyilván, ha Digory nem lenne, kaland sem lenne, hiszen ő az, aki lehetőség szerint (és főleg ha remélheti, hogy nem bukik le) nem tartja be a szabályokat, és ha Pollyn múlik, tuti hazaérnek vacsorára és a világ szegényebb lenne egy Narniával, amiért igazán kár volna.
Számomra külön csemege, hogy nem csak női gonosz van, megkapjuk hozzá a csetlő-botló férfi tartozékot is, és az igazán jók az állatok (tudom, sablon, de én akkor is kénytelen vagyok egyet érteni Lewis-zal abban, hogy hamarabb várhatunk egy oroszlántól jóságot (tegyük fel ,hogy jól lakott előzőleg), mint egy átlagembertől). Így megy ez.
Viszont könyv megjelenési időpontja meglepett, jóval korábbat tippeltem volna stílusa és szereplői jellemvonásai alapján. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos jellegzetességei egy az egyben a Gyűrűk urát idézik, de amikor meg akartam tudni, hogy ki merített kiből, akkor kiderült, hogy hajszál pontosan ugyanabban az évben jelent meg a két kötet. Místico.

9 hozzászólás
Attila_Saw>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Izgatottan kezdtem neki a könyvnek, mert a sorozat megfilmesített változatait szeretem, és abban reménykedtem, hogy az összes könyv olyan jó lesz, mint ahogy filmnézés közben is érezhettem.
Ahogy olvasgattam az értékeléseket, kiderült, hogy én is csatlakozhatok azok táborába, akik az első részt nem szeretik. Tény és való, hogy eleinte azért élveztem kevésbé, mert angol nyelven van a könyv, de amint beleszoktam, az már nem volt akadály, de a történet ugyanúgy nem tudott sokszor magával ragadni. Az számomra rendben van, hogy fantasy világban voltam, de voltak olyan jelenetek, amelyeknél csak néztem, hogy ez mégis mi akar lenni és minek kell ezt most belerakni. Talán ez túlságosan gyerekeknek való könyv, amibe én egyszerűen nem illek bele, mert számomra a konfliktusok sem voltak olyan eget rengető jelentőségűek.
Remélem a sorozat többi kötetével nagyobb barátságban leszek, de mindenképpen büszke vagyok magamra, hiszen ez a könyv adta nekem azt a dicsőséget, hogy elolvastam életem első angol nyelvű könyvét.

gabcsika1>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Az egyik kedvenc részem a sorozatból. Érdekes volt megismerni Jadis történetét, hátterét is, nem is beszélve Narnia létrejöttéről. Na meg a gyűrűk, amikkel lehet világok között utazni! Sokadig olvasásra is annyira izgalmasnak találom a sok felfedezetlen világ lehetőségét!
A szereplők is aranyosak, a gyerekek és a narniaiak is.

Papusz>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Nagyon érezni rajta, hogy csak az első a sok kötetből, inkább bevezetés, mint önálló történet, de a stílusa nagyon jó, el fogom olvasnom többit is.

FitzwilliamDarcy667>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

A Narnia krónikái egy eléggé érdekes sorozat, de ez az első rész valahogy kevés. Nagyon kevés benne a szereplő, kevés a cselekmény, kevés dolog történik. Ami történik az se annyira érdekfeszítő. Most felnőtt fejjel olvasva pedig nagyon zavarnak a keresztény utalások. Külön ki van hangsúlyozva, hogy ne lopj, és hogy ez mennyire bele volt nevelve akkoriban a gyerekekbe, wow, mintha ma nem lenne, csak túlléptünk azon, hogy ezt is a kereszténységhez kötjük és inkább ahhoz kötődik, hogy ne legyél egy rossz ember. Összességében elfogadható sorozatindító, indokolatlan keresztény utalásokkal és eléggé lassan menetelő történettel,közepesen felejthető szereplőkkel.

mani12>!
C. S. Lewis: The Magician's Nephew

Aranyos kis gyerektörténet Narnia létrejöttéről. Időrendi sorrendben ez az első, habár én Az oroszlány, a boszorkány és a ruhásszerkrény után olvastam, de nem vont le semmit az élményből, hiszen megtudhatjuk többek között, hogy kerül oda a híres lámpaoszlop, és hogyan jött létre az átjáró az egyik világból a másikba. :)
A könyvet angolul olvastam, és nagyon egyszerű nyelvezete van. :)


Népszerű idézetek

Sapadtribizli P>!

Now the trouble about trying to make yourself stupider than you really are is that you very often succeed.

10. fejezet

FitzwilliamDarcy667>!

„Aslan! Aslan! Have I made the first joke? Will everybody always be told how I made the first joke?”
„No, little friend,” said the Lion. „You have not made the first joke; you have only been the first joke.”

Szelén P>!

For what you see and hear depends a good deal on where you are standing: it also depends on what sort of person you are.

Chris_Q>!

She has won her heart's desire; she has unwearying strenght and endless days like a goddess. But lenght of days with an evil heart is only lenght of misery and already she begins to know it.

Kapcsolódó szócikkek: Aslan · Jadis
art3mis>!

Make your choice, adventurous Stranger,
Strike the bell and bide the danger,
Or wonder, till it drives you mad,
What would have followed if you had.

brygusz>!

„It's guinea-pig,” said the girl. And it was – a fat guinea-pig nosing about in the grass.

Chris_Q>!

Narnia, Narnia, Narnia, awake. Love. Think. Speak. Be walking trees. Be talking beasts. Be divine waters.

Chapter Nine - The Founding of Narnia

Kapcsolódó szócikkek: Aslan
Szelén P>!

Because it was such an important occasion they took a candle each (Polly had a good store of them in her cave).

8. oldal, Chapter 1 - The Wrong Door

Kapcsolódó szócikkek: Digory Kirke · gyertya · Polly Plummer
mokata I>!

„Hail, Aslan. We hear and obey. We are awake. We love. We think. We speak. We know.”

brygusz>!

Grown-ups are always thinking of uninterested explanations.


A sorozat következő kötete

The Chronicles of Narnia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. Frank Baum: The Wonderful Wizard of Oz
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Astrid Lindgren: Pippi Longstocking
P. L. Travers: Mary Poppins (angol)
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Michael Ende: The Neverending Story
Melissa de la Cruz: The Isle of the Lost
Dodie Smith: The Hundred and One Dalmatians