Shirzan ​bosszúja (Ágyas és úrnő 2.) 34 csillagozás

Budai Lotti: Shirzan bosszúja

Egy kegyvesztett asszony az angol trón ellen

A Shirzan bosszújában folytatódnak Louise Elsfield kalandjai, akit az átélt tragédiák kétségbeesésbe taszítanak. Ám, egy titokzatos indiai férfi keze utána nyúl és visszahozza a fényre. Az asszony és a vonzó Azam herceg között szenvedélyes viszony veszi kezdetét, amit a herceg féltékeny felesége nem néz tétlenül. Louise végül a halál torkában ébred fel a szerelmes álomból, hogy visszatérjen a forrongó Angliába és bosszút álljon boldogtalansága okozóján. Főhősünk hamarosan a király hatalmának megdöntésére szövetkező nemesek oldalán találja magát. Újabb veszélyekbe és kalandokba sodoródik, s mindeközben bosszúja beteljesítése érdekében kénytelen lesz saját testét is fegyverként bevetni.

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763052
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
440 oldal · ISBN: 9786155763090

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Azam · Dzsahánzeb · James Welham · John Churchill · Louise Elsfield · Nizam


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/04/budai-lotti-shirz…

"Mérhetetlenül szerettem olvasni a Shirzan bosszúját is. Rengeteg érték rejtőzik benne. Olyan életigazságok, melyeket a saját kis világunkba is beépíthetünk. Emellett nem csak szórakoztat, de kifejezetten tanít is. Élvezetesen meséli el Jakab királyi voltát, s az ő uralkodása alatti változtatásokat, illetve a nép erre adott reakcióját. Szerettem látni a romantikus szálakat, amik néhol gyengédebben, máshol erősebben kötődnek. Imádtam a folyton mozgásban levő eseményt, s a rengeteg izgalmas kalandot. A Shirzan bosszúja méltó befejezése egy igazán csodálatos sorozatnak.
Lotti rengeteg olyan karaktert adott, akiket örökre a szívembe zártam. A fiúk, William, James, Goetz úr, Alisha, Azam herceg és még sorolhatnám. Louise viszont örökre ki fog emelkedni mindközül. A legbátrabb és legerősebb női karakter, akit hátán hordott valaha is az irodalom világa.
Lotti rendkívül tehetséges író. Képes a legsötétebb helyeken is fényt gyújtani, de a legnagyobb boldogságba is egy kis mérget csepegtetni. Nála semmi sem egyszerűen fekete vagy fehér, hanem a világ összes színét megmutatja, ám sosem tisztán: a zöldbe sárgát csepegtet, a kékbe pedig piros foltokat rajzol. Minden gondolata mögött rejtőzik még egy. A történelemhez fűződő szeretetét képes az olvasóknak is visszaadni, sőt, még azok szívét is meghódítja, akikhez nem igazán áll közel a múlt forgataga. Mindig többet ad, mint amire számítunk. Lotti regényei az életre nevelnek. Megmutatja, hogy magától semmi nem fog megoldódni, s hogy tennünk kell a saját jólétünkért, boldogságunkért. Máshogy ez nem fog menni.
Teljes szívemből ajánlom Lotti könyveit mindenkinek, aki szereti a történelmet, vagy legalábbis nyitott az ilyen irányú regények irányába is. A reális, de romantikus lelkek is megtalálják benne a saját fénypontjukat, s örök élményekkel fognak gazdagodni. Akik a kalandokat keresik, azok is jó helyen járnak, ugyanis egy perc erejéig sem lehet unatkozni ezeken a csodás könyveken.
Lotti a történelmi regényírók koronázatlan királynője."

>!
vikcs P
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

Az első kötet megbotránkoztató és nagyon durva függővége után természetes volt, hogy azonnal kapok a folytatás után, és milyen jól is tettem! A Shirzan bosszúja ugyanolyan izgalmas, fordulatos és olvasmányos történet volt, mint az előző rész.

