Galaktika ​293. 3 csillagozás

Fekete doboz
Burger István (szerk.): Galaktika 293.

A ​Galaktika magazin augusztusi számában befejeződik Dušan Fabian kafkai ihletésű műve. Ted Kosmatka novellájában a világ két emberfajának gyilkos küzdelmébe pillanthatunk bele. Daniel Keyesre emlékezünk „Bolond Maro” című írásával, mely szerint az, akit mi őrültnek tartunk, más környezetben akár megváltónk lehet. Fredric Brown egy földi elítélt utolsó éjszakáját mutatja be egy idegen bolygón. Diana Wynne Jones (A trónörökös, A Merlin-összeesküvés) a nagy hősök küldetésének parodisztikus kudarcát dolgozza fel.

A magyar szerzők közül Varga Csaba Béla művében az Istenek alkonya titokzatos történései több szálon futnak, míg Fedina Lídia szerint az evolúció és az isteni akarat mellett létezik egy harmadik út is… A havi retro Connie Willis (Ítélet könyve) „Daisy a napon” című novelláját eleveníti fel, melyben egy lányra különös módon hat a Nap átalakulása.

Fekete Imre és Kiss Ferenc Kutyaszív című képregényének befejező részét olvashatjuk ebben a számban. A szférák… (tovább)

A művek szerzői: Ted Kosmatka, Varga Csaba Béla, Daniel Keyes, Fredric Brown, Diana Wynne Jones, Fedina Lídia, Connie Willis

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika


Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

zamil>!
Burger István (szerk.): Galaktika 293.

Ez a kiadás nagyon tetszett. Talán novellák terén volt igazán hatása rám, több jó novella is volt, és nem volt köztük gyenge. A fő téma a „Fekete doboz” is érdekes cikk volt, így a cikkek terén se volt hiányérzetem. A képregénnyel viszont most nem voltam kibékülve, ez nem az én stílusom.
Ezt a számot kifejezetten ajánlom, az év legjobb száma eddig.

Mortii>!
Burger István (szerk.): Galaktika 293.

Nohát, újra tökéletes! A Három fekete kedd befejezése isten volt! A többi novelláról pedig csak jókat tudok mondani! Leginkább az Ecce Homo tetszett, de a Bolond Maro, a T-Szavak és a rövid, de nagyon erős Ítélet tetszettek, gyakorlatilag ez az egész szám. A Zöld kő humoros volt, a Daisy a napon pedig elgondolkodtató, de mind két novella nagyon jó volt és persze a tudományos cikkek is érdekesek voltak! Gratulációm a szerkesztőségnek, mert szerintem ez volt az idei legjobb szám!!

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Izéhordák
Kleinheincz Csilla (szerk.): 10
Kuczka Péter (szerk.): MetaGalaktika 1.
Ágoston Hugó (szerk.): Piknik a senkiföldjén
Kuczka Péter (szerk.): Ötvenedik
HiperGalaktika 01
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/5 (6.)
Ifj. Veress István (szerk.): Út a csillagokig