Shirzan ​szerelme (Ágyas és úrnő 1.) 143 csillagozás

Budai Lotti: Shirzan szerelme

Egy angol úrihölgy útja egy indiai herceg ágyába

Louise Elsfieldnek, ennek a bátor és gyönyörű asszonynak a kalandjai 1685-ben veszik kezdetüket. A II. Jakab, angol király ellen indított felkelés elsodorja főhősnőnk vonzó férjét: Lord Elsfieldet ártatlanul börtönbe vetik, majd Indiába száműzik, ahol a halálnál is rosszabb sors vár rá. De Louise állhatatos szerelmétől hajtva követi férje nyomát a lenyűgöző és ismeretlen országba, s ezzel kezdetét veszi veszélyekkel, csalódással és szenvedéllyel teli utazása. Kalandjai során kalózok rabolják el, majd megismeri a csillogó paloták és a császári háremek világát is. Tanúi lehetünk, mint válik főhősünkből egy bosszúszomjas amazon, vagy ahogyan a régi perzsák harcos asszonyaikat nevezték: Shirzan.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763045
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763045
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763045

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Louise Elsfield · William Elsfield


Kedvencelte 17

Most olvassa 10

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 69


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

A Shirzan szerelme már körülbelül egy hónapja várt a polcomon, viszont addig nem szerettem volna elkezdeni, amíg nem volt a közelben a folytatás. És milyen jól tettem! Egy elég kemény függővéget kaptam az első rész végén, ami miatt már rögtön kapok is a következő rész után.
Lotti iszonyú tehetséges írónő, fantasztikusan kidolgozott háttértörténet és jól felépített, erős, szerethető karakterek jellemzik a történetet.

Nagyon szeretném majd elolvasni a könyvhöz tartozó előzménykönyveket, amelyek Lousie korábbi történetét mesélik el részletesebben. Természetesen most is kellő információt kaphattunk, amellyel érthető és élvezhető volt a történet, amihez egy picit az előzménytörténet is kapcsolódik. Számomra nagyon szimpatikus és elég bátor teremtés volt Lousie, és imádtam a Williammel való szerelmük erős kötelékét, hogy még a világ végére, szörnyű történések ellenére is képes a szerelme után eredni.

Ha nem dolgoztam volna közben, biztosan együltő helyemben végigolvasom, így azonban kisebb megszakításokkal kellett haladnom a könyvvel. Ez nem volt probléma, mivel végig nagyon izgalmas, letehetetlen, függőséget okozó könyv, mindig nagyon vártam, hogy végre folytathassam! Gyönyörű és egyben fájdalmas szerelmi történet!

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/04/budai-lotti-s…

3 hozzászólás
Niitaa P>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

A teljes értékelést elérhetitek a blogomon: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/10/budai-lotti-shirz…

"Budai Lotti neve sajnos nem eléggé ismert hazánkban, pedig egy igen tehetséges magyar írónőről beszélünk. Bevallom, az első könyve nem olyan régen került a kezemben, előtte én sem voltam tisztában vele, hogy mégis kicsoda ő. Igaz, hogy nehezen akart elindulni a Kegyencnő hálószobája a számomra, mégis sikerült idővel magával ragadnia, s nagyon megszerettem, így mikor lehetőségem nyílt előolvasni Lotti új könyvét, nem haboztam. Türelmetlenül vártam, hogy megérkezzen hozzám egy előzetes változata, s nagy lelkesedéssel vetettem bele magam, s most el is mondanám, mit tapasztaltam olvasás közben.
(…)
Nem is szándékozok több szót szólni a Shirzan szerelme című könyvről. S nem azért, mert nem éri meg beszélni róla, hanem pont ellenkezőleg: ezt a könyvet forgatni kell, szeretgetni és sokszor fel is kell lapozni. Csodálatos alkotás. Élvezetes olvasmány, mely kiszakít a hétköznapok monotonitásából, hogy megajándékozzon egy felhőtlen kikapcsolódással.
Remélem, hogy a cím senkit nem fog megzavarni, s nem fogják tévesen besorolni a ponyva, tömegregények közé, mert igenis Lotti új műve egy történelmileg hiteles, igényes kötet.
Engem teljesen elvarázsolt, s már most érzem, hogy nagyon nehéz lesz kivárni a folyatást. Hiszen még csak most indulna el igazán az új kaland. Vétek volt itt abbahagyni!