A karakterek most is nagyon szerethetőek és kidolgozottak voltak, Louise abszolút a kedvenc női főhőseim közé került. Kitartó, erős, megfontolt, bátor és okos nő. Kiemelkedett a 17. századi nők közül, a békére és országa jólétére fókuszált a vagyon és a hírnév helyett, valamint egy ilyen nehéz időszakban, amikor a nőket lenézték és elnyomva éltek, ő mégis úgy alakította saját és szerettei életét, hogy a legjobb legyen számukra..
James Welham volt a másik kedvencem… annyira drukkoltam neki, olyan aranyos és férfias volt egyben, szerettem és sajnáltam is, de örülök, hogy nem lett rossz vége..:)

Budai Lotti egy lenyűgöző írónő! Fantasztikusan keveri a szálakat, megfelelően informál minket a kor politikai és hatalmi játszmáiról, a történelem fontos eseményeiről, olyan formában, hogy az kellően érdekes legyen számunkra. Folyamatosan rágtam a körmömet, hiszen olyan izgalmak és fordulatok akadtak a könyvben, amelyekre nem tudtam a választ, és lélegzet visszafojtva vártam a kimeneteleket. Lotti mindig tud újat mutatni, nem fél beleásni magát egy olyan történetbe, ami rendesen megdolgoztatja őt és az olvasóit is.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/04/budai-lotti-s…

>!
BarbyMalik0112 P
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

Egy gyönyörű, ám szívszorító lezárása egy meseszép, korhű történetnek. Louise kalandja a Shirzan bosszújában sem kevésbé veszélyes és akadálymentes, mint az első kötetben. Hiszen a bosszúja vért kíván, célja elérése érdekében pedig bármire képes lenne.

Egy kiszámíthatatlan, lelket megrázó regény, amelyet minden történelmi romantikus kedvelőnek egyszer az életben el kell olvasnia. Budai Lotti egy kiemelkedő csillaga a kortárs irodalomnak!

Nagyon ajánlom a duológiát mindazoknak, akik szeretnének egy kihívásokkal teli utazás részesei lenni, megismerni egy inspiráló főhősnőt, vagy egy garantáltan letehetetlen regényt olvasni.

Bővebb értékelés a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2018/10/budai-lott…

1 hozzászólás
>!
Dorina_S
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

Nehéz bármit is írni rögtön azután miután az ember befejez egy regényt, egy történetet, amely több köteten át tartja fenn az érdeklődését, és repíti vissza több száz évvel korábbi események színhelyeire.
Be kell vallanom Budai Lotti nevével a „Shirzan szerelme” kötet kapcsán ismerkedtem meg jobban, és akkor még nem is sejtettem micsoda fordulatos, izgalmas, pörgős és eseménydús történetek bújnak meg a csodás borítók mögött. A első részt nem sokkal a második megjelenése előtt „végeztem ki”…és milyen jól tettem…mert ha többet kellett volna várnom a folytatásra, nem biztos, hogy kibírtam volna. Volt szerencsém részt venni a „Shirzan bosszúja” könyvbemutatón, és találkozhattam személyesen is Lottival, akiben egy végtelenül kedves, aranyos, és közvetlen írónőt ismertem meg, akit első látásra a szívembe zártam. Ez a történet India miatt is a szívem csücske, ezt a bemutatón készült interjúban is elmondtam, valamint nem sok ilyen történelmi romantikus regény születik, amely ennyire kalandos cselekményt mutat be, több országon átívelve.
A borító pedig szemkápráztatóan gyönyörű lett…ismét, szinte vonzza a tekintet a könyv, és kiköveteli magának a figyelmet.

