Galaktika ​305. 10 csillagozás

Burger István (szerk.): Galaktika 305.

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A művek szerzői: Elizabeth Bear, Sarah Monette, Szélesi Sándor, Vandana Singh, Robert Sheckley

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

csartak P>!
Burger István (szerk.): Galaktika 305.

Belelapozgattam egy unalmas délutánon, és majdnem véletlenszerűen kiválasztottam Elizabeth Bear és Sarah Monette novelláját a Boojum-ot. Bear neve ismerős volt nekem a molyról, olvastam pár könyvéről, meg értékeléseket is, így felkeltette érdeklődésemet a novella. És milyen jól jártam! Nagyon megtetszett, utána is néztem rögtön, némi háttérinfónak, erről itt: http://moly.hu/karcok/574921 Eddig 3 novella jelent meg a Boojum-univerzumról, a további kettőt angolul el tudom majd olvasni.
Aztán ha már lendületet kaptam, így már jöhetett a többi írás is.
Tetszett még az indiai író, Vandana Singh novellája, a Feledés-Egy utazás története, ez is jó kis történet, ebbe szintén jobban belemélyednék, érdekes ez a burokvilág dolog, sok mindent ki lehetne hozni belőle.
A további novellákból még Robert Sheckley írása volt, ami elgondolkodtatott és nem ásítoztam tőle.
Szóval a Boojum és a Feledés nagyon erősek volt számomra, megérte elolvasni, így nyugodtan mondhatom: örültem, hogy nem hagytam szokás szerint a „valamikor majd elolvasom” listán ezt a Galaktika példányt.
Ja, majdnem elfelejtettem az egyoldalas képregények szenzációs jók benne, nagyon bejöttek, főleg az öregasszonyos meg a gyíkistenes. :) (és herótom van a SW – borítóktól már)

2 hozzászólás
zamil>!
Burger István (szerk.): Galaktika 305.

Talán az idei év legjobb kiadása számomra. A novellák közt több olyan is volt amit tetszett, sőt olvasnék még a világról, amiben íródtak.
Elizabeth Bear & Sarah Monette: Boojum
A novellája, annyira egyedi, hogy mondhatni magával ragadt, ilyen egy jó sci-fi számomra, még akkor is, ha maga történet nem egy észbontó, de a világ az zseniális. (Most sajnálom igazán, hogy nem beszélek angolul, mert azóta is szeretnék erről a világról olvasni.) Remélem a kiadó a többi kapcsolódó novellát is kiadja.
Vandana Singh: Feledés – Egy utazás története
Szintén egy olyan világ amiről olvasnék, igazán egyedi köszönhető az írónő származásának. A cselekmény is jó, bár a csattanót nem volt nehéz kitalálni.
Robert Sheckley: Használati útmutató
Az író nekem az egyik kedvencem, főleg ezek a humoros írásai. Szerencsére nagyon termékeny író volt, így remélhetőleg még sok írását olvashatom majd a magazinba.
Jack C. Haldeman II: Mi, adófizetők
Jó alapötlet, elgondolkodtatott, vajon én mire adnám az adómat. Egy biztos sok sose lesz bevezetve, mert akkor a világ jobb hely lenne.
A többi novella erős közepes, tehát tényleg elégedett lehetek.
Az egyoldalas képregények közt is volt ami igen jó, jobban élveztem mint ezeket mint a megbontott, hosszabb képregényeket az előző számokba.

Mortii>!
Burger István (szerk.): Galaktika 305.

Egészen korrekt szám volt, a novellák nagy része tetszett, a cikkek szokásosan jók voltak. Leginkább az egyperces képregények taroltak nálam. Nagyon szórakoztatóak!

Nuwiel P>!
Burger István (szerk.): Galaktika 305.

Három novella nyerte el a tetszésemet ebben a számban: a Boojum, a Feledés és az Egymillió dollárt érő találat. A többi nem különösebben mozgatott meg, Golovacsov írásának előző részeit pedig sajnos még nem olvastam. Az egyperces képregények is jók voltak, ilyeneket a jövőben is szívesen olvasnék.

jakab_róbert>!
Burger István (szerk.): Galaktika 305.

A Boojum-ot jegyző páros telitalálat volt, ugyanakkor a Feledés engem nem fogott úgy meg. Tetszett még Whitlock Egy milliárd dollárosa, illetve Sheckley útmutatója is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ágoston Hugó (szerk.): Piknik a senkiföldjén