Galaktika ​299. 3 csillagozás

A furcsa idő
Burger István (szerk.): Galaktika 299.

A ​Galaktika magazin februári számát Robert Sheckley nyitja, egy olyan eseményt állít a középpontba, melynek eredményeképpen a Földön soha többé nem lesz háború. Szomorú apropó indítja a Cory Doctorow-val, a KIS TESTVÉR szerzőjével készült interjút; a beszélgetés szerint a januári párizsi terrortámadás kapcsán emberi felelősségünk határai és a megelőzés a legégetőbb kérdések. John Scalzi egy reklamáló levelet ad közre, bizonyítva: a vevőnek mindig igaza van. Mary Rickert furcsa története egy anya–lánya kapcsolat mentén az ellenállásról, az emlékezésről és a jég meghatározó szerepéről beszél. Robert Reed „Lyuk” című novellája egy olyan világot mutat be, melynek alapvetése: az univerzum legapróbb és leggyorsabb eleme a gondolat. Fredric Brown rövidtörténete egy különös őrségbe viszi olvasóit, ahol ötvenezer fényévre a szülőbolygójától harcol valaki. Tanya Huff, ahogy tőle megszokhattuk, „női dolgokról” ír, egy királynő furcsa hármasviszonyának tükrében. A havi retro Lisa Goldstein… (tovább)

A művek szerzői: Robert Sheckley, John Scalzi, Mary Rickert, Dragon György, Robert Reed, Tanya Huff, Fredric Brown, Fedina Lídia, Lisa Goldstein

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika


Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

zamil>!
Burger István (szerk.): Galaktika 299.

A februári szám jónak mondható, 3 novella is igen tetszett. Robert Sheckley: Ezután soha többé nem lesz háború, Tanya Huff: Női dolog és a Lisa Goldstein: Kasszandra fényképei. Dragon György írásán is igen jól szórakoztam, elgondolkodtató volt, hogy tényleg mennyi minden más lenne, ha egy-egy történelmi esemény másként történt volna.
A cikkekkel is elégedett voltam, érdekesek voltak, talán Cory Doctorow-val készült interjú lehetett volna erősebb, de ahhoz jobb kérdések kellettek volna, nem az író hibája.

Lahara IP>!
Burger István (szerk.): Galaktika 299.

Nem szoktam Galaktikát olvasni, ami persze annak köszönhető, hogy ritkán jutok hozzá. Tulajdonképpen minden történet tetszett, kivéve a Mary Rickert: Az áruló. Legjobban pedig az Fedina Lídia: Egészen apró változás.

Mortii>!
Burger István (szerk.): Galaktika 299.

Egész jó szám volt ez, igazából az összes novella tetszett inkább többé, mint kevésbé. A cikkek jók voltak, a Doctorow interjú is tetszett, bár még nem olvastam a Kis testvért, de így megjött hozzá a kedvem. A novellák közül külön tetszett Dragon György és Fedina Lídia írása, Fredric Brown pedig sohasem rossz döntés! A képregényt még mindig imádom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Mund Katalin (szerk.): Galaktika 370 XL
Koch György (szerk.): Elképzelni az elképzelhetetlent 2
Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Kleinheincz Csilla (szerk.): 10
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
George R. R. Martin (szerk.): A Fekete Lap napja
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók
Szabó István Zoltán – Gaborják Ádám – Takács Gábor – Makai Péter Kristóf – Benkő Marianna (szerk.): Az atomkatasztrófa gyermekei
Szabó István Zoltán – Takács Gábor (szerk.): Arany 200 – Balladaremix