Galaktika ​299 XL 2 csillagozás

Burger István (szerk.): Galaktika 299 XL

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A művek szerzői: Robert Sheckley, John Scalzi, Mary Rickert, Dragon György, Robert Reed, Tanya Huff, Fredric Brown, Fedina Lídia, Lisa Goldstein, James Blish, Grant Morrison

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika XL Metropolis Media


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Burger István (szerk.): Galaktika 299 XL

Robert Sheckley: Ezután soha többé nem lesz háború: Ismét sikerült erősen kezdeni a számot. A Sheckley által elképzelt nem épp boldog jövőkép érdekes és izgalmas, ám aztán a sztori meglepő fordulatokat vett és humorosan záródott le.
John Scalzi: Flappy Bird nem jár?: Scalzi rövidkéje egy görbe tükör a mai fogyasztói társadalomnak. Egyszerű, de tetszett.
Mary Rickert: Az áruló: Oké, ez egy kissé elvont írás volt. A sztoriról inkább nem írnék semmit, mert nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nekem összeállt-e. Rossznak nem mondanám azért, inkább érdekes volt.
Dragon György: A novella: Gyu munkásságából csupán pár GS cikkéhez volt szerencsém, így aztán kíváncsian néztem e novella elébe. A világot nem váltja meg, de kellemesen kikapcsolt az alternatív világ története, ahol Magyarország történelme sokkal jobban alakult. Jópofa volt felismerni a szövegben a valós dolgok elferdített mását.
Robert Reed: Lyuk: Jó, ezt hagyjuk, ezt nem igazán sikerült megértenem…
Tanya Huff: Női dolog: Nem ez az első erős kezű királynős történet a Galaktikában, de talán ez volt az eddigi legszórakoztatóbb, jókat derültem rajta.
Fredric Brown: Őrségben: Brow rövidkéje szokás szerint a végén szereplő csattanóra épít. Nem rossz, csak kár, hogy a címkép kb. elspoilerezi az egészet…
Fedina Lídia: Egészen apró változás: Szórakoztató időutazós története, ezen is jókat mosolyogtam.
Képregény: Tengeri Chico (hatodik rész): Végéhez ért a második rész. Őszintén szólva az első rész végéhez képest eléggé más irányba terelődött a sztori, így kíváncsi leszek a harmadik rész miként zárja le ezt az egész katyvaszt.
Lisa Goldstein: Kasszandra fényképei: A múlt havi csalódást keltő retró után szerencsére ezúttal egy tényleg jó írás került be. Mondhatni időutazós sztoriról van szó, csak itt a főszereplő nem utazik, hanem egyfajta képes beszámolót kap a jövőjéről. Persze ott a kérdés, hogy tényleg minden úgy történik-e ahogy a képeken látszódik? Jó volt, na.
James Blish: Repülő városok – A csillagok új urai: Ez viszont nem épp az volt, amire számítottam. Ha a Repülő városok sorozatot egy könyvként fogom fel, akkor A csillagok új urai volt a baromi hosszú bevezető az egészhez. A történet 2018-ban veszi kezdetét, mikor is az űrkutatás fejlesztése már jó ideje parkolópályán van. (Ez kissé meglepett, hisz némileg tükrözte a jelenkori állapotokat.) A sztorit három karakter szemén keresztül ismerjük meg: Wagoner szenátor a politika útvesztőiben lavírozik, miközben próbál tenni az űreszközök fejlesztéséért; Russell űrhajós a Jupiter V-ről hozott mintái után kezd szaglászni; Helmuth űrhajós pedig a Jupiteren épülő hídon küzd a bolygó természeti erőivel. A három szereplő szálai folyamatosan váltogatják egymást, de bevallom őszintén, a kötet légvégéig nem igazán tudtam eldönteni hova is fognak ezek kifutni. Ugyan voltak sci-fi elemek, de ezek az egészet tekintve kisebbségben voltak, az egész inkább tűnt egy politikai machinációkkal teli történetnek. Arról nem is beszélve, hogy a kora miatt már megint a szovjetek a fő-fő rosszak. Összességében egynek elment, a folytatásra, mikor tényleg repülnek már azok a városok, azért kíváncsi vagyok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Burger István (szerk.): Galaktika 293.
Gáspár András – Novák Csanád (szerk.): Analógia 2
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 10.
Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017
Kleinheincz Csilla (szerk.): 10
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Kuczka Péter (szerk.): Robur 8.
George R. R. Martin (szerk.): A Fekete Lap napja
Koch György (szerk.): Elképzelni az elképzelhetetlent 2
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok