Seduced ​in the Dark – Megigézve a sötétben (A sötét páros 2.) 429 csillagozás

C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

A The Dark Duet második kötete – a Captive in the Dark izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása.
Mi a bosszú ára?
Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérben lehet visszafizetni.
Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér.
Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993514 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Caleb · Livvie (Olivia) · Matthew Reed


Kedvencelte 107

Most olvassa 19

Várólistára tette 119

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Cicu
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

„A sötétben valósággal megigézett. Nem akartam, hogy ez a csábítás véget érjen.”

Nagyon vártam, hogy hogyan folytatódik Caleb és Livvie története, és nem kellett csalódnom, sőt!
Kedves írónő szégyellje magát, hát hogy lehet ilyet csinálni? Az utolsó 150 oldalon a körmöm rágtam, hogy mi lesz ebből :)

Megnéztem az első részhez írt értékelésemet:
Wooooooooooow!
Ha egy szóval kéne jellemezni akkor azt mondanám, hogy : Briliáns!!!
Ez valami brutálisan jó volt!
Imádtam! ♥
Izgalmas volt, fordulatokban gazdag, néhol megdöbbentő.

Ez ebben a részben csak fokozódott, érzelmek kavalkádját éltem át olvasás közben, együtt lélegeztem, pulzáltam a történettel.
Végre megismerhettem Caleb múltját, sokszor szavakat sem találtam.
Zseniálisan felépített cselekmény. És új kedvenc szereplőm is lett az FBI-os Reed ügynök személyében, bár a névnek hála, mindig a Gyilkos elmék viselkedéskutatójának arca ugrott be :D

Egyszóval: Zseniális! Olvassátok! :)

12 hozzászólás
>!
Naiva P
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

Hatalmas wow!
Ezzel a szóval tudnám a legjobban kifejezni azokat az érzéseket, amit ez a könyv(sorozat) kivált belőlem. Olyan erős és intenzív, mintha életemben először olvastam volna. Emlékszem, ez volt az első könyvek egyike, amit angolul olvastam, mert az első rész után nem bírtam várni a folytatásra. (Kb. 2-3 hét alatt olvastam ki.)
Úgy gondolom, akinek az előző részt nem vette be a gyomra/értékrendje, bármije, az jobb, ha nem is folytatja.
Az előző rész csupán bemelegítés volt, vagy egy fajta ráhangolódás a következő részre, ami nagyon nagyot fog ütni. Ez sokkal felkavaróbb. Nehezebb is olvasni. Külön élveztem „a történet a történetben részt”, vagyis Sloan és Reed történetét. Azért jó lett volna, ha kaptak volna egy saját kötetet is. Ha már Kid-Celia-Felipe hármasa kapott.
Szerettem Livvie és Caleb karakterfejődését, a krimi szálat és az erotikus jelenetek se semmik. Összességében, mint azt már korábban írtam, ez egy nem könnyű olvasmány. Az élet kemény leckéit nem is könnyű kezelni. Különösen akkor, amikor semmi sem az, aminek először látszik. Örök kedvenc.

4 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

Egyre csak halogattam az olvasását, tartottam tőle, nem tudtam, hogy akarom-e én ezt egyáltalán, képes leszek-e végigolvasni… Sikerült, és nem is hagyott hidegen, sőt egyre megrázóbb lett, ahogy kezdtek összeállni a múlt részletei.

Elképesztő és döbbenetes, hogy miközben Olivia meséli a történetét mennyire reálisan felismeri a helyzetét, a társadalom ítéletét, mennyire elemzően végig tudja gondolni a saját érzéseit, gondolatait. Nem kertel, nem szégyenlősködik, pontosan érzi, hogy mi az, amit a saját maga békéje érdekében szükséges elmondania, kibeszélnie magából. Sloan és Reed pedig maguk is érdekes hallgatóságnak bizonyulnak.

Okos, rendkívül jól felépített könyv egy olyan témáról, amit az én naiv lelki világom távolságtartással kezel, nem tud és talán nem is akar beengedni.
Mégis elgondolkodtatott olyan kérdésekről, mint például, hogy van-e magyarázat, mentség a bűnre (amire nem lehet megfelelő választ adni).
Mégis – saját magamat is meglepve – annyira rabul ejtett, hogy sokszor egyszerűen nem voltam képes letenni a könyvet a kezemből, a szemem a betűkre tapadt, miközben olvastam ennek a furcsa viszonynak a részleteit.

Úgy érzem még saját magamban sem tudtam letisztázni, hogy tetszett-e vagy sem.
Talán nem is lesz meg a válasz.

>!
anikho
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

Hogy azt a kutyafáját!

