Sorscsapda 1 csillagozás

C. C. Brown: Sorscsapda

Mit ​tennél, ha valaki nap mint nap a szemed láttára hagyná védtelen és egyedül gyermekét egy kocsma előtt? Mit tennél, ha a bürökrácia útvesztőiben nem találnál segítő kezet a megoldáshoz?
A történet Magyarországon kezdődik a kilencvenes évek derekán, követve Tonka, egy fiatal nő sorsát napjainkig. Tetteivel, majd annak következményeivel egyetérthetünk, vagy elítélhetjük.
Sokszor megyünk el szemlesütve olyan dolgok mellett, amit nem szabadna úgy és abban a formában elfogadnunk. Tennünk kéne valamit, szólni valakinek, megmozdulni, elindulni, de túlságosan elfoglal minket a saját életünk nem akarunk kilépni a komfortzónánkból.

"- Szereted a kakaós csigát?
Az bólintott, kinyújtotta a kezét, majd megmarkolta az édességet. Tonkának eszébe jutott, órák óta itt van a kislány, és nem ivott semmit. Kivette az apró, dobozos őszibaracklét, és beleszúrta a szívószálat.
– Picimacó! – kiáltott fel az, és apró, vékony ujjával a doboz felé mutatott.
– Tessék,… (tovább)

>!
Ágenda, Debrecen, 2020
136 oldal · ISBN: 9786156051851

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

aurora_lewis_turner IP>!
C. C. Brown: Sorscsapda

Összességében a Sorscsapda egy nagyon fordulatos, izgalmas olvasmány, ami komoly témákat szólít meg, és mer beszélni a társadalmi igazságtalanságokról. Persze a bűnös elnyeri büntetését, de ez a könyv is azt mutatja, hogy nincs olyan éles határ angyal és ördög, jó és rossz között. Engem ez a könyv maximálisan lebilincselt, és titokban szurkoltam, hogy happy end legyen a vége, ami valamilyen formában meg is valósult. Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeret nyitott szemmel járni, és érzékeny a társadalmi egyenlőtlenségekre. Kiváló olvasmány!

Bővebb vélemény itt olvasható:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/11/c-c-…


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Berta Zsolt: Kalef
Julian Rubinstein: A viszkis
B. Szabó János: A tatárjárás
Erdélyi Zsuzsanna (szerk.): Hegyet hágék, lőtőt lépék
L. Ritók Nóra: Láthatatlan Magyarország
Horváth Jenő (szerk.): Királyok könyve
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Aczél Endre: Acélsodrony – A nyolcvanas évek
Kádár Gábor – Vági Zoltán: A végső döntés