A ​bábu és a Talizmán (Oni 3.) 7 csillagozás

Buglyó Gergely: Oni – A bábu és a Talizmán

„Nyugodt ​szívvel kijelenthető, hogy végre ígéretes, olvasni érdemes, rendkívüli tehetséggel bíró új magyar ifjúsági szerző született.”
(Böszörményi Gyula, az Álomfogó-regények szerzője)
Áron és testvérei nehéz feladat előtt állnak: a Virrasztók soraiba beépülve meg kell találniuk fogva tartott édesapjukat és a legendás Szilánkot. A szervezet tokiói központjában azonban a kiképzés csak a legkisebb veszély, amely rájuk leselkedik.
A fiatalok lépésről lépésre közelebb kerülnek a végső győzelemhez, de nem hagyja őket nyugodni, vajon mire vár Baphomet, az első Oni. Ha nem indít támadást, vajon milyen szerepet szánt a Sikoltó Tárna mélyén szunnyadó ősi Onik seregének?
Amikor mindenre fény derül, Annának választania kell Parszifál, a gyermekkorát végigkísérő rejtélyes bábu, és az új hatalommal kecsegtető Első Talizmán között: e két apró tárggyal az emberek, Onik, Szürkevérűek és Meratánok sorsát is a kezében tartja.
Az Oni: Szürke vér és az Oni: A Néma Város… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2015
356 oldal · ISBN: 9789635399734
>!
Ciceró, Budapest, 2015
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399352

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Fekete Áron · Fekete Nátán

Helyszínek népszerűség szerint

Japán


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Shanara>!
Buglyó Gergely: Oni – A bábu és a Talizmán

„Hihetetlenül kalandos, pörgős és veszélyekkel, meglepetésekkel teli ez a kötet, amely méltó folytatása a mozgalmas és szórakoztató előzményeknek, illetve tökéletes befejezése a trilógiának. Nem találtam olyan oldalt, amely ne tartalmazott volna valami újabb lényeges eseményt vagy esetleg egy utalást, amely a kutatás következő lépcsőfokához vezetett. Az elképesztő mennyiségű információ, a titkok, és az előzményekben már leírtakra vonatkozó visszautalások miatt többször is csak kapkodtam a fejem – bevallom, hogy sok mindent már elfelejtettem és néha csak értetlenül pislogtam –, illetve legalább ennyiszer sikerült meglepődnöm a váratlan csavaroktól, az eseményekben bekövetkezett hirtelen fordulatoktól. Nem akarom jobban ragozni, mert felesleges: ez egy nagyon komplex, olvasmányos és határozottan jól megírt történet.”

„Ifjúsági történet? Igen. Annak viszont nagyon jó, és – továbbra is ez a véleményem – nem csak a fiatalok számára élvezhető. Bátran és nyugodt szívvel ajánlom mindenki – ifjoncok és idősebbek, fiúk és lányok részére is – olvasásra az egész trilógiát!”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/07/buglyo-gergely-o…

diamondfox P>!
Buglyó Gergely: Oni – A bábu és a Talizmán

"Na, eljutottam a befejező részig is. Most, hogy az egész trilógiát kivégeztem két hónap alatt ki kell jelentenem: méltatlanul elhanyagoltnak érzem ezt a sorozatot! Remek fantasy világ, magyar szereplőkkel és ez semmit sem von le az értékéből. Az annál inkább, hogy nem tudok a végével megbékélni. Mi az, hogy így lett vége?! Értékelés az Oni-trilógia záró akkordjáról.(…)
Érdekes ez a technológiai világ, és a legjobb, hogy már itt is megjelenik egy-egy utalással a Facebook; pedig akkor még szerintem nem is pörgött ennyire, mint mostanában – vagy lásd a Leiner Laura regényeket. Egyértelműen kedvencem ez a rész, mert Japánban járunk és várost látunk! Igen, nem csak a négy fal között ülnek a hőseink, amíg egyáltalán eljutnak a központig már tök érdekes helyszínleírást kapunk, illetve amikor délután csavarognak egy kicsit, akkor is egy másik szeletét ismerjük meg a városnak – ezért pedig oda és vissza voltam. Plusz imádtam, hogy Feri képviselte az otaku szálat, de nem tolakodó mértékben."

https://hogyacsudaba.blogspot.com/2018/06/buglyo-gergel…

ppayter>!
Buglyó Gergely: Oni – A bábu és a Talizmán

"Az első kötet ígéretes volt, a másodikon szépen látszott a fejlődés, de egyértelműen a harmadik rész az Oni-trilógia csúcspontja. Kalpag és Barathrum után most Japánba látogatunk, ahol hőseink beépülni igyekeznek az emberek világát az oniktól védő Virrasztók közé. A cél: megtalálni Áronék foglyul ejtett apját és a Szilánkot, de ahogy az lenni szokott, a dolgok nem mennek zökkenőmentesen, az improvizálásnak pedig nem lesz mindig jó vége.