A szokásos mottó: Elképzelni az elképzelhetetlent, átélni az átélhetetlent.
Ez itt is működik. Nagyon.

Én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire élveztem ezt a történetet olvasni. Komolyan.
Beteg sztori, ami betegesen jó.
Alap az öt csillag.
Jöhet az Epilógus!

bővebben: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2016/01/c-j-roberts-sed…

1 hozzászólás
>!
agi89
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

Elolvastam…
És megszakadt a szívem…
És szétszakadt a lelkem…

Kedves CJ Roberts kérem segítsen újra összeilleszteni a kis darabjait!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993514 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
3 hozzászólás
>!
ZitussKa 
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

Wow! Imádtam! Ez a könyv annyira brutálisan őszinte és magával ragadó hogy sokszor akarva akaratlanul is teljesen átéltem, és beleképzeltem magam a helyzetbe, emiatt időnként le kellett tennem. Viszont kb 2 perc után folytattam is. Elképesztően fordulatos, és hatalmas, kiszámíthatatlan, váratlan csavarok vannak benne a történetben. Ez a könyv minden csak nem sablonos és unalmas! Annyi érzelmet váltott ki belőlem is. Voltam szomorú és együtt sírtam Livvie-vel, voltam dühös, döbbent, és sokszor a szereplők maguk beteg humorán jókat derültem:D:) Na meg a kedvesebb, kicsit romantikusabb pillanatokon kicsit felolvadt a szívem :) Nagyon de nagyon jó volt. A váltott szemszögnek pedig nagyon örültem. Caleb a maga módján nagyon szerethető karakter.. kicsit elcseszett ahogy ők mondanák, de én még így is imádom :) Tényleg aki még nem olvasta olvassa el bátran. Nálam még mindig kedvenc :)♥

>!
Black_widow
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

Nem is tudom mit mondhatnék. Tökéletes volt a maga elcseszettségével az egész. A vége felé kaptam egy kisebb fajta sokkot spoiler. Ez a könyv az a fajta, amit az ember nem tud csak úgy rezzenéstelen arccal végig olvasni. Minden egyes fejezet tartogat valami olyat, ami túltesz az azelőttin és ez így megy a végéig. Fájdalmas és egyben gyönyörű, kegyetlen és kegyetlenül szókimondó. Őszintén abszolút nem erre számítottam a folytatásban, sokkal többet kaptam, mint elvártam.
Ó, Caleb mennyire sajnáltam a végén, egy újabb tőrt döftek a felszín alatt már így is megsebzett szívébe. Ennyit arról, hogy aki elvárja a hűséget az viszonozza is azt.
Livvie-vel kissé bajban voltam … valahogy szüntelen azt éreztem vele kapcsolatban, hogy Stockholm-szindrómában szenved, aztán persze megértettem, hogy minden viszonytagság ellenére Caleb volt számára mindig a kisebbik rossz, mert még ha bántotta is azt mindig igyekezett úgy tenni, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal tegye, viszont ne veszítse el a tekintélyét Rafiq és a többiek előtt. Livvie-ben már az első részben is tetszett a megzabolázhatatlansága. Valahogy mindig talált valamit amibe belekapaszkodhatott és reményt nyújtott számára.
Annyira megrázó és a történések annyira képesek magukkal ragadni, hogy néha már én is éreztem a szégyent, megaláztatottságot és kiszolgáltatottságot a saját bőrömön. Ha pár jelzővel kellene illetnem a könyvet, azok biztosan a következők lennének: impulzív, sokkoló, rettenetes, magával ragadó, egyedi. Mindenképpen olyan élményt nyújt, amit egyhamar nem felejt el az ember.

>!
perpetua P
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

A tavalyi évem egyik nagy kedvence volt a Fogoly a sötétben, így nem meglepő, hogy vártam a folytatást. Nagyon szeretek az ilyen tabu témákról olvasni. Érdekel, hogy milyen lehet egy ehhez hasonló helyzetbe belecsöppenni. Picit kisebb hatással volt rám, mint az előző, de ez is igazán remekül sikerült történet. :)
Az első részben még időrendben követtük az eseményeket, de most váltakozik a múlt és a jelen. Ez megcsavarta a dolgokat. Már az elején robbant egy bomba az egyik megrázó élménnyel és végig bizonytalan voltam, hogy most ez hazugság, megvezetés vagy tényleg ez az igazság. A jelenben Olivia „szabad”, már a kórházban van és ápolják. Ügyében viszont az FBI is nyomoz. Reed ügynök kapta meg az esetet és neki kell kihallgatnia a megtört lányt, aki elmeséli, hogy mi is történt vele.
A könyv nagy részében Livvie azon elmélkedik, hogy tényleg szerelmes lett e Caleb-ba. Én úgy hiszem, lehetnek valóságosak ezek az érzések. Gyakran előbukkan a férfi szerethető oldala is, és a fogságban nincs más társasága a lánynak, csak rá támaszkodhat. Mi azt is tudjuk, hogy Caleb múltja is szenvedésekkel teli, ő is vágyik a szeretetre. Szerettem volna többet megtudni róla, de ezen kívül is érdekesek voltak az események, főleg miután párosunk Felipe házába került. És nem utolsó sorban, természetesen egy hatalmas meglepetés is várt még rám a történet végén, amire egyáltalán nem számítottam. Lekötöttek az események így nem is gondolkodtam ilyen alternatíván.
Az első részben is hiányoltam több „rázós jelenetet”, most többet kaptam, de ha szabad ilyet mondani, most is lehetett volna több. :D Azért mindent egybevetve, ez is fantasztikus könyv, gyönyörű borítóval, szeretek ilyeneket olvasni. :)

