The ​Horse and His Boy (The Chronicles of Narnia 3.) 16 csillagozás

C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy C. S. Lewis: The Horse and His Boy

On a desperate journey, two runaways meet and join forces. Though they are only looking to escape their harsh and narrow lives, they soon find themselves at the center of a terrible battle. It is a battle that will decide their fate and the fate of Narnia itself.

Eredeti megjelenés éve: 1954

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2010
176 oldal · ISBN: 9780261670488 · Illusztrálta: Pauline Baynes
>!
HarperCollins, London, 2009
ISBN: 9780061974137
>!
HarperCollins, London, 2009
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007323081

5 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Aravis · Shasta · Arsheesh · Hwin · Nyehi-nyíhaha-ha-he-bree (Bree)

Helyszínek népszerűség szerint

Calormen


Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
NannyOgg SP
C. S. Lewis: The Horse and His Boy

Eddig ez a csúcspont a sorozatban, de most, hogy túl vagyok a bűvös hármason*, határozottan megállapítom, hogy Lewis nagyon nem az én íróm, se stílusában, se mondanivalójában, se sehogy. Intellektuális felüdülés céljából röviden szüneteltetem a Narniát.

*Házi szabály: íróról, sorozatról csak minimum három könyv után általánosítok.

>!
budvigszandi P
C. S. Lewis: The Horse and His Boy

Még az olvasás után pár hónappal is sajnálom, hogy mennyire untam és milyen nyögvenyelősen ment nekem ez a rész. Az egész sorozaton végig akartam szaladni, de ez a rész kicsit elém rakta a STOP-táblát. Persze voltak benne nagyon érdekes részek és maga a történet is jó volt, de valami nekem hiányzott belőle, és ez sajnos az olvasás időtartamán is meglátszik… Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a következő részekre, mert fogalmam sincs, hogy a megfilmesített történeteken kívül mi fog történni.

>!
brigi11 P
C. S. Lewis: The Horse and His Boy

Annak ellenére, hogy kedveltem Shasta-t és örültem, hogy minden jóra fordult az életében, nekem ez a rész kicsit gyengébb volt, mint az előzőek. Hiányzott Peter és kicsit sok volt már a végén Aslan. De továbbra is tartom, hogy ez egy nagyon szerethető mese és kíváncsian várom, hogy fogunk-e még talàlkozni az ikrekkel. @sztinus mehetünk tovább :-)

>!
FitzwilliamDarcy667
C. S. Lewis: The Horse and His Boy

Majdnem pont ugyanazt tudja nyújtani ez a könyv, mint ez előző kettő. Adott egy fiú meg egy lány karakter akik találkoznak és együtt kalandoznak jobbra balra. Ezzel nem lenne baj, de a legelcsépeltebb dolgok történnek. Szétválnak, de mégis találkoznak megint. Aslan valahogy mindent irányítgat a háttérből, mert megteheti. spoiler

>!
gabcsika1
C. S. Lewis: The Horse and His Boy

Természetesen ebben a könyveben is azok a részek voltak a kedvenceim, ahol Narnia királya és királynői jelen voltak. Szívesen körülnéztem volna kicsit jobban az aranykorát élő Narniában, de sebaj, így megismerhettük a Narniától délre fekvő országokat is.

>!
and_rea
C. S. Lewis: The Horse and His Boy

Bár a könyvek írási sorrendje nem ugyanaz, mint a történetek sorrendje, de tetszik, ahogy a világ történései, szereplői egybefolynak, vannak utalások előzményekre, mégis egy teljesen más történetet olvashattunk, más szereplőkkel.
A két paci, Bree és Hwin cuki volt, a gyerekek (Shasta és Aravis) is szimpatikusak voltak, találkozhattunk Peter, Edmund királlyal, és Susan, Lucy királynőkkel, meg persze Aslan is felbukkant, tiszteletet parancsolóan és fenségesen.
Az is tetszett, hogy nemcsak Narniaban kalandoztunk, hanem tényleg egy egész világ kibontakozik előttünk, pedig alig 140 oldalas a könyv.
(Még az is lehet, hogy a 7 könyv végére felértékelem Narnia krónikáit, és átteszem az újraolvasós kategóriába. :))