Na de visszakanyarodva a regényhez….a második rész ott folytatódott, ahol az első véget ért. Louise még mindig Indiában, a császári udvarban éli mindennapjait szinte élőhalottként. Semmi sem képes kimozdítani ebből az állapotból férje halála és egy súlyos árulás okozta fájdalom miatt….de talál egy csöpp reményt, és megpróbál túlélni Azam herceg oldalán. Nekem az indiai részek voltak – az első és második kötetben is – a kedvenceim. Imádtam, ahogy az írónő megelevenítette a császári udvart, az intrikákkal teli zenanát. Külön favoritom volt Dzsahánzeb és Nizam…róluk nagyon szívesen olvastam volna még, főleg, hogy hogyan alakul a további sorsuk, miként élik tovább az életüket. És, aki a hab volt a tortán, az természetesen Azam herceg volt. Benne William után, az igazi férfi karakter kelt életre. Egy bátor, művelt, a szerelméért mindenre képes férfi, aki sok mindent elviselt a „kedvestől” a szerelemért, a szenvedélyért cserébe. Tetteivel, cselekedeteivel maximálisan egyetértettem. Igazi utolsó tettén, pedig elpityeredtem…amelyből szintén csak a szerelem sugárzott. És Louise…hát ő végtelenül a szívemhez nőtt. Egy bátor, vakmerő asszony egy olyan világban és országban, ahol a nőknek nem éppen volt könnyű helyzetük, egyedül pedig nehézkes volt számukra az élet. Amennyi sorscsapáson, szenvedésen, fájdalmon kell ennek a nőnek keresztülmennie az tényleg elég lenne három másiknak is egy életre is, mint ahogy az első rész kapcsán már megírtam. A folytatásban sem pihenhet meg, sőt…bosszút áll. De aki bosszúra készül, jobb ha két sírt ás…ezt meg is tapasztalja. Mindenre képes, hogy gyermekeit megvédelmezze, tényleg egy Shirzan válik belőle. Okos, fondorlatos, talpraesett, és végletekig harcoló természetének köszönhetően minden problémából, akadályból kilábal vagy talál megoldást. Tiszteltem, mérhetetlen sajnálatot éreztem iránta sokszor. Mikor beköszöntene az életébe a nyugalom és a boldogság, mikor helyére billen minden, akkor jön egy sötét felhő és elront mindent, de Lady Elsfield akkor is meglátja a napfény picinyke sugarát, és képes azért küzdeni, hogy elűzze a felhőt.
A történet utolsó harmadában annyi váratlan kaland, részlet, esemény történik, hogy már nem is tudtam mi lesz még, ahogy olvastam, és csak lapoztam lapoztam. Pont ezzel sikerült Lottinak egésszé tenni ezt a sorozatot, lezárnia a történetet. Bár a végén a szívemet tépte ki, mert én másban reménykedtem, de sajnos beismerem, hogy nem lehet mindig minden rózsaszín, és pont ezért jó, ezért életszerű ez az elbeszélés, ezért hiszi el az olvasó, hogy még ha tudja, hogy nem mindenki lehetett valós szereplő, akkor is elhiszi, hogy valójában így történhetett.

A rengeteg mellékszereplő csak még eseménydúsabbá tette a történetet, a megannyi szálon futó cselekmény, a romantikus és különböző szerelmi fordulatoktól pedig néha elállt a szavam. Lotti a történelmi romantikus regények császárnője – ha már India- Angelikával együtt. Mesterien felépített történet, jól kidolgozott részletekkel, amelyek kifogástalanul mutatják be az adott korszakot annak minden jellemzőjével. A példás kutatómunka szinte minden lapon megmutatja magát.

Viszont van egy fájó pontom is, mégpedig India. Sajnos én keveselltem azokat a részeket, amelyek e csodás országban játszódtak. értem, hogy a történet szempontjából szükséges volt a továbblépés, de én akkor is maradtam volna még a zenanában kedves Lotti, de ettől függetlenül imádtam ezt a kötet is, és ha tehetném száz csillagot is adnék. Egy igazán különleges, egzotikus fűszerezésű csemege a Shirzan bosszúja, amely teljesen kiszakítja az olvasót a szürke hétköznapokból igazi kikapcsolódást nyújtva.

