A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű. Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban.
Az oroszlán, a boszorkány és a szekrény (Narnia krónikái 2.) 11 csillagozás
Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény és Az oroszlán, a boszorkány és a különös ruhásszekrény címmel is megjelent.
Eredeti megjelenés éve: 1950
Kapcsolódó zóna

Davinci78>!

9 vagy 10 éves lehettem, amikor a nagymamámtól kaptam ezt a könyvet, még ezzel a régi borítóval. Miután elolvastam a családi ruhásszekrények hátulja nem maradtak felderítetlenül, de Narniába vezető ajtó sajnos egyikből sem nyílt. Felnőtt fejjel újraolvasva a vallási vonal könnyen követhető benne, de még most is elbűvöl a jó és a rossz küzdelme, a becsület, a hit ereje, amit közvetít a gyerekek felé. Ma már szinte csak lapokból áll, annyiszor újraolvastam, de felidézi a gyermekkor ártatlanságát, ezért nagyon szeretem.
![]() | Narnia krónikái sorozat · Összehasonlítás |