Értékelések 21

diamondfox P>!
Buglyó Gergely: Oni – Szürke vér

"Zseniálisan semmitmondó egy fülszöveggel rendelkezik ez a könyv, fogalmam sincs, hogy minek okán döntöttem anno úgy, hogy várólistára teszem. És azt sem értem, hogy mégis miért halasztottam eddig az olvasását? Ez egy nagyon izgalmas történet volt!
Molyon 77%-on áll jelenleg az értékelése, amit igencsak méltatlannak érzek a történet után.
(…)
A Fekete testvérek elég viccesek, Nátán ugye a józanság, Lili a legkisebb pedig maga a „drama queen”, ha szabad ilyet megjegyeznem. Nagyon sokszor előfordult, hogy a ruhája miatt aggódott az emberéletek helyett. Néha jó volt feszültség oldónak, máskor felesleges odaszúrásnak éreztem, egy ilyen szituációban. Mintha csak beszéltetni kellene, hogy ne felejtsük el, Ő is itt van, hahó!
De természetesen Áron volt a lényeg, valamint Anna, akiről a jóslat szól. Kiemelném a kettejük kapcsolatát…(…)"

(Bővebben: https://hogyacsudaba.blogspot.com/2018/04/buglyo-gergel…)

kitti20018>!
Buglyó Gergely: Oni – Szürke vér

Nagy reményekkel vágtam neki a könyvnek, hiszen padtársamtól kaptam kölcsön, ő ajánlotta nekem. Sajnos többet vártam tőle, így csalódnom kellett.
Én csak nyögve-nyelősen tudtam haladni vele. Egyszerűen túl snassz volt számomra. Sok volt az átlagos gimis rész. Maga a történet tetszik, de ebből szerintem többet lehetett volna kihozni. Több izgalomra számítottam…viszont annyira unalmas sem volt, ezért tőlem közepes értékelést kap.

nyuszipopó>!
Buglyó Gergely: Oni – Szürke vér

Rendkívűl új volt nekem ez a story.Még nem olvastam ilyet és Buglyó Gergelytől sem,bár ez volt az első neki.Már tavaly karácsonyra kértem ezt a könyvet és megkaptam vee a második részt is,mivel akkor mindenképp magyar írótól akartam olvasni,de hát Az útvesztő belekontálkodott a tervembe. :) Most viszont mivel más könyvem nem volt belekezdtem…És hihetetlen volt,hogy így megfogott.Nagyon érdekes és változatos volt nekem ez az új történet.Persze a vége,olyan volt,hogy "Francba,hogy most vettem új könyvet,a másodikat akarom!!!"Nagyon várom,hogy azt is elolvassam,de most más terveim vannak ;)Voltak részek,ahol egy kicsit,azért unatkoztam,de nem nagyon értem miért,mivel mindig történt valami,vagy érdekes volt a story.Összességében:KIRÁLY VOLT!!! :DD

B_Katalin>!
Buglyó Gergely: Oni – Szürke vér

Klisés, hót unalmas, összevissza…
Tovább is van mondjam még?
A cselekményben nincs egyetlen eredeti ötlet sem.
A szereplők sem mutatnak semmi újat.
A vér unalmas részekről oldalakon keresztül olvashatunk, az izgalmasnak ígérkező szálak pedig, olyan rövidek és el vannak kapkodva, hogy én érzem magam kínosan…
Nem bírom végigolvasni, és kétlem, hogy ha elolvasnám a végére változna a véleményem. Tudtam, hogy nem magyar írótól kéne kihozni fantasyt………..