Az ​idegen 17 csillagozás

Budai Lotti: Az idegen

Az évszázados elszigeteltségben élő Japán partjaihoz 1854-ben nyugatiak érkeznek. A helyiek nem nézik jó szemmel az országukban megtelepedő idegeneket és a két kultúra találkozása számos feszültség forrása lesz. E feszültség sodorja bajba a jóképű angol kereskedőt Anthony Pearsont is, aki megmenekülését egy bájos fiatal lánynak, Aszakaura Ta-Mijának köszönheti. Az idegen című novellában kettejük megismerkedésének történetét ismerheti meg az olvasó.

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
20 oldal · ISBN: 9786155875984
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
20 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875977

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
Budai Lotti: Az idegen

Anthony-t már A nyugati szerető című könyvben megkedveltem, ezért nagyon vártam, hogy olvashassam ezt a kis szösszenetet. És mennyire jó is volt! Megmelengette a szívem, hiszen újabb bizonyítékot kaptunk arról, hogy Mija mennyire jó ember! Egy picit jobban megláthattuk hogy Mija és testvére mennyire különbözik egymástól, és hogy milyen gondolatok vezérlik őket.
Olyan messze van még a tavasz, most azonnal olvasnám a második részt! :(

>!
Dorina_S
Budai Lotti: Az idegen

Nemrég fejeztem be a „Nyugati szeretőt” így nem is volt kérdés, hogy az olvasást a novellával fojtatom. Végighaladva a cselekményen érdekes volt a novella, mivel visszarepített a " Szamuráj lánya 1. rész előtti események elé. A karma uralja ezt a történetet és Mija nem is érezhette meg jobban mi vár majd rá. Örülök, hogy olvashattam. Tökéletes kiegészítője a regénynek, mint egy oirannak a rizspor vagy a géta.

>!
luthienlovemagic IP
Budai Lotti: Az idegen

Budai Lotti nevével egy álomgyáras könyvrendelés során találkoztam, amikor random ezt a novellát választottam ki ajándéknak. Aztán ezen felbuzdulva elolvastam több könyvének is a fülszövegét, és úgy gondoltam, tetszeni fog nekem ez a novella. Egészen addig így is volt, amíg bele nem kezdtem az olvasásába, sőt, még részben utána is. De ahogy a végéhez közeledtem, úgy apadt a kezdeti lelkesedésem. Mostanában egész jól elvagyok a történelmi romantikusokkal, így ez a novella is érdekes volt, főleg, hogy japánban játszódott a történet. Ezzel a részével nem is volt baj, mert a történet ugyan nem volt bonyolult, de, amit elmesélt vele a szerző, az tetszett. A karakterábrázolással sem volt gond, amit kellett ilyen rövid terjedelemnél, azt megtudtam a szereplőkről. A főszereplőt pár mondattal sikerült megkedveltetnie velem a szerzőnek, ami szintén jó.

Amivel inkább gond volt, az a megvalósítás. Nyelvileg döcögött, több helyről kimaradtak névelők, nem volt gördülékeny a megfogalmazás, és a nyelvi szintjét a téma komolyságához képest alacsonynak éreztem. Nagyon vért izzadva akart japán lenni, ami legjobban azon érződött, hogy görcsösen a szövegen belül akart minden szót megmagyarázni a szerző. Ez azonban több helyen törést okozott a szövegben, megtörve a novella ívét. A lábjegyzetes megoldás a szavak magyarázatára ez esetben jobb lett volna.

Bővebben:
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.com/2019/03/budai-l…

>!
Réka0128
Budai Lotti: Az idegen

Nagyon meglepő és izgalmas volt ez a kis rövid történet. Érdekes, hogy Mija körül mennyire sorsszerűen történnek az események és találkozások. :)

>!
Vien
Budai Lotti: Az idegen

Lotti tehetségét már csak az is mutatja, hogy képes meglepni az olvasót még egy előzménynovellában leírtakkal is. És még inkább megfájdult a szívem, jajj…❤

>!
janee P
Budai Lotti: Az idegen

A kezdet, az első találkozás. A karma és a sors… Épp tegnap fejeztem be a sorozatot, így ez a novella nekem a lezárás. Anthony és Mija hosszú útjának kezdete, találkozásuk első kereszteződése. Tetszett ez a kis szösszenet, ezzel lett kerek egész a történetük! :)


Népszerű idézetek

>!
janee P

A lány felemelte azt a kezét, amelyre a különös idegen csókot lehelt, és amelyre most az ablakon beszűrődő hold vetett ezüstös csóvát. Mija elmélázva fürdette kézfejét a fényben, s mikor végül szívéhez húzva az oldalára fordult, hirtelen különös érzés uralkodott el rajta. Egy érzés, miszerint az ő és a gaidzsin életének útjai egy napon még keresztezik egymást…

20. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vivien Holloway: Vérvörös horizont
Wayne Chapman: Csepp és tenger
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
Friedrich Gerstäcker: Zsiványok
Jack London: Az óceán meséi / A vén halász meséi
Páll Endre: Vadásztarisznya
Agatha Christie: Az Álmok Háza
Agatha Christie: No. 16