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

Úristen! Nem találok szavakat. Az első rész is jó volt, viszont ez messze felülmúlta önmagát.
Még mindig brutális, még mindig „beteg”, de annyira jól van megírva, hogy nehéz lenne hibát találni benne, ha nem lehetetlen.
Livvie, hát basszus, ez a lány… Ennyi szörnyűségen keresztülmenni, mégis túlélni. Valahol tényleg érthetőek az érzelmei és a tettei. Caleb pedig – lehet ettől szörnyű ember vagyok, de én imádom. Ő is tényleg annyi mindenen ment keresztül, a körülmények tették azzá aki. Viszont kezdett megváltozni, látni lehetett a viselkedésén, hogy fokozatosan Livvie hatására talán mégis jobb ember lesz belőle.
A történet annyira izgalmas volt, egyszerűen letehetetlen. Csak olvastam, és nagyokat néztem. Nem akartam elhinni, ami az elején volt, amit Livvie mesél, de valahol megkönnyebbültem, hogy végre vége. Szóval tiszta ambivalens érzések munkálkodtak bennem. Ennek ellenére a vége, és az epilógus, teljesen magával ragadott. Tökéletes befejezés, de komolyan.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
C. J. Roberts: Seduced in the Dark – Megigézve a sötétben

A történet ott folytatódik, ahol az előző részben abbamaradt. Caleb elviszi Livvie-t egy mexikói ipse, Felipe házába, hogy felkészítse az árverésre. Amellett, hogy a történetet Livvie meséli el, néha Caleb fejébe is beleláthatunk. A végén van egy óriási csavar, de a végkifejletet lehet sejteni, mivel Olivia a sztorit Reed FBI ügynöknek meséli el. Sokan durvábbnak tartják ezt a részt az előzőnél, de engem az első rész jobban megrázott. Mert bár vannak durva jelenetek, de semmi olyan, amivel Tiffnél vagy Cherise Sinclairnél nem találkoztam volna. Olivia nagyon erős egyéniség, Caleb örülhet, hogy őt szemelte ki. Az biztos, hogy Liv Calebhez való vonzódása még a pszichomókus Sloannak is feladja a leckét. Ők is egy szép páros, Reed meg Sloan. Liv kifogta az egyetlen perverz efbiájost. :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Cicu

(…) senki sem születik szörnyetegnek, csak később válik azzá.

170. oldal

>!
Black_widow

Vívd meg azokat a csatákat, amiket megnyerhetsz, és fogadd el azokat, amiket nem.

Kapcsolódó szócikkek: Caleb
>!
Cicu

Vannak dolgok, amikben nem kötök kompromisszumot. Vannak csaták, amelyeket egyszerűen muszáj megnyernem.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Livvie (Olivia)
>!
Cicu

Légy észnél! Vívd meg azokat a csatákat, amiket megnyerhetsz, és fogadd el azokat, amiket nem. Így éled majd túl.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb
>!
Black_widow

Mindenekelőtt pedig megtanultam azt, amire mindenkinek szüksége van a túléléshez: hogy igazából csak saját magamban bízhatok.

Kapcsolódó szócikkek: Livvie (Olivia)
2 hozzászólás
>!
Cicu

Furcsa dolog az emlékezés. Nem számít, mennyi idő telt el, vagy hogy mennyire változékony az emlékkép, az ember a saját agyának hisz.

401. oldal

>!
Cicu

Ő megcsókolja a sebeimet, én pedig újabbakat okozok neki.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb

A sorozat következő kötete

A sötét páros sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiffany Reisz: A szirén
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás
Dot Hutchison: Pillangók kertje
E. K. Blair: Bang
Laurelin Paige: Utolsó csók
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Mira Sabo: Amíg kinyílik a szemünk