Nehéz spoilerek nélkül írni egy trilógia harmadik kötetéről, de azért igyekszem, azt pedig már most elárulom, hogy A bábu és a Talizmán önmagában van olyan jó, hogy csak ezért is érdemes elolvasni az előzményeket. Az is épp eléggé izgalmas, ahogy a korábbi kötetekben felépített történet teljesen kibontakozik, de vitán felül a Japánban játszódó rész lett a kedvencem az egész trilógiában, és nem azért, amire először gondolnátok. […]"


Bővebben odaát: http://kultnaplo.blogspot.com/2015/05/buglyo-gergely-ba…

jaspi>!
Buglyó Gergely: Oni – A bábu és a Talizmán

Nekem tetszett ez a sorozat, örülök, hogy elolvashattam. A kezdő kötet egy magyar kisvárosban játszódik, így olyan egyedi miliőt teremtett a regényben, amely kiemeli a fantasy regények tömegéből. Bár a folytatásokban a történet már nem hazai földön játszódik, a fiatalok csipkelődésével, emlékeivel valamelyest sikerült ezt az egyedi ízt megőriznie a szerzőnek.
A kötetek szorosan egymásra épülnek, így javasolt a sorrend betartása.
Összességében egy kellően izgalmas és lendületes sorozatot ismerhettem meg sok mágiával, remek humorral és egy csipetnyi romantikával.
Ajánlom minden fantasy rajongó figyelmébe ezt a trilógiát és azoknak is, akik még csak most ismerkednek a műfajjal.

Leonine>!
Buglyó Gergely: Oni – A bábu és a Talizmán

Különleges csemege ez a sorozat számomra, hiszen nagyon ritkán olvasok hazai szerzőktől, a fantasy pedig alapvetően is távol áll tőlem. Ehhez képest az első két rész kellemes meglepetés volt, így kíváncsian vártam a befejezést.

Számomra az élményt jelentősen meghatározta, hogy magyar műről van szó: egy ilyen komplex regénynél jó érzés tudni, hogy tényleg azt olvasod, amit az író szánt neked, nem pedig azt, amit a fordító élt meg a regényből. Így biztos lehetsz benne, hogy semmi sem maradt ki vagy siklott félre a fordítás során.


Népszerű idézetek

ppayter>!

– Gyűlölöm, ha fiatalok halálát kell végignéznem – sóhajtott Miura fásultan. – Na, essünk túl rajta!

(első mondat)

ppayter>!

– Miért képzeli mindenki Japánt valami csodaországnak? Már mondtam, hogy ez is csak egy ország a sok közül, és az ember leélheti itt az egész életét anélkül, hogy kapcsolatba kerülne robotokkal, a jakuzával vagy…

24-25. oldal, 1. fejezet - Megérdemelt büntetés

Kapcsolódó szócikkek: Japán
diamondfox P>!

– A harcos útja megkívánja, hogy méltósággal fogadjuk a halált. Régi barátként üdvözöljük, amikor eljön értünk.
– Könnyen beszél az, akiért hatszáz év alatt se jött el – dörmögtem.

8-9. oldal

diamondfox P>!

– Szoktál még kocsikkal versenyt futni, Barry Allen?

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Flash/Villám (Barry Allen)
diamondfox P>!

– Felvett Facebookon, és megkért, hogy írjak valamit magamról – folytatta Feri. – Szerinted mit kéne?
– A lényeg, hogy a Zafír Szemet ne reklámozd! – vágott közbe Anna. – Ne így akarj bevágódni.
– Oké, de akkor mit? Találjak ki valami nyálas kamuszöveget, hogy rajongok a gyertyafényes vacsorákért…
– Főleg, ha a csaj neked adja a részét – szúrtam közbe.
– … szeretek sétálni a holdfényben…
– Ha maradt valami a vacsiból, amire éjszaka rá lehet járni.
– … meg odavagyok a kutyákért, és ők is imádnak engem?
– Imádják, ha valaki fut előlük. Te, ez nem is olyan nagy kamu.

69. oldal

diamondfox P>!

– Engem akkor is hagyjatok ki belőle. Lili a barátnője, majd ő beszél vele.
– Csak voltunk barátnők – javított ki a húgom.
– Ugye tudod, mit jelent ez a csajok szótárában? – kotyogott közbe Feri. – Hidegháború megy közöttük. Keményebb, mint a Szovjetunió idején.

111. oldal

diamondfox P>!

– Asszem, megérkeztünk az Álomkapuhoz – dünnyögtem. – Itt ébrednek fel a Rémálmodók.
Nátán idegesen előreszegezte a lándzsáját.
– És ébredés után egyből nekiállnak gyilkolni? Még az első kávé előtt?

312. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Áron · Fekete Nátán

Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal
Corinna Ann Jay: A fény ereje
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Böszörményi Gyula: Monyákos Tuba és a tűzhangyasámán
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép
Bessenyei Gábor: A feledés folyója
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye