Megjelenésének várható időpontja: 2020. június 4.

III. ​Amenemhat rejtélye 6 csillagozás

Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye

Egy ​fáraó.
Három fiatal egyiptológus.
Egy idős kalandor.
No meg egy kairói tolvajbanda és egy macska.

Gracie új tárlatra készül a British múzeumban. Úgy gondolja, a legnagyobb problémája az, hogy asszisztense, a jóképű Louis folyton összecseréli a leleteket, és hogy a nagyképű újságíró, David mindenbe beleüti az orrát.
Ám este felhívja őt a Kairói Egyiptológiai Múzeum igazgatója, hogy helyettesítsen egy tárlaton, mivel a helyi egyiptológusnő, Rania rejtélyes körülmények közt eltűnt.
Gracie és Louis hamar rádöbbennek, hogy darázsfészekbe nyúltak. Kiderül, hogy Rania eltűnése szokatlanabb, mint hitték és a baljós eseményeknek itt nincs vége.
A fiatalok rábukkannak egy titkos kamrára III. Amenemhat csarnokában. Gracie a bazárban belebotlik bácsikájába, és az idős kalandor sietősen a lánynak adja a naplóját, mert valaki üldözi. Ráadásul Louis is eltűnik.
Mi olyan fontos a naplóban? Ki ez a III. Amenemhat? Ki van az idős kalandor… (tovább)

>!
NewLine, Bakháza, 2020
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956973 · Megjelenés időpontja: 2020. június 4.

Kedvencelte 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog
Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye

A könyv címéből adódik az írónő Egyiptomhoz való vonzata ebben az alkotásban, ami az egyik fő figyelmet megragadó eszközként is funkcionál. Ráadásul az is hamar szembetűnő az olvasó számára, hogy a névben szereplő fáraónak jelentős szerepe lesz a regényben. Ókori történelem, piramisok, kék macska. Igazi kalandban és akcióban gazdag alkotás!

A fülszöveg annyi információt ad nekünk az olvasás előtt, amennyire szükségünk van. A sorok kisugárzásából észlelhetjük a kalandot, a rejtélyeket és a történetben ránk leselkedő szörnyek árnyait. Így szinte Indiana Jones-ként kezdtem bele a III. Amenemhat rejtélye című alkotásba, várva az előbukkanó misztériumokra.

Hogyan élnénk meg, ha találkoznánk egy fáraóval, akinek már évszázadokkal ezelőtt halottnak kéne lennie? Ki elől menekül Gracie bácsikája? Milyen rejtelmek kerülnek napvilágra, s miként veszik szereplőink az akadályokat?

Buótyik Dorina egy olyan művet alkotott meg, ami több zsánert is körülölel – akció, ifjúsági, kalandregény és egy picit történelmi, valamint fantasy kategória is. A szereplőkkel karöltve van lehetőségünk megismerni a könyv titkait.

Enigmatikus alkotás, akcióval és patinás hangulattal megfűszerezve. Peregnek a lapok az olvasó kezébe, elrepülünk a múltba, s közösen oldjuk meg a rejtélyt!

Ajánlom a kalandor lelkületű olvasóknak, akik szeretnének egy rejtélyes titokhalmaz felfedezésére indulni három fiatal, egy kalandor és egy fáraó társaságában!

Teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/05/05/buotyik_do…

5 hozzászólás
>!
KNW I
Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye

Oké, elfogult vagyok, több okból is, de az első: imádom Egyiptomot, már az ókori történelmét, és még jobban az egyiptomi krimiket, rejtélyeket. Ezek után nehéz nem szeretnem bármit, ami ebben a kategóriában szerepel. (Csak Violaine Vanoyeke könyveit nem bírtam.)
Ez a könyv azonban izgalmas, van benne egy nyomozás a jelenben, amiről kiderül, hogy a közelmúltba vezet, és felmerül egy történet a régmúltból is, ami belemászik a jelenbe és összekapcsolódik a közelmúlttal.
Rengeteg réteg és rejtély, és akkor még egy kis romantika is, ami szerencsére nem kap nagy hangsúlyt, csak épp megjelenik.
Külön kedvencem a kék macska, ami kénye-kedve szerint tűnik fel, minden racionalitásnak fittyet hányva, ott, ahol a kalandorainknak legnagyobb szüksége van rá, és soha nem derül ki, tényleg ott volt-e, vagy csupán délibáb a forró sivatagban.

