Ahová ​a holdam is velem jön (Tök-életlen életek 2.) 57 csillagozás

Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

„Göröngyök közt éjjel megyek, csak a holdam jöhet velem…” – dúdolja folyton Laura a régi Kispál és a Borz-számot, míg megfogadva Bence tanácsát, nekiáll, hogy leásson a poggyászai legaljára. Ezen a lelke mélyére vezető úton egyedül a fiú különös ajándéka és Emma hagyatéka kíséri el, no és egy igencsak szuggesztív és egyedi látásmóddal bíró terapeuta, akivel Laura a Birtalan család titkait és múltját igyekszik feltárni.

Jelenét ugyanakkor megzavarja egy különc férfi felbukkanása, akitől kénytelen lesz megtanulni a leckét: az, hogy ellenkező irányba indulunk el, még nem garancia arra, hogy nem ugyanoda érkezünk…

Budai Lotti, a népszerű írónő a Rizsporos hétköznapok-sorozat és történelmi regényei után az Akik poggyász nélkül utaznak című, ízig-vérig 21. századi regényével rabolta el olvasói szívét, most pedig a Tök-életlen életek újabb kötetében mutatja be Laura útját nemcsak az Igazihoz, hanem a Valódihoz.

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635702343
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
408 oldal · ISBN: 9789635702367

Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 50


Kiemelt értékelések

dontforgettosmileandread P>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Könyv, ami vigasztalja a sokat látott, összetört/ragasztott lelkeket.
Könyv, aminek a borítóján az én ajánlásom szerepel.
Könyvsorozat, amiért rajongok.
Könyv, ami annyira mai.
.
Ez az a könyv, ahol göröngyökbe és lépten nyomon tök-életlen életekbe fogsz botlani. Mert ilyen a való élet. És mindenki , aki mást mond, hazudik.

Ne menekülj tökéletes tökéletlenségeidtől.

Kevés szerethetőbb és maibb könyvet tudok ajánlani.

Neked most épp mi kell a túléléshez? Lehet épp ez a könyv!

☆Erő, lelkesedés, kitartás.☆

Kellő bölcsességre tanít, ami arra kell, hogy megértsük, minden okkal történik, minden okkal jön az életünkbe. Minden, ami jön, arra szükségünk van.

Még több humorral, még több végre-valaki-kimondja életigazsággal, amolyan igazival. Közvetlen és valódi! Segít, hogy ne cipeld tovább a nehéz poggyászaidat.

Laura a bőröndjei mélyére ásott. Neked sikerül?
Hisz, végső soron , Te ott vagy, ahová a holdad is elkísér.

Bővebb ajánló, idézetekkel a blogomon:
https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2021/11/b…

Wandamaci P>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Az Akik poggyász nélkül utaznak, a sorozat első része rengeteg új gondolattal feltöltötte a poggyászaim, így alig vártam a 2. részt. Nagyon ritka, de az Ahová a holdam is velem jön jobb lett, mint az első rész, lenyűgözött. Igazi, mély könyv az útkeresésről, családi mintákról, önmagunk megtalálásáról, az ártó kapcsolatokról, illetve a tudatos egyedüllétről.

Folytatjuk Laurával a kalandot, ami most Franciaországba kalauzol el minket. Igaz Laura szemén keresztül, de olyan kérdésekkel és élettörténésekkel szembesülünk, amelyek hatására tökéletes önfejlesztő könyvvé válik.

Rengeteg gondolatot elraktároztam magamnak, fantasztikus bölcsességek lapulnak a sorok között.

Mindemellett a történet is nagyon izgalmasan alakult, felbukkan egy ártó kapcsolat is, ami szerintem tökéletesen átadta a probléma gyökerét és rávilágít, hogy miért veszélyes.

