Egy ​állatorvos történetei nem csak állatokról 24 csillagozás

Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei nem csak állatokról

A ​kutyák szőrös gyerekek, a malacok pedig kövér kutyák…
Nagyon jó viszonyban vagyok az állatorvosokkal a kutyák miatt. Az írásaim fellendítették a forgalmukat, nekem pedig, ha imádott Gusztimat valamiért nem érem el, rendelkezésemre állnak az ország bármely részén. Ilyen helyzetben ismertem meg a könyv szerzőjét is, akihez a gondatlanságból agyonetetett Jankát vittük. Én csak egy aprócska csontot adtam neki, de a hat vendég nálunk ugyanazt gondolta, mint én, egy pici darab nem számít, és olyan kedvesen kéri. Hét már számított. A doktor úr, a szerző, nem az orvostudományok magaslatairól szólt nekem, hogy tegye a kutyáját a vizsgálóasztalra, hanem mint minden rendes kutyabarát ember, leguggolt Jankához, és beszélgetett vele. Megegyeztek, feltette a vizsgálóasztalra… Janka a második és a harmadik alkalommal is szívesen jött a rendelőbe.
Szóval ilyen állatorvos a szerző. Ha viszont elolvassák ezeket a „jegyzeteket”, kiderül, hogy nemcsak a kutyákkal, de minden állattal jól… (tovább)

>!
Könyv Guru, 2019
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155803741 · Illusztrálta: Bujáky Éva

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Erzsébet_Károly>!
Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei nem csak állatokról

Kislányommal olvastuk fejezetről fejezetre esténként.
Kedves, szívmelengető, emberi/állati történetek.
Nagyon szerettük.

Köszönjük

nagy_anikó>!
Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei nem csak állatokról

Mivel James Herriot könyvei számomra a legjobb kikapcsolódást nyújtják – igaz ezek a könyvek az 1950-es évek állatorvosi tevékenységét mutatják be – kíváncsi lettem, milyen is egy állatorvos élete a közelmúltban, napjainkban.
Bujáky Miklós írásából egy mindenre elszánt és minden közegben helytálló embert ismerhettem meg. Modernebb körülmények között, kevesebb „nagy állat” között, de lelkiismeretesen dolgozó doktor negyvennyolc történetét osztja meg velünk olvasóval.
Köszönet neki – én nagyon szeretem az ilyen történeteket és az állatokkal bánni tudó és szerető állatorvosokat.
A kis rajzok a történetek elején pedig nagyon kedvesek.

patakizs>!
Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei nem csak állatokról

Számomra a letehetetlen kategóriába tartozott ez a könyvecske. A tudományos kifejezések ellenére élvezhető történeteket olvastam, sokszor izgultam azon, vajon most sikerül-e az adott állatka megmentése. Bizony voltak történetek, ahol összeszorult a szívem…
Voltak olyan részek, ahol eléggé átütött a doktor úr egója, bár azt hiszem, igazán sikeresek csak a nagyon magabiztos és céltudatos emberek lehetnek, és ehhez bíznak kell magukban.
Két nagyon fontos üzenet tetszett a legjobban: az egyik, amiért picit „irigylem” az állatokat, hogy náluk nem feltétlenül cél, hogy minden áron tovább éljenek: amit Bujáky a méltóságról ír, azzal maximálisan egyetértek. A másik pedig az, hogy mindig változnak a dolgok, és nekünk is mindig időben el kell kell(ene) engedjünk azt, ami már nem okoz örömet vagy felborítja az egyensúlyt.
Összességében azt gondoltam, az író nagyon sokoldalú ember, és az írás is jól megy neki.

Adrienn_Molnár>!
Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei nem csak állatokról

Nagyon kedves kis történeteket olvashattunk. Ha lenne kisàllatunk és a környéken laknánk, biztos az írójához járnánk kontrollra és egyéb beavatkozásokra. Valóban nem csak “állati” történeteket szerepeltek a könyvben. Tetszett, viszont az újraolvasása várat magára, míg a gyerkőc nem lesz kisiskolás. Remélem akkor élvezni fogja ő is.

szaboeszti98>!
Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei nem csak állatokról

Letehetetlen olvasmány, egyszerűen nem tudtam abbahagyni, annyira izgalmas, szívhezszoló és emberi volt minden történet. Többször meghatódtam, sokat mosolyogtam és nevettem fel olvasás közben, egyszerűen csak ajánlani tudom. Az pedig már csak hozzáad az élményhez, hogy van szerencsém a doktor úr munkáját személyesen is ismerni, hiszen több, mint 15 éve lelkiismeretesen látja el házikedvenceinket, ugyan azzal az alázattal és kedvességgel, mint ami a kötetben is tükröződik. Alig várom a következő kötetet!

nagysas>!
Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei nem csak állatokról

A történetei jók voltak, a stílus már kevésbé tetszett. A fejezetek végi erkölcsi summárumokat eléggé szájbarágósnak éreztem. A végén elveszette a szimpátiámat, mert amit írt, az csupa önigazolásnak tűnt, időnként meg csernusosnak.

Maradok Herriotnál.

sbeszter>!
Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei nem csak állatokról

Csányi Vilmos ajánlásával, Bujáky Éva rajzaival illusztrálva jelent meg dr. Bujáky Miklós Egy állatorvos történetei nem csak állatokról című kötete. A könyvet sokan várták, régóta bizatva a doktort, hogy a közösségi oldalán közzétett igaz meséket éjjeliszekrény mellett őrizhető, bármikor fellapozható formában is tegye elérhetővé. Igazán remek olvasmány!

A harminc éve praktizáló veszprémi állatorvos szerint nem csak az ember gyógyítja az állatokat, hanem az állatok is gyógyítják az embert. Ártatlanságuk, szelídségük, szépségük és jóságuk a gyógyír, mi pedig szeretjük őket csupán önmagukért, csak azért, mert vannak.
A kötetben negyvennyolc rövid történetet olvashatunk, főként kutyákról és cicákról, de birkák, kecskék, malac, tehén, papagáj, hal, tücsök és bogár is szerepel a remek stílusban megírt igaz mesék sorában. Bujáky doktor emlékeit az teszi igazán szerethetővé, hogy mindegyikben ott az ember, a jószágáért, állatbarátjáért aggódó gazda, a humánum és a törődés. Azon orvosok közé tartozik, akik értik az állatok nyelvét, a mi szerencsénk pedig az, hogy írónak is kiváló. Nem véletlen, hogy a könyv első megjelenésekor napok alatt a Libri népszerűségi listájának harmadik helyére került a Tudomány és természet kategóriában.


Hasonló könyvek címkék alapján

James Herriot: Ő is Isten állatkája
Fekete István: Kele
Csürkéné Tóth Dóra: Szellő, a kispóni kalandjai
Graf Zoltán: Állatkedvencek tartása és gyógyítása
James Herriot: Egy állatorvos történetei
James Herriot: Az élet dicsérete
James Herriot: Kutyák a rendelőmben
James Herriot: A repülő állatorvos
Gerald Durrell: Madarak, vadak, rokonok
Vámosi-Nagy Nóra: Klikk!