Galaktika ​282. 3 csillagozás

Élet a halál után
Burger István (szerk.): Galaktika 282.

A ​Galaktika magazin szeptemberi számában Poul Anderson elbeszélése Orpheusz és Eurüdiké történetének „modern” feldolgozása. Kristine Kathryn Rusch az emlékek eltűnésével és egy furcsa találkozással kapcsolatban késztet gondolkodásra. Tanith Lee novellája az emberiség egyik alapvető mítoszát írja át. Ken Liu szövege töredékes vallomásokkal próbálja megállítani a rohanó életidőt. Patricia McKillip műve Rómeó és Júlia halálának körülményeibe enged bepillantást. Alfred Bester elbeszélésében háború dúl az „Amerikai Álomért: a civilizáció eszméjéért, a kultúráért, a költészetért, az álmok túléléséért…” László Zoltán, a nagy sikerű KERINGÉS szerzője egy jól megtervezett Kommunáról ír, ahol persze akad valaki, aki másképp gondolkodik… A havi retró „Litkei B. Mihály lassújáratú űrkompvezető levele kedveséhez…” Dévényi Tibortól.
A Beszélő némaság újabb izgalmas „utazást” tartogat a képzőművészet világában – van Gogh rejtélyes festménye kapcsán. „Vas világ a rend” címmel új képregény… (tovább)

A művek szerzői: Poul Anderson, Tanith Lee, László Zoltán, Kristine Kathryn Rusch, Ken Liu, Patricia McKillip, Kenessei András, Alfred Bester, Dévényi Tibor, Nancy Kress

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika


Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
zamil
Burger István (szerk.): Galaktika 282.

Azt hiszem a szokásos színvonalat kaptam, volt érdekes cikk, a képregény rajzolása, világa elsőre megfogott. A novellák között volt ami igen tetszett de volt amit közepesnek mondanék. Vártam Poul Anderson: Kecskeének novelláját, mert 1972-ben Nebula-díjat kapott, hát nem volt az igazi, valahogy hiányérzetem maradt, sok minden nem volt megmagyarázva, amit azért ennél a novellánál tisztába kellett volna tenni.
Amik igazán tetszettek Ken Liu: A szimálákurum, Tanith Lee: A Fegyvernyugvás.
Igazán jó volt olvasni.


Népszerű idézetek

>!
MrDarkside

– Mi jogon követeled őt, mikor másnak sem jár vissza a magáé?
– Hogy szeretem, s ő is szeret. Nagyobb szükségünk van egymásra, mint a napra, vagy a holdra. Kötve hiszem, Úrnő, hogy az emberek közt találsz még két ilyet. S tán nem joga-e kinek-kinek mindarra igényt tartani, ami a létezéséhez elengedhetetlen? Különben mitől maradna ép és egész a társadalom?

14. oldal - Kecskeének


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle – Cs. Horváth Tibor – Sebők Imre – Erwin Cooper – Sajdik Ferenc: Eltűnt világ / Timothy és a robot
Ágoston Hugó (szerk.): Piknik a senkiföldjén
Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/5 (6.)
Gáspár András – Novák Csanád (szerk.): Analógia 2