Renget gondolat merül fel, amelyeken érdemes mélyebben is elgondolkozni. Ezzel a könyvvel leásunk számos probléma gyökeréig, átrágjuk majd fellélegezve megértjük őket. Mindezt fiatalos, pörgős és egyszerre szórakoztató köntösben.
Ráadásul az a megtiszteltetés ért, hogy viszontláthatom a soraim a borítón,amit innen is köszönök. ❤

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2021/11/budai-lotti-ahova…

BarbyMalik0112 P>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Budai Lotti ismételten teljesen a bűvkörébe vont. Az írónő mindig képes hatni az olvasóira, ez az Ahová a holdam is velem jönben sem volt másként. Laura újabb állomása az önmegvalósítás és a boldogság keresésének rögös útján számos tanulsággal szolgál. India után Franciaország egy kisvárosába utazhatunk a főhősnővel, ahol nemcsak a jövő, de a múlt elveszett részei is feltárásra kerülnek. Laura arra keresi a választ: Miért érzi magát olyannyira kívülállónak a Birtalan családban? Reméli, hogy édesanyja emlékének nyomán ez a kérdés megvilágosodik. De addig is testi-lelki próbák elé állítja őt az élet.
Budai Lotti legújabb alkotása különböző kultúrákat és hagyományokat ütköztet, bemutatja a francia konyha ínyencségeit és igazi lélektani mélységekbe kalauzol el bennünket.

Azoknak ajánlom a Tök-életlen életek sorozatot, akik egy külső-belső utazásra kívánnak jegyet venni, és egy olyan történetet szeretnének olvasni, aminek minden betűje eleven, őszinte és mai.
Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/02/budai-lott…

2 hozzászólás
Erikaolvas>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Talán 1 fokkal tetszett jobban, mint az első rész. Ezalatt a könyv alatt is ugyanúgy izgúltam, mint az első résznél. Franciaország két kis faluját gyönyörűen írja le az írónő.
Roppant tanúlságos történet, melyet a Laura nyomozása tesz izgalmasabbá. Fájdalmas múltat hordoz magával, de olyan titkok nyíltak ki, hogy az álam leesett.
Könnyed, izgalmas és tanúlságos írás.

B_Bri P>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Elég lassan haladtam vele, egy kicsit zavart a rém egyszerű nyelvezet, a per (/) leírt változatától kifutnék a világból, az elején többször is így került papírra, borzasztó (Szabi hidat inkább hagyjuk, hiába a korosztályom a főszereplő, szerencsére nincs olyan ismerősöm, aki így hívná). A helyesírási hibákat se kellett nagyítóval keresni.
A történet eleje lassú, a vége pedig túl sűrű volt nekem.
Voltak benne okos mondatok, megállapítások, de összességében Laurát én egy butácska lánynak tartom, illetve már idősnek is az általa művelt dolgokhoz, vagy csak nekem ennyire furcsa, hogy 30 éves ember lóg a levegőben? Se otthon, se kocsi, semmi. A munkahely felé sincs túl nagy felelősség. Arról nem is beszélve, hogy azonnal odaköltözött egy teljesen idegen emberhez (ebből később baj is lett). Nekem ezek a dolgok nagyon meredekek, vagy én vagyok túlságosan régimódi.
Kitalált valamit, ami miatt szándékosan eltávolodott a családjától, és kiderült, hogy egyáltalán nem úgy voltak a dolgok, ahogyan ő már gyerekkora óta képzelte. A családja igazat mondott neki, ő nem hitte el. Habár nehéz emberek voltak (édesapja, nagyanyja), de nem feltétlen akartak neki rosszat, csak annyira sérültek, hogy nem tudták megfelelően kifejezni magukat.
Bevallom, sajnálom, hogy Nóri eltűnik a későbbiekben, engem az ő élete jobban érdekelne, mint Lauráé. Isabel, és Eszti is nagyon szimpatikus.
Alapvetően a könyv rendezetlen családi viszonyokról és egy útkeresésről szól, Laura állandóan odacsapódik valakihez, nem tudja megoldani az életét.
A harmadik részt is el fogom olvasni, ha már ezt is végig szenvedtem.