Fordulatos, kiszámíthatatlan és szívszorító. Egy meglepetésekkel teli utazásra invitál a régmúlt idők gyönyörű, de egyben kegyetlen világába. Már csak egy kérdés maradt: készen állsz egy új kalandra?"

2 hozzászólás
Bree_olvas>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

Sok-sok érdekes dolgot tanulhatunk a könyv elolvasása során, emellett megismerhetünk egy harcos nőt, aki mérhetetlen nagy szerelmével a végsőkig elmegy, csakhogy egy percre is, de láthassa férjét. Igazi kalandregény, csodásan felépítve, kidolgozott részletekkel, háttértörténettel.
Ez volt az első könyvem Budai Lottitól, de a stílusával engem lenyűgözött, bátran ajánlom mindenkinek, aki nyitott a történelmi romantikus könyvekre, és egy hosszú utazásban akar részt venni!
Kíváncsian várom a folytatást! Az Írónőnek pedig sok-sok ihletet és sikert kívánok! :)

Madama_Butterfly>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

Figyelmetlen vagyok…. egyrészt nem jó sorrendben kezdtem el olvasni Louise történetét (sebaj, pici hiányérzettel ugyan, de pótolni fogom), másrészt ismét elkerülte a figyelmemet mostanáig egy tehetséges, fiatal és magyar írónő (ezen is változtatni fogok, nem fogok egy kötetnél megállni…).
Fordulatokban gazdag, meglepetésekkel teli és magával ragadó történet – nem utolsó sorban az írónő tökéletesen érzi az egyensúlyt a képzelet és a valóság keveredésében: úgy kapunk egy hiteles történelmi eseményektől hemzsegő regényt, hogy az szórakoztat és el is varázsol egyben.
A függővég gyilkos, ide a folytatással! :)

2 hozzászólás
vighagika>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

Nekem kissé unalmas volt.
Valahogy egyre inkább azt érzem, hogy nem nekem való ez a történelmi romantikus műfaj, pedig nagyon akartam élvezni. Alapvetően nincs a könyvvel baj, csak nem az én világom, főleg, hogy alapvetően az E/3-nak sem vagyok nagy rajongója. Számomra kevésbé élvezetes.

diamondfox P>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

Borzalmasan zavar a borító.
Hogy miért?
Mert félrevezet.
Hogy érted ezt?
Úgy, hogy a borító alapján az ember azt hinné, hogy az egész történet Indiában játszódik a szerájok és háremek világában. De rohadtul nem, a történet eleje Angliában, a fele után egy hajó, majd úgy az utolsó 30% játszódik a forróságban. És így tökre rákészültem, hogy mennyire izgalmas lesz majd ez a világ – erre csak kóstolót kaptam a mocskos áskálódásból.
Ami viszont tetszett! Az egész történet érdekes volt, kellemesen indult – már amennyire egy király halála az tud lenni – és a stílus nagyon, de nagyon sokat segített azon, hogy ne legyen unalmas ez a sok történelmi maszlag. Szeretem a jól megírt és történelmileg hiteles regényeket, hatalmas köszönet a lábjegyzetekért, sokat segítettek :)
A végén viszont én már úgy éreztem, hogy „haladjunk már”, mert annyi de annyi minden történik ezzel a szerencsélten nővel, hogy már abszurditásba fordult néhány helyen a dolog. Viszont a végén, amikor a többi ágyas között lakik, ott már igazán érdekes és intrikákkal teli volt a hangulat, majd a végén otthagyott lógva Lotti. Köszi, köszi, nagyon köszi :')

Mondjuk nekem ez nem lesz újraolvasós szerintem, viszont a folytatás érdekel, szeretném tudni, hogy mi történik val Louise-al.

rebeka202 P>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

Valamiért teljesen mást vártam a könyvtől, mint amiről szólt alapból. Nem szoktam fülszöveget olvasni, de amúgy szinte semmit a könyvről, esetleg a címkéket. Általában a fülszöveg enyhén spoileres, vagy teljesen összefoglalja a könyvet és így semmi nem meglepetés. Ezért általában szeretek semmit nem tudni a történetről amit olvasni fogok. Itt viszont lehet jó lett volna, ha mégis elolvasom a könyv hátát…
Teljesen mást képzeltem el, ezért a könyv első fele türelmetlen olvasással telt. Indiai nő a borítón, indiai név, Ágyas és úrnő.. India mindenhol, csak magában a történetben fel nem bukkant úgy a háromnegyedéig. Nem is értettem, hogy most akkor mi a fene történik? Mit keresünk még mindig Angliában, hol jön be az indiai szál? Hát jócskán kellett várjunk rá… és engem ez megzavart. A könyv elejével rettentő lassan haladtam. Nem is tudtam élvezni, mert folyton csak vártam a nagy indiai szálat. Ami igazából az utolsó 30%-ban kapott helyet… akkor már jól haladtam az olvasással. Jobban tetszettek azok a részek, amik Indiában de legfőképpen a zenana-ban zajlottak. Ott voltak érdekes fejlemények.

A főszereplőnő egy igazi amazon, akinek a szerelme férje iránt tényleg nem ismer határokat. Elég bátor, sok helyen már szerintem vakmerő módon indult férje keresésére. Picit engem az ennyire elszánt, buzgó, vállalkozószellemű személyiségek taszítanak, de nem volt vészes.
Természetesen a befejezés folytatásért sikít, ami nekem nincs meg. Most nyilvánvalóan rögtön megvenném, de nem tudom ez az érzés megmarad-e amíg hozzá tudnék jutni a következő részhez. Ha nem. akkor talán nem is lesz baj, ha nem veszem meg…

Igazából így a történet vége feldobta számomra az egészet. Nagyon tetszett ez az indiai kultúra, a zenana, maga a légkör, de sajnos a történet eleje miatt nem tudom azt mondani, hogy ez egy kiemelkedő olvasás volt számomra.

Edina_Varga>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

Először is köszönöm @Niitaa a könyvet! Ahogy azt is, hogy javasoltad olvasásra!
Ez a könyv egy gyöngyszem! Ajánlom mindenkinek. Pont az a műfaj, amit imádok. Történelmi romantikus kaland regény. Teljesen levett a lábamról. Igaz a nevekkel meggyűlt a bajom, de sebaj, rövidítve mondtam ki magamban, hogy tuti mindenkit megjegyezzek.:) De vissza a könyvre. Kaptam egy jó kis történelem leckét, amit így ebben a formában szívesen fogadtam. Semmi száraz anyag tartalom, semmi agyon ragozás. Mindenből pont annyi ami történeti hűséghez kell.
A cselekménye pedig egyszerűen fantasztikus. Mindig, mikor már azt hinném, hogy letisztul minden, csavar az írónő. Az utolsó oldalig meg tudta forgatni a lapokat. Bevallom beleszerettem a szerelmükbe. Amit William és Lousie már az ismertségük előtt átélt egy életre elegendő lenne. Aztán egymásra találva végre boldogok lehetnek, de csak pár évig. Jön a kor szelleméhez hű ármány, intrika, cselszövés. Aminek sajnos ők is áldozatául esnek. Nagyon szomorú lettem a végén, bízom benne, hogy Shirzanként Louise a következő könyvben mindent véghez visz, amit eltervez…

ap358 P>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

Kedvenc lett. Imádtam! Minden egyes sorát.
A cím, a borító és a figyelemfelkeltő ajánlások megtévesztőek, de még sose csalódtam ilyen kellemesen. Ha ezt korábban tudtam volna…
Egy ízig-vérig indiai, kalandos románcra számítottam, ehelyett kaptam egy igazi történelmi kaladregényt.
Elképesztő az az írásmód, ami által az írónő bevezet minket az angliai, majd az indiai világba. A kutatómunka, az alapos, részletes leírások, a mellékszereplők életének bemutatása, mind-mind olyan fontos eleme a regénynek, ami által teljes mértékben elképzelhettem a kort, és benne élhettem a történetben, a szereplőkkel együtt.
Történelmi regények közül az Angliában játszódóakat részesítem előnyben, így amikor a könyv felénél is még mindig ott tartózkodott főszereplőnk, már nem is kívánkoztam Indiába. Az intrikákkal teli részeket jobban élveztem, mint a kalandos utazást, de keletre érve se panaszkodhattam.
Philippa Gregory mellett új kedvenc írónőre találtam. Muszáj elolvasnom az előzményeket és a folytatást is.

BarbyMalik0112 P>!
Budai Lotti: Shirzan szerelme

Csodálatos egy regény. Lotti hihetetlenül tehetséges írónő. Teljességgel egyedi történettel kápráztatott el bennünket. De sokszor összetört. És amikor azt hittem, nem jöhet már újabb tőr a szívembe, akkor kiderült, hogy mégis.

Gyönyörű, kalandos, de szívszaggató.

Imádtam minden betűjét a könyvnek, átéreztem Louise fájdalmait, a része voltam a regénynek.

Köszönöm, Lotti, ezt az élményt! Felejthetetlen lesz számomra.

Azoknak a könyvmolyoknak ajánlanám leginkább a regényt, akik egy kalandos útra vágynak, amely nem csak fordulatos, hanem szenvedélyes és egyben fájdalmas is. A történelem szerelmeseinek pedig egyenesen kihagyhatatlan olvasmány!

Bővebb értékelés a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2018/04/budai-lotti…


Népszerű idézetek

vikcs>!

[…] gyakran a legelbűvölőbb emberek rejtik a legromlottabb lelkeket.

96. oldal

BarbyMalik0112 P>!

– A remény az álmodozók ópiuma, ahogy mifelénk mondják…

344. oldal

Bree_olvas>!

– Csak lassan a testtel, Lord Elsfield… – dorombolta. – Még nem is adtam át a születésnapi ajándékát.
– És mi volna az? – kérdezte William, továbbra is a felesége nyakának hajlatát csókolgatva.
– Egy…harisnyakötő.
William érdeklődve pillantott a feleségére.
– Egy harisnyakötő? Nekem?
– Igen…
– Mégis… – somolygott a férfi. – Honnan tudtad a méretem?

39. oldal

BarbyMalik0112 P>!

[…] egy sötét titok halálosabb fegyver, mint a kard vagy a pisztoly…

96. oldal

ap358 P>!

[…] Nem tudom, hogy hiszek-e neki, vagy csak nagyon szeretnék hinni abban, amit mond.

11. oldal

Piratgirl26>!

Ó, igen, nem ostobaság a mondás, hogy a bosszú hidegen fogyasztva a legédesebb…

Dorina_S>!

– A világ végére is követnélek. S haza is viszlek meglásd.

405. oldal

ap358 P>!

– Egy szerelmi zálog – mondta William, az amulettet forgatva. – Honnan szerezted?
– Mr. Goetz hozatta nekem Edinborough-ból – felelte, miközben felfűzte a kis ékszert egy selyemszalagra, és férje nyakába akasztotta. –
Szerencsét hoz… Óv a gonosztól. S nem hagyja kihunyni a szerelmet. Tetszik?
– De még mennyire! – mosolygott William. – A szívem fölött fogom viselni. De a mi szerelmünk soha nem fog kihunyni, amulettek nélkül sem, ugye, tudod?
– Tudom… De szerencsére mindig szükségünk lehet. Ahogy védelemre is. Megígéred, hogy hordani fogod?
– Megígérem… – felelte William pajkosan csillogó szemmel. – De most, ha nem bánod… szétnéznék még odalent… hátha más ajándékot is rejtegetsz még az alsóneműd alatt.

39-40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Louise Elsfield · William Elsfield
Piratgirl26>!

Hiszen a gyász, a mélységes, szívet tépő gyász a legtermészetesebb dolog a világon…

vikcs>!

A nagy bűnök hosszú árnyékot vetnek…

64. oldal


A sorozat következő kötete

Ágyas és úrnő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tomcsik Nóra: Az új idők hősei
Hédervári Péter: A jávai tekercsek
Orosz T. Csaba: Rubin avagy a király orvosa
Robin LaFevers: Halandó szív
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Juliette Benzoni: A farkasok ura
Marina Fiorato: A velencei szerződés
Karl Gjellerup: A zarándok Kámanita
Ilija Trojanow: Világok gyűjtője
Móra Ferenc: Rab ember fiai