A ​biciklis dervis 4 csillagozás

Bujna Zoltán: A biciklis dervis

A ​könyv egy rendkívüli teljesítményt hozó kerékpáros expedíciónak köszönhetően született meg. Napjainkban számos kalandtúra és expeditív jellegű vállalkozás indul a világ számos pontjára. A Vámbéry túrakerékpáros expedíció mégis túlmutat ezeken a vállalkozásokon. Bujna Zoltán – a 11258 kilométeres, egyszemélyes expedíció résztvevője – zarándokútjával a híres magyar utazó, Vámbéry Ármin emlékének szeretett volna emléket állítani.

Elhatározta, hogy Vámbéry útját két keréken járja végig Irán fővárosáig, Teheránig. A könyv írója nyolc országot járt végig, bemutatva ezen országok jelenlegi helyzetét, történelmi, geográfiai és vallásai jellemzőit. Az olvasó végig izgulhatja Bujnával az expedíció alatti számtalan váratlan és veszélyes helyzetet. Ami pedig kortól független olvasmánnyá teszi ezt a művet, az a felismerés, amelyet Bujna csak az expedíció végére él meg: „az igazi boldogságot nem a cél jelenti, hanem az út, amelyen azt elérjük”.

Létezhet-e jobb üzenet a mának,… (tovább)

>!
Lilium Aurum, Dunaszerdahely, 2008
262 oldal · ISBN: 9788080623418

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
serious86
Bujna Zoltán: A biciklis dervis

Rendkívül érdekes és izgalmas utazásnak lehettünk részesei. Remek volt!


Hasonló könyvek címkék alapján

Zárug Zita – Harkányi Árpád: Nászút a világ körül, mert csak egyszer élünk
David Shambaugh – Michael Yahuda – Samuel S. Kim – Amitav Acharya – Robert Sutter – Sebastian Bersick – Phillip C. Saunders – Sheldon W. Simon – Hugh White – Martha Brill Olcott – Edward J. Lincoln – Nayan Chanda – Ralph A. Cossa: International Relations of Asia
Nagy Mari – Vidák István: Türkmen nemezkészítés
Ortutay Gyula – Rab Zsuzsa (szerk.): A repülő hajó
Bánszegi Katalin: A Selyemút üzenete – Üzbegisztán
Szali Bibi-hanum: Az üzbég konyha remekeiből
Leonyid Szolovjov: A müezzin fia
Ajbek: Rózsáskert dalosa
Adül Jakubov: Ulugbek kincse
Gáfur Gulam: A gézengúz