Rebbencs>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Budai Lotti nem tud rosszat írni. Tipikusan az az író, akinek számtalan jobbnál jobb gondolata van és ezeket olyan történetekbe szövi bele, amilyenekhez hasonlót senki más nem ír. Történelmi regényei is egyediek, megkapók, kedvenceim, ám modernkori sorozata is sok újat tartogat. Már az első részt is szerettem és akkor azt vettem észre, hogy inkább a fontosabb gondolatok átadására törekszik, mintsem a cselekmény izgalmas kibontására. Itt inkább fordítva történt.
Egy darabig nem is nagyon tudtam, hová akar kifutni a történet, ami ugyan haladt és mindig történt benne valami, azért annyira nem tudtam, hova is tart pontosan. Ám ez az utolsó fejezetekre nagyon megváltozott. Akkorra állt össze igazán, hogy miért volt ilyen ez a történet, hogy mit akart vele az írónő és ez így olyan szép kerek lecke lett, ami igazán kellett nekem.
Pont olvasás közben találkoztam is vele a Könyvhéten és mondtam neki, hogy habár fiatalabb vagyok, mint Laura segít a sorozat. És akkor azt a tanácsot kaptam Lottitól, hogy ne kövessem el ugyanazokat a hibákat, mint ő. Ebben pedig tényleg nagy segítség. Látom a történeten keresztül, hogyan csúzhat félre bármi jónak ígérkező, ami így fékként tud megjelenni a saját életemben. Habár más karakter vagyok, mint Laura, mégis bárkivel megtörténhetnek a benne végbemenő változások és érzések, így jól esik egy könyvbeli példán keresztül megtapasztalni azt, mi lehet a vége – és nem a saját bőrömön.
Az írás most is vitt magával, mert lendületes, olvasmányos volt és el is varázsolt. Bevezetett a francia életérzés világába, ami szintén távol áll tőlem, de a lapokon keresztül jó volt „beleszagolni”.
Éppen ezért nagyon kíváncsi vagyok a harmadik részre is, bízom benne, hogy Laura megtalálja magában azt, amit keres és el tudja hajítani a poggyászait is. Nem könnyű, persze, hogy nem ez, elég a könyvre, vagy saját életünkre gondolni, de olykor erre van szükség. Éppen ezért várom, hogy hogyan zárul a trilógia, amit már is a szívembe zártam.

ElisabethJane>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Január hónapban terveztem mindenképp folytatni a sorozatot, hiszen Laura még mindig önmagát keresi. Pontosabban a múltja egy darabját, ami talán választ adhat arra, hogy miért gyűlöli őt a családja. Kicsit nagyobb szeletet kaphattunk Emmából és a gondolataiból, amit nagyon szerettem. Marcel pedig valóban rejtélyes volt, viszont egy olyan ember, aki nem engedte levegőhöz jutni a szeretteit. Mintha Laura nem is ment volna sehová Budapestről. Az évtizedes titok keresése igazán remek volt, ezután már Dél- Franciaország is felkerült a bakancslistás helyekre, a leírások alapján elképesztő táj lehet. Marcel barátai szimpatikusak és szerethetőek voltak, viszont mindenkinek megvolt a maga csomagja. Nagyon várom már a harmadik részt, nagyon szeretem ezt a sorozatot. Főleg a címei egyediek. Jajj és Luna. <3

