Galaktika ​331. 3 csillagozás

Burger István (szerk.): Galaktika 331.

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A művek szerzői: Michael Swanwick, Lovas Lajos, Kertész Dávid, Geoffrey Landis

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika

>!
Metropolis Media, Budapest, 2017
112 oldal · puhatáblás · Fordította: Nágel Tünde, Kotun Viktor, Szente Mihály, Horváth István · Illusztrálta: Sárosi Mátyás
>!
Metropolis Media, Budapest, 2017
122 oldal · Fordította: Nágel Tünde, Kotun Viktor, Szente Mihály, Horváth István · Illusztrálta: Sárosi Mátyás

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

zamil>!
Burger István (szerk.): Galaktika 331.

Most így 2 hónappal visszatekint, arra kell rájönnöm, hogy alig emlékszem a novellákra. Konkrétan egy volt, ami megütötte a tetszési indexem a Geoffrey Landis: Amerika szemei.
Szomorú vagyok, hogy a többi tényleg egyszer olvasós, és említésre se méltó.

gyuszi64>!
Burger István (szerk.): Galaktika 331.

Erős szám.
A két sztáríró hozta magát. Swanwick (5) posztapokaliptikus novellája a közepetájt üldözéses kalandleírásnak tűnt, de nem (csak) az; cím és tartalom, forma és stílus szép kerek egészet alkot. Landis (5) novellájában nem ismerem a valóság és a fikció arányát (XX. század eleji amerikai elnökválasztás, Edison és Tesla küzdelme), de a részletgazdag írás bölcseleti, korokon túlmutató. Jozef Karika: Magány (3) – jól megírt, a csattanó is ül, de a horrorisztikus kifejtéseket én nem nagyon szeretem.
A rövid magyar novellák kifejezetten jól sikerültek, a tömörség fekszik az íróknak, hasonló helyzetben már legutóbb is hajlottam a magasabb értékelési pontszám felé. Mindkét írás frappáns és galaktikus léptékű, a nyers Kertész-novella (5) erőteljesebb: Lovas Lajos: Kettes (4,5).
Davey: A nagy katasztrófa (1910) (2) viszont újabb gyenge retró: gyengén definiált kataklizma (a maga korában) naturalisztikus leírása, gyenge konklúzióval.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mund Katalin (szerk.): Galaktika 352 XL