>!
bürök
C. S. Lewis: The Horse and His Boy

Visszagondolva, az első két kötet előtt teljesen irreális elvárásaim voltak. Ha nem is egy újabb Gyűrűk urára, de mindenképpen valami monumentálisabbra számítottam. Mire eddig jutottam, már helyrepakoltam magamban a dolgokat, visszafiatalítottam a lelkem jó 15 évvel, és minden sorát élveztem. : )

>!
Ildiko_Lengyak
C. S. Lewis: The Horse and His Boy

Annyira de annyira cukik ezek a történetek! Lewis humora pedig abból a zseniális fajtából való, amin a felnőttek ugyanakkorákat tudnak kacagni, mint a gyerekek. Ő az első olyan író, akinél komoly késztetést éreztem arra, hogy idézetet is linkeljek az olvasmányhoz. :)


Népszerű idézetek

>!
PandaSára

„Oh yes, of course,” said Shasta. „At least, I've ridden the donkey.”
„Ridden the what?” retorted the Horse with extreme contempt. (At least, that is what he meant. Actually it came out in a sort of neigh – „Ridden the wha-ha-ha-ha-ha.” Talking horses always become more horsy in accent when they are angry.)
„In other words,” it continued, „you can't ride. That's a drawback. I'll have to teach you as we go along. If you can't ride, can you fall?”
„I suppose anyone can fall,” said Shasta.
„I mean can you fall and get up again without crying and mount again and fall again and yet not be afraid of falling?”

10. oldal, 1. fejezet - How Shasta Set Out On His Travels

Kapcsolódó szócikkek: · lovaglás · Nyehi-nyíhaha-ha-he-bree (Bree) · Shasta · szamár
>!
PandaSára

„What quarrelsome creatures these humans are,” said Bree to the mare. „They're as bad as mules. Let's try to talk a little sense. I take it, ma'am, your story is the same as mine? Captured in early youth – years of slavery among the Calormenes?”
„Too true, sir,” said the mare with a melancholy whinny.

27. oldal, 2. fejezet - A Wayside Adventure

Kapcsolódó szócikkek: Hwin · · Nyehi-nyíhaha-ha-he-bree (Bree)
>!
PandaSára

In those days, far south in Calormen on a little creek of the sea, there lived a poor fisherman called Arsheesh, and with him there lived a boy who called him Father. The boy's name was Shasta. On most days Arsheesh went out in his boat to fish in the morning, and in the afternoon he harnessed his donkey to a cart and loaded the cart with fish and went a mile or so southward to the village to sell it.

1. fejezet - How Shasta set out on his travels

Kapcsolódó szócikkek: Arsheesh · Calormen · halászat · Shasta
>!
PandaSára

Good-bye, and I thought your dresses were lovely. And I think your house is lovely too. I'm sure you'll have a lovely life – though it wouldn't suit me. Close the door softly behind me.

Chapter 9

Kapcsolódó szócikkek: Aravis
>!
Ildiko_Lengyak

“years later, when they were grown up they were so used to quarreling and making it up again that they got married so as to go on doing it more conveniently.”

>!
bürök

Here. All of you. And you, doorkeeper. No one is to be let out of the house today. And anyone I catch talking about this young lady will be first beaten to death and then burned alive and after that be kept on bread and water for six weeks. There.

Chapter Seven (Aravis in Tashbaan)


A sorozat következő kötete

The Chronicles of Narnia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. Barrie: Peter Pan
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Sage Blackwood: Jinx
Soman Chainani: The Last Ever After
Michael Ende: The Neverending Story
Roald Dahl: Charlie and the Chocolate Factory
J. R. R. Tolkien: Letters from Father Christmas
Cressida Cowell: How to Cheat a Dragon's Curse
Alan Alexander Milne: Once On A Time
Elizabeth Rudnick: Cinderella Junior Novel