Amit ​magammal viszek (Tök-életlen életek 3.) 88 csillagozás

Budai Lotti: Amit magammal viszek

Nem ​kell magadtól elvenned ahhoz, hogy adni tudj

Laura a poggyászai mélyére ásott, és készen áll arra, hogy eldobja azokat, ahogyan arra is, hogy új életet kezdjen valakivel… Vagy mégsem? Mert egy dolog a csomagok alján démonokra bukkanni, és egészen más megszelídíteni őket, főleg, ha a régi beidegződéseink és a sérüléstől való félelmeink egyszerre lépnek működésbe…

Ez történik Laurával is, de a válságos pillanatban segítségére siet egy különleges ember, Berci atya, aki évek óta foglalkozik problémás fiatalokkal, akiket rendszeresen magával visz Srí Lankára önkénteskedni. Laura is a csapattal tart, hogy velük együtt jöjjön rá, hogyan gyógyíthatja meg saját belső gyermekét. Emellett más új élmények és leckék is várnak rá ebben az egyszerre békés és színes országban, ahol egy elefánt ormányának érintésétől többet lehet tanulni, mint a világ összes bölcsétől.

Budai Lotti Tök-életlen életek-sorozatának befejező részében Laura az útja végére ér egy csodálatos… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635703784
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
414 oldal · ISBN: 9789635703791

Kedvencelte 10

Most olvassa 5

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 55


Kiemelt értékelések

dontforgettosmileandread P>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

A Tök-életlen életek sorozat számomra abszolút favorit. Számtalan élményt éltem meg vele és rengeteg mindenre tanított. A sorozatról mesélek a blogon (https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2022/07/b…) , itt most álljon emlékül Amit magammal viszek a sorozatból :

– Bizony mindannyian tök-életlen életet élünk, mert nem létezik tökéletes.
– Nem fogadhatjuk el a saját fájdalmunkat arra hivatkozva , hogy másnak biztos rosszabb.
– Minden érzés jogos, ne érezd rosszul magad azért, ahogyan érzed magad.
– Meg kell bocsátanod magadnak a saját rossz döntéseidet is.
– Tündérmesék nem léteznek.
– Favoritus – esélyes a győzelemre. Te is válhatsz azzá, aki lenni akarsz!
– „ Az élet utazás, az emberek pedig útitársak. ”
– Hogy milyen érzés az, amikor elkezdesz leereszteni . Hogyan kerekedj ezen úrrá .
– Ne hagyd, hogy a társadalom rád kényszerítsen valami olyat, ami „elvárás” lenne. Ne azért dönts úgy, mert „hiszen ez a szokás”.
– Próbálj meg minden kell helyett , akaromot megélni. Kényszerűségek helyett legyen már tök normális a szabad választás.
– Az igaz szeretet egy állapot.
– Legyen kapcsolatod a saját érzéseiddel.
– Minden ismétli önmagát addig, amíg dolgod van vele. Újra és újra visszatér, mindaddig, mígnem megtanulod az általa szánt leckét.
– A nyílt kommunikáció fontos.
– Ha valaha is azt érezted, meg kell tenned, tedd meg! Hallgass a belső hangra.

Minden elismerésem!
Olyan élethelyzetekről olvashatunk, amelyekkel tudunk azonosulni, ahonnan mi is keressük a kiutat.
Legyen ez a könyv a poggyászod a következő utazáson, amit önmagadhoz teszel. ✈
Most rajtunk a sor! Mindezeket nemcsak elolvasod, ezeket a gondolatokat egy életen át magaddal viszed!

Hihetetlenül fog hiányozni ez a sorozat, de az első adandó alkalommal tudom, hogy újra fogom olvasni és minden alkalommal mást viszek majd el belőle!

Bárcsak úgy kezdhetném újra ezt a sorozatot, mintha először olvasnám! Mégegyszer…

Szösszenet P>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

Szerettem ezt a sorozatot, Laura ismét utazott, fizikailag és lelkileg egyaránt.
A belső vívódásai és a múlt eseményei megmutatják, hogy a megérzéseinket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Laurának is van egy elrendelt útja, amit be kell járnia, meg kell érnie a feladatokra.
A sorozat szép helyekre visz el, mindvégig a lelki béke megtalálása mellett.
Szép és nehéz utazás volt, de megérte.

Wandamaci__könyvkuckója P>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

A befejező részt, alig vártam. Az Amit magammal viszek számomra még jobban megmutatta az emberi lélek mélyét, a problémákra nem dobtunk rá valami takarót, hogy hopp megoldva, hanem igazán mélyére néztünk azoknak a poggyászoknak.

Laura talán most nézett a legmélyebbre a lelkében, ráadásul múltbéli problémái is kezdtek újra a felszínre törni.

Nem erre a befejezésre számítottam, de ez volt a tökéletes nem csak ehhez a részhez, de az egész sorozathoz is. Számomra azt sugallta, hogy nem kell megalkudnunk, jók vagyunk olyannak, amilyenek vagyunk és bátran hallgatnunk kell a megérzéseinkre, ha csak egy kicsit is azt érezzük valamivel kapcsolatban, hogy valahol sántít a dolog, akkor nagy valószínűséggel a későbbiekben ez még inkább ki fog csúcsosodni, így hallgatnunk érdemes a belső hangunkra. Bátran éljük az életünket, merjük megélni azt, amilyenek vagyunk, valósítsuk meg az álmainkat.
Rendkívül inspiráló sorozat, mély lelki tartalommal, izgalmas, különleges helyszínekbe csomagolva. Budai Lotti belopta magát a lelkembe, alig várom, hogy még több művét olvassam.

Blogbejegyzés:
http://wandamaci.blogspot.com/2022/08/budai-lotti-amit-…

nagydianagloria>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

A borító ismét fantasztikus, úgy ahogyan az első két kötetnek is.
Laura sokkal magabiztosabb lett.
Nehéz utazás volt az egyszer biztos. Méltó lezárása lett a sorozatnak.
off

BarbyMalik0112 P>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

Az Amit magammal viszek méltó lezárása egy igazán kalandos és mély külső-belső utazásnak. Birtalan Laura rengeteg élettapasztalatot szerzett a három kötet alatt és rájött arra, hogy csak úgy ismerheti meg teljesen önmagát, ha megtudja, mit rejtenek a poggyászai.
Budai Lotti a Tök-életlen életekben rámutat arra, hogy az élet rendje nem mindenkinek ugyanazt jelenti, az életútjára mindenkinek saját maga kell rátalálnia. Mindemellett szó esik szerelemről, barátságról, különféle kultúrákról és hagyományokról, melyek elgondolkodtatják az olvasók – ő mit vár a saját életétől és hogyan valósíthatja meg mindazt.

A Tök-életlen életek trilógia egy olyan történet, amiből mindenki le tudja vonni a saját életére nézve a tanulságokat, amiket az utolsó oldalak után is magával vihet.
Köszönjük, Lotti!

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/08/budai-lott…

Baráth_Zsuzsanna P>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

Laura útjának végéhez ért. Jó volt olvasni a sorozatot, kár, hogy pont a befejező rész lett egy kicsit kevésbé ütős. Egy újabb egzotikus helyszínen jártunk, Laura végre nagy nehezen eldöntötte, hogy mit és kit szeretne valójában, miközben végigélte a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekre való válaszkeresést. Kár, hogy vége a sorozatnak, olvastam volna még Laura kalandjairól.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

Végére értem Laura önismereti útjának, s nagyon élveztem, ahogy megtalálta, elfogadta és megszerette önmagát … ahogy felismerte, hogy hogyan őrizze meg a határait, hogyan ne adja fel önmagát, hogyan fejezze ki az akaratát *-* Ez a könyv szerintem sok embernek lehetne útmutató, egy kapaszkodó, ha nem találja a helyét a világban, ha nem érti, hogy mi miért történik vele. A bőrönd mélyére ásás technikáját tanítani kellene, sokkal könnyebben boldogulnánk az életben. Egy biztos, semmi nem történik az életünkben ok nélkül, csak ezeket a történéseket a javunkra kell fordítani, meglátni benne a tanulnivalót, hogy általa fejlődhessünk. Srí-Lanka is elvarázsolt a leírások által, érdekes volt olvasni az ott élők kultúrájáról, mindennapjaikról. Nem mellesleg Berci atya munkássága is figyelemreméltó, s a való életben aktuális is lehetne … nagyon jó kis közösség formálódott a Favoritas táborában a gyermekekből, pedagógusokból és az önkéntesekből. Jó volt látni némelyek jellemfejlődését, amin az események hatására átmentek. Izgalmas volt számomra Bence-fiú és Lauka viszonya, nagyon kíváncsi voltam a végkifejletre … s ahogy a regényben is olvasható – minden úgy jó, ahogy van … ez már pedig bizony így van *-*

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635703784
Vandaboszi P>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

A Tök-életlen életek befejező részének borítója ismét elragadó, mint ahogy az első két résznek :) ! Laura tényleg a poggyászai mélyére nézett és nem csak ilyen tessék lássék módon, tanulságos és elgondolkoztató a történet. Továbbra is azt gondolom, hogy nagyon nehéz az önismeret és tisztábba lenni magunkkal a lelkünkkel és a körülöttünk lévő eseményeket sokszor nem egyszerű felismerni. Laura megjárta a maga útját, a múltbeli problémáira is fény derült és végre ráébredt, hogy ki ő valójában, merte élni az életét… Különleges gyönyörű helyszíneket ismerhettem meg és emellett egy kis humorral igazán szórakoztató léleksimogató könyv. Kicsit más befejezésre gondoltam, de így volt jó ahogy volt :) ! Biztos vagyok benne, hogy Budai Lottitól még számos könyvet fogok olvasni!

seeeszti>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

Befejeztem Laura kalandjait, és azt hiszem, többet nem is bírtam volna belőle.

