Galaktika ​327 XL 2 csillagozás

Burger István (szerk.): Galaktika 327 XL

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A művek szerzői: A. Bertram Chandler, Márki István, Varga Csaba Béla, Ian R. MacLeod, Acsai Roland, George Allan England, Lloyd Biggle Jr., Ray Nelson

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika XL Metropolis Media

>!
Metropolis Media, Budapest, 2017

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Burger István (szerk.): Galaktika 327 XL

Rövidre fogom, mert nincs sok kedvem ragozni.
A. Bertram Chandler: Az Óriásölő (első rész): Törzs feláldozza a más (kvázi mutáns) újszülötteket, de anyuka megszökik a gyerekével, akiből idővel uralkodó lesz. Meglássuk merre megy a történet másik fele, de egyelőre nem nagy szám.
Márki István: Örökség: Mi lett volna elképzelés, ezúttal Teslával és az I. világháborúval a középpontban. Jópofa eszmefuttatás.
Ray Nelson: Reggel nyolckor: Egy ember ráébred, hogy a világ tele van magukat embernek álcázó gyíkemberekkel, akik az emberiséget irányítják. Most már csak az a kérdés, hogy ébreszti erre rá a többi embert is? Rövid volt, egynek elment.
Jurij Kruglov: Anya: A szokásos S.T.A.L.K.E.R. novella, ezúttal az érdekesebb fajtából.
Varga Csaba Béla: Éjféli látogató: Horror beütésű novella, ami érzésre valami nagyobb részének tűnt (regény vagy esetleg novallafüzér). Mindenesetre szívesen olvasnék még ilyesmit.
Ian R. MacLeod: Isabel bukása: Fuh, na erről most nem is nagyon tudok írni. Maradjunk annyiban, hogy lényegében két papnőféleség tiltott kapcsolatáról szól. Elég hosszú, de végülis olvastatta magát.
Képregény: A négylábú tyúk (első rész): Jópofa adaptáció, ahol egy önjelölt tudós a címadó állatot szeretné kitenyészteni.
Acsai Roland: A kilencöves tatu: Az űrszemét miatt az űrben ragadt űrhajós család rövidke története. Egynek ez is elment.
George Allan England: Zuhanás: A cím itt már lelövi a sztorit. Egy elképzelt ideális jövőben váratlanul beüt a krach, amikor a léhajó zuhanni kezd, fedélzetén az eddig igencsak unatkozó festőnővel és íróval, akiknek igen nagy változás hoz az életében ez a katasztrófa. Korához képest teljesen jó volt, mondjuk a végét azért lehetett előre sejteni.
Lloyd Biggle Jr.: A Nagy Mű (első rész): A Galaktika leírás szerint ez egy kacagtató szatíra. Nem tartom rossznak a humorérzékem, de én ezen nem nevettem… A történet annyi, hogy egykor hajótörést szenvedett egy űrhajós egy egyáltalán nem lakatlan, bolygón. A helyiek egy korábbi kolonizációs kísérlet leszármazottai lehetnek, és teljes összhangban élnek a természettel. Emberünk beilleszkedik, békében leéli az életét, ám végig aggódik, hogy mások is rábukkannak erre a békés bolygóra, és kizsákmányolják, a helyiekkel mit sem törődve. Ezért halála előtt elkezdi oktatni a népeket a Tervre, ám ez inkább csak bemagoltatás szintjén sikerül. Nem sokkal a halála utána aztán felbukkan egy űrhajó… Mint említettem, nem nevettem, de azért érdekel, merre is halad a sztori.

>!
Metropolis Media, Budapest, 2017

Hasonló könyvek címkék alapján

Mund Katalin (szerk.): Galaktika 352 XL