>!
ap358 P
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

Minden sorát imádtam! Fantasztikusan megírt történet. A csodálatos szókincs, a legapróbb részletekig ható történelmi kép, amit az írónő elém tárt nem csak elvarázsolt, hanem teljesen bevonzott, együtt éltem a szereplőkkel.
Az első rész függővége után a második kötet ugyanott veszi fel a szálat. Louise még mindig Indiában van, de az erős, kitartó és konok nőt a fájdalom kezdi felemészteni, és teljesen elfeledkezik mindenről és mindenkiről, aki otthon várja. Azam szenvedélye az, ami kirángatja a gyászból és feléleszti benne a szunnyadó oroszlánt. Kicsit haragudtam Louisre, amiért ilyen módját választotta a bánat feldolgozásának, és alig vártam, hogy végre észbe kapjon és hajóra szálljon, beteljesíteni a bosszúját.
Az angliai részeket szerettem a legjobban. Igazi intrikákkal és cselszövésekkel teli, korhű történelmi regényt teremtett az írónő. Végig izgultam, hogyan fog egy ekkora volumenű terv teljesülni úgy, hogy Louise megkapja azt, amiért harcolt. Sokszor nem értettem egyet a döntéseivel, de azokban az időkben, amikor a nőknek az erényeiken és a furfangos eszükön kívül más eszköz nem állt a rendelkezésükre, ezekkel kellett küzdeniük és főszereplőnk is ezt tette. Áldozatokat hozott, összetört, de felállt és ment tovább.
James Welham lett a kedvencem, már az első kötet olvasásakor felkeltette az érdeklődésemet, és nagyon szurkoltam neki.
Annak ellenére, hogy Louis élete egy fiktív történet, mégis ő a tökéletes példa arra, hogy „minden sikeres férfi mögött egy nő áll”.
A leginkább az fogott meg, hogy a cselekmények folyton olyan fordulatot vettek, amire nem számítottam, és az igazi HE egyre távolabbinak tűnt, túl sok áldozat és túl sok fájdalom árán lehetett volna elérni, spoiler.
A vége rövid. Igen, túl rövid. Annyi aprólékos részlet után olyan szívesen olvastam volna még Louise életéről és a fiai sorsáról. Remélem, egyszer lesz folytatása.

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

A mesés India tökéletes helyszín egy történelmi kalandregényhez, egzotikus hangulata felkorbácsolja az érzékeket, hiszen ki ne szeretne belesni egy mogul korabeli hárem, a zenana elfátyolozott falai mögé, és ne legyünk prűdek hölgyeim, meg tud szaladni a fantáziánk, ha belegondolunk, hogy mit is művelhetnénk egy jóképű indiai herceggel ezen a mindentől elzárt helyen. Nos, a kétrészes regény főhősnője, Louise helyettünk is áldozott a szerelem oltárán Azam herceggel, de mindketten tudták, hogy az idejük véges, hiszen a lánynak haza kell mennie Angliába, és Shirzánként (az ősi perzsák harcos asszonyait hívták így, nőstényoroszlánt jelent a szó) álljon bosszút férjéért és harcoljon fiai örökségéért. Éppen attól volt szép ez a kapcsolat, hogy nem volt jövője, de mindketten erőt meríthettek belőle későbbi harcaikhoz. Mert Louise-nak nehéz sors jutott, a 17. századi angliai történelmi viharok kellős közepébe keveredett, nőként akkor sem volt könnyű szembeszállni a befolyásos ellenségekkel, pláne a férje tragikus halála után. Sodró lendületű történelmi kalandregényhez van szerencsénk, amelyben van minden, akció, szerelem, gyűlölet, nagypolitika, érzelmi viharok és váratlan fordulatok, de az igazi vonzerő India marad, amelyről sok érdekes dolgot tudhatunk meg, akárcsak a korabeli angol történelemről, miközben andalodunk elfelé a romantikus részeken és szurkolunk teljes gőzzel, hogy Louis és családja élete révbe érjen végre. Budai Lotti a saját műfajában kiemelkedő színvonalon alkot, nagyon kíváncsian várom az ősszel megjelenő következő könyvét, biztos vagyok benne, hogy nem fogok csalódni akkor sem.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2018/09/01/konyvkritika_…

>!
adrykacska P
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

Hihetetlenül vártam, már hogy olvashassam a Shirzan bosszúja című regényt, az első rész valami káprázatos volt, és egyik pillanatról a másikra szerettette meg velem a történelmi regényeket. A függővéges befejezése után nem volt kérdéses, hogy aki azt olvasta, olvasni fogja ezt is.
Bővebben: https://adrykacska.blogspot.com/2018/06/budai-lotti-shi…

>!
Mariann_ P
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

A folytatásban már tudtam mire számíthatok, egy történelmi romantikus kategória.
A Shirzan névvel ellátott személyt is sikerült beazonosítanom.
Egy kis India után vissza Angliába, egy hiteles történelmi korrajz, bonyodalmakkal, élvezetesen , szeretem az ilyen történeteket .
Szinte tökéletes kikapcsolódás.
Apró dolgok, hogy a főhős hol részszínű, hol aranyló szőke hajzuhataggal rendelkezett.
És megtaláltam a legvégén !!! a két családfát, amit az elsőnél már hiányoltam, de 1 évvel később jelent meg ez a 2. rész, így ez már kicsit későn jött.
Más könyvborítót kellett volna tervezni ehhez a sorozathoz.
Örülök, hogy nem adtam fel, az első csalódást jelentő olvasása után folytattam.

>!
Vien
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

(…) ezt az utolsó küzdelmet még meg kellett vívnom. S ki tudja? Talán több harc már nem vár rám az életben. Talán ez volt az utolsó nagy ütközet… De bárhogy legyen is, a harcos nőstényoroszlán most már örökre velem marad. Mert akár békében, akár háborúban…
De én vagyok Shirzan.

huuuhogyazajór*hadtéletbe. kb így ennyi csúszik ki a számon, pedig tegnap este olvastam ki, de még mindig totális sokkban vagyok, és nem akarom elengedni gyerekek, nem akarom, de muszáj :")
viszont még tegnap este óta sem találtam rá szavakat, ami kifejezi, mennyire fenomenális ez a kívül – belül gyönyörű regény. amúgy is, meg mint folytatás is, messze túlugrotta a lécet. pedig nem egy alacsony léc az, főleg az első falat kaparós vége után ..
azonnal tudni akartam, mi lesz ezek után Louise-szal és hova tudja ezt még fokozni a drága írónő, de felülmúlta minden képzeletem.
emiatt a könyv miatt volt az hogy mindenhova cipeltem magammal még ha nem is volt időm olvasni, emiatt fagytam bele majdnem a kádba, és emiatt kellett emlékeztetnem magam hogy mondjuk talán néha enni és inni is kellene, vagy éppen aludni. aztán a felétől kb már tudat alatt is lassabban olvastam, hogy minél később érjek a végére, de hát esélytelen volt, amilyen zseniális, csak úgy faltam a sorokat!

Azam hercegbe én is beleszerettem egy kicsit, és érezhető volt, hogy Louise-nak is a lelke, személyisége egy része nála maradt, és eltemetve, de nem holtan benne maradt a nőben a herceg miatt Shrizan is…
de csak annyit mondok, hogy James-t mindennél jobban imádtam.
ha kitérnék minden szereplőre és a romantika szálaikra, akkor sosem fejezném ezt be, de egytől egyig imádtam azt, ahogyan Lotti megírta a sorsukat.
bár ami Alishával és Henryvel történt, az azért nagyon fájt, és mindig is fájni fog.
de olyan hatással volt rám, hogy nem tudok értelmes értékelést kipréselni magamból.

csak annyit tudok mondani, hogy régen és nagyon ritkán kerül ilyen igényes, izgalmas, csodálatos regény a kezembe, ami a legutolsó oldalakon is képes olyat mutatni, hogy az állam kaparom a padlóról, és ami olyan érzéseket vált ki belőlem, hogy éjjel -nappal akarjam olvasni, hogy ne lássak a könnyeimtől vagy túlcsorduljon és megszakadjon a szívem, ami ennyire fenntartja az érdeklődésem, és ami olyan sokkot okoz, hogy sokáig magammal fogom még cipelni, nem beszélve a női karakterről és a mondanivalóról, ami egy életre bennem marad.

Lotti egyszerűen olyan csodát alkot írás alatt, amit vétek, lehetetlen, és hatalmas hiba lenne kihagyni! igazi boszorkányság, amit művel, de higgyetek nekem, megéri a varázsa alá kerülni. aki egy kicsit is szereti a történelmet, vagy érdekli csak nem mert eddig ilyet olvasni, az vegye a kezébe ezt az eszméletlen duológiát; minden elvárását felül fogja múlni! egy életre bánnám, ha félreértelmeztem volna a címet és nem adok neki esélyt, most nem lenne egy (újabb -Angelika mellett) kedvencem a polcomon és a szívemben. ez a nő és amit alkot, az eszméletlen, és olvasni KELL!❤

ui.: ezek után esélytelen, hogy a nemsokára megjelenő (Szamuráj lánya 1. – A nyugati szerető) könyvét később vegyem, mint a bemutató… úgy volt, hogy lehet hogy nem tudom, de esküszöm, megoldom (sorrynotsorrypénztárcám) :")

2 hozzászólás
>!
janee P
Budai Lotti: Shirzan bosszúja

Egyértelműen nagy kedvencem lett a sorozat, egyszerűen minden benne van ami a tökéletes alkotás kell. Erős cselszövés, némi árulás, határtalan szerelem, lángoló erotika, csipetnyi egzotikum, végtelen kaland, megdöbbentő csavarok és természetesen egy csodásan kidolgozott történelmi háttér. Le a kalappal, imádtam a második részt is és úgy kompletten a sorozatot is.
Úgy csuktam be a könyvet, hogy nagyon hiányozni fognak a szereplők, a történet, na meg az egész, ám ezzel a lezárással minden a helyére került és nem maradt bennem hiány vagy kétely, csak a boldog mosoly, hogy milyen jó lesz ezt majd újra és újra elolvasni.
A kedvencem India volt, nagyon imádtam ami ott játszódott, a fejezet végén csak pislogtam és könnyeztem és veszettül reménykedem, hogy visszatérjen, de az olvasatlanul ezt olvasók miatt most nem lövöm le a poént, hogy ez megtörtént-e.
Ezek után biztosan el fogom majd olvasni a Borostyánszemű előzmény sorozatot is, legalább egy picit majd újra találkozhatok Louis-sal, na meg majd ősszel a Gésa könyveket is, mert a távol-keleti szál is nagyon bejött.
Végül most azoknak akik még nem ismerik Lotti könyveit azt mondanám, hogy fantasztikus írónő, csodálatos fantáziával, lehengerlő stílussal és persze jó humorral megáldva. Szívből ajánlom, én a szívembe zártam Shirzant.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Légy boldog, hogy létezett valaki a földön, aki így szeretett téged.

25. oldal

>!
Niitaa P

A képzelet gyakran sötétebb démonokkal gyötri elménk, mint az igazság…

10. oldal

>!
Niitaa P

– Gyűlöletes, hogy az életben folyton döntéseket kell hoznunk – fakadt ki Louise. – Bárcsak mindig azt az utat választhatnánk, ami a boldogsághoz vezet…

274. oldal

>!
Dorina_S

– A fél világot is bejárhatja az ember, ha nincs hova hazatérnie.

368. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Welham
>!
vikcs P

De tudom, hogy hosszú távon az szolgálja az érdekedet, ha szembenézel a démonjaiddal… S miután a szemükbe néztél, elengeded őket.

42. oldal

>!
Niitaa P

– A kétségbeesés legsötétebb bugyrába nem hatol be a napfény, herceg – felelte Louise csendesen.

28. oldal

>!
vikcs P

A karjaim közt megnyugvást találtál, menedéket. De én nem akarok a te mentőcsónakod lenni többé. Hanem egy kikötő, ahová végleg hazatérsz.

58. oldal

>!
ap358 P

(…) Ő éppen ezért volt különleges. Mert senki sem kényszerítette arra, hogy szeressen.

116. oldal

>!
Niitaa P

Fogadd el a sorsot, mely számodra rendeltetett, ne forralj bosszút. A bosszú kétélű fegyver, amely gyakran azt is megsebzi, aki forgatja. Törődj hát bele a sorsodba, ne keseregj, ne hordozz magadban keserűséget.

40. oldal

>!
Dorina_S

– (…) Önök, férfiak, annál jobban vágynak valamire, minél nehezebben kaphatják meg.

215. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tomcsik Nóra: Az új idők hősei
Hédervári Péter: A jávai tekercsek
Robin LaFevers: Halandó szív
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Marina Fiorato: A velencei szerződés
Juliette Benzoni: A farkasok ura
Karl Gjellerup: A zarándok Kámanita
Ilija Trojanow: Világok gyűjtője
Móra Ferenc: Rab ember fiai
Wanda Wasilewska: Kalandos út