Ébredés (Warhammer 40,000: Dawn of War 2.) 33 csillagozás

C. S. Goto: Ébredés

A Vérholló űrgárdista rend versenyt fut az idővel, hogy megóvja egyik toborzóvilágát a pusztulástól. Úgy tűnik, ismét az eldákkal kell megmérkőzniük, de ahogy a helyi régészeti ásatások egyre több leletet hoznak a felszínre, lassan nyilvánvalóvá válik, hogy egy sokkal halálosabb és ősibb ellenséggel is szembe kell nézniük. Ha nem sikerül időben a végére járniuk a sivatag mélyére temetett titoknak, az egész rendszert elnyelhetik a háború lángjai…

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Szukits, Szeged, 2009
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634971832 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss>!
C. S. Goto: Ébredés

Most egy kicsivel hosszabb szünetre lesz szükségem, mert ez a könyv alapjaiban tette unalmassá számomra a W40K-univerzumot.
Sorrendben: unalom, unalom, tizenkettő-egy tucat csatajelenet, unalom, unalom, mészárlás (tizenkettő-egy tucat v2.0)… (ismételd a teljes ciklust n-szer, ahol az n pozitív, egész szám, általában a négy).
Mindig van újabb és újabb ellenfél, kifogyhatatlanul, mint egy korai kínai kung-fu moziban. (Nem, nem a nézőtéren, hanem a vásznon.)
Aztáááán, ta-daaaaa új ellenfél, teljesen más faj, bumm a fejbe, és vége.
A legjobb részek az űrgárdista testátpítésről szólók voltak, mert azok legalább tényleg hozzáadtak valamit a teljes univerzumhoz.
Felejthető történet és gyanítom a sorozatba is csak cipőkanállal lehetett belepaszírozni.

2 hozzászólás
Popovicsp87 P>!
C. S. Goto: Ébredés

Ahogy az alcíme is írja, a kötet a Háború Hajnala (Dawn of War) játék folytatása. Eseményei a Winter Assault előtt játszódnak.
A Tartaroson történtek után a Vérhollóknak utánpótlásra van szüksége, ezért elkezdik felkeresni toborzóvilágaikat.
Gabrielnek megérzése támad, hogy Rahe Paradicsomára kell mennie, mert elda támadás alatt áll, ezért a Harmadik Hadtestet a bolygóra vezényli.

Jó volt érezni, hogy a történetben Goto fejlődött. Már nem akar óriási ütközeteket bemutatni, több a kisebb csoportos akció.
Bővíteni is próbálta a Vérhollók történetét, kapcsolatba hozza őket az Elveszett Rozetta Rendjével, így az Ecclesiarchia is belefolyik a történésekbe.
Ezt a szálat nem igazán tudtam hova tenni, sok szerepük nincs.
Viszont kezdem megkedvelni Tanthiusz karakterét. Persze nem lesz olyan népszerű, mint Lexandro D'Arquebus az Inkvizítorból.

Egy másik szálon Ckrius űrgárdistává operálják. Itt az az érdekes, ahogy átalakítanak egy embert az Adeptus Astartes harcosává.

Az egész könyv sokkal lasabb elődjénél, ami jót tesz neki.

Akkor sorolnám pár problémámat a kötettel kapcsolatban.
spoiler

spoiler
"We are the Imperial Guard. It is time we started acting like it!

spoiler

A végső ütközet és a nagy titok is olyan..meh. Nem hiszem, hogy Goto nem tudta volna átvezetni a következő kötetre.
Már előre félek, mit kapok.

>!
Szukits, Szeged, 2009
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634971832 · Fordította: Oszlánszky Zsolt
hankman I>!
C. S. Goto: Ébredés

Ez a könyv ugyanannyira tetszett mint az előzménye.
Habár az eleje kicsit túlmisztifikált lett, ezért azt annyira nem szerettem, de hamar beindult az igazi sztori. Úgy éreztem, hogy KICSIT kevesebb harc szorúlt ebbe a részbe, mint az előzőbe, de a csaták ugyanolyan izgalmasan megkomponáltak voltak itt is. Nagyon tetszett, hogy a hősök és céljaik, hogyan hatottak egymásra, milyen kapcsolat rendszerben álltak egymással, sokkukkal már találkozhattunk az előző részben is (Angelosz kapitány, és Macha főként), de a mellékszereplőkön is iszonytat sokat hozott a történet (Corallis a felderítők és Tanthiusz a terminátorok őrmesterei, Kohath őrmester a bolygó körül állomásozó Halálos Bölcsesség kapitánya, zárójelben Cryus és Ptolemeia nővér). Kedvencem a „mini hősök” közül a Harag Litániáján szolgáló Zhaphel és Rhaman könyvtásosok tetszettek. spoiler A történet szerkesztés is izgalmas volt; a rengeteg párhuzamos cselekmény, a rengeteg helyszínen folyó esemény mind-mindvalamilyen szinten hatott egymásra. Egy rakás plussz információt kapunk megáról a warhammer univerzumáról, és azok szereplőiről: figyelemmel kísérhetjük a folyamatot mely során valaki űrgárdistává válik (rengeteg beavatkozás és „próba” kell hozzá), az Elda nép hitvallásába is beavatnak minket, a rengeteg hivatkozás ősi elődökre és azok jóslataira, intelmeire, tanításaira. Bár fokozatosan bontakozott ki a történet során, hogy mi is lenne az igazi veszedelem, ugyanakkor amikor beütött a Krach akkor számomra iszonyat gyorsan záródik le a történet. spoiler

péter86>!
C. S. Goto: Ébredés

Valamelyest jobb, lett az előzményénél, de továbbra is olyan kesze-kusza.
Túl sok szálon fut, időnként csapongó, a karakterek kidolgozatlanok, hatás vadász, és engem még mindig zavar, hogy pl a fegyverek esetében nincs leírva rendesen, hogy mi is az, lásd suriken vető. Ugyan játszottam az asztali Warhammerrel de azért ez nem minden olvasóra igaz. Ami ezen kivül szúrja a szemem az már a fordításra vonatkozik, szerintem elég hülyén hangzik magyarul a „villámvető” kifejezés felesleges volt lefordítani a fegyver angélus nevét, jobban mutatna egyszerűen csak bolter-ként.

Gábor_Hernádi>!
C. S. Goto: Ébredés

Újabb szórakoztató Warhammer 40k történet, ahol az űrgárdistáknak és az eldáknak össze kell fogniuk egy mindkettőjüknél veszélyesebb, közös ellenség ellen.

BZY>!
C. S. Goto: Ébredés

Az első rész érdekesebb volt. Időtöltésnek nem rossz, de nem feledhetetlen olvasmány…

satELiThun>!
C. S. Goto: Ébredés

Előzményéhez hasonlóan nagyon gyenge „alkotás” egyetlen pozitívum, hogy végre betekintést kapunk az adepta soritas belső működéséből illetve a birodalom egyéb intézményeihez való viszonyulásából.

Tograh_Silur>!
C. S. Goto: Ébredés

A történet jó volt, de a harcok sokszor teljesen nevetségesek.


A sorozat következő kötete

Warhammer 40,000: Dawn of War sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Beckett: Sötét Éden
Matthew J. Kirby: A New York-i felkelés
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője
Joseph Staten: Kapcsolatfelvétel
Keith R. A. DeCandido: Nova
Christie Golden: A klánok ura
James Swallow: Deus Ex: Ikarosz-hatás
Jason M. Hough – K. C. Alexander: Felkelés a Nexuson
Dave Stern: Lara Croft: Tomb Raider
William C. Dietz: Megtévesztés