A ​Viskó lapról lapra 3 csillagozás

C. Baxter Kruger: A Viskó lapról lapra

Amit a Viskóról és a szerzőjéről mindig is tudni akartál!

Milliók lelki éhségét elégítette ki…
William P. Young regénye, A Viskó a New York Times első számú bestsellere – egy olyan ember története, aki a kétségbeesés mélységéből emelkedett fel az Atyaistennel, a Fiúistennel és a Szent Szellem Istennel való, az életét megváltoztató találkozás során. Most pedig C. Baxter Kruger, A Viskó – lapról lapra szerzője, ennek a három személynek a jobb megismeréséhez vezeti el az olvasót, segítséget nyújtva ahhoz, hogy még közelebb kerüljön A Viskó központi üzenetéhez – az Isten szeretet.

Kruger, A Viskó régi rajongója és a szerző jó barátja, rámutat arra, hogy miért lelkesedik világszerte olyan sok ember ezért a regényért. A Viskó – lapról lapra előszavában William P. Young így ír erről: „Baxter Kruger lenyűgözi az olvasót briliáns elméje és alkotó tehetsége különleges együttesével, ahogyan egyre mélyebbre vezeti A Viskó csodálatos, áhítatos és lehetőségekkel teli világába.”

>!
Immanuel Alapítvány, Budapest, 2016
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155246388

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Himitsu P>!
C. Baxter Kruger: A Viskó lapról lapra

Nagyon jó érzés volt olvasni a könyvet, de nem tudtam együltemben elolvasni, sokszor meg kellett állnom emészteni az olvasottakat. (Ez nem is baj, az a jó, ha az ember elgondolkodik egy kicsit, ahelyett, hogy gyorsan végigszalad rajta, aztán jó napot.)
Tartalmas kis kötet, az író személyes meglátásait tartalmazza Istenről, Jézusról és a Szentlélekről. Megmagyarázza, hogy mi a Szentháromság, mit ért Jézus „Én az én Atyámban vagyok, ti énbennem, és én tibennetek” alatt. Rengeteget tanultam, és csodaszép gondolatokat olvastam. Érdemes volt kikölcsönözni, és egyszer talán majd lesz egy saját példányom is.:)
A Viskóról is sok szó esik, inkább az elején, de később az író már a saját meglátásait közli, sokszor ismételve egy-egy gondolatot, hogy minél jobban nyomatékosítsa azt.
Kicsit irigylem, hogy ennyi mindent megértett Isten és Jézus létéről, és rengeteget beszélt a Szentlélekről is, akiről amúgy nem sok alkalmam volt bővebben hallani.:)
Szeretettel ajánlom, elgondolkodtató, szívderítő, reménykeltő írás! Süt róla, hogy a szerző szeretné elérni az embereket, közelebb hozni őket Istenhez. Nagyon, nagyon tetszett!

AnitaZoé P>!
C. Baxter Kruger: A Viskó lapról lapra

Hányszor lehet büntetlenül… bőrt lehúzni egy sikerkönyvről? Kevesebbszer, mint énekelni egy refrént, az biztos.
Nem lett volna rossz, ha nem egy világsikert aratott műbe kapaszkodott volna az író. Persze, volt köze A viskóhoz, sok meglátást az ott leírtakon keresztül mutat be, de ahhoz kevés, hogy megillesse ez a cím.
Amúgy voltak benne nagyon jó gondolatok. Elsősorban a Szentháromsággal, és a három személy egysége, és kapcsolata volt a fő motívum. Volt sok részlet, ami megfogott, és tudom is hasznosítani a következőkben. Én még szívesen vettem volna több személyes történetet inkább az elméleti sík helyett. Néhol kicsit már száraz volt nekem a dolog.
A bőrlehúzás miatt van a fél pont levonás. Egyébként megadtam volna rá a négyet.


Népszerű idézetek

Himitsu P>!

Pál elénk tárja ezt a lenyűgöző gondolatot, hogy Isten kiválasztott minket a világ teremtése előtt, és eleve elhatározta (predesztináció), hogy gyermekeivé fogad. Ne engedd, hogy a predesztináció szó terhe elkedvtelenítsen. Azt jelenti, hogy az Atya szíve ismert és szeretett és kincsnek tartott örök idők óta, és azt, hogy nem véletlenül vagy itt, hanem az ő tervéből és az ő szándékából.

160. oldal

Himitsu P>!

Már a legkorábbi kezdetektől a héber Biblia azt jelenti ki Istenről, hogy Ő a Mennyek és a Föld Teremtője. És soha egyetlen pillanatra sem kelti azt a látszatot, hogy az Úrnak csak mellékes lenne a teremtett világ sorsa. Isten nem egy elvont istenfogalom, nem deisztikus teremtő, aki megalkotja a világegyetemet, mozgásba lendíti, aztán hátralép, és hagyja, hogy az gondoskodjék magáról, ahogy tud, vagy menjen a maga útjára. Isten nem is egy törvényeskedő, aki annyi időre jelenik meg, hogy elkészítsen egy jogszabálygyűjteményt, és aztán távozik egy jövőbeli, végső leszámolással fenyegetve. A Biblia Istene egy olyan Isten, aki részt vesz a világ dolgaiban. Ő Ábrahámnak és Izsáknak és Jákóbnak az Istene; a szövetséget kötő Isten; az Úr, aki kegyelmesen lehajol, hogy magához hívja Ábrahámot, és kapcsolatban kötődik Ábrahámhoz és Izráelhez.

73. oldal

Himitsu P>!

Nem azért leheltek életet belénk, hogy céltalanul sodródjunk át az életen értelem, feladat, és méltóság nélkül. Jézus minden világot átszelt, hogy megtaláljon bennünket – és megtalált. […]

221. oldal

Himitsu P>!

[…] elutasításunk személyes megtapasztalása által vált Jézus kegyelmes és hűséges Főpapunkká, aki az emberi sérülés minden formájában képes találkozni velünk. Milyen vonása van a személyes poklodnak, amit Jézus nem tapasztalt meg? Milyen szégyent, bántalmazást, milyen árulást, elutasítást vagy kárhoztatást nem szenvedett el? Milyen gúnyos sutyorgást nem hallott? Van akár egyetlen köve is görcsös és sérült létezésünknek, amit Jézus ne fordított volna fel?

204. oldal

Himitsu P>!

[…] Mert ez a történet a pokolról és a Mennyről, sérülésekről és szégyenről szól, és a szeretetről – a valódi Jézusról, aki elfogad egy összetört szívű embert; és az Atyáról, a Fiúról és a Szellemről szól, akik megtalálnak minket borzalmas és erőtlen hiedelmeink távoli vidékein – hogy megosszák velünk az életüket. A világegyetemet összetartó igazság az, hogy Isten Atya, Fiú és Szellem; és az áldott Szentháromság egyetlen rendíthetetlen szándéka, hogy mi megízleljük és megérezzük, megismerjük és megtapasztaljuk magát a szentháromsági életet.

9. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erwin W. Lutzer: Krisztus és a többi isten
Szentírás
Philip Yancey: Csalódás Istenben
Gyökössy Endre: Isten elfelejtett nyelve, az álom
C. S. Lewis: A fájdalom
C. S. Lewis: Az öröm vonzásában
Philip Yancey: Hová tűnt az örömhír?
Gyökössy Endre: A növekedés boldogsága
On Sai: Scar
Liu Csen-Jing: A Mennyei Ember