Az utazásait nagyon szerettem, és azt, hogy végre a sarkára, majd a saját lábára állt. Bár kicsit varázslatos volt, hogy mindig akadt valami, ami miatt útra kellett, vagy lehetett kelni.
Viszont én már elvesztem a rengeteg önelemezgetésben és spiri cuccban.
Hozzá kell tenni, hogy nem tudom, hogy máshogy nézhetett volna ki a történet ezek nélkül a részek nélkül, de számomra nem hozta el a megváltást.

Köszönöm Laura kalandjait, és a csodás borítókat.
Au revoir.

blankaveronika I>!
Budai Lotti: Amit magammal viszek

Méltó lezárása a sorozatnak. Mivel túl közel járt az igazsághoz, vagyis én is hasonló problémákkal élek, ezért nem tudom objektíven értékelni. Lesz olyan része, amit fel fogok olvasni pár embernek.
Köszönöm, hogy olvashattam ezt a remek utazást.


Népszerű idézetek

dontforgettosmileandread P>!

Az élet utazás, az emberek pedig útitársak. Ha valakik együtt tudnak menni az út végéig, az klassz. De ez általában nem így van.

62. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Hisz végső soron mi mind sérült gyerekek vagyunk, még akkor is, ha időközben felnőttünk.

139. oldal

dontforgettosmileandread P>!

– Mind ugyanarra a hegyre igyekszünk, csak az utunk más. Igaz ugyan, hogy az én utam a katolikus egyházon át vezet, de ez nem jelenti azt, hogy kifogásolnom kellene, ha valaki más utat keres. A lényeg a keresés.

227. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Az embernek meg kell bocsátania a saját rossz döntéseit is.

23. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Nincsennek tündérmesék, kedves lányok és asszonyok, akikhez egyszer valamiféle véletlen folytán eljutnak majd a szavaim. Ami van, az olyan embereknek a találkozása, akik úgy nagyjából kompatibilisek egymással.

28. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Az igazi szeretet egy állapot. Amikor egynek érzed magad a másikkal, úgy érzed, hogy a másik a részed, és fordítva. Te az övé. Félre ne értsd, nem valamiféle egészségtelen szimbiózisra vagy felolvadásra gondolok, hanem arra, amikor az egyik nem tud ártani a másiknak, mert az olyan, mintha magának ártana, magának okozna fájdalmat, és fordítva. Amikor a másiknak okoz örömet, azzal magának is örömet okoz. Ha a másikkal jó történik, azolyan, mintha vele történne jó. Ha a másikkal rossz történik, az neki ugyanolyan rosszulesik, és ezért megpróbál segíteni a másikon. De nem azért, mert ezért cserébe elvár valamit… De ettől a legtöbb pár még nagyon messze van.

233. oldal

dontforgettosmileandread P>!

– Ez éppen az a szeretet, amiről beszéltél. Ha az emberek úgy tekintenének a természetre, az élőre és az élettelenre, mintha azok a részeik lennének, senki nem pusztítaná vagy szennyezné őket többet.

dontforgettosmileandread P>!

– Én csak egy srác vagyok, aki sok minden megélt, és ha kérdeznek, hát megosztom a saját tapasztalataimat, vagy elmondom, én miről mit gondolok.
– Szerintem ennél többet nem is várnak egy tanítótól.
– Csakhogy az ember könnyen okos a saját múltjával kapcsolatban. A jelenem ennél sokkal zavarosabb. És azt hiszem, már egy ideje én sem találom, hogy merre van előre.

309. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Jó dolog, ha valaki képes arra, hogy a saját erejéből másoknak adjon. És igaza van. A legtöbb ember ezen a földön hazugságban él. Az igazsághoz pedig a hazugságokon át vezet az út. A békéhez a békétlenségen. A fényhez a sötétségen. És amíg az emberiség nem ér el egy bizonyos tudatszintet, ez a többség számára így is marad.

320. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed
R. Kelényi Angelika: Édes Flores
Sienna Cole: Ahol a százszorszépek nyílnak
Christina Lauren: Nem mézes hetek
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés
Bálint Erika: A nap csókja
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka
Hugyec Anikó: Túl kevés idő
Ruby Saw: A rezervátum titka
Valérie Perrin: Másodvirágzás