The ​Watchmaker's Daughter (Glass and Steele 1.) 4 csillagozás

C. J. Archer: The Watchmaker's Daughter C. J. Archer: The Watchmaker's Daughter

India ​Steele is desperate. Her father is dead, her fiancé took her inheritance, and no one will employ her, despite years working for her watchmaker father. Indeed, the other London watchmakers seem frightened of her. Alone, poor, and at the end of her tether, India takes employment with the only person who'll accept her – an enigmatic and mysterious man from America. A man who possesses a strange watch that rejuvenates him when he's ill.

Matthew Glass must find a particular watchmaker, but he won't tell India why any old one won't do. Nor will he tell her what he does back home, and how he can afford to stay in a house in one of London's best streets. So when she reads about an American outlaw known as the Dark Rider arriving in England, she suspects Mr. Glass is the fugitive. When danger comes to their door, she's certain of it. But if she notifies the authorities, she'll find herself unemployed and homeless again – and she will have betrayed the man who saved her life.… (tovább)

>!
ISBN: 781987103236 · Felolvasta: Emma Powell
>!
300 oldal · ASIN: B01DK93WKW
>!
CreateSpace, Washington, 2016
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781533166821

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

NewL P>!
C. J. Archer: The Watchmaker's Daughter

Nagyon tetszett a regény, könnyen olvasható és engem jól elszórakoztatott. Jól ír az író, és a szereplők sem annyira egysíkúak, a romantikus része meg hála istennek nem lett eltúlozva. Azért a címkék közül egy csomót leszednék róla, mert nem igazán nevezném steampunk -ot tartalmazó könyvnek, arról nem is beszélve, hogy nyomozás sem nagyon volt benne (tehát krimi szál is csak nyomokban volt benne megtalálható).

Gulo_gulo P>!
C. J. Archer: The Watchmaker's Daughter

Mese habbal, már ami a történetet illeti, és nem a fantasy elemekre gondolok, hanem a történetre. Ennek ellenére vannak benne kiváló ötletek és kikapcsolódásnak teljesen jó. Ó, és nem történelmi romantikus, hiába szerepel rajta a címke. A sorozaton átívelő történetről még nem derült ki, mennyire lesz érdekes.

Saku28 >!
C. J. Archer: The Watchmaker's Daughter

Próbálom megszerettetni magammal az audiobookot, mert nagyon nem vagyunk jóban, ami csak azért fura, mert a podcasteket meg órákon át tudom hallgatni off. Ennek a célnak pont megfelelt ez a könyv, bár barátok még mindig nem lettünk ezzel a formátummal. Emma Powell-t szoknom kellett, főleg amikor karakterbe bújva hangot változtat: India hangja néha már fájdalmasan ripacs lett, Matt pedig nevetségesen „macsó”.

Mint könyv, leginkább olyan oké-közepes darab, igazán nagy története nincs és leginkább arról a panaszkodásról szól, hogy 'jaj de igazságtalan a világ egy nővel szemben'. Dolgozik egy kicsi romantikus szállal, egy kicsi nyomozással, ha nagyon akarom még a steampunkot is bele tudom magyarázni (de ismerjük be, kifuccsol az óra-elemnél), de leginkább olyan semmilyen. off A karakterek egyáltalán nem kiemelkedőek. Nincs vele igazán nagy baj, de egyszerűen olyan jó nagy középszint minden. Meló mellé elment, legalább nem éreztem úgy, hogy lemaradok valamiről.


A sorozat következő kötete

Glass and Steele sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Kay Hooper: Stealing Shadows
Elizabeth Hunter: Suddenly Psychic
Anne Bishop: Written in Red
Cassandra Clare: Chain of Gold
Gail Carriger: Heartless
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper
Ben Aaronovitch: Whispers Under Ground
Jim Butcher: Fool Moon
Nalini Singh: Archangel's Storm