1 hozzászólás
>!
inci81
Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye

Az első pillanatban, amikor megláttam a borítót, egyszerűen beleszerettem, azt éreztem, hogy nekem ezt a történetet mindenképpen el kell olvasnom. Így amikor Buótyik Dorina e-mailt küldött nekem, hogy olvassam el megjelenés előtt a könyvét, mérhetetlenül boldog voltam.

A külsője után a belső is megfogott, egyszerűen elvarázsolt ez az izgalmas történet, mely Egyiptomba vitt el.

Szeretem az olyan történeteket, amelyekben rejtélyeket igyekeznek kibogozni a szereplők, az Egyiptomban játszódó filmeknek és könyveknek szintén rajongója vagyok, így nem volt kérdés, hogy a III. Amenemhat rejtélye című regény nekem is íródott.

Egy izgalmas nyomozásról szól a történet, ráadásul nem is akárhol, hanem az egzotikus Egyiptom területén igyekeznek hőseink kibogozni a szálakat.

Halványan ugyan – inkább az események kibontakozásának vége felé –, de megjelenik egy csipetnyi romantika is. Nem ez adja a sztori lényegét, és azt kell mondanom, hogy nem is hiányoltam, mert annyira lekötött a cselekmény.

A jelenben indul a nyomozás, de aztán a múltban találja magát az olvasó. Ezen a ponton nekem akadtak elképzeléseim a továbbiakról, ám ez nem jött be, mert annyira megkeverte a szálakat az írónő, hogy csak néztem.

Kedvencem is lett, mégpedig a kék macska, aki mindig akkor tűnt fel, amikor hőseinknek szüksége volt segítségre.
Végig azt éreztem, nagy jelentősége van ennek az állatnak. Roppant titokzatos volt, folyton azt vártam, hogy kiderül róla kicsoda, micsoda ő, de sajnos nem így történt.

Igazán lenyűgöző történetet sikerült alkotnia Buótyik Dorinának, és bár valamilyen szinten lezárultak az események, mégis úgy érzem folytatást kíván a regény. Leginkább a kék macska kiléte foglalkoztatja a gondolataimat. Reménykedem benne, hogy többet megtudhatok róla, ha tovább szövögeti ennek a könyvnek az szálait az írónő.

Bővebb értékelés:

https://konyvszenvedely.blog.hu/2020/04/09/buotyik_dori…

2 hozzászólás
>!
Tanila
Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye

Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy megjelenés előtt elolvashattam a könyvét. :)
Nagyon tetszett a történet, ami egy titokzatos világba kalauzol el minket. Az elején magával ragadt a két világ párhuzamos olvasása, míg aztán egy olyan fordulat következett, hogy csak ámultam-bámultam, hogy nahát, erre pont nem gondoltam. Az ilyen történeteket szeretem, ami egyedi, magával ragad, olvastatja magát, és tele vannak titkokkal, érdekességekkel. Ez a regény pont ilyen. Nem tudod kiszámítani, mi fog történni a következő oldalakon. És a legjobb, hogy egyedi, ötletes, titokzatos.
A szereplők közül voltak kedvencek, engem Louis személyisége fogott meg igazán. A történet vége ugyan le lett zárva, de szerintem kívánkozik még egy folytatás :)

Az első könyvem az írónőtől, de nem az utolsó. :) Nagyon várom a további írásait is :)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Mark Lawrence: Tövisek Hercege
George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.
Brian McClellan: A birodalom bűnei