Laura_Bakos P>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

A Tök-életlen életek trilógia folytatása egy kicsivel jobban tetszett, mint az első rész, mert jobban lekötötte a figyelmemet. Még mindig imádom a borító ötletességét, kinézetét, illetve a megkapó címet is, de a történetről még mindig ugyanúgy vagyok, mint az előzmény esetében. Sok minden történik benne, bármennyire is pörögnek az oldalak, de akad benne olyan, amit már túlságosan soknak éreztem és feleslegesnek.
Továbbra is tetszik az utazási szál, mert feldobja a történet cselekményét, illetve mostanság eléggé kedvelt témává vált. Laura ebben a részben sokkal szimpatikusabbnak érződött, és egy picit erősebbnek is. Az élet számtalan kalandot biztosít neki, amivel él, bár olykor nem pont úgy, mint azt vártam. A beleszőtt gondolatok, megnyilvánulások is erősebbnek érződtek, illetve nekem egy picivel kidolgozottabbnak is látszott.
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

Dóri_Dóra>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Ez most nem értékelés lesz, csak szeretnék választ kapni valamire, ami összezavarhatja / zavarhatja az olvasót.

Az előző rész úgy ért véget, hogy amikor Laura hazatért Indiából, Ákos ott állt a reptéren egy nagy csokor vörös rózsával…. Itt pedig, az első fejezetben Laura “elmondja”, hogy: Ákost “négy hónapja nem láttam – azóta, hogy az indiai utazásom reggelén elváltunk az akkor még közös otthonunk bejárati ajtajában”.

Nem értem. Aki tudja a megoldást, ossza meg velem is. :)

Sz_Léda_22>!
Budai Lotti: Ahová a holdam is velem jön

Nagyon vártam már a második részt. Annyira, hogy megvettem a barátnőmnek ajándékba, és bunkó módon el is olvastam mielőtt megkapta volna. Az első rész iszonyat tetszett, az utazás, a döntések, a tanulságok, a családi körítés. Ez a második sem szólt másról, viszont egy nagyon kicsit azt éreztem olvasás közben, hogy túl van húzva, tömény. A francia pasi egyenesen idegesített, de nem tudom megmondani miért. Talán mert volt már ilyen pasim, aki nem tanult meg szeretni, és tudom mennyire nehéz együtt élni hasonlóval. Mint az első résznél most is csak azt tudom mondani, a tökéletes párt azonnal érzi az ember, ha nem stimmel valami merjünk lépni. Ha lenne harmadik rész nagyon örülnék neki, és biztos elolvasnám.


Népszerű idézetek

Wandamaci P>!

Mindenkinek vannak csomagjai, de azok nem azért vannak, hogy egy életen át cipeljük, és pláne nem arra, hogy mások hátára pakoljuk.

354. oldal

Wandamaci P>!

Van, hogy nem másnak van dolga velünk, hanem nekünk van dolgunk másokkal.

405. oldal

Wandamaci P>!

Nem lehet az igazságot az emberekre erőltetni, ha azt ők maguk nem akarják látni.

117. oldal

Wandamaci P>!

„Mutasd meg, hogy szeretsz, és megmondom, hogy szerettek.”

396. oldal

Wandamaci P>!

Szeretem dúlni a magyar nyelv ékes virágos kertjét.

54. oldal

Wandamaci P>!

Ez talán a legnehezebb kérdés. Hogy mit is akar a felnőtt részünk. Hogy mit akarunk, amikor azt már tudjuk, hogy mit nem akarunk.

376. oldal

Wandamaci P>!

… mindenki, aki az életembe jött, adott nekem valamit.

404. oldal

Wandamaci P>!

Amíg az ember a felmenői döntései és követelményei szerint él, addig gyerek. Amikor elkezd lázadni ezek ellen, és mindegy neki, hogy milyen életet él és milyen döntést hoz, csak ne olyat, mint a felmenői, akkor is gyerek még.

375. oldal

Wandamaci P>!

– Egy tanárom egyszer azt mondta, hogy felnőttnek lenni annyi, mint nem idomulni és nem is lázadni.

375. oldal


A sorozat következő kötete

Tök-életlen életek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Leiner Laura: Emlékezz rám
Leiner Laura: Mindig karácsony
Leiner Laura: Közhelyek
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak