Galaktika ​237. 2 csillagozás

Út a Merkúrra
Burger István (szerk.): Galaktika 237.

A ​Galaktika magazin decemberi számában új kisregény indul, Samuel R. Delany Hugo- és Nebula-díjas „Az idő mint féldrágakövek spirálja” című műve. A hónap központi témája a Merkúr bolygó kutatása, és két novella is a Naprendszer legbelső bolygóján játszódik, egy Larry Niventől és egy Alan E. Nourse-tól. A lapszám egy fontos része a tíz éve elhunyt Kuczka Péterről emlékezik meg. Munkatársak és a család idézik meg emlékezetét, sőt kuriózumként két kevéssé ismert Kuczka SF-novella is helyet kapott a magazinban.

Mayer István „Élők” című elbeszélése tudományos alapon keres választ a jövő megismerhetőségének kérdésére, a retro-rovatban C. J. Cherryh „Kasszandrá”-ja ugyanezt a témát érzelmesebb szemszögből idézi meg.

Olvasható továbbá a lapban Hargitai Henrik tanulmányának első része az SF és a planetológia viszonyáról, cikkek új játékokról, A majmok bolygója című film készülő újabb változatáról, a nyelvújítás szerepéről az SF-ben, egy hipermodern sátorról és sok minden… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

A művek szerzői: Samuel R. Delany, Larry Niven, Alan E. Nourse, Kuczka Péter, Mayer István, Hargitai Henrik

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika

>!
Metropolis Media, Budapest, 2009

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Mezzanine>!
Burger István (szerk.): Galaktika 237.

Nagyon szórakoztató ez a szám! Fárasztó szellemi munka után is jólesik olvasni, hiszen változatos, sokrétű anyagot tettek elénk a szerkesztők; egyaránt találhatóak fajsúlyosabb és habosabb oldalak. Külön öröm, hogy – szerintem – a legjobb alkotás magyar. Mayer István Élők c. novellája remek darab; és, hogy tovább dicsérjem honfitársaim, van szerencsém ajánlani Hargitai Henrik érdekfeszítő esszéjét.
El ne felejtsem viszont kifogásolni James Lee erőszakos, kellemetlen grafikáit. Voltak már szerencsésebb választások is illusztráció terén…


Hasonló könyvek címkék alapján

Burger István (szerk.): Galaktika 293 XL
Kuczka Péter (szerk.): MetaGalaktika 1.
HiperGalaktika 03
Isaac Asimov: Asimov teljes science fiction univerzuma VII.
Pierce Brown: A sötétség kora I-II.
Ágoston Hugó (szerk.): Piknik a senkiföldjén
Paládi Zsolt: A sötét oldal
Carl Gustav Jung – Marie-Louise von Franz (szerk.): Az ember és szimbólumai
Kuczka Péter (szerk.): Robur 10.