„HA RÖVID AZ ÉLET, TOLDD MEG EGY BALLÉPÉSSEL!”
A könyvben hét beszélgetést olvashatsz volt börtönlakókkal, igazi nehézfiúkkal, akik együttesen csaknem 100 évet töltöttek a rácsok mögött, és most az életükről vallanak Dorkának. Megismerkedhetsz az Isten ostorával, aki 13 évesen lókötéssel kezdte, Felipével, akit fénykorában a fél magyar rendőrség üldözött az M3-ason, a Profival, aki a magánzárkán hosszú éveken át csak gyúrt és olvasott, vagy Árpival, aki már régen nem is élne, ha nem került volna be a sittre. Elgondolkodhatsz a pokolról, az emberölésről és az ártatlanságról, borzadhatsz, félhetsz, nevethetsz és sírhatsz.
BÜKY DORKA, a Feldmár Intézet igazgatója 2011 óta dolgozik a börtönben, a Feldmár Andrással kifejlesztett Mesekör program keretében. A fogvatartottak saját életük élményeiből állítanak össze mesejátékokat, amit aztán dramatizálnak, rendeznek, megzenésítenek és előadják a gyerekeiknek.
Angyalboksz 6 csillagozás

Rengeteget gondolkoztam azon, mondjuk, mikor volt egy egész napos tárgyalásom, hogy hát ez egy szappanopera. Hogy egy bírósági ügy az egy olyan dolog, mint a kiskutya, nem lehet tudni, hogy mi lesz belőle.
Büky Dorottya: Angyalboksz Nehézfiúk a börtönéletről

De a kilencvenes évek elején itt megváltozott minden. […] Akkoriban nagyobb hézag volt a dolgok között, mindenki a privatizációval foglalkozott, meg azzal, hogy rabolja szét az országot, és nem nagyon figyeltek arra, hogy a bűnözésnek miféle televénye jön létre a fű alatt. Öt-hat év alatt megalapozódott minden, egy másik valóság, a bűnözés rendszerei, hálózatai, ami után másfél évtizedig a híradó csak arról szólt, hogy merre van az aktuális balhé, mit csináltak, kit robbantottak fel fényes nappal az utcán.
Büky Dorottya: Angyalboksz Nehézfiúk a börtönéletről

– Interneten ismerkedtetek meg?
– Így van. Aztán elmentem érte, és elraboltam. Ezt nálunk így kell csinálni.
- Rónai Egon: Húzós ·
Összehasonlítás - Leonyid Gabisev: Dúvadnevelde ·
Összehasonlítás - Fiona Macdonald: Tuti, hogy szeretnél egy középkori börtönben őrködni? ·
Összehasonlítás - Szekszárdi Miklós: Mi is emberek vagyunk ·
Összehasonlítás - Tom Zoellner: Szívtelen kő ·
Összehasonlítás - Jon Roberts – Evan Wright: Amerikai Desperado 86% ·
Összehasonlítás - Aczél Endre – Bánkuti Gábor – Dunay Csilla – Farkas Ildikó – Szirmai S. Péter (szerk.): Volt egyszer egy blokád ·
Összehasonlítás - Ronald Kessler: Az FBI titkai ·
Összehasonlítás - Kari Nars: Svindlerek ·